yanlış mı yapıyorum?

merhaba iki haftadir falan annem cok hastaydi kardesime de bulasmisti ablam da bana sormadan anneme ronnieye git orda kal evde duzelemezsiniz demis bana da teklif gelince olur dedim esimin maas gunune de daha vardi halbu ki bunlari dusunmeden anneme soyleyince ben de hayir denmez diye dusundum bir haftadir burdalar her zaman basim ustune iyilessinler diye cayi corbasi bali eksik etmedim kardesime de dusa gir rahatlarsin dedim fakat kirli bir sekilde birakmis saclarini almamis duzeldiler su an kardesim yardim dahi etmedi su iciyo kenara koyuyo meyve suyu iciyo birakiyo sigara iciyo külü masaya dokup birakiyo ben mi salagim ciddi soruyorum ben boyle olamiyorum hele ablama gittiysem misafirine yardim ederim mutfagini toplarim yanlış mi yapiyorum boyle olmakla
Merhaba ben bu tarz durumları yanlış buluyorum. Çok ciddi bir sağlık problemi yoksa herkes evinde iyileşsin. Evlenince artık ayrı bir ev aile olunuyor ve önceliğimiz kendi kurduğumuz kurmaya çalıştığımız ailemiz olmalı. Elbette anne babamıza hastalıklarında ihtiyaçları olduğunda yardımcı olacağız ama bu kendi özel alanımızı ihlal edecek şekilde olmamalı. Buna izin vermeyin kardeşinizin yaptığı saygısızlık insan kendi evinde öyle rahat olamaz.

merhaba iki haftadir falan annem cok hastaydi kardesime de bulasmisti ablam da bana sormadan anneme ronnieye git orda kal evde duzelemezsiniz demis bana da teklif gelince olur dedim esimin maas gunune de daha vardi halbu ki bunlari dusunmeden anneme soyleyince ben de hayir denmez diye dusundum bir haftadir burdalar her zaman basim ustune iyilessinler diye cayi corbasi bali eksik etmedim kardesime de dusa gir rahatlarsin dedim fakat kirli bir sekilde birakmis saclarini almamis duzeldiler su an kardesim yardim dahi etmedi su iciyo kenara koyuyo meyve suyu iciyo birakiyo sigara iciyo külü masaya dokup birakiyo ben mi salagim ciddi soruyorum ben boyle olamiyorum hele ablama gittiysem misafirine yardim ederim mutfagini toplarim yanlış mi yapiyorum boyle olmakla

Kardeşin nasıl ortalığı dağıtıyorsa toplasın o kadar samimiyetiniz yok mu? Ben ablama derim bu sigara kalıntılarını bırakma ortada bak sakın diye carlarım kardeşim bu yani ne çekineceğim.
Ayrıca o evde eşinde var rahatsız olabilir medeni insan zaten misafirlikte nasıl davranması gerektiğini bilir ablası bile olsa.

Eşinizin maaşının konuyla alakası ? Kardesinizi uyarın ya da üç beş gün idare edin iyileşince gidecekler.

İnsan kardeşine diyemez mi şunu makineye at ne bileyim banyodan çıkınca saçlarını topla diye. O kadar samimiyetiniz yok mu?

Back
X