Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk eczacı olup hepsini kurtaracak. Beklenti bu yönde maalesef çoğunda. Çocukların hayatları ipotek altında. Çocuk kendinden önce anasını babasını düşünmek zorunda. Geleneksel muhteşem aile yapımız. :olamaz:
Çocuk neyi ister, ne düşünür umrunda bile değil.
Bir de kendi eczacı olmak istiyor diye diretiyor. Eczacılar lütfen alınmasın ama oyun çağı çocuğuna çekici gelebilecek neyi var eczacılığın? Polisler üniformaları, daha aksiyon içeren iş tanımları nedeniyle çekici gelebilir çocuklara mesela. Ya da itfaiyeciler, askerler vs. Öğretmeni her gün okulda görüyor, kendinden daha fazla şey bildiğini düşündüğü için özenebilir, örnek alır ve öğretmen olmak isteyebilir. Ama eczacılık yani...
Ne bileyim ben o yaşta kar pembe ve sıcak yağsa ne güzel olur gibi şeyler düşünüyordum. Eczacı olayım da hayatım kurtulsun vs. değil. :deli:
Eczacı olunca herkesi kurtaracağını düşünüyorlarsa çok komik. O tarz beklentileri olan insanlar oyunculuk, şarkıcılık, mankenlik vs. yönelmeli. Günümüzde klasik mesleklerle zengin olanlar azınlıkta. Max kendini kurtarır.

Gerçekten çok üzüldüm çok kırıldım beni idam ettiniz resmen yok kısırlaştırılsın yok istismar ediyor diyerek yanlışımın farkındayım fakat sizin yargıladığınız kadar yanlışta değilim kızımı çok seviyorum
Sus kız. Çık hemen kk’dan çocuğun elinden al o tableti.

Ve karışma. “kızımı cık sıvıyırım”.

Anam bu ne böyle
8 yaşında erkek çocuk annesiyim mesleği sürekli değişiyor. bişey demiyoruz. daha 8 yaşında hayat ne getirir bilemeyiz.
Benimkininde kafa zehir gibi. matematikte çok çok iyi olmasına rağmen oda dikkatsiz. çok işlemlilerin bazılarını yapamıyor. Beraber düzeltiyoruz ve malesef tek başına ödev yaptığında o ödevin çoğunu silip tekrar yapıyoruz .
Okulda zehir gibi ama evdeki ödevde 5 6 yanlışı çıkıyorsa okulda 3 yanlış 2 yanlış
Ama ben takıldığı yerleri anlatıyorum yapamadığı soruyu 3 4 kez anlatıyorum
Yaptığınız çok yanlış ödevi beraber yapın eğlenerek yapın bazen biz ödev yaparken gülme krizine bile giriyoruz 2 sayfayı yapmamız en fazla 20 dk onuda çocuğuma ayırmalıyım diye düşünüyorum
Çokta rahatsızsanız salın sınıfta kalmasını sağlayın
Seneye daha farklı olur elbet

Ne istismarı yaa istismarın anlamını biliyor musunuz siz bi anne nasıl istismar eder kendi çocuğu
Aynı sizin yaptığınız gibi istismar edilir çocuk. Okuyun belki vicdana gelirsiniz. Yok ben hala haklıyım diyorsanız da Allah ıslah etsin sizi.

Çocuk İstismarı Türleri:

Fiziksel İstismar
Cinsel İstismar
Duygusal İstismar:
Çocuğun psikolojik olarak sözel yolla istismar edilmesidir. Azarlama, hakaret etme, küçümseme, tehdit etme, suçlama, çocuğa küsme, yokmuş gibi davranma, çocukla alay etme duygusal istismarlardan bazılarıdır. İstismar tiplerinden biri tek başına olabileceği gibi, birden fazlası aynı çocukta var olabilir. Özellikle duygusal istismar hemen hemen her zaman diğer istismar tipleriyle beraber görülür.

Duygusal istismar sonucunda çocuk davranışlarında fazla saldırganlıktan edilgenliğe kadar aşırılıklar sergiler. Çocuk gecikmiş fiziksel, duygusal veya entelektüel gelişim gösterir.

Gerçekten çok üzüldüm çok kırıldım beni idam ettiniz resmen yok kısırlaştırılsın yok istismar ediyor diyerek yanlışımın farkındayım fakat sizin yargıladığınız kadar yanlışta değilim kızımı çok seviyorum
O zaman çocuğu rahat bırakın. Çok acayip sinirlendim kötü birşey yazmaktan korkuyorum. Lütfen kendinize gelin.

Eczacı olunca herkesi kurtaracağını düşünüyorlarsa çok komik. O tarz beklentileri olan insanlar oyunculuk, şarkıcılık, mankenlik vs. yönelmeli. Günümüzde klasik mesleklerle zengin olanlar azınlıkta. Max kendini kurtarır.
Çilek Hanım, kurtarmaktan ne anladığınıza bağlı maalesef. Bazı insanlar çocuk okuyup doktor, memur, öğretmen vs. olunca maaşlarına belirsiz bir süre ortak oluyorlar. Atıyorum 5 bin mi maaşı, evli bile olsa en az 1000 tlsini her ay tahsil ediyorlar.
Bazı insanlar için mesleğin idealizm kısmı da çok önemli değil. Toplumsal statüsü nasıl? Benim oğlan doktor denince övünülüyor mu? Ayda 1-2 bin bana da atar mı? Tamam o zaman.

Bugün İlber hocayı dinledim kendisi ya tarihçi ya arkeolog olmak istemiş. Şimdiki gençler doktorluk nedir mühendislik nedir bilmeden ilgileri bilgileri olmadıkları meslekleri seçiyorlar diyor.
Bende cinayet masasında dedektif olmak isterdim.hala da istiyorum ama geçti artik😊 bir arada mitte ajan olarak çalışacaktım.. şimdi ise çok farklı bir mesleğin var,😊

Bugün annelik ehliyeti getirilse istenen nitelikler ne olur sizce ?

Eğitimi ve eğitimli insan olmayı alınan diplomalar ve okunan okulların adıyla ölçenler olduğu sürece asla annelik ehliyeti çıksın demem ben.

Böyle bir uygulama olursa : konu sahibi gibi hanımlara ehliyet verilirken , hayat okulunu bitirdim ben diyen ; lise , üniversite diploması olmayan ancak kendini yetiştirmiş , okumayı seven , diplomasız eğitimli anneler mağdur olur.

Ne istediğimize çok dikkat etmeliyiz.
bence psikolojik açıdan değerlendirmeye tabii tutulmalı ebeveyn olmak isteyenler, birçok meslekler için nasıl psikolojik değerlendirmeler yapılıyorsa aynı şekilde ebeveynler için yapılabilir...

İnşallah kimsenin böyle seven ebeveyni olmaz. Benim babam da sizin gibiydi. Evlerden ıraksınız valla

sizin çocuğunuza senelerdir yaptığınız şeyi şurada birkaç saat size uyguladılar üstelik yaşıtlarınız, birde bunun sizden kat kat büyük sevgisine muhtaç olduğunuz kişi tarafından size yaşatıldığını düşünün
çok mu ağır geldi :)

Çocuk eczacı olup hepsini kurtaracak. Beklenti bu yönde maalesef çoğunda. Çocukların hayatları ipotek altında. Çocuk kendinden önce anasını babasını düşünmek zorunda. Geleneksel muhteşem aile yapımız. :olamaz:
Çocuk neyi ister, ne düşünür umrunda bile değil.
Bir de kendi eczacı olmak istiyor diye diretiyor. Eczacılar lütfen alınmasın ama oyun çağı çocuğuna çekici gelebilecek neyi var eczacılığın? Polisler üniformaları, daha aksiyon içeren iş tanımları nedeniyle çekici gelebilir çocuklara mesela. Ya da itfaiyeciler, askerler vs. Öğretmeni her gün okulda görüyor, kendinden daha fazla şey bildiğini düşündüğü için özenebilir, örnek alır ve öğretmen olmak isteyebilir. Ama eczacılık yani...
Ne bileyim ben o yaşta kar pembe ve sıcak yağsa ne güzel olur gibi şeyler düşünüyordum. Eczacı olayım da hayatım kurtulsun vs. değil. :deli:

Şimdi baktım da hacettepe eczacılık bile yaklaşık 32 binle almış en son. Sistem değişti diye farklı bir durum var da ben mi anlamadım olayı, gerçek mi bu sıralamalar? Gerçekse bunun için mi yani bunu hırs?

Yahu biz dis kapinin dis mandali bile degiliz,sana 7 kat yabanciyiz.
Buna ragmen uzuldun..Yaralandin ve incinden.
Biz bu kadar yabanciyken seni bu kadar yaraladik madem,el kadar cocuk Annesinden surekli kafan calismiyor seklinde laf isittikce nasil yaralandi,nasil ici acidi var onu da sen dusun.
Bir ipucu vereyim,sen 1 uzulduysen o 1000 uzuldu..

Ne istismarı yaa istismarın anlamını biliyor musunuz siz bi anne nasıl istismar eder kendi çocuğu

çocuk psk üzerine yl yapıyorum, istismarcısınız. çocuğu istismar ediyorsunuz. anlamını bilmeyen sizsiniz üzgünüm. halen kendinizi savunmanız dehşet verici

Şimdi baktım da hacettepe eczacılık bile yaklaşık 32 binle almış en son. Sistem değişti diye farklı bir durum var da ben mi anlamadım olayı, gerçek mi bu sıralamalar? Gerçekse bunun için mi yani bunu hırs?
Bile mi 😂 32bin sayısalda inanılmaz iyi bir sıralama.

Düzeltme: tamam o kadar da inanılmaz değil ama kolay da değil yani.

Yaptığınız yanlış. Şu an gayet başarılıyım bunun baş sebeplerinden biri bence ailemin tutumu. Kardeşlerim de çok başarılı.

Çocuğa her şeyi yapabilirsini empoze ederseniz ileride depresyona girebilir. Hiçbir şey yapamazsın derseniz cidden o insan da özgüven falan kalmaz hiçbir şey yapamaz. Kendine güveni kırılır.

Benim ailem bana her şeyi yapabileceğimi empoze etti. Yarı boş yarı dolu bir egom var. Özgüvenliyim. Çoğu şeyi yaparım derim yapmazsam neden yapamadım derim illa çözüm bulmaya çalışırım. Yapamadığım şeyler oluyor mesela ama onlara da daha çok çalışsam kesin yaparım diye diye yavaş yavaş başarmaya çalışıyorum. Elimden gelmese bile uğraşmak bile, ilerlediğimi görmek bile özgüvenimi tavan yapıyor. Bu çok değerli bir şey. İnsanın kendine inancı olması çok önemli. Siz çocuktan bunu esirgiyorsunuz.

Bu çocuk dünyaya kendi isteğiyle gelmedi isterse okumaz siz onu öncelikle katıksız bir şekilde sevmeli ve destek olmalısınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X