• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış anlaşılma mı ? Yoksa istenmiyor muyuz ?

Ben de şöyle bir düşününce, eşim gelip o kdr çok insan için 'goruselim diyorlar' dedi ki, 'buyursunlar istedikleri zaman' deyip geçtim hepsini arayıp benim mi çağırmam gerekiyordu gerçekten 🙄 benim düşünceme göre de gelmek isteyen insan 'şu gün gelmek istiyoruz müsait misiniz' der... Siz yine bir arayın bence...

Ben bir daha aramam sormam. Bir arkadaş ortamında denk gelirsek hayırlı olsun çok tatlı bebek der geçerim. Nedir yani ille de gidip görmek mi gerekiyor, çok mu önemli bu insanlar? Belli ki var istemedikleri kendince sakıncalı buldukları bir şeyler. Çevrenizde mutlaka bebeği olacak başkaları da olur. Yani o arkadaş olmaz diğeri olur, onun bebeğine hediye edersiniz. Yok eşim sordu o öyle dedi, bu sen ara konuş dedi... Hiç umurumda olmaz allah analı babalı sağlıklı büyütsün bebeği der geçerim. Bu kadar tantana sonrası davet etseler gidecek misiniz? Tamam çok özenerek sevinerek almışsınız hediyenizi ama demek ki o bebeğe kısmet değilmiş. Hiç üstelemeyin bence niye davet etmiyorlar bebek görmeye çağırılmıyoruz diye. Benim hayat görüşüm "gelene git, gidene de gel deme"

Konudan bağımsız; bir aile dostumuz böyle pahalı bebek giysi markaların sezon sonu sepete konmuş ürünlerini alırdı. Hediye paketi yaptırmayıp kağıdı falan yanına koydururdu. Kirliyse yıkayıp ütüleyip etiketini geri takardı ve bir köşeye koyardı. Mutlaka birinin bebeği olur hediye götürürm diye. O teyzeyi hatırladım nedense.

Bana gelmek isteyenlere cogu zaman bende donus yapmadim. Asiri derecede dusuncesiz geldiler bana. Zaten uykusuzum, bebek kolik cilginlar gibi agliyor. Aksama kadar kafam kazana dönüyor. Ayni zamanda hastalik illeti devam ediyor. Mikropla tanismamis bir bebekle eve dönmüşüz, nitekim bende ameliyat oldugum icin mikropla temas etmemem gerekiyordu. Birde eve gelenlere ikram hazirla, cay koy vs. Kafam almadi acikcasi. Bu tutumumun sahislarin kendileriyle alakasi yoktu, dogum sonrasi ruh halim bu sekildeydi. Gelmek isteyenleri tek tek arayip 10 ay sonra eve cagirmak manasiz gelecegi icin bundan sonrada kimseyi arayacagimi sanmıyorum. Belki arkadasinizda benim gibidir.

Bebekle yoğunluktan unutmus da olabilirler, başıma geldiği için biliyorum. Haftaya şu gün gelmek istiyoruz müsait misiniz diye sorun.
Eğer yine hayır derlerse bir daha da üstelemezsiniz.

Arayıp hayırlı olsun demişsiniz. Eşi ile de haber göndermişsiniz.
Sanırım ben olsaydım, bir de kendini arar, 'eşine de söylemiştik ama ben seni de aramak istedim. Müsait olduğunuz bir zamanda gelmek isteriz' diye..
Yine netice almaz isem, artık aramazdım..

Son düzenleme:
Merhabalarr..
Eşimin çok samimi olduğu bi arkadaş grubu var ve birisinin eşi de benim liseden arkadaşım. Biz tanıştırdık zaten ama nedendir bilmiyorum evlendiklerinden sonra kız arkadaşımla iletişimimiz baya baya azaldı. Hatta yok oldu. Eşlerimiz hala aşırı samimiler. Onlar da çocukluk arkadaşı.
Neyse konuya geleyim. Bu arkadaşlarımızın bebekleri oldu bizde gidelim diye bir başka arkadaşlarımızla konuşuyorduk. Eşimde başka gün denk geldiğinde o kişinin kocasına söylemiş. Kocası ise tamam demiş önce. Sözde bize haber verecekler. Aradan 2 ay geçti hiç bir şekilde gelin ya da kusura bakmayın şu nedenle çağıramıyoruz gibi bi konuşma olmadı. Yine eşlerimiz birlikteyken, arkadaşımın kocası, benim kocama “ ben hanımıma söyleyemem, sen hanımına söyle de haber versin eşime” demiş. Aslında öncesinde söylemişti eşine. “Tamam ben söyledim müsait olunca çağıracaz.” Demişlerdi.
Şimdi bu durum ise beni şaşırttı. Yani eşim demiş, ben demişim ne farkeder. Normalde ben söylerim ancak eşim laf arasında denk gelince söylemiş zaten. Bende bir kere söylendi sık boğaz olmasın müsaitlik durumlarında buyur ederler diye düşünmüştüm.
Kızlar şu an aradan 4 ay geçti. Aldığım hediyeler bile bebeğe küçük gelecek artık.
Bende istenmiyor muyuz diye düşünüyorum ? Sonuçta kız duydu beni arayıp “kusura bakmayın müsait olamadık” diyebilirdi.
Ya da ben mi aramalıydım sonradan tekrar.
Hiç bilemedim. Ne düşünmem gerektiğine de karar veremedim aslında.
Sizce bi yanlış anlaşılma mı var? ne düşünüyorsunuz.
Kusura bakmayın çok uzattım 🙈🙈🙈
Bizim boyle bi arkadas grubumuz vardi. Gruptaki bi arkadas artk bizi yildirmisti. Ince mesajlari anlamayinca biz de aynen boyle davet etmemeye mesafeyi iyice acmaya baslayip cok sukur sohbeti bitirdik. Esler disarda gorusuyo biz o arkadasimla gorusmuyoruz. Hala yilda bi iki msj atar size gelelim die kabul etmem😁

Bence aranızdaki o kopukluğun üzerine gitmeliydiniz. Bir sebepten size kırılmış gibi anladim ben.
Çağırma meselesini tam anlayamadım. Haber beklediniz vermediler tamam ama eşi neden esin söylesin demis ? Hanımlar kendi aralarında anlaşsın demek istemiştir belki. Asıl mesele bence o ilk kopuklukta. Hani aranız eskisi gibi samimi olsa takılma daha bebeği küçük fırsat bulamamıştır derdim ama benden uzak olduğunu hissettiğim arkadaşım için farklı düşünebiliri
Size katılıyorum ben de aynı şeyleri düşünüyorum

Kızlar şöyle bi toplu mesaj vereyim hepinize. Tek tek yazmak yerine.

Yani her insanın düşüncesi çok farklı, olaylara bakış tarzı, karakteri ...vs.
Hepiniz türlü türlü şeyler yazmışsınız. Ama ben kendi adıma iki elim kanda da olsa bana gelmek isteyen misafiri reddetmem. Bu düşmanım da olsa böyledir. Yok beni sevmiyor yok etmiyor bilemem. Her gördüğü yerde ağzının dolusu canım canım, bacım bacım, diyen birisi bana karşı. Kiminiz yazmışsınız ki sen olayları abartıyorsun. Yahu abartma neresinde ben anlamadım. Ben insanları anında yargılamayı düşünen birisi değilim. Yargılamak zaten kolaydır önemli olan her koşula rağmen iyi düşünmeye çalışmak. Dinimizde bunu emretmiyor mu ? Bende aklımı bir kaba koyamadım ve sizlere danıştım. Yoksa kimse kimseyi sevmek, ya da görüşmek zorunda değil ama 5 sene sonra da evine gelecek bir misafiri de istememek bana cidden saçma geliyor. Bir daha ki gidişim belki yine 5 sene sonra olacak. Ben zaten çok yoğunum gitmek istesem dahi zamanım yok. Kendisi bunları çok iyi biliyor.
Özene bezene hemen hediye almak ise, yakınım yada uzağım ben herkese değer veririm. En güzeli olsun kullanabilsinler diye.
Kendisi de madem bu denli görüşmek istemiyorsa bana da gelmezdi ve daha net bir tavır olurdu diye düşünüyorum.
Yani bilemiyorum.
Ama zannedersem şu saatten sonra da arama ihtimalimi yitirdim gibi. Hediyeler de önemli değil ihtiyacı olan bi bebeğe hediye edebilirim. Sağlıkla büyütsün bebeğini ☺️

Ay bizim arkadaşımız mısınız diye düşündüm bir anda :D
Ya eşimin bir arkadaşı böyle haber verdi. O anda müsait değildik. Sonrasında bir sürü badire geçirdik. Aylar sonra daha geçen hafta arayabildik buyrun gelin diye. Onlar müsait değildi bu kez de.

Belki kimseye söylemedikleri bir sıkıntıları vardır, belki covid endişesiyle çocuk ziyareti kabul etmiyorlardır bla bla bla...

Sonradan farkettim adam ben söyleyemem diyor ya orası bi enteresan.

Ay bizim arkadaşımız mısınız diye düşündüm bir anda :KK70:
Ya eşimin bir arkadaşı böyle haber verdi. O anda müsait değildik. Sonrasında bir sürü badire geçirdik. Aylar sonra daha geçen hafta arayabildik buyrun gelin diye. Onlar müsait değildi bu kez de.

Belki kimseye söylemedikleri bir sıkıntıları vardır, belki covid endişesiyle çocuk ziyareti kabul etmiyorlardır bla bla bla...

Sonradan farkettim adam ben söyleyemem diyor ya orası bi enteresan.
Bence o kişi de sizsiniz 😂 doğru söyleyin kasıltlı mı çağırmıyorsunuz bizi yoksa nasip mi olmuyor😅😅

Ben ilk yazılanlardan (ki sonraki yorumlarda gelişme yok zaten) iletişim eksikliğiniz var diye algıladım. Yani eşler kendi arasında gelmek istiyoruz diye konuşmuş ama bir netlik yok. Öyle havada kalmış. Yani kadın da sizin aramanızı bekliyor gibi geldi. Şahsen kendimi yerine koydum, eşim şununla görüştük onlar da gelmek istiyor (ki bu kadar yakınların bebek görmeye gelmemesi geleneğe ters zaten) dese nasılsa eşinin arayacağını o zaman günü kararlaştıracağımızı düşünüyorum ki, beklerim de.

Keşke çok geç kalmadan o dönemde arayıp gelmek istediğinizi söyleseydiniz. Bir de bu 10 aylık süreçte bir kere tebrik için aramışsınız sanırım, başka bir arama, mesaj filan olmadı mı hal hatır, ihtiyaç sormak için.

Merhabalarr..
Eşimin çok samimi olduğu bi arkadaş grubu var ve birisinin eşi de benim liseden arkadaşım. Biz tanıştırdık zaten ama nedendir bilmiyorum evlendiklerinden sonra kız arkadaşımla iletişimimiz baya baya azaldı. Hatta yok oldu. Eşlerimiz hala aşırı samimiler. Onlar da çocukluk arkadaşı.
Neyse konuya geleyim. Bu arkadaşlarımızın bebekleri oldu bizde gidelim diye bir başka arkadaşlarımızla konuşuyorduk. Eşimde başka gün denk geldiğinde o kişinin kocasına söylemiş. Kocası ise tamam demiş önce. Sözde bize haber verecekler. Aradan 2 ay geçti hiç bir şekilde gelin ya da kusura bakmayın şu nedenle çağıramıyoruz gibi bi konuşma olmadı. Yine eşlerimiz birlikteyken, arkadaşımın kocası, benim kocama “ ben hanımıma söyleyemem, sen hanımına söyle de haber versin eşime” demiş. Aslında öncesinde söylemişti eşine. “Tamam ben söyledim müsait olunca çağıracaz.” Demişlerdi.
Şimdi bu durum ise beni şaşırttı. Yani eşim demiş, ben demişim ne farkeder. Normalde ben söylerim ancak eşim laf arasında denk gelince söylemiş zaten. Bende bir kere söylendi sık boğaz olmasın müsaitlik durumlarında buyur ederler diye düşünmüştüm.
Kızlar şu an aradan 4 ay geçti. Aldığım hediyeler bile bebeğe küçük gelecek artık.
Bende istenmiyor muyuz diye düşünüyorum ? Sonuçta kız duydu beni arayıp “kusura bakmayın müsait olamadık” diyebilirdi.
Ya da ben mi aramalıydım sonradan tekrar.
Hiç bilemedim. Ne düşünmem gerektiğine de karar veremedim aslında.
Sizce bi yanlış anlaşılma mı var? ne düşünüyorsunuz.
Kusura bakmayın çok uzattım 🙈🙈🙈
Önceden konuşmalarınız azalmamış olsaydı; doğum, çocuk, belki depresyon veya belki eş sorunları var derdim. O hallerde de insan kafa toplayıp etrafta ne oluyor kontrol edemeyebilir. Ama siz zaten soğutmuşsunuz arayı.
Kocasını tanıştırdığınız anki kadar size sıcak bakmıyor belli ki
Umursamayın bence, böyle kalsın. Kıyafetleri diğer bebeklilere verin, işe yarar boşa gitmez

Ben ilk yazılanlardan (ki sonraki yorumlarda gelişme yok zaten) iletişim eksikliğiniz var diye algıladım. Yani eşler kendi arasında gelmek istiyoruz diye konuşmuş ama bir netlik yok. Öyle havada kalmış. Yani kadın da sizin aramanızı bekliyor gibi geldi. Şahsen kendimi yerine koydum, eşim şununla görüştük onlar da gelmek istiyor (ki bu kadar yakınların bebek görmeye gelmemesi geleneğe ters zaten) dese nasılsa eşinin arayacağını o zaman günü kararlaştıracağımızı düşünüyorum ki, beklerim de.

Keşke çok geç kalmadan o dönemde arayıp gelmek istediğinizi söyleseydiniz. Bir de bu 10 aylık süreçte bir kere tebrik için aramışsınız sanırım, başka bir arama, mesaj filan olmadı mı hal hatır, ihtiyaç sormak için.
Ne yalan söyleyeyim olmadı. Dediğim gibi kopukluktan dolayı bir kere aradım konuştuk onun da beni hiç aradığını bilmem mesela. Bende bir hamileyken göz aydınlığı için aradım sonra da bebeği doğdu öyle aradım hayırlı olsun dedim o kadar.
Bu 4 aylık süreçte eşimin dedesi vefat etti, münasiptir deyip bir de o beni arasa memnun olurdum bende. Ha aramadıysa da gönül koymam zaten. Yani karşımdaki böyle birisine de ihtiyaç için de aramam samimiyetsiz olur sanki.
Evet dediğiniz gibi 4 ay öncesinde düşünemedim keşke o an sıcağı sıcağına, eşler arasında konuşmuş ben seni arayacaktım, deyip kendisiyle konuşsam daha iyi olurdu sanki. Haklısınız. Dediğim gibi sonrasında bizimde başımızdan cenaze falan geçti...

Ben siz kadını arayabilirsiniz diye düşünüyorum ya da tam konuyu mu anlamadım acaba :) bebek görmeye gelmek istiyoruz aylardır gelemedik diye arayın gidin. Zaten o konuşmada kadının tavrına göre anlarsınız durumu ona göre netlesirsiniz. Bana boyle iletisimsiz ya da esler ile yurutulen dolayli iletisimler sacma ve yanlis anlamaya musait geliyor.

Ben siz kadını arayabilirsiniz diye düşünüyorum ya da tam konuyu mu anlamadım acaba :) bebek görmeye gelmek istiyoruz aylardır gelemedik diye arayın gidin. Zaten o konuşmada kadının tavrına göre anlarsınız durumu ona göre netlesirsiniz. Bana boyle iletisimsiz ya da esler ile yurutulen dolayli iletisimler sacma ve yanlis anlamaya musait geliyor.
Evet ya haklısınız. İstem dışı çok yanlış anlaşılmaya müsait bir durum oldu maalesef. Benim de hiç haz etmediğim durumlar işte .... 🤕

Back
X