Yanlış olduğunu bile bile bu günahı işledim

canım ya farkedılırse napcaksın bence azar azar bırıktırmeyı bekleme dırek babandan ya da bı arkadasından al öde yanı ne olurs olsun yerıne koy hemen yoksa işindne olursun ve hırsız damgası yıyebılırsın allah korusun

Arkadaşlar yapacağınız şeyi söylemiş zaten..Fazla sözede gerek yok.
Keşke patronunuzla bu durumu paylaşsaydınız.
Eğer duyulursa 'hırsız' damgası yemek çok ağır olur herhalde.

Herkes hata yapar, sen de yapmışsın ama zaten psikolojik ağırlığını taşıyorsun.
Şimdi hem hatandan dönmek hem de ileride işlerin içinden çıkılmaz noktaya gelmesine engel olmak için yapman gerekn şey yavaş yavaş değil hemen parayı yerine koymak.
Çalışıyorsan bankadan kredi alabilirsin. 1000 TL krediyi aynı gün verir bankalar, sorun olmaz. Uzun vadeli de alırsan kolayca ödersin.

evet katılıyorum madem banka hemen 1000 tl kredi verebiliyor, bu şekilde parayı hemen alıp yerine koyman çok daha mantıklı, kimseye söyleme birşey, bir daha da yapma..

ya ben parayı neden aldıgına takıldım?bın lıra?santaj falan mı yaptılar canım nıye soyleyemıyosun sonucta actıgın konu da herkesle paylasılacak bı durum degıl...Hos sen blırsın ama ben de bu noktaya takıldım ıste....

Bence ne için yaptığının önemi yok.Yaptığının yanlış olduğunu biliyorsun ve vicdan azabı çekiyorsun eğer sen söylemeden fark ederlerse bunun adı ne için yaptığının ve ne kadar aldığının önemi olmadan zimmete para geçirmek oluyor.Şimdi patronların şöyle düşünebilir bugün 1000 alan yarın 10.000 alabilir.Ve bu sana ömrünce yapışacak bir suç olur yavaş yavaş ödeme kısmını boş ver ve hemen ya borç bularak yada kredi çekerek parayı yerine koymalısın ve bir daha kesinlikle böyle birşey yapmamalısın.Madem bu kadar büyük ve çok parayla iş yapan bir şirket avans çekmeliydin ama olmuşa çağre yok en azından şimdi durumu düzelmeye bakk.Allah yardımcın olsunn

bence de çok doğruu şu durumda hemen kredi alıp kapat o açığı kredi çekince en azından hırsız damgası olmaz

niçin aldığına fazla takılmayın bence bizi ilgilendirmez ki..şu durumdan nasıl kurtulabilir önemli olan doğruya yöneltebilmek arkadaşa yüklenmek değil..

offf cok kotu olmuss
keske soyleseydın patronlarına cok ıhtıyacım var dıye
hırsız damgası yemek daha kotu be arkadasım
vallahı okulun ıkı kurusu cekmecede duruyor ıcım ıcımı yıyıyor
hemen gıdıp bankaya yatırıyorum

sende bır an once hallet bu konuyu..
bır dahada senın olmayan bır paraya elını bıle surme:50:

mutlaka helallik alıcam onlardan ama bu konuyu asla söyleyemem....hani insanlar işten ayrılınca falan helallih isterler ya o zaman....tabi o zmana kadar ömrüm yeterse.....
Keşke demiyorum çünkü şeytanın sevdiği bir söz o.....
o parayı yerine koyunca günahım yada vicdanım ne kadar azalır bilmiyorum.....
O borcumu ödemeden Rabbim almasın canımı......

Canım ben sana git söyle falan demiyorum. Sen bilirsin. Seni yargılamıyorum da çünkü büyük konuşmak istemem.
Ama söylediğin çok mantıksız ve çocukça.
İnsanları kandırır gibi iş yerinden ayrılırken helallik alcakmışsın.
Onlar senin ne yaptığını bilmeden helal ediyoruz hakkımızı deseler sen gerçekten üzerinde hak kalmayacağını mı düşünüyorsun?
Çocuk oyunu mu bu?

İnsan unsuru işte... eleştirmek doğru değil...

canım bence sen açtığın konuya bi daha dönüp bakma... yazılanları okuma takip etme çünkü yaptığının ağırlığı yeterince ağırdır sanırım ama burada yazılanları okudukça bildiğin bi gerçek tekrar tekrar yüzüne vurulacak...

Benim düşüncem vicadanın sana bu durumun ardından nasıl davranman gerektiğini söyleyecektir...

ne ben ne diğer arkadaşlar sana yardımcı olamaz böyle insanın kendi iç dünyasıyla ilgili durumlarda...

canım kıyamam sana,hala yaptığı yanlış yüzünden vicdan azabı çeken insanların olması ne güzel...
çoğu insanın yüzü bile kızarmıyor artık..hatta nerden ne yürütürümün hesabındalar...

bankadan ihtiyaç kredisi çekip arkadaşının borcunu ödeyebilirdin..ama olmuşla ölmüşün önüne geçilmiyor ne yazıkki...insanın başına herşey geliyor, ve ''asla yapmam kesinlikle yapmam'' dediği ne çok şeyi yapıyor..Allah hepimizin işini gücünü rast getirsin işallahh..

en iyisi işyerinden yarım gün izin al..ve bankanın birinden 1.000,00 tl ihtiyaç kredisi çek ..seni zorlamayacak rakamlara böldür taksitlendirmeyi..tabi mümkümse eğer bu..sonra aldığın yere iade et parayı...

bence patronlarınada sakın itiraf etme ..bu olayı sessiz sakin bitir..
gerçi söylemen en doğrusu ama, nekadar anlayışlı davranırlar bilemem....kendini riske atıpta birde işinden olmani istemem....ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

Son düzenleme:
Keşke kredi çekseydin canım ya işin var maaşın var,kredin onaylanırdı.
sen de bu yüzden sıkıntı çekmezdin.Burda anlatarak içini rahatlatmak istemişsin.
Ama yorumları okuyunca kendini daha kötü hissedebilirsin.
Dua et af dile daha çok rahatlatır diye düşünüyorum.

Niye giriyosunuz böyle olaylara? Söyleyemeyecin bir sebepten acil para lazım olması nedir, kürtaj mı olman gerekti nedir yani? Aklı başında insanlar için nasıl bir "açıklanamayacak" sebep olabilir ki acil para gerektiren? Parayı en çok gerektirecek şey hastalıktır, onun da bi açıklaması vardır.Bence de patronunuzla konuşun, ben olsam yine de güvenim zedelenirdi ama kendim farketmekten iyidir.

Niye giriyosunuz böyle olaylara? Söyleyemeyecin bir sebepten acil para lazım olması nedir, kürtaj mı olman gerekti nedir yani? Aklı başında insanlar için nasıl bir "açıklanamayacak" sebep olabilir ki acil para gerektiren? Parayı en çok gerektirecek şey hastalıktır, onun da bi açıklaması vardır.Bence de patronunuzla konuşun, ben olsam yine de güvenim zedelenirdi ama kendim farketmekten iyidir.

hayatta büyük konuşmamak gerek, yarın öbür gün çaresizlik karşısında yargıladığın insanın yerinde sen de olabilirsin, bir de haşa yargılamak bize mi düşer, bir hata varsa allahla onun arasındadır bu..sebebi de bizi ilgilendirmez..

hayatta büyük konuşmamak gerek, yarın öbür gün çaresizlik karşısında yargıladığın insanın yerinde sen de olabilirsin, bir de haşa yargılamak bize mi düşer, bir hata varsa allahla onun arasındadır bu..sebebi de bizi ilgilendirmez..

Büyük konuşmamak gerektiği konusunda çok haklısın, ben de büyük konuşmaktan hep imtina ederim.Sebebi bilmemiz gerekirdi diye düşünüyorum çünkü bize sonucu anlatılıp yorum yapmamız, vicdanını rahatlatmamız bekleniyor.Sonuç budur diyen insana sormazlar mı? Peki sebep?

Neyse, hatasını biliyor ve düzeltmeye çalışıyor olması da birşeydir.Allah yardımcısı olsun.

peki asyaavrupa ne kadar maaş alıyorsun ve bu parayı ne kadar sürede yerine koyacaksın.benim sana diyecegim şu insanların trilyonların hesabını yaparlarken yanlarındakilerden güven ve sadakat beklerler.bu ister 10 kuruş olsun ister 1 milyar olsun bunu ögrenmeleri gerçekten senin açından çok kötü olur hırsız damgasının yanı sıra psikolojin altüst olur.ailen duyarsa peki ne olcak ne diycen onlara git kredi çek bir kerede koy yerine.krediyi yavaş yavaş öde.küçük bir hatadan kaçayım ailem duymasın derken daha büyük br felakete yol açacaksın....

aklıma nedense uçurtma avcısında ki şu cümleler geldi
"Sadece bir tek günah var, o da hırsızlık. Tüm diğerler günahlar hırsızlığın çeşitleri. Bir adamı öldürdüğünde bir hayat çalmış olursun, karısının koca hakkını, çocukların baba hakkını çalmış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeği bilme hakkını çalarsın.çalmaktan daha kötü bir hareket yoktur."

Son düzenleme:
Yaptığından çok pişmansın,Allah büyük o da görüyor vicdan azabını.İnşallah en kısa zamanda aldığın parayı yerine koyabilirsin.Rabbim yardımcın olsun.

Sebebi ne olursa yapılan günahı değiştirmiyor , vicdan azabı çekıyor olman bunun cezasını cekmıycegın anlamınada gelmıyor ..

Allah dıyor ki : Birtek kul hakkıyla gelmesinler ! diğerleri kulum ile benim aramda affederim ama kul hakkı kulun bıleceği iş ..

Bu söz seni korkutmuyor mu ? nefes almanı zorlaştırmıyor mu ? Arkadaşım bır saat sonra hayattamıyız bılınmez .. ya patronundan helallık almadan ölürsen ? bu göze alınabılcek bır risk değil ki ..

Ben olsaydım : durumu en açık şekilde pişmanlığımla birlikte anlatır , kararı patronlarıma bırakır ama neolursa olsun haklarını helal etmeleri için yalvarırdım .. Dünya üstünde yaşanan dünyada kalıyor ..

Zimmetinize para gecirmissiniz suc islemissniz bunun allah affetsinlik bir tarafi yok
Basiniz derde girmeden o hesabi kapatin.

Back
X