Yanlış miyim

Kukrim

En Sevdiği Renk Mor Olan Kadın💜
Pro Üye
24 Haziran 2015
40.173
155.288
798
İyi akşamlar. Ne çok samimi ne de uzak olduğum bir arkadaşım var.
Yakın zamanda tercih yaparak karar vermek zorunda olduğu bir olay yaşadı.
Bu tercihi yaparken bana ne yapayım diye sormadi.Bende hiç etkileyeci şekilde konusmadim.Fakat kendi tercihini söylediğinde umarım doğrusu odur falan dedim.Tercihini yaparken ailesi çevresi hep onun ile ayni fikirde oldular.
Ben ise tam tersi görüşte idim.
Ama kesinlikle etkilemek istemedim o yüzden bunu dile getirmedim.
Tercihinden sonra yaşadıklarına destek oldum.
Fakat şimdi onu kendime çok uzak hissediyorum. Ailesı ve çevresi nin o dönemde yapmış olduğu konuşmalar arkadaşımın da onlari desteklemesi aynı fikirde olmasi beni çok şaşırttı ve inanılmaz sogudum. Benim inandığım doğrulara uymayan benim hayat felsefeme ters düşen düşüncelere sahip birine karşı boyle hissetmem onun ile görüşmek istememem sizce normal mi?
Yoksa ben yanlış miyim.

Bu tercihi yaparken bana ne yapayım diye sormadi.Bende hiç etkileyeci şekilde konusmadim.Fakat kendi tercihini söylediğinde umarım doğrusu odur falan dedim.Tercihini yaparken ailesi çevresi hep onun ile ayni fikirde oldular.
Fakat şimdi onu kendime çok uzak hissediyorum. Ailesı ve çevresi nin o dönemde yapmış olduğu konuşmalar arkadaşımın da onlari desteklemesi aynı fikirde olmasi beni çok şaşırttı ve inanılmaz sogudum. Benim inandığım doğrulara uymayan benim hayat felsefeme ters düşen düşüncelere sahip birine karşı boyle hissetmem onun ile görüşmek istememem sizce normal mi?
Yoksa ben yanlış miyim.
Yanlış değilsiniz.

Yanlış değil ama sonucta oyle düşünüyor diye sogumak da pek dogru gelmedi

Onun hayatı

Her şeyi sizinle aynı olmaz

Bir de çevresinde bir tek siz farklı düşünüyormuşsunuz

Belki sizin göremediğiniz bir şey vardır

İnsanlar hata yapar ilk hatada silmeli miyiz Hayatımızdan

Konuyu bilmeden net yorum da zor

Atıyorum siz ekonomi çok iyi olmadan Bebek yapma dersiniz o rızkı Allah verir der Belki ikisi de aynıdır da bu aşamada göremeyiz

Cok üstü kapali anlatmıssınız.Ne oldu da sizi bu kadar derinden sarsti bilmiyorum ama biriyle farkli fikirlerde olmak arkadasligi bitirmek icin yeterli sebep degil bana kalirsa.
:KK12:

Çevremizdeki herkesle aynı düşünüyor değiliz herhalde? Bence bu sebepten görüşmek istememeniz çok mantıksız. Ama hassas noktanızsa bilemem.

Genel olarak yanlis. Yani cok sevdiginiz bir insanlada tamamen zit fikirlere sahip olsaniz ondan da mi soguyacaksiniz? İnsanlar gokkusagi kadar rengarenk ve farklidir. Boyle yasamaya alismalisiniz.

Yoksa ben yanlış miyim.
Aslında konuya göre de değişir, bazı şeyler onaylanmasa da kabul edilebilir bazı şeyler edilemez. Çok temel konularda farklılıklar varsa öyle hissedebilirsiniz. Ama benim mesela çok farklı arkadaşlarım vardır her uçtan, samimiyetleri önemli benim için, yaşam tarzları kendilerini ilgilendiriyor diye düşünüyorum

Yanlissiniz diyemem
Ama dogru da degilsiniz. Zira toplum icerisinde yasiyoruz. Milyon cesit insan var. Hepsiyle ayni goruste olamayiz, uc asagi bes yukari fikirler tutar veya baktiniz hic mi tutmuyor,sadece saygi duyarak yasayabiliriz. Mesela ben cevremden cok farkliyimdir,dini gorusum ve siyasi gorusum hemen hemen kimseyle bagdasmaz. Ama buna ragmen bana taban tabana zit insanlarla cok iyi anlasip gecinebilirim

Onun hayatı

Her şeyi sizinle aynı olmaz

Bir de çevresinde bir tek siz farklı düşünüyormuşsunuz

Belki sizin göremediğiniz bir şey vardır

İnsanlar hata yapar ilk hatada silmeli miyiz Hayatımızdan

Konuyu bilmeden net yorum da zor

Atıyorum siz ekonomi çok iyi olmadan Bebek yapma dersiniz o rızkı Allah verir der Belki ikisi de aynıdır da bu aşamada göremeyiz
Bır tek ben derken onun çevresindekiler onunla aynı düşüncedeler. Yani akrabaları ve arkadaşları .Yoksa birkac ortak arkadaşlarımiz var onlar ve benim cevremdekilerden de benimle aynı fikirde olan var.

Onun tercihi ahlaki insanı inandığınız ve kutsal gördüğünüz değerlere ters ise sogumaniz normal .ama kendiyle ilgili birseyse sogumaniz yersiz

Bır tek ben derken onun çevresindekiler onunla aynı düşüncedeler. Yani akrabaları ve arkadaşları .Yoksa birkac ortak arkadaşlarımiz var onlar ve benim cevremdekilerden de benimle aynı fikirde olan var.

Demek ki o ve çevresi öyle düşünüyor siz farklı

Bu konuya göre değişir sizin kırmızı çizginiz olan bir şey ise ayırırsınız yolları

Ama benim çevremde her konuda benim gibi düşünen kimse yok

Zira benim aynımdan bir başka kişi yok insanın eşi ile dahi farklı düşündüğü bir çok konu olabiliyorken arkadaşı ile her konuda aynı düşünmeyi beklemek ütopik

Yanlissiniz diyemem
Ama dogru da degilsiniz. Zira toplum icerisinde yasiyoruz. Milyon cesit insan var. Hepsiyle ayni goruste olamayiz, uc asagi bes yukari fikirler tutar veya baktiniz hic mi tutmuyor,sadece saygi duyarak yasayabiliriz. Mesela ben cevremden cok farkliyimdir,dini gorusum ve siyasi gorusum hemen hemen kimseyle bagdasmaz. Ama buna ragmen bana taban tabana zit insanlarla cok iyi anlasip gecinebilirim
Tabi ki öyle herkesle aynı fikirde olmamız mümkün değil ve saygı duymamiz gerek.
Ama benimde hassas olduğum bir konu idi.
Onu hicbirsekilde kararında etkilemedim yanlış düşündün yanlış yaptın da demedim.
Ama görünce hep aklıma geliyor.Kendime engel olamıyorum.

Demek ki o ve çevresi öyle düşünüyor siz farklı

Bu konuya göre değişir sizin kırmızı çizginiz olan bir şey ise ayırırsınız yolları

Ama benim çevremde her konuda benim gibi düşünen kimse yok

Zira benim aynımdan bir başka kişi yok insanın eşi ile dahi farklı düşündüğü bir çok konu olabiliyorken arkadaşı ile her konuda aynı düşünmeyi beklemek ütopik
Sizin yorumlarınızı beğeniyorum konularda denk geldiğimde.

Peki size birsey soracagim siz olsanız sizin insanı ,ahlaki ve dini inancıniza uygun olmayan birseyler yapan insana nasıl davranirdiniz?Bunu fikirlerinizi değer verdiğim için soruyorum.
Benim birazda birikim oldu aslında. Yaptığı şeyden ben ondan çok etkilendim ve o hiç beklediğim gibi değil.
Öncesinde de tasvip etmeyeceğim bir hatasıni itiraf etti onda fikir verdim yanlisindan döndürdüm.Fakat gene o yanlışa meyilli hareketler yapiyör.
Ve sadece benim için değil başka insanlar için düşündükleri ve yaptiklarida bu son olayla beni iyice soguttu.
İçimdeki adaleti oturtamadim.Bu yüzden fikir almak istedim.

Olayı bilmeden bir şey diyemeyiz esasen

Örneğin kızlık zarı diktirenler var burada da

Bence bu olmaz ama bir kesim bunu onaylar

Ha bana ne derim

Ama beni kullanıp bir şey yapacaksa olmaz derim

konu çok muallak..
herkes aynı şekilde bakmak zorunda değil hayata..
Tabi ki değil. Ama hayatımın içinde bulunan insanin benim inandığım değerlerin tam zittinda hareket etmesi yaşaması beni etkiledi.Sizi etkilemez mi?
Yani arkadaşlarımızı da seçerken kendimize yakın olanları secme hakkımız yok mu?
Boyle olmalı diye soylemiyorum.Bu tercihi yapmak yanlış mı.

Back
X