yanlış mı düşünüyorum?

Gelin hanım tutuşmuş demek ki.
Çok üzülerek okudum konunuzu. Anne-baba olarak evladınızdan gelininizden beklediğiniz davranış zaten onların söylemeye gerek bile kalmadan yapması gereken şey. Tepkinizde de haklısınız. Hiç ağır konuştum diye düşünmeyin.

İki yetişkin insan evlenip çocuk yapmayı biliyorsa, daha kendilerini geçindirmeyi bile beceremeden evlatlıktan istifa edemezler öyle kafalarına göre. Umarım ne kadar kırıcı olduklarını anlamışlardır da bir daha üzmezler sizi.

Çok bencilce bir düşünce.
O damatlarinda annesi babası evlatlarını yanında ister yani bu nasıl bir konuşma bir tarzi çok ayıp!

Şimdi taşlar yerine oturdu işte.
Valla siz agzinizla kuşta tutsanız zaten yaranamazsınız o geline önyargılarını yıkamaz asla.
Ayrıca orada siz varken kendi kv lerini eleştirmeleri çok yanlış yalnızken eleştirsinler yani nedir.
Siz oglunuzdan mahrum kalmayın bence istediğiniz zaman görüşün önemli olan oğlunuz zaten.

Ablacım bence artık siz bunları düşünmeyin koskoca iki insan evlenip çoluk çocuk sahibi olmuşlar bırakın naparlarsa yapsınlar.
Ben sizin bu verici fedakar tavrinizin kullanıldığını düşünüyorum açıkçası.
Karı-koca gezin tozun keyfinize bakın bence.

Abla sizi yorumlarinizdan taniyorum size akil veremem anca siz bana verirsiniz ama bu durumlar farkli versiyonlarda islesede her evde olan seyler anneyi babaya veya babayi anneye bazi kinularda tampon yapma her evde vardir
Simdi esinizi en iyi siz bilirsiniz tanirsiniz eger soylediginizde ofke uzuntu vs ile siz aranizda kirilacak ton yukseltecekseniz elektrik olacaksa hic girmeyin is bu defa sen yuz veriyorsuna doner

oglunuzda evlenmis ayri ev sahibi aile sahibi birey artik cocuk degil sorumluluklarinin sorumsuzlugunu yapmak istiyorsa tek basina yuklensin bunu kendisi soylesin vicdani rahatligini veya rahatsiliginida kendisi olcsun tartsin

Iki aileyede esit davranilmasi taraftariyim ben esitlik saglanmazaa muhakkak bir taraftan bir taraf kirilip uzuluyor zaten belli etmiyorum diyorsunuz o zaman sorumlulugunuda almayin biraz kendisi farkina varsin esitlik saglamasi gerektiginin

Sizde abiyle gezin tozun keyif yapin takilmayin insanlar tevazu gosterdikce bir sonu olmuyor nasilsa

Belki bilerek yapmışlardır. Kız kardeşleri, kuzenleri varmış. Kendi anneleri yoksa ortamda eğer, konu sahibi hanımı bilerek çağırıp, bilerek kayınvalide eleştirisi yapmış olabilirler. Ya da ben çok kötü niyetliyim bilemedim

Sizin icinizde az cok kayinvalidelik veya anne icgudusu mu diyelim, var yani
Kizmayin lutfen. Ama bi tebessum edesim geldi. Oglunuzu fircaladiginiz icin gelin gelmis.
Bence siz isteklerinizi icinize atmadan once soyleyin. Oglum arada bize de gelin, gelinim gelmiyorsunuz kiriliyorum bak vsvs diye. Sonucta kimseyi surekli darlamiyormussunuz. E tabi yinede oglunuzu gelinizi birarada sizin evde gorme, beraber etkinlik yapma hakkiniz var. Guzellikle anlatin. Bak arada acaba kotu mu agirliyorum sizi diye dusunuyorum diyerek buraya yazdiklarinizi da dile getirin.
İletisim herseydir, candir.
Cunki siz farkli varsayimlara girerken karsi tarafin haberi bile yoktur heyhoy diye diye tatile denize gidiyor olabilir.
Fikirlerinizi, kucuk dileklerinizi dile getirdikten sonra kabalik veya terslik yapan olursa ozaman kizma hakkiniz olusur.

Son düzenleme:
İyi etmişsiniz bence,tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış oluyor sessiz kalınca

İyi etmişsiniz bence,tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış oluyor sessiz kalınca

Bayram nasıl geçti gelişmeleri meraktayım

kısaca özet geçeyim;hep beraber(eşim,oğlum,gelinim ve ben)annemlere gittik.kahvaltı yaptık.kardeşimler de oradaydı.öğlen gibi,oğlum ve gelinim kalktılar.gelinimin ailesine gittiler.(yazlığa giden kimse olmadı.)birinci günün akşamı oradaydılar,2 gün de ailesiyle beraber,gezmeye gitmişler.akşam evlerine döndüler.
3. sabah(aynı zaman da babalar günüydü ya)kahvaltıya çağırdım.(daha bize gelmemişlerdi.)öğleden sonra evlerine gittiler,durum bu.
şimdilik sakiniz.surat asma,herhangi bir tatsızlık olmadı bu kez.inşallah bundan sonra,böyle devam eder.çünkü,ben gerginlik ve tatsızlık yaşamak istemiyorum

Eşler karıları mutluysa huzurludurlar mutludurlar eşin suratı düşünce mutsuzdurlar. Eşimde akrabalarına gitmez ben anlaşamıyorum diye.
Ama bayramda size de gelmek zorundalar. Kendi yerime koyup düşünürsem ben ne olursa olsun eşimin ailesine giderim gitmiyorum demem. Ailesi sonuçta bayramda gidilmeden olmaz. Size de ziyarete gelip oradan yazlığa gidebilirler. Belli ki oğlunuzda öyle mutlu. Aranızda bi problem yokken böyle yapıyorlarsa problem oğlunuzda. Ayrıca ben eşim üzülünce üzülüyorum sevmesem de sırf onu doğuran kadın olarak kaynanama saygılıyım surat yapmam bayramda da gidilir.

Bana sanki yine az görüşülmüş gibi geldi

Sizin gibi kayınvalidem olsun, kapısında yatayım....

Ah ah, işte insanlar çeşit çeşit.
Olgun davranmışsınız ve kırgınlık yaşamadan da geçmiş bayram.
Dediğiniz gibi, inşallah bundan sonra tatsızlıklar yaşanmadan geçer günleriniz.

Ancak, siz "kayınvalidelik yapmayayım" derken de, başı boş bırakmayın derim.
Oğlunuz yeni evli, siz de zaten kendi sınırlarını bilecek kapasitede bir insansınız, fakat gerektiği yerde "acaba kırarmıyım" diye düşünmekten ziyade, sizi arayıp sormalarını ve gerekli şekilde davranmalarını sağlamanız gerekir.
Siz müdahale etmezseniz, hele ki en başlarda, nasıl alışılınırsa öyle geçer.
Sonra da birşey dediğinizde "ama böyle değildiniz siz" olur.

Allah aile huzurluğu versin en başı o, umarım sizin de güzel gönlünüze göre olur herşey.

Benim bu tarz durumlarda kafama takılan bir soru oluyor. Hani sık sık çok çok görüşülmek isteniyor ya, oğlunuzu görmek istediğiniz için mi yoksa gerçekten gelininizi de sevip görmek istediniz için mi yani kendi evladınızdan ayırt etmediğiniz gibi sevdiğiniz için mi? Benim burda kafam karışıyor genel olarak...Yanlış anlamayın ama bir kv gözünden bunları duymak istiyorum... Ben kendi kv mi annemden ayırt etmezken onun beni kendi kızından gayet ayırt ettiğini acı tecrübelerimle anladım ve sadece oğlunu görmek, ele güne karşı "oğlumgiller geldi" demek için yaptığını düşünüyorum. Çünkü benim ismim asla geçmez hep "oğlumgiller"...Böyle olunca da asla sık görüşmek istemiyorum.

3 günlük bayramda annemler burda olmadığından dolayı onlara gidemedik ve 2 günü kv lerle geçti, inanılmaz bunaldım ve nefret ettim. hunter7

buna da şükür. ne diyeyim?

Siz ne güzel kahvaltı vs yapıyorsunuz benim kv dün babalar gününde resmen kapıyı açmadı, duymamış...

Tam 3 kere babalar gününü kutlamak hediyesini vermek için aradı eşim, kp evden çıkmış gitmiş. Sonunda verdik akşama ama sinirlerim bozuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…