kızlar son gelişme şu;oğlum öğlen aradı.pazar günü bana söyledikten sonra,akşamına zaten gitmekten vazgeçtiklerini söyledi, nedenine gelince,istemeden de olsa suratım değişmiş.ayrıca 15 gün sonra ikinci bir tatile gidecekleri için,gitmemeye karar vermişler.tabi bunda kendi anne ve babasının gitmiyor oluşunun da etkisi var bence.
dün akşam babasının iş yerine uğramışlar,tabi eşim birşey bilmediği için gayet normal davranmış.bana çocuklar uğradı dedi.oradan çıkınca,bize gelmişler ama ben kuafördeydim,aradılar,kuafördeyim dedim.
bu öğlen gelinim uğradı bana .sanırım,nabız yoklamaya gelmiş.alışverişe çıkmış,1 saat kadar oturdu.hiç bir şey söylemedim.şimdilik daha fazla birşey söylemeyi düşünmüyorum.bu kadar yeter onlara anladılarsa ne ala anlamadılarsa,kendileri kaybeder.
Çok bencilce bir düşünce.bence de olması gereken bu.ben de derim.ben de hep benimle olsunlar istemem.annesin de bir sorun yok.sessiz bir kadın ama babası,bir keresinde.söylemişti.bayramlarda seyranlarda,bütün kızlarını,damatlarını yanında ,kahvaltı masasında istermiş.diğer kızlarının,aileleri başka şehirlerde.zaten hep babalarının yanındalar.bizimkini de yanında istiyor.
Şimdi taşlar yerine oturdu işte.kötü mü bilmiyorum ama beni sevemediğini hissediyorum nedeni ne inan, onu da bilmiyorum ama şu var ki,ailelerinde,tek erkek gelinimin abisi,o da bekar.kuzenleri de kız.ve hepsi istisnasız,kayınvalide düşmanı.bir kez,gelinim de günleri vardı.gelinim beni de çağırdı.kızkardeşleri ,kuzenleri hepsi,kayınvalidelerine karşı o kadar önyargılı ve acımasızlar ki.
ablasının kayınvalidesi,köyde yaşıyor.kadın sne de 1 kez gelip,10-15 gün gelip kalıyor.kendisi de diyor.gelirken,salçasından,turşusuna kadar getiriyor.ağzı var dili yok diyor ama kaynana olduğu için sevmiyormuş.bunlar böyle tuhaf bir aile.o gün kimin kayınvalidesi yoksa o çekiştiriliyor.eminim benim olmadığım gün,ben çekiştiriliyorumdur.
baskın yapı da olamam.karakterime ters ama kendimi geri çekerim.kabuğuma çekilirim.keşke azıcık sesimi çıkartabilsem.
Ablacım bence artık siz bunları düşünmeyin koskoca iki insan evlenip çoluk çocuk sahibi olmuşlar bırakın naparlarsa yapsınlar.çalışırken konuşuluyordu bu konu.şimdi zaten işten çıktı.gerek kalmadı.bu saatten sonra da işe girmez artık.girmesin de otursun,çocuğunu büyütsün.ama lüksü de seviyor.bakalım nasıl altından kalkacaklar.
Abla sizi yorumlarinizdan taniyorum size akil veremem anca siz bana verirsiniz ama bu durumlar farkli versiyonlarda islesede her evde olan seyler anneyi babaya veya babayi anneye bazi kinularda tampon yapma her evde vardirselam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.
geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.
burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.
eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
Şimdi taşlar yerine oturdu işte.
Valla siz agzinizla kuşta tutsanız zaten yaranamazsınız o geline önyargılarını yıkamaz asla.
Ayrıca orada siz varken kendi kv lerini eleştirmeleri çok yanlış yalnızken eleştirsinler yani nedir.
Siz oglunuzdan mahrum kalmayın bence istediğiniz zaman görüşün önemli olan oğlunuz zaten.
kızlar son gelişme şu;oğlum öğlen aradı.pazar günü bana söyledikten sonra,akşamına zaten gitmekten vazgeçtiklerini söyledi, nedenine gelince,istemeden de olsa suratım değişmiş.ayrıca 15 gün sonra ikinci bir tatile gidecekleri için,gitmemeye karar vermişler.tabi bunda kendi anne ve babasının gitmiyor oluşunun da etkisi var bence.
dün akşam babasının iş yerine uğramışlar,tabi eşim birşey bilmediği için gayet normal davranmış.bana çocuklar uğradı dedi.oradan çıkınca,bize gelmişler ama ben kuafördeydim,aradılar,kuafördeyim dedim.
bu öğlen gelinim uğradı bana .sanırım,nabız yoklamaya gelmiş.alışverişe çıkmış,1 saat kadar oturdu.hiç bir şey söylemedim.şimdilik daha fazla birşey söylemeyi düşünmüyorum.bu kadar yeter onlara anladılarsa ne ala anlamadılarsa,kendileri kaybeder.
İyi etmişsiniz bence,tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış oluyor sessiz kalıncavallahi hayatımda ilk defa dün oğluma telefonda sesimi yükselttim.kızgınlığımı,kırgınlığımı anladılar.tabi şimdi gitmiyorlar ama gelinin anne ve babası da istanbul da olacaklarmış.bu yüzden gitmediklerini düşünüyorum.
neyse ,sonunda içimdekileri söyledim.bizleri sadece banka gibi görüyorsunuz dedim.oğlum çok bozuldu ama birşey de diyemedi.çok kafamı kızdırırsanız dedim.eviniz de oturursunuz ama,diğer türlüsü avcunuzu yalarsınız.yardım edilecek bir sürü kurum var. hiç olmazsa,kıymet bilen insanlara kısmet olur dedim.bilmiyorum ağır mı konuştum???
İyi etmişsiniz bence,tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış oluyor sessiz kalıncavallahi hayatımda ilk defa dün oğluma telefonda sesimi yükselttim.kızgınlığımı,kırgınlığımı anladılar.tabi şimdi gitmiyorlar ama gelinin anne ve babası da istanbul da olacaklarmış.bu yüzden gitmediklerini düşünüyorum.
neyse ,sonunda içimdekileri söyledim.bizleri sadece banka gibi görüyorsunuz dedim.oğlum çok bozuldu ama birşey de diyemedi.çok kafamı kızdırırsanız dedim.eviniz de oturursunuz ama,diğer türlüsü avcunuzu yalarsınız.yardım edilecek bir sürü kurum var. hiç olmazsa,kıymet bilen insanlara kısmet olur dedim.bilmiyorum ağır mı konuştum???
Bayram nasıl geçti gelişmeleri meraktayım
kısaca özet geçeyim;hep beraber(eşim,oğlum,gelinim ve ben)annemlere gittik.kahvaltı yaptık.kardeşimler de oradaydı.öğlen gibi,oğlum ve gelinim kalktılar.gelinimin ailesine gittiler.(yazlığa giden kimse olmadı.)birinci günün akşamı oradaydılar,2 gün de ailesiyle beraber,gezmeye gitmişler.akşam evlerine döndüler.
3. sabah(aynı zaman da babalar günüydü ya)kahvaltıya çağırdım.(daha bize gelmemişlerdi.)öğleden sonra evlerine gittiler,durum bu.
şimdilik sakiniz.surat asma,herhangi bir tatsızlık olmadı bu kez.inşallah bundan sonra,böyle devam eder.çünkü,ben gerginlik ve tatsızlık yaşamak istemiyorum
Bana sanki yine az görüşülmüş gibi geldi
kısaca özet geçeyim;hep beraber(eşim,oğlum,gelinim ve ben)annemlere gittik.kahvaltı yaptık.kardeşimler de oradaydı.öğlen gibi,oğlum ve gelinim kalktılar.gelinimin ailesine gittiler.(yazlığa giden kimse olmadı.)birinci günün akşamı oradaydılar,2 gün de ailesiyle beraber,gezmeye gitmişler.akşam evlerine döndüler.
3. sabah(aynı zaman da babalar günüydü ya)kahvaltıya çağırdım.(daha bize gelmemişlerdi.)öğleden sonra evlerine gittiler,durum bu.
şimdilik sakiniz.surat asma,herhangi bir tatsızlık olmadı bu kez.inşallah bundan sonra,böyle devam eder.çünkü,ben gerginlik ve tatsızlık yaşamak istemiyorum
buna da şükür. ne diyeyim?
buna da şükür. ne diyeyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?