Ya belki atlamışlardır.nebilem ben hamile olduğumdan mı çok iyimserim bilemedim.yinede ablanla annendir demekli ailenin alttan alanı sensin he ailede biri daha fedakar olur.annen ile paylaş güzelce benceYok bem gezmeyi cok severim. Kayinvalidemlerle birseyler yaomayi istedigimi ve sevdigimi de bilir annem. Direk kafadan atmaz ki öyle olsa bile benim sayemde tanistiklari akraba olacaklari birisi. Soylemekten ne zarar cikardi ki..
k.valdeniz ailenize saygı duyduğu için annenize söylemiş demekki onlar öyle görmüş bence bunda birşey yok fakat ablanıza söyleyip size söylememesi gerçekten garip annenizle konuşmanız şart.çeyiz konusuna gelince tabiki siz karşışılık için yapmamışsınızdır fakat ablanızda sizin için elinden geleni yapması lazım bence.en güzeli ortak hesap.kimseden beklentiniz olmasın boşverin.Arkadaslar, gecenlerde bir konu actim. Annemin ablamin nisan atmasindan dolayi benim nisanlilik sürecimi nasil gecirmem gerektigi ile ilgili direktiflerini..
Küçükken ben biraz yaramaz ve kiskanc bir cocuktum. Ablami hep taklit eder, birilerinin onu swvmesine izin vermek istemezdim. Simdi simdi kaynaklarini anliyorum bunlarin.. annemler heo onu korur kollardi. Yanlis b8r sey yapıldığı zaman evde ilk benim ismim söylenir ilk ben cagirilirim odadan. Ben yapmasam bile degisik bir ön yargi ile.. hep bencil davranmakla suclandim annem tarafindan. Sadece kendi isteklerim icin gayret eden insan oldum. cok becerikli biri degilim ama gayret ederim begenilsin diye ugrasirim. Birilerinin üzerine yıkmaya calismam. H8c degilse kendi isimi halledeyim baskasina yük olmayim diye. Oysa evde biri zorda kalsa da maddi manevi destek icin ugrasirim.
neyse konu o değil ama cok doldum. Eskiden ayrimcilik yaptığını düşünürdum annem böyle olmadigini benim tavirlarimin o sekilde oldugunu söylerdi vs.. simdilerde görüyorum ama gercekten ayirt etmis ve ediyor. belki su an iyi hissetmiyorum o yüzden böyle düşünüyorum ama hayatimin büyük kisminda böyle düşündüm.
Kayinvalidem annemi arayio bir kac yere davet etti, birlikte konferansa gidelim geziye gidelim vs.. annemde kayinvalidem de seminerler, sempozyumlara giden hatunlar. simdi bir gezi duzenlemis arkadaslari ile.. annemi de arayip davet etmis. Tabi benim haberim yok. Kahve icerken annem ablama suraya gidelim mi seninle napalim diye soruyor ablamin benden önce haberi var konusulmus sonuca baglamak icin konusuluyor yani. Benim de haberim yok ne davetten ne kiminle gidileceginden. Aa hayirdir kiminle gidiyorsunuz dedim neseli neseli. Kayinvaliden davet etti dedi. Ben bir anda bozuldum.
Ic sesim Yani kayinvalidem seni davet etti de ablami da mi davet etti. Beni cagirmadi mi? Dedi.
Sürekli nisanlimin annesiyle görüştüklerinde ablami da yaninda götürüyor. Sanki o kadinin gelini ben degilim. Veya arayip sorduklarinda ablamla konusup istisare ediyor. Ben neciyim burada. Normalde sert ve disarida dediğimi net söyleyen bir insanim. Ancak annemler söz konusu olduğunda konusamiyorum. Y anlis anlamisim ben abartiyormusum gibi davranacaklar diye cekiniyorum. Hep hissiz insan benim ya ne bilecegim ne içlenecegim degil mi?..
Cok küçük seyler bile gözüme geliyor. Ablam nisanlandigi vakitlerde ablama bütün ceyiz esyalarini almaya başlamışlardı. Hatta o donem calisiyordum pek cok seyini birlikte hevesle sectik aldik. Ve hala ben oduyorum. Sabah dedim kart borcum gelmis siz halledin diye verdim. Ona verecegime kendimiz icin biriktirirm diyorum artik. Cunku eskiden derdim ki ablamla neyimiz var senelerce paramiz pulumuz heo ortak oldu. Benim ne zaman ihtiyacim olsa o da bana alir yapar aynisini diye.. karsilik bekleyerek yaomamistim ama artik bu tavirlari beni bambaska dusunmeye itiyor. Bizim daha düğün tarihimize cok var ama yine de bazen internette kacirilmayacak firsatlari gördüğümde söyluyordum alalim mi diye her seferinde o kadar terslediki.. siz derslerinizi isinizi bulun kafanizi yormayin diye. Sanki bir küçük esya almak kafa yormak mi.. direk kendim alsam da laf eder diye de sormadan almamistim. Artik agzimi bile acmiyorum ne ceyiz ne beğendiğimiz ev esyasi.. nisanlimla karar verdik biriktirdigimiz parayi ortak bir hesaba koyacagiz. Lazim olduğunda herseyimizi kendimiz halledecegiz herseyi kendi evime direk gonderecegim. Istemiyorum su tavirlardan sonra annem görsün dokunsun secsin diye kalmadi birlikte secme hevesim.. cidden bu tavirlar o kadar yoruyor ki.
Kiyaslamak istemiyordum elbetteki herkesin sartlari farkli. Ablamla benim nisanlilik sürecimi bir tutamaz diyordum. Farkli karakterler farkli aileler diye ama bu davranislari ister istemez kiyaslama boyutuna getirdi. Kötü hissediyorum kendimi.. desteksiz hissediyorum.
y eri geldiginde bilincli iyi anne olan anneme ne oldu. Hep bende mi çıkıyor haksizlik yapmasi gerekn yerler.. üzülen ben oluyorum ama uzuldugumu bile gorecek kadar farkinda değiller. Bir seyleri almak almamak yapio yapmamak bile degil.. kendimi gercekten görünmez ve ötelenmis hissediyorum.
k.valdeniz ailenize saygı duyduğu için annenize söylemiş demekki onlar öyle görmüş bence bunda birşey yok fakat ablanıza söyleyip size söylememesi gerçekten garip annenizle konuşmanız şart.çeyiz konusuna gelince tabiki siz karşışılık için yapmamışsınızdır fakat ablanızda sizin için elinden geleni yapması lazım bence.en güzeli ortak hesap.kimseden beklentiniz olmasın boşverin.
Ya belki atlamışlardır.nebilem ben hamile olduğumdan mı çok iyimserim bilemedim.yinede ablanla annendir demekli ailenin alttan alanı sensin he ailede biri daha fedakar olur.annen ile paylaş güzelce bence
ben olsam üvey olduğumu düşünürdüm bu kadar ayrımcılıktan sonraBana sürekli bir sey yaomisim gibi kinle bakiyor bugün. Sabah bunu soyledigimden beri. Cidden ben sinirlendim üzüldüm ama agzimi bile acmiyorum. Niye böyle oldum bilmiyorum. Kendimiz karar verdigimiz icin evlilige ailem sürekli olur olmaz yerde kendi tercihin diyebilecek bir modda. o yüzden bu kadar cektim sanirim kendimi.
ben olsam üvey olduğumu düşünürdüm bu kadar ayrımcılıktan sonra
ablanın nişan atmasındaGorecegiz o vakit geldiginde. Ancak yemek takimimi nevresimimi bile nisanlimla secmek istiyorum artik. Icim kötü oluyor fesat cocukmusum gibi. Ama insaniz kiskaniyoruz belki de ama bu tavirlari üzüyor beni.. annem yasakladi nisanlim ve ailesi ile ilgili hic bir sey konusamam ablamla. Çünkü ablam biz nisanlamadan önce nisan atti. Ve niyeyse 4 ay sonra acisi çıktı. Ben anlattigimda aklina gelio üzülüyormus.
Sende git nisan lın ile biyerlere offf napıcan koca kadınlarla.Daha gitmediler. Iste annem ablamla uygun bulurlarsa gidecekler. Günübirlik Sehir disina hemde..
Bide bana ikinciyi yap kardeşi olsun diyorlar.bende tek çocuğum valla bu kardeş örnekleri beni benden alıyor. Ay bide kardeş atsan atılmaz satsan satılmaz. Insan yer durur kendini. Her kardeşler içinde muhakkak bir tanesi ezilir hepyüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin, anne bu atsan atılmaz satsan satılmaz, bunca yıl idare etmişsin zaten şurda evlenmene ne kalmış ki? idare et gitsin, görmemezliğe ver boşver...
benim babam kendi ağzıyla söyler sana çocukluğunda çok haksızlık yaptık hakkını helal et diye. bende sürekli abimi kıskanırdım. çok çok bariz ayrımcılık vardı. noldu? geçti gitti... herkes kendini kurtardı hayatını düzenini kurdu çok şükür.
abimin düğününde annemin 10binlik kredi kartı full doldu artı kredi çektiler 2-3 sene ödediler. bana ise bişeye ihtiyacın var mı diye bile soran olmadı, hatta abime borcum vardı (arabasını satın almıştım son 2 taksit kalmıştı) tam nişan yaptığım ay (eşim tarafı da 1 kuruş koymadı , eşim de öğrenci idi 1 lira yardımı olmadı,yemeği ,mekanı, kuaförü,nişanlık elbiseme kadar tek başıma aldım) onca borcun içinde yüzerken abim geldi son 2 taksiti bir versen bölük pörçük oldu bir işime yaramadı o para dedine saçmalıyorsun diyen olmadı abime.
abim geçen sene araba aldı mesela herkes biner lira hediye etti, ben de dahil. ben ev aldım abim hayırlı olsun bile demedi..
ayyy ne dolmuşum yaaama kimseyle küsmedim, onca sene yaşayıp da evden ayrıldığım sene sorun çıksın istemedim hala da istemiyorum idare ediyorum
Bağımsız kendi ayaklarının üzerinde duran bir birey olmak iyidir, bu eksiklikleri yaşarsın içinde ama olsun, inan ablan gibi olmandan bin kat iyidir. Tebrik ederim seni böyle olabildiğin için.. Evlenince de, sen uzakta olunca dengeler biraz değişir.Annemler heo bana sen güçlüsun isine geldiginde herseyi halledebikiyorsun. Ablan güçsüz biz destek olmazsak yapamaz modundalar. Normalde öyle yani desteksiz yapmaz bir seyi ama ben kendim güçlü olmak zorunda kaldim. Bemde isterim herkes bir seyleri halletsin diye ama üzüldügum zaman bile onemsemezler.
Ayrıca boşver kv ile yakınlaşmaman daha iyi. Ablan şimdi annenle ebeveynlik yapıyor sana yaş farkınıza istinaden. Böylesi daha iyidir, yoksa her yere istemesen de sürüklenirdin. Ne işin var gerçekten,cikom demiş ya, ne işin var gerçekten koca kadınlarla sen kendi nişanlınla doya doya gez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?