yanlış mı düşünüyorum?

Ve ataerkil toplumumuz için çok kıymetli olan erkek evladın evlendikten sonra evlat olmaktan çıkıp koca olmasına bir örnek daha... gelininize bi şey demeyin ablacım ama oğlunuza aferin oğlum çok memnun oldum deyin..

Ağzına sağlık :) 2 3 saati kv lere çok görüp surat aşıp binbir türlü bahane üretip erkek egemenliği ilan ediliyor ama geri kalan zamanda kadınların ailesinde geçiyor.

Hani nerde adalet o zaman hani ataerkil aile :)

Not : Bende bir gelinim :) Kv dem keşke konu sahibi kadar kibar, naif ve anlayışlı olsa :) Ama yine de bir anne ve ben adaletli olmaya çalışıyorum .

Ah ablacım ,tek çocuğun var ,beklentilerin tabi ki normal ..Çok ayıp etmiş gelin hanım ..ne demek her bayram eşini peşinden sürüklemek ?! Oğlun da suçsuz değil ..diyemiyor mu eşine ,ailemle bayramlaşalım, nasıl olsa yazlıkta senin ailenle birlikte olacağız ,ailemin tek çocuğu olduğumu biliyorsun ,onları bayram günü üzmeyelim ..

Karışma karışma nereye kadar ..ayağına pranga takip eve baglamayacaksin . Gelininle de oğlunla da güzel bir konuşman gerek .kurbanı de mümkünse senin yanında gecirsinler .

Merhaba biz de 3 yıllık evli bir çiftiz. Benim ailem bir şehirde eşiminki başka bir şehirde... Aileme 14, eşimin ailesine 8 saatlik mesafemiz var.

Biz şöyle yapıyoruz bayramlarda, bölünmemek adına malum tatiller kısıtlı oluyor; bir bayram eşimin ailesine öbür bayramda benim aileme gidiyoruz ziyaret için. Böylece ordan oraya savrulmuyoruz bir bayramda her yere yetişeceğiz diye.

Fakat siz aynı şehirdeymişsiniz; ilk gün iki taraf ile de bayramlaşılıp geri kalan günlerde istedikleri programı yapabilirler. Bayram diye çiftleri esir almayı ne kadar yanlış buluyorsam, iki tarafa da bir kaç saat ayırıp gönül kırma düşüncesini de o kadar yanlış buluyorum. Ha ben çok mu hoşlanıyorum eşimin ailesini ziyaretten hayır, hiç anlaşamayız maalesef :) Ama eşim onların çocuğu ve bayramlaşıp elini öpmek hakkı. Bir kaç saat ayırarak iki taraf da hoş tutulabilir. Sonraki günleri de kendileri keyfince yaşarlar olur biter.

Valla oğlunuzu lafla dövesim geldi. Bi kendine gelsin . Ayıp yahu ! Tatilmiş yazlıkmış... Burda anası babası yalnız bayram geçirsin beyfendi yazlıkta keyif yapsın. Eşi de bi tuhaf insan demez mi ailen bekler gidelim gönüllerini alalım. Oğlunuz farkında değilse farkettirin bence.

kusura bakma 33 sayfa görünce dedim güncelleme nerde ay 32. sayfaymış..
ben de hem gelin hem de görümceyim..

Tek çocuk kesinlikle haklısınız görmek istemekle, ayrıca 2 3 olsa ne olacak onlar da görülmek istenecek öyle değil mi?
Burada iş oğlunuza düşüyor, arayı bulacak bir şekilde
gelin gelmek istemiyor mu gelmesin bunun için de oğlana baskı yapmayın, niye gelmedi vs. önemli olan oğlun değil mi?
iyi olmak da işe yaramıyor maalesef frekans tutmadı mı tutmuyor..
Biz de tam tersi, anneni ara babana hediye alalım, kardeşlerine gidelim..
bayram sabahı geç kalktık kahvaltı falan saat 2yi ettik, evin önüne geldik, baktım çıkıyorlar kapıdan, neyse öpüştük, biz de amcanlara gidiyorduk dediler, çıkalım dediler vs, ben de bizi beklemeden mi dedim? yoo bekledik bekledik çıkalım dedik dediler.
her şey zamanında, ben de şimdi annemle tatil yapmak istiyorumm yaşlanıyorum galiba

Bizde 3 yıllık evliyiz
Ramazan bayramini eşimin ailesinde kurban bayramini benim ailemde geçiriyoruz
Eşimin ailesi 7 saat kendi ailem 2 saat uzaklıkta
Eşime bu bayramda ailene gitmeyelim deseydim gelmezdi
Ailesi acayip yorucu insanlar o yüzden
Ama ben ısrarlâ gelmek istedim çünkü bu bayram
Haa derseniz ki eşinin ailesi çok mu mutlu oldu yooo hayır
Eşim ailemle de 2 gün iftar yaparım diye heveslenmişti ama ailesi bırakıp gidilmesede olur bir davete katıldı hani şu toplu iftar yemeklerinden diğer günlerde herkes kendi kafasına göre takıldı
Ama naparsın işte bir anne evladım gelsin diye dört gözle bekler diğeri de gitsin diye malesef

Devlet bu soruna el atmalı :))

Şaka bir yana evli olup olmamakla ya da gelin/oğul veya kız/damat olmakla ilgili bir şey değil sanırım.

Ben evli değilim ama annem babam ayrı. Biri İstanbul biri İzmir’de. Bense Ankara.
O yüzden ramazanda anneme, kurbanda babama gidiyorum. Başka türlü harap olurum.

Çocuklarım için de mahkemenin verdiği karar: Tekli senelerde ramazanda bende, kurbanda babada, çiftli senelerde tam tersi.

En adaletlisi bu.

Yarın öbür gün evlenirsem ne olur bilemem ama :))

Ben ailemin yaşadığı şehre 1 saat uzaktayım. Kv ile aynı şehirdeyiz. İlk gün onlarda kahvaltı yaptık. Akşama kadar birlikteydik akraba ziyareti yaptık birlikte. 2. Gün sabah kahvaltısına aileme gittik. 3. Gün akşam döndük. İki tarafında gönlü fazlasıyla oldu. Hep bursa yaşıyoruz ilk gün gidicem diyebilirdim. Ama bayram özel bir gün kimsenin gönlünü kırmamak gerekir. Aynı şehir olsa dahi o gün ki ziyaretin manası daha farklı bana göre. Sizde kendinizi üzmeyin. Siz ses çıkarmıyorsunuz diye istedikleri gibi davranışlar. Ama bundan sonra daha dikkatli olacaklardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…