• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı yapıyorum ?

-huzur-

Kafesin biri,bir kuş aramaya çıkmış.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
2.044
6.735
158
Biraz uzun olmus olabilir.Okuyanlara simdiden tesekkur ediyorum.
Henuz 3 aylik evliyiz. Ben ailemden ayri baska bir sehirde yasiyordum. 10 gün öncede memleketime tayinim cikti. Geldiğim gün ilk olarak kvnin yanına uğradık.Aksam yemeğinden sonrada kendi annemlere geçtim.Ertesi gün yine kvlere geldim ve 2 gün orada kaldım. Evimizide bu süreçte kurmaya çalışıyoruz. Ben kendi annemlere geçtikten sonra 3 gün eşimle birlikte ev aradık.Evi bulduktan sonra eşim işine gitmeye devam etti.Bende haliyle annemlerde kalmaya devam ettim çünkü evin eksiklerini tamamlamam gerekiyordu. Kvnin evi merkeze uzak. Bu yoğunlukta gidip gelmem gerçekten çok zor olurdu. Ayrıca alisverisede kendi annemle gidiyordum.Bir kaç özel sebepte dahil olmak üzere bu sebeplerden dolayi kendi ailemle kalmayi tercih ediyorum.
Şimdi gelelim olayın aslına.Dün gündüz ailenin kadınları kvde toplaniyor ve ben bildiginiz davet edilmiyorum.Hatta aksamda beyler geliyor. Hep birlikte yemek yeniyor ve ben yine davet edilmiyorum.Sebep olarakta benim kendi ailemde kalıyor olmam (eşimin yanında olmuyormusum) gösteriliyor. Ben ev kurcam diye anam ağlarken,perdeydi esyaydi ordan oraya kostururken bir kere bile arayıp sormayan insanlar ben orda kalmıyorum diye bana trip atıyor.Hayır valla merakli olduğumdan degil.Cagirsalarda gidemem zaten ki dün aksama kadar temizlik yaptık.Kendi oğlunun evini temizlemeye gelmedi çünkü misafirleri gelecekti.Misafir dediğimde 2 kızı ki onlarda sözde evi temizlemeye geleceklerdi.(Dün alınan esyalar gelecekti mecburen evde olmak zorundaydım.Bos beklemektense temizliğin dün yapılması kararlastirilmisti)
Esimin ailesi nisan-düğün surecinde de yanımızda olmadılar.Sonra bide beni soğuk olmakla sucladilar.Bu durumda ben nasıl isinabilirim ? Orda kalmamak için özel sebeplerim var.Gereken sicakligida göremiyorum.Fakat beni aileden soyutlamaya çalışmak nedir ya ? Görüşmem olur biter ama eşim ne olacak ? Arada kalmasını istemiyorum.Kendi ailemin yanında kalmakla hata mi yapıyorum ? Su davet edilmeme olayından sonra nasıl bir tavır takinmaliyim ?

Ben de evlendikten sonra 3 kere taşındım 4. de yolda. hiçbirinde hiçkimse yardım etmedi. gelin evi olayı falan hiç olmadı zaten. bence senin yardım beklemen doğru değil.

Onun dışında canın istemiyorsa kalma zaten bırak çağırmasınlar daha iyi gidip çay getir pasta götür sofra kur kaldır ile uğraşacaktın daha iyi olmuş.

Sen mesafeli ol, eşin ne kadar görüşmek istiyorsa o kadar görüşsün ;)

Sorun yaşadığın insanlarsa cagirmazlarsa cagirmasinlar daha iyi değil mi. mesafeli olmuş olursun.s sanırım annenlerde kalmana bozuluyorlar sen de bunu dert ediyorsun ama geçerli sebeplerin varmış kalmak için takma bence hic

Ayni sehirde annem ve kv olsa kalkip bir gun bile kv evinde kalmam sadece ugrarim ama ailemle kalirim. Onun disinda davet edilip edilmemek, trip atmalari filan umurumda olmaz.
2,5 senelik evliyim. Kv' ile sadece eşimle birlikteyken gorustum. Yakin zamandada tasindik farkli bir şehre, simdi hic gorusemiyoruz. Bi kere bile de aramadım. Bu kadar umursamaz olun demiyorum ama niye kv'nin tribi bir insana dert olup dokunsun ki :KK70: istedigi kadar küsebilir bana hiccccc dokunmuyor şahsen, biyeride cagirsin istemem.

Bence orada kalmalisin çünkü eşin orada.Hem orada olsaydın,eşinin ailesi yardım ederdi ev vs konusunda.

Bence sizi çağırmamalarını kendinize dert etmeyin, çağırmasınlar mesafeli olsunlar daha iyi. Çağırdıklarında siz gidemediğinizde bu sefer yine laf olacaktı belki. Ne kadar mesafe olursa o kadar iyi.
Davet edilmemenizle ilgili bir tavır da takınmayın, hiçbir şey olmamış gibi davranın. Ben kv veya diğerlerinin çok sıcak yakın bile davranılsa gerçekten içten olabileceklerine inanmıyorum nedense. Mesafeli olmanız daha iyi.

Eşin peki? O niye müdahale etmemiş seni çağırsaymış,çağırtsaymış ara bulsaymış, onun tutumu ne oldu bu konuya bu önemli. Yoksa salla gitsin madem soğukluk var hemen geçmez belki hiç geçmez

Biraz annenizin biraz kvnin evinde kalabilirdiniz bence.
Soyle bir dusundum de benim gelinim hic bana ugramasa asiri kirilir araya mesafe koyardim, arayip sormazdim. Boyle seyler onemli benim icin. Ne bileyim bana tuhaf geldi orda hic kalmamaniz.

Anneniz de kalmak varken neden kv de kalınır ki zaten...

Yardım etmesinler daha iyi sonradan başınıza kakarlar.

Biraz uzun olmus olabilir.Okuyanlara simdiden tesekkur ediyorum.
Henuz 3 aylik evliyiz. Ben ailemden ayri baska bir sehirde yasiyordum. 10 gün öncede memleketime tayinim cikti. Geldiğim gün ilk olarak kvnin yanına uğradık.Aksam yemeğinden sonrada kendi annemlere geçtim.Ertesi gün yine kvlere geldim ve 2 gün orada kaldım. Evimizide bu süreçte kurmaya çalışıyoruz. Ben kendi annemlere geçtikten sonra 3 gün eşimle birlikte ev aradık.Evi bulduktan sonra eşim işine gitmeye devam etti.Bende haliyle annemlerde kalmaya devam ettim çünkü evin eksiklerini tamamlamam gerekiyordu. Kvnin evi merkeze uzak. Bu yoğunlukta gidip gelmem gerçekten çok zor olurdu. Ayrıca alisverisede kendi annemle gidiyordum.Bir kaç özel sebepte dahil olmak üzere bu sebeplerden dolayi kendi ailemle kalmayi tercih ediyorum.
Şimdi gelelim olayın aslına.Dün gündüz ailenin kadınları kvde toplaniyor ve ben bildiginiz davet edilmiyorum.Hatta aksamda beyler geliyor. Hep birlikte yemek yeniyor ve ben yine davet edilmiyorum.Sebep olarakta benim kendi ailemde kalıyor olmam (eşimin yanında olmuyormusum) gösteriliyor. Ben ev kurcam diye anam ağlarken,perdeydi esyaydi ordan oraya kostururken bir kere bile arayıp sormayan insanlar ben orda kalmıyorum diye bana trip atıyor.Hayır valla merakli olduğumdan degil.Cagirsalarda gidemem zaten ki dün aksama kadar temizlik yaptık.Kendi oğlunun evini temizlemeye gelmedi çünkü misafirleri gelecekti.Misafir dediğimde 2 kızı ki onlarda sözde evi temizlemeye geleceklerdi.(Dün alınan esyalar gelecekti mecburen evde olmak zorundaydım.Bos beklemektense temizliğin dün yapılması kararlastirilmisti)
Esimin ailesi nisan-düğün surecinde de yanımızda olmadılar.Sonra bide beni soğuk olmakla sucladilar.Bu durumda ben nasıl isinabilirim ? Orda kalmamak için özel sebeplerim var.Gereken sicakligida göremiyorum.Fakat beni aileden soyutlamaya çalışmak nedir ya ? Görüşmem olur biter ama eşim ne olacak ? Arada kalmasını istemiyorum.Kendi ailemin yanında kalmakla hata mi yapıyorum ? Su davet edilmeme olayından sonra nasıl bir tavır takinmaliyim ?

anlayamadım
eşinizle ayrı mı kalıyorsunuz geceleri?
eşinizin işi şehir dışında mı yoksa herkes kendi ailesinin yanında mı kalıyor?
aynı şehirdeyseniz neden birlikte kalmıyorsunuz?

siz davet edilmediniz ok, eşiniz neredeydi? şehir dışında mıydı, orada mıydı?
oradaysa kv'ye gelinceye kadar, eşiniz neden çağırmamış sizi? neden gel dememiş, gelip almamış?

eğer eşiniz şehir dışında ise ve siz çağırılmadıysanız veya eşiniz sizinle beraber ise ve birlikte çağırılmadıysanız, o zaman hiç sorun etmeyin bence. eşiniz sorun ederse, kendisi çözsün, karışmayın

Biraz annenizin biraz kvnin evinde kalabilirdiniz bence.
Soyle bir dusundum de benim gelinim hic bana ugramasa asiri kirilir araya mesafe koyardim, arayip sormazdim. Boyle seyler onemli benim icin. Ne bileyim bana tuhaf geldi orda hic kalmamaniz.

hiç uğramamak mı? hiç kalmamak mı?
kadın ilk kayınvalidesine uğramış, sonra kendi annesine uğramış, sonra gitmiş 2 gece kayınvalidesinde kalmış
daha ne yapsın?

bence siz de çocuklarınızdan olan beklentinizi azıcık azaltın, bırakın nasıl mutlu oluyorlarsa öyle kalsınlar
eğer sizin yanınızda çocuğunuz, gelininiz, damadınız mutlu oluyorsa, sizin yanınızda da kalırlar zaten
ben mesela, 3 gün görmeyince özlüyorum kayınvalidemi
ama bu sevgiyle böyle oluyor
anne-çocuk / kayınvalide-gelin / kayınvalide-damat olmakla yani etiketlerle değil

Back
X