• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış olduğunu bile bile bu günahı işledim

öncelikle neden arkadasndan borc aldn merak ettm seni tanyan yok paylaşablrsn canm.. olayına gelince sebebi ne olursa olsun yaptğn fiilin adı belli yanls yanlşla dzeltlmez..zor bir durum ah şu paranın gözü kör olsn insana herseyi yaptryo insallah içinden çıkarsn bu durumun şirket sahibii er geç farkeder o zaman ne cevap vereceksn canm bunu düşündün mü canm

farketmezler diye düşünüyorum inşallah da farketmezler....o kadar çok hesapları var ki....Ama Allah biliyor onlar bilmesede....

Ailene söyleyemeyeceğin ve hatırlamak istemiyecek kadar büyük olay yaşamışsın ama sen para olayından dolayı azap yaşıyorsun enterasan!!
yani bacım senin gizlice para almanın azabını yaşadığın kötü durumla ilişkilendirilerek belki hafifletilebilir örneğin ucunda ölüm kalım meselesi varsa o yüzden almışşan iş değişebilir. bilmedigimiz için sana şimdi yorum yapmak zor..

ALLAH insanları yaşadığı müddet içinde bir defa iğne deliğinden geçirirmiş bu örnek gibi ama sen galiba geçemedn ben senin yerinde olsam gider patronuma anlatır veya başka biryerden yine borç alır yerine koyar patronuma söylerdm çok zor bi durum vicdanın bunu kabul etmemeside çok güzel bir durum bu arada üstünde durmaya bilirdinde ALLAHcc herkesi o iğne deliğinden geçirmesi dileğiyle canm:45::45:

Olan olmuş keşkelerle vakit kaybetmeye gerek yok,
ama kısa zaman içerisinde yerine koymalısın o parayı.
Bunun için ekstra helallik almak gerekir mi bilemiyorum ama
zor bir imtihan...

:44:

Olan olmuş keşkelerle vakit kaybetmeye gerek yok,
ama kısa zaman içerisinde yerine koymalısın o parayı.
Bunun için ekstra helallik almak gerekir mi bilemiyorum ama
zor bir imtihan...

:44:

Bence gerekir. İzinsiz almış kullanmış. Onlar için farketmese de bilmeye hakları var. Miktar çok önemli değil.

mutlaka helallik alıcam onlardan ama bu konuyu asla söyleyemem....hani insanlar işten ayrılınca falan helallih isterler ya o zaman....tabi o zmana kadar ömrüm yeterse.....
Keşke demiyorum çünkü şeytanın sevdiği bir söz o.....
o parayı yerine koyunca günahım yada vicdanım ne kadar azalır bilmiyorum.....
O borcumu ödemeden Rabbim almasın canımı......

en azından pişmansın..
sende biliyosunki bu hırsızlık cnm..
neden kredi çekip arkadaşının borcunu kapamadın?
ve neden şirketten para almak yerine tanıdığından eşinden dostundan borç alıp borcunu kapamadın?
bende elinden milyarlar geçen biriyim,şirket adına...
ama hiç bir zaman aklımın ucundan bile geçmez kuruşunu almak..ki patronlarımdan bile borç istmem ki,sonra düşünüp ya bu zor durumda ya kasadan para alırsa diye düşünmesinler...çook ince hesaplar yaparım adım lekelenmesin diye..bence sende önce izzetini düşünmeliydin..şirketten para almak yerine çok daha makul bi yol bulmalıydın..
şimdi hemen kredi çek ve parayı yerine koy cnm..
yada borç bul ve açığını kapa..

o parayı ne için harcadıgın önemli bence eger kendi hatanı telafi icin harcadıysan ve onu telafi için para aldıysan kötü ha birine yardım ettiysen sevap işlediysen o iyi ama sanırım cıkmaz bi durum icin para lazımdı sana arkadasından aldın bence adı hırsızlık türkiyede milyonlarca kişi şirketinden avans alabiliyor sen bunu yapmadıgına göre cok fena bişi yapmıssın ve parayı onun icin istedin

yaptığınız çok yanlış kendinizii resme ateşe atmışsınız hırsız damgası yemek an meselesi her gün bu ızdırapçekilmez artık anlatamazsınızda borç bulup o parayı hemen yerine koymalısınız...hırsız damgası yemeden kurtarın kendinizi

o olmus bu olmus seni suclamak niyetınde degılım sen zaten farkındasın yaptıgını ama adamlar trılyonlarla oynasa bile ister 1000 ister 10 tl olsun anlasılırsa senın için cok daha kötü olucak ve damgalanacaksın o işte zaten senı barındırmıcaklar artı siciline işlicek başka kapılarda kapanacak yüzüne kimseye iyi niyetle aldım geri ödicektim anlatamassın derdini keşke yüzünü kızartıp patronundan alsaydın ya da en kötü kredi cekebılrdın neyse gecmıs olsun inş anlasılmadan ödersın ne diyim

ya ne insanlar var borctan kıvranıp şirket parasına dokunmayan 1000tl az bi para diyorsun ozaman baska kaynak bulabilirdin sen kolayı secmişsin cok rahatsın sonradan pişman olmuş olman bişi degiştirmez ev soyanlarda sonradan pişman oluyo ama adları hırsız malesef umarım vicdanını rahatlatabilirsin ve umarım sen bu değilsindir ve umarım para verdigin olay değecek bişidir

bence bunu biran önce git konuş şirket yetkiliisiyle mecbur oldugunu söyle yoksa hırsız damgası yiyeceksin ve busa referansını etkileyecek.ayrıca babandan gizli borç para alacak kadar ne hata yaptınki.sonu kötü olan bir yoldasın biranönce git konuşşş

büyük ihtimal erkek arkadas vakası gibi duruyor ama bilemeyiz tabi söylemiyo arkadas

başka ne olabılrkı zaten ailesınden gizlediği yada biri şantaj yaptı oda para vererek susturmaya calıstı ama öyle bile olsa sonu gelmez bunun hep yapmaya teşvik eder allahım sen koru bizi

yaptığın tabii ki yanlış bir durum ama gizlice almak yerine patronundan acil paraya ihtiyacın olduğunu söyleyip 1000 tl borç istesen olmaz mıydı onlar için çok büyük bir mevla değil , patronların nasıl insanlar iyiler mi ?
bence bu saatten sonra onlara birşey söyleme söylersen de suçlu durumundasın söylemesen de, parayı yerine koyarsın gizlice..söylersen belki şu paraya sıkışık durumunda işinden de olma ihtimalin var sonuçta..çarçur etmeden parayı bir an evvel yerine koymaya bak canım..

böyle bir durumda kalsam kesinlikle kovulmayı göze alıp uygun bir şekilde sebeplerimi de açıklayarak yaptığımı anlatır çok pişman olduğumu belirtir kararı onlara bıraktığımı söylerdim. ister kovsunlar ister maaşımdan kessinler. gerçekten pişman olmak ve doğru davranmaya karar vermek böyle birşeydir benim fikrimce yoksa hiç tanımadığım insanlara "yaptım pişmanım düzelteceğim" demek söylediğiniz gibi kendinizi rahatlatma yoludur. insanlardan onay alırsanız rahatlarsınız alamazsanız daha da kötü hissedersiniz olacağı budur. ve şunu da belirteyim (sizin için söylemiyorum, söyleyemem sizi tanımıyorum lütfen yanlış anlamayın) ama insanoğlu pişmanlıklarını çok çabuk unutmaya meyillidir. o paranın alındığını kimse farketmedikçe ve yerine koymak zamanla zor geldikçe bu pişmanlık da unutulabilir bu insanoğlunun doğasında var.

söylediğim gibi sizde şunu yapın bunu yapın diyemem kendi vicdanınız ve durumunuzu sadece siz biliyorsunuz ben yalnızca ben olsam ne yapardım onu söylemek istedim. umarım çabuk düzeltirsiniz.

hata yaptığında dürüst olup cesurca sonuçlarına katlanıp doğruları söyleyen insan erdemlerini biraz daha artırır ve eminim Allah o insanı yarı yolda bırakmaz. ben böyle düşünüyorum.

Son düzenleme:
patronlara söyleyemem aldığımız söylersem bana hep hırsız gözüyle bakarlar....aldığım para yanlızca 1000tl.....farketmezler çünkü onlar trilyonların hesabını yapıyorlar......söylemeden yavaş yavaş koymak istiyorum....Yanlızca Rabbim biliyor....Ve şimdide benim kim olduğumu bilmeden sizler....

alınan paranın azı çoğu olmaz.. söylesende yakalasalarda durum aynı ..yiyeceğin damga hazır ve güvensizlik olacak ..keşke bastan durumu anlatıp avans falan isteseydin ama geçmiş artık kredi çekme gibi bir durumun varsa hallet bence yoksa çok zor durumda kalacaksın gibi geliyor..
:50:

Bence ne için yaptığının önemi yok.Yaptığının yanlış olduğunu biliyorsun ve vicdan azabı çekiyorsun eğer sen söylemeden fark ederlerse bunun adı ne için yaptığının ve ne kadar aldığının önemi olmadan zimmete para geçirmek oluyor.Şimdi patronların şöyle düşünebilir bugün 1000 alan yarın 10.000 alabilir.Ve bu sana ömrünce yapışacak bir suç olur yavaş yavaş ödeme kısmını boş ver ve hemen ya borç bularak yada kredi çekerek parayı yerine koymalısın ve bir daha kesinlikle böyle birşey yapmamalısın.Madem bu kadar büyük ve çok parayla iş yapan bir şirket avans çekmeliydin ama olmuşa çağre yok en azından şimdi durumu düzelmeye bakk.Allah yardımcın olsunn

Herkes hata yapar, sen de yapmışsın ama zaten psikolojik ağırlığını taşıyorsun.
Şimdi hem hatandan dönmek hem de ileride işlerin içinden çıkılmaz noktaya gelmesine engel olmak için yapman gerekn şey yavaş yavaş değil hemen parayı yerine koymak.
Çalışıyorsan bankadan kredi alabilirsin. 1000 TL krediyi aynı gün verir bankalar, sorun olmaz. Uzun vadeli de alırsan kolayca ödersin.

Son düzenleme:
Back
X