Yanlış mı düşünüyorum

Ya yaz günü oynasın sokakta ne olucak.
Bizim arka tarafta park var çocuklar valla gece 12 de bile burdalar gitmiyorlar.
Tabi güvenli burası ama yani ailesi olanlar da dışarda.

Esiniz bu konuda hatali. Sizin rizaniz olmadan teklif etmemeliydi. Bayiliyorum böyle baskalara is kitleyip ortalikta böyle gezenlere

Bence de sosyal hizmetleri arayın, baba en azından akşam çocuğuyla ilgilenmeli ama bunu yapmıyor. İnsan annesi ölmüşken kendi çocuğunu böyle ilgisiz bırakır mı?
Baba ilgileniyorda ama gündüz çalışmak zorunda karşıdan gördüğüm adam elinden geleni yapıyor.ama ben çok fazla sorumluluk alamam

Canım mümkün değil ikiz çocuk birde o.. İlgilenemezsin bence. Kendi çocuklarını ilgisiz bırakmadan derslerinde yardımcı olabileceksen onlarla konuşup bu sorumluluğu almalısın.
Üç tane aynı yaşta oğlan çocuğu.bazen yeri geliyo kendi cocuklarima kafam basmiyor

Üç tane aynı yaşta oğlan çocuğu.bazen yeri geliyo kendi cocuklarima kafam basmiyor
Benim de iki çocuğum var deliriyorum bazen.. Tek çocuğa bile ders anlatamıyor anne babalar. Ayrıca onun dersleri başka öğretmeni ve sınıfı başka. Alması da zor olur beklersin ya da senin çocukların da beklemek zorunda kalır. Eşin nasıl ders çalıştırmanı düşünüyor hayret ediyorum şu an. Onun öğretmeni ile de irtibatta olman gerekir. Ayrıca evinde de saatlerce tutman doğru değil. Kafanda kaldırmaz. Ailesi ile konuşup sadece oyun oynamaya davet edebilirsin. İlkokul önemli. Sonuçta öncelik kendi çocuklarımız. Başka türlü istiyorsan destek olman güzel olur tabi.

Yaninda yetiskin olmadan kmsenin cocugunu evime almam. Cocugumu da yaninda ben babasi falan olmadan kmsenin evine gondermem. Ki sizin bahsettiginiz cocuk cok basibos. Basina sokakta bi is gelse size kalir. Cunku cocuk hesapsiz cikiyo evden. Ben asla almam o sorumlulugu. Ha bu durumu da arar sosyal hizmetlere bildiririm o ayri

Baba ilgileniyorda ama gündüz çalışmak zorunda karşıdan gördüğüm adam elinden geleni yapıyor.ama ben çok fazla sorumluluk alamam
Gündüz çalışıyor ama ya gece 7/24 çalışmıyor ya bu adam akşam evine geliyordur çocuk gecede disaridaymis bence ilgili bir baba değil ilgili olsa o çocuk gece yarısı sokakta olmaz .

Okula getirip götürme olabilir ama tümden sorumluluğu almayın çocuğun başına bir iş gelse sorumlusu siz olursunuz.

Acikcasi bu konuda kimse size sorumluluk yukleyemez. Bunu ancak siz isterseniz yapabilirsiniz. Zaten ikiz cocuklariniz var 3. bir cocugun yükü agir gelebilir. Evet esiniz belli ki cok vicdanli ve merhametli biri. Ama cocuklara bakan sizsiniz. Ona da bak, onu da okula gotur, onu da yedir icir demek kolay. Ben olsam cocuk icin elimden geleni yapardim diye dusunuyorum ama basima boyle bir sey gelse farkli bir tavir sergileyebilirim. Uzaktan konusmak kolay. Sanirim annesi gibi degil de bir abla gibi davranabilirsiniz. Gunun belli saat dilimlerinde cocuklarinizla sosyallesebilir. Okula da zaten gidip geliyorsaniz onu da goturup getirebilirsiniz. Ama geri kalan kisimda sorumluluk babasinda olmali. Aksam gec saatlere kadar disarda durmasi babasini ilgilendirir.

Çok üzüldüm çocuğun durumuna. Anacığı gidince kimsesiz kalmış. Sizin de merhametiniz yazım tarzınızdan çok belli. Ama tereddütlerinizde çok haklısınız. Hem sorumluluk kısmında, hem de kendi çocuklarınızın hakkını yeme noktasında. Ben de sosyal hizmetleri mutlaka aramanız gerektiğini düşünüyorum. Babaya dışarıdan bir uyarı yapılırsa etkili olabilir. Siz de çekinmeyin, kendisiyle konuşun mutlaka. Bakımını üstlenebilecek anne tarafından bir akrabası olup olmadığını sorun. Tam zamanlı çalışana güçleri yetmiyorsa en azından haftanın birkaç günü 1-2 saatliğine bir oyun ablası edinseler çocuğun ödevlerine yardım edebilir aslında. Benim yaşadığım yerde böyle şeylere gönüllü genç kızlar oluyor hep. Evinize de fazla sokmayın çocuğu. Bir yandan sorumluluğu çok, diğer yandan alışır, imrenir, yarın öbür gün hayal kırıklığına uğramasın yavrucak. Okula götürüp getirmek çok sorun değil de… Mevzu yemekse belki arada bir bi kap yemek götürebilirsiniz gönlünüzden kopuyorsa. Benim içimden böyle geçti. Kolaylıklar dilerim.

Anladığım kadarıyla shcek i aramak veya karışmak istemediğiniz icin su an kıvirıyorsunuz ama hepimiz anladık ilk yorumlarinizdan o çocukla babanın neredeyse hiç ilgilenmedigini....

Belki de ben kötü niyetliyim, siz kıvırmiyorsunuz ama sizin de kafanızda veya aile yapinizda "çocuğun herşeyinden kadın sorumludur, erkek haftada bir başını okşasa yeter" algısı olduğu için kabul etmek istemiyorsunuz , anlayamıyorsunuz... Bu da sizin çocuklarınız için hatalı bir tutum elbette ama şimdi bunu tartışacak değiliz ...Şu anda anlamanız gereken tek şey şu; bakın bu çocuğun babasından başka kimsesi kalmamış...Gerekirse gece işe girecek gündüz ilgilenecek veya gündüz başına, dersleriyle okuluyla ilgilenecek bir yardımcı tutacak, gece full çocuğuyla, onun oyunuyla dersiyle gidasiyla etkinlikleriyle ilgili olacak , yani yalnız bir anne nasıl bakıyorsa çocuklarına aynen öyle bakacak çünkü "mecbur"....

Ha yapmıyorsa ve yakinen siz çocuğun mağduriyetine şahitseniz sizin tek vicdani ve yasal göreviniz de yetkililere haber vermek.... Lütfen ama lütfen ihmal etmeyin....

Son düzenleme:
Sahsen ben olsam bende bu sorumlulugu kaldiramazdim acik konusayim. Tek cocugunuz olsa belki idare ederdiniz ancak 3 cocuk cok zor. Bir cocuga daha odev yaptiracak kadar enerjiniz olsa 3.cocugu yapardiniz zaten. Bende sosyal hizmetlere haber vermeniz gerektigini düşünüyorum. Cocuk muhtemelen yari ac yari tok vaziyette geziyor, beslenme cantasina yiyecek konulmuyor bile olabilir. Disarida basina bir is gelme ihtimali cok yuksek. Araba carpabilir, istismar edilebilir. Babasi ilgilenseydi gece yarilarina kadar sokakta olmazdi ya da babasiyla beraber cikardi. Bunun disinda Sorumluluk almak istemiyorsaniz once esinizle konusun, sizin adiniza baskasina söz vermesin.

Eşin nasıl ders çalıştırmanı düşünüyor hayret ediyorum şu an.
Çünkü büyük ihtimalle konu sahibinin çocukları da babaları tarafından ihmal edilen ve bütün sorumlulukları anneye yüklenilmiş çocuklar.... Konu sahibinin eşi de bilmiyor ki ders nasıl çalışılıyor, okulla nasıl ilgileniliyor, çocuk sorumluluğu almak nedir, ne tür riskler icerir, ne tür zorlukları vardır, ebeveyn olmak nedir.... Hiçbir fikri yok....O yüzden rahatlıkla eşinin ebeveynligini "ikram" edebiliyor sağa sola...

Ayy benim büyük cicugumda var ben zaten kendi üç cocugumla uğraşıyorum.ucude okullu.tmm mahalle arası herkes birbirini tanıyor ama âilesi bizde diye düşünürken başka yerde birşey gelir başına Allah korusun sonra vebali bana kalır benim korkum o

Gördüğüm kadarıyla baba ilgileniyorda gündüz ise gifiyor çocuk diğer büyük kardesleriyle birlikte çıkıyor disariya

Allah bağışlasın yavrularinizi. Oncelikle esinizle konuşun, sizin adiniza soz vermesin. O insanlarda sizden beklentiye girmesinler, rahat davranmasinlar.

Sosyal hizmetler ile iletisim kurmayi dusunmez misiniz? Cimer araciligi ile de ilgili bakanliga(aile ve sosyal hizmetler) yazabilirsiniz.

Bu aksam onlarla yakın bir komşuma dedim ya hani çocuk geliyor nerde olduğunu bilmezler başına birşey gelir diye tmm ben babasıyla konusucam dedi

Bu aksam onlarla yakın bir komşuma dedim ya hani çocuk geliyor nerde olduğunu bilmezler başına birşey gelir diye tmm ben babasıyla konusucam dedi
Siz yine de o işi başkasının insafına bırakmayın. Sonuçta konuşacak olan komşunuzun değil, sizin evinize geliyor çocuk.

Onlarla daha yakın olan bir komşuma söyledim.sorumluluk almak istemediğimi.ben babasıyla konusucam dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…