Çok yakın bir arkadasım var yanlış kızları seçiyor sonra genelleme yapıyor tüm kızları sucluyor. Arkadaşım 28 yaşında şimdi , evlenmek istiyor ama kendi yaşlarındaki kızları istemiyor.18-23 yaş arası kızlarla evlenmek istiyor. Geçen gün 28 yaşında bir arkadasımı onerdim buluşun diye , kızla buluşmuş kıza hemen kardesim ayagı çekmiş hayır biliyordun yaşını neden bulusmak istedin ? Kızın yüzüne karşı ben senden hoşlanmadım yaşın fazla benim için,yolun açık olsun tanıstıgıma memnun oldum diyip masadan kalkmıs. 10 dakika durmuslar ya da durmamıslar , arkadasım olan kız anlattı bunları da. Kız bulusmaya özene bezene makyajla gitti maruz kaldıgı muammeleye bak .Kız hüngür hüngür ağladı yanımda , keşke hiç tanıştırmasaydım bunları .
Ondan sonra erkek olan arkadaşımla konustum neden böyle yapıyorsun diye , lisedeyken ve üniversitedeyken hoşlandığım benle yaşıt olan kızlar buyuklerle takılıyordu ben de o yaşlarda yemin ettim kendi yaşıtımla değil evlenmek sevgili bile olmayacağım dedi .
Bu arkadaşın psikoloji enkaz , 18-23 yaş arası kızlarla takılıyor ama onlar da olgun değil . Psikolga da gitmiyor . Bu dostuma nasıl yardım edebilirim ? Var mı tavsiyesi olan ?