- 24 Eylül 2010
- 6.113
- 19.915
- 448
Ama bu durumda da kız tarafına da gitmeyip bir tatil beldesine gidilmesi gerekmez mi?Bir kaç yorum daha olmuş, bayramlara sanki çok anlam yüklüyoruz diye, ben de böyle düşünüyorum, uzakta olmadıktan sonra aynı şehirde iken insan ne de olsa sürekli görüşüyoruz diye tatile gitmek dinlenmek istiyor açıkçası. Bayram demek bizler için tatil demek oldu çünkü iptal edilemeyen tek tatil. Yıllık izinlerimizi bile her an iptal olacak korkusuyla kullandığımız için, bayramı değerlendirmek istiyoruz. Ben eşimle aynı anda izin bile alamıyorum çoğu zaman, bayramda bu da denk geldiğinden güzel oluyor tabi. Bunu bu hale getiren bizler değiliz çalışma sistemi. Hem ataerkil sistemi devam ettirip, hem kapitalist sistemde çalışmak dengeleri sağlayamıyor maalesef... En azından benim açımdan durum bu. Bayram olunca esasen büyükleri ziyaret etmek isterken artık tek isteğim dinlenmek oluyor ama bu bayram tatil çok az dolayasıyla bir yere gitmiyoruz. Ve ev gezmesi benim için daha büyük yorgunluk, sessiz sakin dinlenmeye ihtiyacım var çünkü.
Keşke ikisi de sizin üzerinize olsaydıeşimin .kredi onun üzerine çekildiği için.ama şu an benim oturduğum daire de oğlum bekarken aldık,onun üzerine oldu.
Az bile demişsiniz. Kayınvalidelerin de biraz ses çıkarması lazım anlaşılan. Yoksa insanlar ipin ucunu kaçırıyor.vallahi hayatımda ilk defa dün oğluma telefonda sesimi yükselttim.kızgınlığımı,kırgınlığımı anladılar.tabi şimdi gitmiyorlar ama gelinin anne ve babası da istanbul da olacaklarmış.bu yüzden gitmediklerini düşünüyorum.
neyse ,sonunda içimdekileri söyledim.bizleri sadece banka gibi görüyorsunuz dedim.oğlum çok bozuldu ama birşey de diyemedi.çok kafamı kızdırırsanız dedim.eviniz de oturursunuz ama,diğer türlüsü avcunuzu yalarsınız.yardım edilecek bir sürü kurum var. hiç olmazsa,kıymet bilen insanlara kısmet olur dedim.bilmiyorum ağır mı konuştum???
Keşke ikisi de sizin üzerinize olsaydı
Ama bu durumda da kız tarafına da gitmeyip bir tatil beldesine gidilmesi gerekmez mi?
Bu kadar pasif durmayin oğlunuza karşı tavrinizi sert koyun.hatta gelininizde kirilirsa kirilsin.her bayram onlarin yazliginda toplanmak nedir ayıp yaa.bende yeni gelinim ama eşim önce ailesine goturur 2. Yada 3.günü benim aileme geçeriz.kaldıki benim kayinvalidem öyle sizin gibi düşüncelide degildir.hep bana laf sokma derdindedir yada hizmetcilik yaptirma.eşinizle konuşmayin oğlunuz ve gelininizle konuşun.sen benim tek çocugumsun bayramlarda bize gelinicek bitti bu kadar net.selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.
geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.
burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.
eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
Söylenecek söz bırakmamışsınız .Sizi buradaki yorumlarınızdan tanır ve çok da beğenirim, çocuklarınızın hayatını zora sokacak bir ebeveyn olmadığınızı biliyorum yazdıklarınızdan
Ben çocukları rahat bırakın diyenlerden değilim hiç bir zaman, koskoca yetişkin insanlar zaten birlikte vakit geçiriyorlar
Anne-baba baştayken kıymeti bilinmeli, gönlü kırılmamalı
Gelinin ailesi ile koca bayramı geçirip kendi ailene bir bayramlaşmayı çok görmek olmaz
Eşit davranılmalı, insanın hayattaki tek evladından bayramda biraz özen beklemesi fazla bir şey değil bence
Oğlunuz da bu konuda incitmeden tavrını koymalı, ayrıca eşim aileme surat yapamaz, buna izin vermem, sebep ne olursa olsun, oraya gidilmişse bizim aramızda aksayan bir şeyi aileme yansıtamaz, bu konuda oğlunuz da hatalı
En zor büyüyen şey insan yavrusu, çok emek veriliyor, kimse evlenince ailesinin evladı olmaktan emekli olmuyor, bence eşiniz haklı, bayramlar özel zamanlar, sizde bilirsiniz zaten yaşımız itibariyle kayıplarımız eksiklerimiz var, buruk geçen zamanlar bir de evlat mı gelmesin gelinin yüzünden. Ablacım herkes haddini bilmeli, büyükler sayılmalı, aile ilişkileri canlı tutulmalı. Benim aileme gidilecekte senin ailen orada bekleyecek olmaz, olmamalı. Sen annesin, bence bu işleri yoluna koyabilirsin, buna hakkın var
Suç oğlunuzda.Kendisi söylesin babasına.Müdahale de etmeyin,tavrınızı da koyun.selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.
geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.
burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.
eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
Muslukları biraz kısın bakalım neden yardım da bulunuyorsunuz .
Geline yüklenilmiş ama bu durum da vefasiz ve kıymet bilmeyen kişi tam sa oğlunuz, onum demesi lazım dur bakalım ailemi bayramda görmeyecek miyiz diye .
Bence oğlunuz vefasiz biri.
Gelininizle konuşmaya ne dersiniz ? Rahatsız olduğunuz şeyleri anlatmaya .ben zaten suçun büyük bir kısmını oğlumda buluyorum.ama böyle değildi.anneannesine ve dedesine çok düşkündür.bekarken bayramlarda asla bırakıp bir yere gitmezdi.biz gidelim desek o karşı çıkardı.şimdi evlenince oldu ne olduysa,demek ki eşinin katkısı var bu duruma.evinde huzursuzluk olmasın diye yaptığına inanıyorum.gelinim de söyleyebilir,ailene de zaman ayıralım diye.ya da geldiğinde surat asmaması gerekir.oğlum mu diyor surat as diye.burada ne gelinler okuyoruz,eşi istemese bile,gidelim annene babana,yazık beklerler diyen.
diyelim oğlum vefasız,gelinim de sütten çıkmış ak kaşık değil.
Bence bir anne olarak bayramda evladibizi gormek istemeniz en dogal hakkiniz. Ben de tek cocugum gecen yil mecburi olarak 1 bayrami anne babamdan ayri gecirdim. Esim cocugum yanimdaydi ama annemin babamin elini opememek icimi acitti ne yalan soyliyim.selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
Bu sabah kahvaltilarina soyle bir cozum bulduk biz. Kayinvalidem 2 alt katimda oturuyor sabah onlarla bayramlasip beraber kahvalti yapip kalkip annemlere gidiyoruz. Sonra bir de annemlerde onlarla birlikte kahvalti yapiyoruz. Boylece kimsenin gonlu kirilmiyor. Olan bizim mideye oluyor:)Günaydın. ..valla ben bir gelinim öncelikle ve bu konularda büyükleri de anlamaya çalışırım. ..geçen hafta kayinvalidem leri iftara aldım ve bayram sabahi beraber kahvaltı yapmak istediğini usulunce söyledi. .. (geçen yıl tesadüfen böyle olmustu)...Eşim de bana bıraktı. ..işin ilginç tarafı annem de bayram sabahi Kızkardeşim çocuklar beraber kahvaltı yapalım dedi. ..Ancak gelininiz ne kadar küçük olursa olsun evlenecek kadar büyük !
Yani beklentinin ve yapılması gerekenin farkındadır yani...Katı bir şekilde illa burda olacaklar olmaz ama burda olmayacağız da hoş bir durum değil. ..durduk yere saçmalık olur bayram günü. .ben mesela daha eşimi ikna ettim bayram sabahi kayinvalidem lerde olmamiz gerektiğini ve yakışanı bu olduğunu. ..yani aslında oğlunuza hal diliyle soyleseniz baban da ben de çok uzuluruz oğlum diye...bence elbette biz anneler evlatlarimiz evlense bile uyarmak ve doğruyu göstermek hakkımız var...O KADAR DA HAKKIMIZ OLSUN YANİ BENCE...dilerim tatsizlik yaşanmadan güzel bir bayram geçer. ..şimdiden iyi bayramlar. Sevgiler size.
Amin çok çok sağ olun, Allah razı olsun.Babanıza Allah'tan rahmet diliyorum,mekanı Cennet olsun.Simdi şehir disindayiz.Ama cocuk olunca iyice çıldırıyorlar inan bana
3 aydır gelmeyen kız, bugün geliyorsa mesajı almışlar bence ablacım. Sen canını sıkma. Arada böyle ayar vermek iyidir.kızlar son gelişme şu;oğlum öğlen aradı.pazar günü bana söyledikten sonra,akşamına zaten gitmekten vazgeçtiklerini söyledi, nedenine gelince,istemeden de olsa suratım değişmiş.ayrıca 15 gün sonra ikinci bir tatile gidecekleri için,gitmemeye karar vermişler.tabi bunda kendi anne ve babasının gitmiyor oluşunun da etkisi var bence.
dün akşam babasının iş yerine uğramışlar,tabi eşim birşey bilmediği için gayet normal davranmış.bana çocuklar uğradı dedi.oradan çıkınca,bize gelmişler ama ben kuafördeydim,aradılar,kuafördeyim dedim.
bu öğlen gelinim uğradı bana .sanırım,nabız yoklamaya gelmiş.alışverişe çıkmış,1 saat kadar oturdu.hiç bir şey söylemedim.şimdilik daha fazla birşey söylemeyi düşünmüyorum.bu kadar yeter onlara anladılarsa ne ala anlamadılarsa,kendileri kaybeder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?