Yanlış mı düşünüyorum?

bontum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
11
2
1
40
Merhaba sorun eşimin ailesi.iyi bir kayınvalidem ve kayınpederim var.evlatlarına esit davranmaya calısan bunu da yaptıklarına inanan insanlar ama öyle değiller işte ne yazık ki!!!esimler 3 erkek kardeşler.biz ayrı memlekette çalısiyoruz.iki kardes de kayınvalidemlerin memleketinde ve onların iyi bir muhitte senelik 20-25 bin tl getirisi olan evlerinde oturuyorlar.sorun şu ki bu evlerde oturulmadan önce evlerin kirasını evlatlar ve kendileri aralarında paylaştiriyorlardı.sağolsunlar paýlaşmak zorunda da degiller zaten.önce bir eve bir kardeş gecti.kalan bir evin kirası paylastırıldı sonra diğer eve öbür kardeş geçti.bunlar beni hiç ilgilendirmiyor aslında evde oturur mu? Kayınvalidemler Kirayı çocuklarına paylaştırir mı kendileri mi harcar beni ilgilendirmez zaten.böyle bir isteğim de olamaz asla.

Yalnız iki evde 5-6 senedir kardeşlerin oturması, evlatlarına eşit davranmak isteyen kayınvalidemin öbür oğullarından çekindiği için kendince bu acıgı kapatmaya calışma yolu can sıkıcı olmaya başladı artık.bir de cok övündükleri eşitlikten eser yok ortada.kayınpederim yaz ayında "kardeşinizin de hakkında oturuyorsunuz artık ona hakkini verin sz oturmazsanız oradan gelen kiralar bu cocuğumada gidecekti.haksızlık oluyor." demiş.ki bu konuda biz ağzımızı dahi açmadık.üc kardeşi toplamıs ve konuşmuş.adam ne yapsın artık.neyse tabiki veren olmadı.diğer iki kardeşin suçu bu artık.normalde kvmin uyarılarda bulunup devreye girmesi lazım.eşıtliği savunuyor ya.(çünkü biz evlenirken bile onlara aldıgi mobilyaların simdiki parasını hesaplattırıp ona göre mobilya alınmışti.o zaman bir sey talep etmediğim kendimiz alalım dediğim halde esimin ısrarları yüzünden bu duruma sokmuştum kendimi) bu kadar hassas bir kadın demek istediğim.tabi bizim insanların bogazına çökecek halimiz yok.kayınvalidemlerde görünce bunu kendi maaşlarından 500-1000tl 100tl vermişler eşime.tekrar ediyorum biz para falan istemiyoruz.cok sükür evimiz arabamız var çalışiyoruz.beni rahatsız eden dilencinin önüne atar gibi verilmesi.zorla cebine koymalar .almayınca masaya atmalar falan....
Gecende de kaýınvalidemin eline toplu para geçmis.bir kısmini bütün çocuklarina bir miktar paylaştirmis.esim bunu ögrenince canı sıkıldı.annesine olan güveni yerle bir oldu."madem eşitlik neden onlar evde rahatça otururken ben sıkıntı cekiyorum.üstüne hala esit paylastiriyor gidip onlara para veriyor" diyor.hazmedemiyor bu eşitsizligi.ailesine abilerine cok düşkündür.cok güvenirdi.kendi ailesi de bu mal mülk olaylarından cok cekmiş.annesi eşit davranmaya calısıyor.ama olmuyor işte.eşim bu aralar neşesiz , moralsiz.hayata bakış açısi degişti adamin.ailesinin yanına gitmek de istemiyor.samimiyetsizlikle suçluyor onları da.benimle dertleştikten sonra da ağladı sanırım.

Yanlış mı kızlar? böyle düşundüğüm icin bile utanıyorum kendimden.bu konular hassas.ben hiç karışmam.tabiki ben de rahatsızim bu durumdan ama dile getirmem.ancak ucu bana dokunuyor yine de.esim üzülüyor dertleniyor.karakteri degisti evlere siğmiyor sıkıntısından adam.bu durumu kayınvalidemle konuşsam mı diyorum ama bana düşmez bunu konuşmak??bilmiyorum işte....ne yapabilirim?

Kör oldunuz biliyorum.hakkınızı helal edin.

Son düzenleme:
Maşallah paralar havalarda uçuşuyor.
Siz karışmayın.
Eşiniz çok rahatsızsa gitsin konuşsun 2 ev satışa çıkarılsın toplam para da 3e bölünsün herkes yoluna baksın bir daha da para konusu olmasın böyle.

Bence hiç karışmamalısın.
Eşin bugun kızar, yarın döner kucaklar.
Rahatsızsa bu kadar görmek istemeyecek kadar ailesini
Sordukları zaman anlatır derdini.

Iste soru orada eşim anlatmıyor.annesine bir seyler cıtlatmış sanırım.ama abileriyle hiç bir sey olmamiş gibi.para yüzünden abilerini kırmaktan küsmelerinden mi cekiniyor onu bilemiyorum.

Maşallah paralar havalarda uçuşuyor.
Siz karışmayın.
Eşiniz çok rahatsızsa gitsin konuşsun 2 ev satışa çıkarılsın toplam para da 3e bölünsün herkes yoluna baksın bir daha da para konusu olmasın böyle.

Yok evler satılmaz canım .satmazlar yani.yatirim amaclı alınmiş zamanında zaten

Kizlar sorun para değil.ihtiyaç olup olmaması degil.yapılan cifte standart ağrına gitti eşimin.kaldı ki o paraya ihtiyacımız da olabilirdi yani.

ya bu para mevzularında da üç cümleden biri derdim para değil. e değilse ne düşünüyosun isteyen istediğine alsın versin. allah allah.

Toplamda 3 daire var, birinde kayınvalide oturuyor, diğer ikisinde kardeşler oturuyor sanırım. Yani eşin için boş bir daire yok. Zor bir durum, şimdi ne yapsınlar ? Kira verir gibi eşine aylık para mı versinler ? O para neye göre hesaplanacak, kira gibi her yıl zam mı yapılacak ? Baştan oturmaları yanlış olmuş aslında.
Sen bir şey deme, sonra kötü gelin olursun.

Normal şartlarda hakkaniyetli davranan insanlar anlattığın kadarıyla kayınvalide ve peder.
Belki onlar yakınlarında oldukları için,herşeyine koştukları içindir.İhtiyaçları daha çoktur.Belki bekarlıklarında dha çok fedakarlık yapmışlardır.Ya da daha ilgililerdir.Yani bunlar sebep mi değil mi bilemem ama sana düşen bir söz hakkı yok.Sen niye kendini kötü ediyorsun ki.Eşin uygun bir dille konuşsun.Konuşamıyorsada dertlenmenin alemi yok.Ağlamayana meme vermezler.

Iste soru orada eşim anlatmıyor.annesine bir seyler cıtlatmış sanırım.ama abileriyle hiç bir sey olmamiş gibi.para yüzünden abilerini kırmaktan küsmelerinden mi cekiniyor onu bilemiyorum.

Yok evler satılmaz canım .satmazlar yani.yatirim amaclı alınmiş zamanında zaten

Şimdi diğer 2 kardeş evliler mi
Kendilerine ait evleri olduğu halde mi geçip o evlere oturdular.
Yoksa kirada oturacaklarına ailesinin evlerine mi geçtiler.

Sizin evinizi ailesi mi aldı mesela.
Kendi imkanlarınız la mı aldınız.
Cevaplarına göre yorumum değişir

Normal şartlarda hakkaniyetli davranan insanlar anlattığın kadarıyla kayınvalide ve peder.
Belki onlar yakınlarında oldukları için,herşeyine koştukları içindir.İhtiyaçları daha çoktur.Belki bekarlıklarında dha çok fedakarlık yapmışlardır.Ya da daha ilgililerdir.Yani bunlar sebep mi değil mi bilemem ama sana düşen bir söz hakkı yok.Sen niye kendini kötü ediyorsun ki.Eşin uygun bir dille konuşsun.Konuşamıyorsada dertlenmenin alemi yok.Ağlamayana meme vermezler.

Haklısiniz son cümlenizde.ancak işlerini yaptırmak için eşimi beklerler.bekarlıkları yanlarında geçmedi ayrıca.yani esimden farklı davranmazlar.hatta en iyisi esim.bir abisi bagırir cagirir küser.zaten o küser diyo susuyor anneleri de sanırim

Haklısiniz son cümlenizde.ancak işlerini yaptırmak için eşimi beklerler.bekarlıkları yanlarında geçmedi ayrıca.yani esimden farklı davranmazlar.hatta en iyisi esim.bir abisi bagırir cagirir küser.zaten o küser diyo susuyor anneleri de sanırim
Küçük evlat olmanın dezavantajları.Dediğim gibi.Konuşacak kişi eşin.Rahatsız oluyorsa hakkını arayacak.Aramıyorsa rahatsız olmayacak.

Para sizin için önemli değilse dert etmeyin. Epey bir hesap kitap içeriyor yazdıklarınız.
Benim anlamadığım evlatların düşüncesizliğini neden kayınpeder ve kayınvalide üstlenir.
Buradan aldığım ders, birikimlerimi çatır çatır yicem, çocuklarıma asla bir şey bırakmıycam.
Arkamdan konuşacak evlat, gelin, damat istemem.

ihtiyaca dayalı olmayan sadece kardeşler arasındaki dengenin sağlanmasını bekleyen bir eş durumu söz konusu. kayınvalidelerle konuşmak size yakışmaz neden derseniz bunu sizin düşündüğünüz düşünülebilir oğullarına toz konsun istenmeyebilir. herşeyi düşünmek gerek değil mi....diğer kardeşlerin hayat standartları geçim düzeyleri durumları bu olayı farklı yorumlama yapmaya itebilir. şartlar onemli aslında.benim durumum iyiyse ablamın durumu kötüyse o dairde oturmasında hiç sakınca görmem.

Biz herseyimizi kendimiz yaptik.krediyle aldik ev ve arabayi.onlarinda ayrica kendi aldiklari evleri arabaları var.ancak önceki calıştikları sehirlerde.
Evliler.aynı meslegi yapıyoruz hepimiz.eşleri de dahil.aynı maasları kazanıyoruz.evet kayınvalidemlerin evi olmasaydı kira ödeyeceklerdi yine.

Biz herseyimizi kendimiz yaptik.krediyle aldik ev ve arabayi.onlarinda ayrica kendi aldiklari evleri arabaları var.ancak önceki calıştikları sehirlerde.
Evliler.aynı meslegi yapıyoruz hepimiz.eşleri de dahil.aynı maasları kazanıyoruz.evet kayınvalidemlerin evi olmasaydı kira ödeyeceklerdi yine.

anladım
farklı şehirde olan evlerinden de muhtemelen kira gelirleri var.
evet haksızlık olmuş.

Para sizin için önemli değilse dert etmeyin. Epey bir hesap kitap içeriyor yazdıklarınız.
Benim anlamadığım evlatların düşüncesizliğini neden kayınpeder ve kayınvalide üstlenir.
Buradan aldığım ders, birikimlerimi çatır çatır yicem, çocuklarıma asla bir şey bırakmıycam.

Demek ki evlada ne yapsan da yaranilmiyor.
Ben bu yazidan bunu cikarttim

Evet yaranılmaz.benim de evladım var.kayınvalidem 8 senedir evlatlarına esit davranmaya calışiyor.karşıdakilere gelince eşitlik de bana gelince ne oldu simdi.kendi paramla aldigim halının bile öbürleriyle esit olmasını istedigini hesaplayan bir kadın bu.gelinliklerin bile aynı model olması gibi saçma düşüncelerini telefonda aktaran biri.eğer böyle ince hesaplar yaparsa gün gelir karşısina cıkar iste bu hesaplar.laf etmekse bu eğer kusura bakmasın evet laf ediyorum.siz de böyle davranmayın sizi de gelininiz laf etmesin.cok ince hesaplar yapar.zamanında kendisine de haksızlık yapılmış.evlatlarını o duruma düşürmemek için uğraşıyor kendine göre.ama biri sinirli küsmesin diye de öbürünün hakkını gasp ediyor.yoksa para isteyen yok zaten kendisinden.istesek 6 senedir oturuyorlar evlerde.isterdik.ama calisan insanların önüne de alın size haksızlık olmasın deyip cebine 100tl sıkıştirmak nedir.eşim almayınca bana getirmeler.ben almayınca masalara atmalar falan.cocuk muyuz biz?orada 2 luks evde oturtuyor ogullarını.aynı mesleklere kazançlara sahip olmamıza ragmen refah içinde oturup kira mira ödemedigı için biriktirdigi parayı anlatıyorlar esime . Ben de burada eşimin içine attiğı dert ile uğraşıyorum.

Siz evladınıza gelininize böyle davranmayın .zira bu şekilde laf olursunuz işte

Demek ki evlada ne yapsan da yaranilmiyor.
Ben bu yazidan bunu cikarttim

Evet yaranılmaz.benim de evladım var.kayınvalidem 8 senedir evlatlarına esit davranmaya calışiyor.karşıdakilere gelince eşitlik de bana gelince ne oldu simdi.kendi paramla aldigim halının bile öbürleriyle esit olmasını istedigini hesaplayan bir kadın bu.gelinliklerin bile aynı model olması gibi saçma düşüncelerini telefonda aktaran biri.eğer böyle ince hesaplar yaparsa gün gelir karşısina cıkar iste bu hesaplar.laf etmekse bu eğer kusura bakmasın evet laf ediyorum.siz de böyle davranmayın sizi de gelininiz laf etmesin.cok ince hesaplar yapar.zamanında kendisine de haksızlık yapılmış.evlatlarını o duruma düşürmemek için uğraşıyor kendine göre.ama biri sinirli küsmesin diye de öbürünün hakkını gasp ediyor.yoksa para isteyen yok zaten kendisinden.istesek 6 senedir oturuyorlar evlerde.isterdik.ama calisan insanların önüne de alın size haksızlık olmasın deyip cebine 100tl sıkıştirmak nedir.eşim almayınca bana getirmeler.ben almayınca masalara atmalar falan.cocuk muyuz biz?orada 2 luks evde oturtuyor ogullarını.aynı mesleklere kazançlara sahip olmamıza ragmen refah içinde oturup kira mira ödemedigı için biriktirdigi parayı anlatıyorlar esime . Ben de burada eşimin içine attiğı dert ile uğraşıyorum.

Siz evladınıza gelininize böyle davranmayın .zira bu şekilde laf olursunuz işte

Back
X