Yanlış birşey mi söyledim bilemedim?

Bak güzel arkadaşım , ben senin vicdanının rahatsız olmasını bile içten içe takdir ederken ,sen yanlış adrese sataşıyorsun .
Neyi anlayacak veya anlamayacak kapasite de olduğumu bilecek kadar tanışmıyoruz , kimse hakkın da bu kadar çabuk hüküm verme bence.
Neyse güzel geceler sana , gece gece boş yere kendini geriyorsun , yorumları daha sonra okuduğun da daha net görebilirsin bazı şeyleri.

tabiki kekndi evi var ve hala çalışıyor

hak veriyordum sana şimdi daha çok hak verdim.

sonuçta karşısında ki kendı kızı değil, istemeyebilir
istemedi diye
istemeyen insanın kötü olduğu anlamına gelmez.

kaldı ki,,,insan bazen kendine bile katlanamıyorken.

mis gibi evi , maaşı var işte.sonuçta akrabaları herşeyi var, kesin evi akrabalarına yakındır.

herkes sırayla ziyarete gitse,size de hafta da bir gün denk gelır.

akrabalarıyla aynı binada oturuyor zaten oğlu var onun karısınıda evine getirmek istedi masraf çıkmasın diye baktı başaramadı bize sardı. üstelik kaynanası var eşi var daha ne olsun.

akrabalarıyla aynı binada oturuyor zaten oğlu var onun karısınıda evine getirmek istedi masraf çıkmasın diye baktı başaramadı bize sardı. üstelik kaynanası var eşi var daha ne olsun.

anladım canım.
konunun başında söylemiştim ama
yine söylüyorum ''haklısın''.

ayrıca kendisi konuyu açmış ve doğal olarak sana söz hakkı doğmuş
sende söylemişsin.

Bazi konularda susmayi ögrenmen gerekiyor bence. Sahsen ben bu tür seyleri "basima geldiginde" dillendirme taraftariyim. Ortada fol yok yumurta yok, cok agir olmus o konusman.
Annen yanliz yasiyor olabilir, öyle memnun olabilir hayatindan, kaynananda degil ama. Kadin yanliz yasayamam, oglumun yaninda olmak isterim diyor. Eeee birakirsin gercekten öyle birsey oldugunda esin söylesin annesine istenmedigini. Sen kendi annene hersey diyebilirsin, ama kaynanana nekadar mantikli her aklindan geceni anlatmak bilemedim simdi.
Birde tamam kafana takmasan söylemisin iste diyecegim, ama icinde rahat etmemis zaten, sende farkina varmisin kaynanani nekadar kirdigini. Cok gereksiz bir konusma olmus seninki bence :(

yalnızlık Allah'a mahsustur kimse yalnızlıktan memnun olamaz benim annem sırf kimse rahatsız olmasın herkes rahat etsin diye çekilirken kenara onun bu şekildeki düşümcesi beni rahatsız etti. kardeşin evlenince kalır diyor neden kardeşimin evlenmesini bekliyim bunun için neden bana yanınıza alın, yalnız bırakmayın demiyor. Annelik fedakarlık ister. Ama onuda anlamaya çalışıyorum çünkü o da kaynanasıyla kalıyor hala.Kaynanasını çok severim ben çok tatlıdır hatta kendi bile şikayet ediyor kaynanadan kadın şimdi yaşlı tabi bacağı tutmuyor falan kalkıpta bir yemek koymuyor derkne onun için hastalandığımda güya geçmiş olsuna geldi kalkıpta tek bir
bardak getirmiş değil. Ya artık ben bunları geçtimde sadece vicdanım rahatsız olduğu şey beni yanlış anlamaması beni gene kötü gelin ilan etmesin buna üzülürüm. Sonuçta o da anne ama gereksiz ve zamansız oldu biliyorum ama bunu zaten bana ilk kez söylemiyor. laf arasında çok söyledi.

Agzini ariyor belliki. Bu tür olaylara gelme. Allah ne onu sana, nede seni ona muhtac etsin insallah. Olurda bir gün aksi olursa, ozaman yine sen degilsin konusmasi gereken, kendi oglu..

Uygun dille kapıyı baştan kapatmışsın. Kötü mü olmuş, yoo gayette iyi olmuş. Madem ortada fol yok yumurta yoksa onlarda açmasalarmış konuyu da sen de fikir beyan etmeseymişsin. Konuyu sen açsan neyse, herkes fikrini söylemiş zaten. Vicdanın rahat olsun bence:31:

bunu ve öncekini okudum, bu söylediklerinle ilgili ben daha da rahat ettim. hem kayınvalidenin ihtiyacı yok, o ağzını aramış, ama sen de en uygun şekilde sınırını çizmişsin..
hem de bütün herkes aynı binada.. sen ve eşinde orda olsa, bütün akraba dolu bina. sırf kayınvalidenle de kalmaz iş, akrabalar, coluk cocuk, kaynana, kayınpeder.... kötü bence oldukça, allah kimseyi muhtaç duruma düşürmesin.
ama ben kayınvalideyle oturmaya çok karşı biriyimdir, evlenince zaten sen ve eşin bir aile oluyorsunuz, asıl aile asıl tema siz oluyorsunuz, anneler babalar buna saygı duymalı ve onlarda bir derece mesafesini koyabilmeli diye düşünürüm. lakin senin annenin mantığını takdir ettim.

için rahat olsun. olması gerekeni söylemişsin. mutluluklar dilerim

bu mu dert ettiğin şey ya söylemişsin olmuş bitmiş...:1:
ayrıca bence hiçde ağır olmamış bakıma ihtiyacın olsa başımın üstünde yerin var demişsin ne olursan ol bakmam dememişsin ki tabikide ağır değil:6:

Bence oldukça mantıklı konuşmuşsun. Kayınvalidenin yaptığı işgüzarlıktan başka bir şey değil...

Bir de yaptığı terbiyesizlik. Sanki anneye bakmak erkek evladın göreviymiş gibi kardeşin evlenince annene bakar diyor. Yani sizde bana bakacaksınız diyor aklı sıra.
Ama bir anne sağlıklıysa, maddi sıkıntısı yoksa ve kendine yetiyorsa kesinlikle geliniyle veya kızıyla aynı evde yaşamamalı.

Sen doğru olanı yapmışsın. Laf kalabalığı yapıp, söylediklerinden yanlış anlamlar çıkaranları ciddiye alma. Sen söylemişsin zaten, sağlıkla ilgili bir sorun olursa elbette bakarım diye.. Daha ne yapacaksın?

Benim annemle babam boşanıyor ve annem şimdiden hem bana hem kardeşime ben gelinimle de damadımla da aynı evde yaşayamam. Evim, kapım ayrı olur. Allah elden ayaktan düşürmesin ama kendime bakabildiğim müddetçe size yük olmam evladım der. Gelinlerin anneleri bu kadar düşünceliyken, neden erkek anneleri evlatlarına yük olma derdinde?

Bence ilk baştan söylemen iyi olmuş. Netice de kendisi açmış konuyu. Açmasaymış madem..

Benim babaannem de çok sağlıklı ve maddi olarak çok iyi durumu. Dedem ölünce bize gelmek istedi. Yıllarca burnumuzdan getirdi, maddi olarak hiç destek olmadıkları gibi, durumumuz olmadığı halde babamdan devamlı para istediler. Ayrı şehirlerde oturduğumuz halde 1 senenin 9 ayını bizim evimizde geçirdiler. Burası benim oğlumun evi derdi hep. Sonuçta huzur bırakmadılar bizde. En başından söylemen iyi olmuş, hiç vicdan azabı çekme..

Doğmamış çocuğa don biçmek değil bu ayrıca. Bu tip şeyleri baştan söylemek gerek. Çok iyi demişsin bence.

Son düzenleme:
Gözlerine perde yapmışlar gerektiğinde istemediğini görmemen için..
kulakarını elinle kapat duymak istemediğini duymamak için..
Dilinden önce dudakların var konuşmaman gereken yerde mühürlemen için..

Sanki kadın ben sende kalıcam demişde sen yoo hayır istemem demişsin gibi olmuş..
Yenge bir laf atmış belki senin nabzını ölçmek istedi, belki sadece tepkine baktı,belki seni test etti yada kaynanla aranı açmak istiyo..
Bak bak gelinin hakkında ne düşünüyo gör gibi aranızı soğutuyo..

Düşünmeden konuşmuşsun..

ben her fırstta "kaynanayı kaynar kazana atmalı" tavırlarını doğru bulmuyorum. ilerde bi gün çocuğunuz olur da ona baktırmak isterseniz ve o da "aman rahatımı bozmayın şurda kaç günlük ömrüm kaldı" derse alınmayın.
düşünceniz yanlış değil kimse istemez kaynanayla yaşamayı ama ortada ciddi bir durum yokken konuyu sürdürmek bence yanlış olmuş hele kendi annenizin yanında.

Benim çocuğumu kaynanama verme gibi bir durumum olamaz. Ki zaten o çalışan bir bayan bense işimi bıraktım ve bebek bekliyorum. Kendi çocuğuma bakabilirim. Hem zaten zor zamanında hastalıkta vs. yanında olurum dedim yapmam gereken görev bu, onun keyfine göre hareket etmek değil. ben ölümlerden dönerken bana bir bardak getirmiş insan değil ben ona çocuğumumu emanet edicem asla olmaz.daha geçen gün dışardan toprak toplanır ocakta ısıtılır yeni doğmuş bebek ona yatırılır diye nasihatler veren bir kaynanaya bebeğimi emanet edicem ha bu katiyen olamaz. Ateş düştüğü yeri yakar diye bir laf var. uzaktan konuşmak kolay aslında valla laflar nereye çekiliyor anlamış değilim. İşte dilin kemiği yok ne kadar doğru herkes atıyor tutuyor. gene söylüyorum hasta olur vs. başımın üstüne ama onun dışında asla olmaz.

canım inan burda ki bayanların hemen hemen hepsi senin gibi düşünüyodur... kim aynı evde yaşamak ister ki...
sende iyi niyetlisin, hastalık vs olunca başımın üstünde yerleri var diyosun...
ama ortada öle bi durum yok, kadın bi hastalığa da yakalanmadı, eşin annemlerle beraber oturmamız gerekiyo diye bişey de söylemedi... bu konuda bu kadar sert ve ısrarlı olmanı anlayamadım...
boşver, akışına bırak... öle bi konu gündeme gelirse, o zaman kesin ve net bi dille sölersin düşüneceni.... şimdi bunu dillendirmenin alemi yok anlatabildim mi?
bişay daha, asla kelimesini hayatımızdan çıkarmamız gerek bence.. ne demişler, büyük lokma ye ama büyük söz konuşma....

Kaynanam, eşimin yengesi, annem arabadayız bir konuşma geçti kaynana gelin aynı evde yaşamalımı yaşamamalımı diye. Annem yalnız yaşıyor benim. Kardeşin evlenince annenle kalır falan dediler annem asla müsade etmez dememe kalmadan annem zaten hemen tepki gösterdi kesinlikle olmaz dedi. Onların evi ayrı olmalı kimse rahat edemez öyle dedi. Benim kaynanada ben tek başıma kalamazdım korkarım falan dedi arkasından. Bende ev ev üstüne olur mu o eskidenmiş dedim. Ben olsam bende senin evinde kalmazdım mesela ben eşimle rahat etmek isterim evimde dedim. Eşim atletle oturup uzanırken annem geldiğinde hemen üstünü değiştirir ayak ayak üstüne bile atamıyorken ne eşim annemle rahat edebilir nede ben seninle, insan öyle diken üstünde hisseder kendini dedim. Eşimin yengeside kaynanama sen yalnız kalırsan bir gün bunlarda kalırsın dedi. Bende olmaz öyle şey dedim benim annem yalnızken seni nasıl yanıma alıyım insan o zaman annesine bakmıyor kaynanasını aldı yanına demez mi dedim. Allah korusun hastalık olur ki allah göstermesin bakıma muhtaç olur vs. O zaman başımın üstünde tabi ama onun dışında aynı evde yaşamak mümkün olamaz dedim. Ağırmı oldu bilemiyorum ama benim annem tek başına evinde, emekli, üstelik kulakları duymuyor. Kardeşim zaten şehir dışında, anneminse burda benden başka akrabası yokken bu kadar ince düşünüpte rahat edemezler çocuklar derken kaynanamın yok ben yalnız kalamam vs. Kendi oğlu var akrabaları var aynı binada yaşayan onun durumu böyleyken bunları düşünebilmesi aslında beni rahatsız etti. Ama dedim ya üzüldümde bir taraftan çokmu ağır konuştum acaba diye. Eşime anlattım durumu hayır sen olması gerekeni söylemişsin dedi ama benim aklım takıldı işte bir kere acaba yanlışmı anlaşıldım diye.
Canım bencede agır konusmamıssın ama esının senın yanında olması anneme nıye bole bole dedın dıye bısey dememesı senı haklı bulması supr bısey kıymetını bıl :):)
kıskandm acıkcası tavrını ve senn acıkca solemenı. ben solesem esım bna neler derdı

Herkes birşey söylüyor, kimine kızıyor kimine hak veriyorsun. Söyleyeceğim şu ki; eğer düşüncelerini söylediğin için pişman oluyorsan söyleme, ama kv ni en iyi sen tanırsın, eğer baştan sınırını çizip fikirlerini söyledğinde sorun yaşamayacağın bir insansa iyi etmişsin, ama duygu sömürüsü yapıp ağlayıp zırvalayacaksa yandın! Eşinle aranı açmak için bile bu konuyu kullanabilir.

Bence fikir beyan etmişsin, hiç bir sakıncası yok...

istememkte haklısın belki ama bunu söylemek ne kadar doğru o tartışılır düşmez kalkmaz bir allah belki sen onunla yaşamak zorunda kalacaksın o zaman eline büyük koz vermiş oldun dua et öyle bişey olmasın

Back
X