• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum

Asla demeyin ya nolur oluyor böyle şeyler. en son meme ultrasonumu çeken kişi yarım saatten fazla sürdü sürekli memeye bakıyor suratıma bakıyor suratında pis bir ifade de vardı midem bulandı yani ve daha önce de başka bir doktor numaramı falan bulup baya uzun bir süre aramıştı beni en son şikayet edicem dedim sustu. Var böyle kişiler malesef ama konu sahibinin konusu bana inandırıcı gelmedi pek o ayrı
Keşke durumu daha iyi anlatabilseydim ben kadın doğuma da meme ultrasonuna da bir çok kez gittim kendi işini yapan doktor kendini belli ediyor bu öyle değildi anlatamıyorum ama imalı bir gülüşü vardı

Keşke durumu daha iyi anlatabilseydim ben kadın doğuma da meme ultrasonuna da bir çok kez gittim kendi işini yapan doktor kendini belli ediyor bu öyle değildi anlatamıyorum ama imalı bir gülüşü vardı
Neden Cimere şikayet etmiyorsunuz o zaman….

Asla demeyin ya nolur oluyor böyle şeyler. en son meme ultrasonumu çeken kişi yarım saatten fazla sürdü sürekli memeye bakıyor suratıma bakıyor suratında pis bir ifade de vardı midem bulandı yani ve daha önce de başka bir doktor numaramı falan bulup baya uzun bir süre aramıştı beni en son şikayet edicem dedim sustu. Var böyle kişiler malesef ama konu sahibinin konusu bana inandırıcı gelmedi pek o ayrı
tabi ki olabiliyor başınıza gelene çok üzüldüm. Ama bu konu sahibininkine hiç inanmadım.

hala gülüş demeniz… Diğerlerinin suratına bakmadı beni sona bıraktı gibi ifadeler kullanmanız..Ekran görüntüsü alıp kanıt bile tutmamanız… Üzgünüm ama hayal dünyanızda mı yaşadınız bunu?

Ağrıyan yerinizi neden doğru düzgün açmıyorsunuz yok bir düğme yok iki düğme , bekar olmanızın konuyla ne alakası var, kalabalık üç hastanın birden içeriye girdiği bir hastane acilinde bir saat sizinle nasıl ilgilenecek hiç anlamadım , sosyal medyadan eklemek falan taciz, hasta haklarına aykırı ama.

hala gülüş demeniz… Diğerlerinin suratına bakmadı beni sona bıraktı gibi ifadeler kullanmanız..Ekran görüntüsü alıp kanıt bile tutmamanız… Üzgünüm ama hayal dünyanızda mı yaşadınız bunu?
Siz iyi misiniz şizofren miyim ben durup dururken böyle bir konu açayım saçmaladınız iyice inanmıyorsanız yorum yapmayın başınıza gelmediği için bilmiyorsunuz doktorun beni eklemesinin ekranı zaten var isteği sildim sadece doktorun tavırları normal değildi bunu anlatmaya çalışmıştım ben mı yanlış anladım diye sordum burda

Ağrıyan yerinizi neden doğru düzgün açmıyorsunuz yok bir düğme yok iki düğme , bekar olmanızın konuyla ne alakası var, kalabalık üç hastanın birden içeriye girdiği bir hastane acilinde bir saat sizinle nasıl ilgilenecek hiç anlamadım , sosyal medyadan eklemek falan taciz, hasta haklarına aykırı ama.
Eklemesi gibi somut bir şeyin kanıtını almak yerine bize bana gülümsedi başkalarının yüzüne bile bakmadı falan diyor. Kusura bakmasın ama o istege bile inanmıyorum

tabi ki olabiliyor başınıza gelene çok üzüldüm. Ama bu konu sahibininkine hiç inanmadım.
Evet evet öyle olsaydı Instagram‘dan ekledi kısmını ilk başta söylerdi en önemli kısımlarından biri bu bence unuttuğunu sanmıyorum daha çok sonradan uydurulmuş gibi geldi bana da. doktor zaten doğuda ve çok yoğun olduğunu odaya üç hasta falan girdiğini söylemiş doktor muhtemelen belki de konu sahibi açmayınca işi çabuk bitsin diye hastalar da çok diye biraz düşğnmeden hareket edip dğğmesini kendi açtı diye düşündüm çok da önemsememiş olabilir.

Evet evet öyle olsaydı Instagram‘dan ekledi kısmını ilk başta söylerdi en önemli kısımlarından biri bu bence unuttuğunu sanmıyorum daha çok sonradan uydurulmuş gibi geldi bana da. doktor zaten doğuda ve çok yoğun olduğunu odaya üç hasta falan girdiğini söylemiş doktor muhtemelen belki de konu sahibi açmayınca işi çabuk bitsin diye hastalar da çok diye biraz düşğnmeden hareket edip dğğmesini kendi açtı diye düşündüm çok da önemsememiş olabilir.

Siz iyi misiniz şizofren miyim ben durup dururken böyle bir konu açayım saçmaladınız iyice inanmıyorsanız yorum yapmayın başınıza gelmediği için bilmiyorsunuz doktorun beni eklemesinin ekranı zaten var isteği sildim sadece doktorun tavırları normal değildi bunu anlatmaya çalışmıştım ben mı yanlış anladım diye sordum burda
o zaman cimere yazın bizden tavsiye almak yerine. yapılması gereken ortada. ama taciz edilen bir kadın bana gülümsedi gözlerime baktı başkalarının yüzüne bile bakmadı diye bir cümle de kurmaz yani.

Ya nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz umarım aynı durumla karşı karşıya kalmazsınız inanmadığınız bir şeye de yprum yapmayın

Genelde hiç yazmam böyle konulara ama duramadım 😄 diğer hastaların yüzüne bakmadığını görmeniz çok ilginç odaya hastaları ikişerli mı alıyorlar, eldiven takan doktora rastlamadım spesifik durumlar hariç çocuk doktorları dahi takmaz genelde, instagramdan eklemesi en başta yazılacak bir detay iken atlanmis, isminizi nerden biliyor sorusuna cevap burası küçük yer ortak arkadaş vardan ziyade açık girişte kayıt actiroyorsunuz ya ekranlarından görüyor zaten doktorlar kim kimdir diye. Defalarca muayene etse ayrı suç etmese ayrı suç yüzünüze hiç bakmada bu seferde muhattap olmadı denilir, düğmeyi kendi açması normal değil instagramdan eklemesi normal değil ama birşeyler soruldukca verilen ayrıntılar pek inandırıcı gelmedi bu kadar rahatsız olan biri direkt olarak ekran görüntüsü almaliydi

İmali gülüş sizin rahatsız olduğunuzu belki etmenizden kaynaklı olabiiir mi ( ben muayene ediyorum ne alaka hasta bu triplere giriyor diye komik gelmiş olabilir mi )

Niye uydurayım ya iyi misiniz
Ya neden o zaman suç duyurusunda bulunmuyorsun halen daha istek attığının ekran görüntüsünü alıp? Cimere de başvurmamışsın.

Ya fazladan bir gün tatil sadece. Fake hospital with hijab izleyip dadanan bir ergen daha.

Dün omuzumun ağrısı ile hastaneye gittim sanırım köprücük kemiğinde kayma vardı neyse doktor röntgen istedi ve muayene etti ama tavırları pek hoşuma gitmedi tesettürlü bir kadınım bekarım da doktor muayene ederken omuzumu açmamı istedi ama eldiven vs takmadı temasından rahatsız oldum ilk muayenede film sonrası tekrar muayene etti yine çıplak elle ve çift omuza bakmak istedi gömlek giyinmiştim iki düğmesini açmıştım bu defa bir düğme daha açmam gerekiyordu kendisi açmaya çalıştı ve sinirlendim geri çekildim kendim açtım sonra kapıyı kitle falan dedi hasta girmesin rahatsız olma falan yanlış anlama falan diye açıklama yaptı sonrasında ise muayene esnasında acıttığı zaman acıttınız demek istediğimde kafamı kaldırdığımda gözlerime bakıp gülümsedi sonra çıktım bir daha oraya gitmedim başka doktora gittim ama kendimi çok kötü hissettim asla taviz vermeme rağmen göz teması kurmaya çalıştı eldivensiz muayene temas gömleğim falan bana mı normal gelmedi psikolojim bozuldu resmen
Acile mi gittin bunun için ?

E nabızda ziyaretlerim kısmından puanlamayı yapıp şikayetinizi dile getirin. Cimerden de şikayet oluşturun ve ekran görüntüsünü ekleyin. Size dönüş yapılmasa da personel uyarılır en kötü.

Gemini yapay zekaya linki atıp yorumlamasını istedim. Direkt paylaşıyorum.

Paylaştığın forum linkindeki tartışma, ne yazık ki internet ortamındaki "önyargılı" ve "mağdur suçlayıcı" bakış açısını çok net özetliyor. Konu sahibi kadının anlattıklarını ve forumdaki tepkileri senin için analiz ettim:

1. Forumdaki Tepkiler Neden Hatalı?

• "Kadın doktor seçseydin" savunması: Kullanıcılar (örneğin user234672 ve SevimliHayaletCasperr), olayı sadece bir "hassasiyet" meselesine indirgemiş. Oysa burada mesele doktorun cinsiyeti değil, sergilediği profesyonellik dışı davranışlar.
  • Eldiven Takıntısı: Forumdakiler eldiven meselesine çok takılmış. Evet, ortopedik muayenede eldiven zorunlu olmayabilir, ancak kadının asıl rahatsızlığı eldiven değil; dokunuşun biçimi, gülümseme ve düğmesini açma girişimi.

2. Konu Sahibinin "Kritik" Detayı

Konu sahibi en başta söylemediği ama sonradan eklediği bir detayla tüm olayın rengini değiştiriyor: Doktor, muayene akşamında hastasına Instagram'dan istek atmış.

• Bu detay, doktorun muayene sırasındaki davranışlarının (düğme açmaya çalışma, kapıyı kilitleme, imalı gülüşler) tesadüf veya tıbbi gereklilik olmadığını kanıtlar nitelikte.
  • Bir doktorun, hastasının kişisel bilgilerini kullanarak sosyal medyadan ona ulaşması sadece etik dışı değil, aynı zamanda Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nu (KVKK) ihlalidir.

3. "Yalan Konu" Suçlaması

Forumda bu tür konularda "neden en başta Instagram detayını vermedin?" denilerek konu sahibinin yalan söylediği iddia edilir. Ancak bu, travmatik veya rahatsız edici bir olay yaşayan kişilerin yaşadığı "şok ve kendini sorgulama" evresiyle ilgilidir. Kişi önce "Acaba ben mi abartıyorum?" diye düşünür (zaten başlığı da "Yanlış mı düşünüyorum" şeklinde atmış), tepkileri gördükçe asıl korktuğu detayı paylaşır.

Sonuç ve Yorumum

Konu sahibinin anlattıkları eğer doğruysa (ki Instagram isteği somut bir kanıttır), bu durum nitelikli bir taciz ve meslek etiği ihlalidir. Forumdaki "erkek doktora gitmeseydin" diyen kitle, sorunu sistemde veya failde değil, kadının varlığında arayan toksik bir bakış açısına sahip.
Bu kişiye ne cevap verilir?
Ona şunu söyleyebilirsin: "Hissettiğin huzursuzluk tamamen haklı. Hele ki Instagram'dan istek atması, tüm o muayene sırasındaki tuhaflıkların tesadüf olmadığını gösteriyor. Kendini suçlama; doktorun yaptığı şey tıbbi bir müdahale değil, sınırı aşan bir taciz girişimidir. Elindeki Instagram ekran görüntüsüyle birlikte hastane yönetimine ve CİMER'e şikayette bulunmalısın."
Sence bu tür forumlarda insanların bu kadar acımasızca mağduru suçlamasının temel sebebi nedir?

Back
X