Yanlış olduğunu bile bile bu günahı işledim

bankadan kredi çekip yerine koysan banakaya ödesen parayı azar azar olmaz mı?
hem bu stresten de kurtulmuş olursun

ya ben o neden yazamayıp herkesten saklama gereği duyduğun parayı neden alma gereği duyduğunu anladım sanıım..yazmamakla ii ettin eğer oysa..tepkide alırdın bayağı konu ona kayardı ki gerçekten denecek şey deği..susmakta haklısın..
günahı sevabı senin ayrıca o Allah'ın bileceği bişey sana günahı verirmi affedermi bilinmez..kimse aa günaha girdinde diyemez oyüzden..yalnız anlatmakla vicdanını rahatlatamazsın bu bencillik olur..senin bu durumdan çok pişman olman ve rahatsızlık duyup vicdan yapmanda çok iyi..kimi tek korkusundan tırsar vicdana gelir çünkü..o yüzden sen bi an önce güvenilir birinden borç al az miktarda toparlamaya çalış ve öde..asla üstünde kalmasın..böle bişeyide yapma bi daha bence..ailenden azda olsa maddi destek almaya çalış imkan varsa..Allah yardımcın olsun denecek yapacak bişeyimiz olmazki..

bankadan kredi çekip yerine koysan banakaya ödesen parayı azar azar olmaz mı?
hem bu stresten de kurtulmuş olursun

arkadaşım banka bu arkadaşı dahada batırabilir..günümüzde çok bankaya falan ödeyemeyen yada krediden batan insanlarımız var..bankaya gününde yetiştiremezsen anlayış gösterirlermi hiç canın saolsun şu gün getirirsin die?banka güzel hoşta bi içeri gir elini veren kolunu alamayabiliyor..zaten arkadaşına ödeyememiş bide bankayla kafasını ağrıtır ondan dedim..yoksa fikrinize lafım yok saygı duyarım o sizin düşünceniz sonuçta..

okudum halinize çok üzüldüm...

özel bir şirkette çalışıyorsunuz galiba.

patronunuzun size itimatı varsa bunu şimdiye kadar hissettirmiştir mutlaka..

Bu zamanda insanlar ne dümenler çeviriyor

ama sizin ki farklı bir nedenden olmuş.

Patronunuzla görüşün gerekirse maaşınızdan azar azar kessin

Kaybedecekseniz bile dürüstlüğünüzden kaybedin..

sevgiyle kalın arkadaşım..

arkadaşım banka bu arkadaşı dahada batırabilir..günümüzde çok bankaya falan ödeyemeyen yada krediden batan insanlarımız var..bankaya gününde yetiştiremezsen anlayış gösterirlermi hiç canın saolsun şu gün getirirsin die?banka güzel hoşta bi içeri gir elini veren kolunu alamayabiliyor..zaten arkadaşına ödeyememiş bide bankayla kafasını ağrıtır ondan dedim..yoksa fikrinize lafım yok saygı duyarım o sizin düşünceniz sonuçta..

zaten bankayı bnde sevmem çünkü faiz de haram hırsızlıkta.. borç para bulabilseydi zaten oradan almazdı ya da hemen koyabilirdi parayı yerine.. ama iş yerinde ortaya çıkarsa polise intikal ederse olay ne yaşar? hapishaneyi boyladığı gibi sabıkası sayesinde bir daha iş bulamaz.. 1000 tl miymiş neymiş zaten bankadan alıp ödese en azından faiz günahıyla çıkar işin içinden. Allah affeder inş.
borç alması daha iyi ama bulamazsa bankadan başka çare yok.
ancak bu kadar çözüm üretebiliyorum. tek bildiğim şey o parayı hiç vakit kaybetmeden yerine koymalı

Benim annemin arkadaşının bi kızı vardı. Avukatın yanında çalışıyodu. Kendi hesabına para geçirmiş sürekli, ayakkabılar lensler falan almış. Annesi de çok emekçi bir kadındır. Dul haliyle yetiştirdi 2 çocuğunu da. Bi gün avukat öğrenmiş bu durumu. Duyuldu bu da... Annesi kalpten gidiyodu. Avukatla bu işin mahkemelik olmaması için konuşmaya gitmiş perişan halde. Avukat annesine sizin de kızınızla iş birliği yapmadığınızı ne bileyim demiş. Bi de ne kadar param gittiğini bilmiyorum en az 10 milyar istiyorum demiş... Annesinin durumunu siz düşünün...

Tabi annemin arkadaşının kızıyla senin durumun çok farklı sen geri ödemek için almışsın ama o düpedüz çalmış. Yine de aklıma geldi anlatmak istedim... Umarım geri ödersin bir an önce kimse fark etmeden :26:

senin kendine kredi çekme imkanın yok muydu? şimdi de geç olmadan çekebilir yerine koyabilirsin. kredini de öyle böyle ödersin... sonradan cok duruma düşersin. ne kadar zaman oldu bu olalı?

konu sahibi nerelerde bilmiyorum da, ben de yorum yapmak istedim. bence o dert yer bitirir seni, ya git bi bankaya kredi çek herkesin de söylediği gibi ya da güvenilir birinden borç al. o parayı bir an önc yerine koy.. çok rahatsız edici bir şey, insan aklını kaybeder bunun acısıyla, rahatsızlığıyla.. allah yardımcın olsun.

kafanda niye büyütüyosun ki bu kadar? herhalde başka bir şey yapma şansın olsa yapardın? yani söylediğinde anlayışla karşılayıp sana bu parayı verecek olsalar şirketin sahibine söylerdin, zaten anlattığın kadarıyla sıkıntı içindesin bir sosyal hayatım yok, kendime bakmıyorum filan demişsin. yapmışsın bir hata geçmiş gitmiş bu kadar üzme kendini elinden gelen en kısa sürede parayı yerine koyarsın. olmazsa yavaş yavaş koyarsın zaten bu sıkıntıyla bir daha da yapmazsın.

Tez zamanda yerine koya bilirsn inş.canım yaptığın günahın farkındasın zaten bizim diyiceğimiz bişey yok allah affetsin

yaptığın şey tabiki doğru değil.ama vicdan yaptığına göre Allah korkusu olan birisin.demekki çok zor durumda kaldınki böyle bir şey yaptın.zaten önce arkadaşından borç almışşın buda zaten çok net anlatıyor.ilk önce böyle şey yapsaydın farklı olurdu.allah içindeki pişmanlığı görsün ve sana en kısa zamanda ödemeyi nasip etsin arkadaşım..allah yardımcın olsun canım...

Hemen suçlamalar,ön yargılar okudum da başka bişey yok....Arkadaşım insanız hayatta herkes hata yapar ve herşey bizim içindir....Rabbim yardımcın olsun.Umarım tez zamanda biriktirir yerine koyarsın....

gecenlerde annemle alisveriste idik, marketten ciktik. arabayla bikac km yol katlettik ve eve geldik nihayet. alisverislerin icine bakti, ve alisveris fisine. ben bisey farkettim. kasadaki kadin $ekeri yazmayi unutmus. kac lirada olsa geri gidelim ben bunu yedigim ictigimde kullanamam haram dedi ve onca yolu tekrar gidip $ekerin unutuldugunu söleyip o kac kurusu ödedi. kasaci kadin da tuhaf oldu..baska biri olsaydi aman nolcak derdi ama siz geri döndünüz dedi...

bu örnegi yasadiktan sonra hirsizlardan bi kez daha nefret ediyorum.

ayrica hem buraaya yazmissiniz hemde o büyük sorununuzu hala sakliyorsunuz. hem akil isteyip hemde gizli sakli seyler var hala anlamis degilim. gerci ben zaten tamin ediyorum ama olsun.

Son düzenleme:
gecenlerde annemle alisveriste idik, marketten ciktik. arabayla bikac km yol katlettik ve eve geldik nihayet. alisverislerin icine bakti, ve alisveris fisine. ben bisey farkettim. kasadaki kadin $ekeri yazmayi unutmus. kac lirada olsa geri gidelim ben bunu yedigim ictigimde kullanamam haram dedi ve onca yolu tekrar gidip $ekerin unutuldugunu söleyip o kac kurusu ödedi. kasaci kadin da tuhaf oldu..baska biri olsaydi aman nolcak derdi ama siz geri döndünüz dedi...

bu örnegi yasadiktan sonra hirsizlardan bi kez daha nefret ediyorum.

ayrica hem buraaya yazmissiniz hemde o büyük sorununuzu hala sakliyorsunuz. hem akil isteyip hemde gizli sakli seyler var hala anlamis degilim. gerci ben zaten tamin ediyorum ama olsun.
.

tartışmaya girmek istemem..arkadaşın durumunu bilmiyorum nedenini, nasılını ama bildiğim;insanlar kınadıkları şeyi mutlaka yaşarlarmış yaşamadan ölmezlermiş...

ben cok zor dönemler gecirdim ve yinede hirsizlik yapmak aklimin ucundan dahi gecmedi. beddua etmene gerek yok. zaten öyle iyi bisey olsa günah olmaz hirsizlik!

Back
X