- 1 Kasım 2019
- 2.738
- 5.335
- 158
- Konu Sahibi Pink_blue_
8 yaşındaki çocuğu bu kadar sıkmanız doğru değil. Ben o yaştayken doktor olacağım diyordum büyüdükçe ve zamanla görüşlerim, isteklerim, ilgi alanlarım değişti ve doktorluğun bana göre olmadığını anladım ve karar değiştirdim ki kızınızın da o zamana gelene kadar kararları değişecek. Zorlamayın, kimseyle kıyaslamayın. Senden eczacı olmaz, senden birşey olmaz tarzında konuşmalar yapmayın. Sakin olmaya çalışın. Siz kızdıkça çocuğunuz daha çok hata yapar. Herkesin matematiği süper olacak diye birşey yok. Böyle yaparsanız ileride çocuğunuzu kaybedersiniz.2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Kitap okuma konusuna gelirsek, önce siz çocuğunuza örnek olup kitap okumanız lazım. Öğretmenlik yaptığım dönemlerde velilerime hep şunu söylerdim "Çocuğum kitap okumuyor demeyin, çocuğunuza örnek olun, onunla birlikte siz de kitap okuyun. Çocuklar anne babalarını örnek alır." Ailecek evde yarım saatinizi veya 1 saatinizi kitap okumaya ayırın. Birlikte ailecek kitap okuyun. Kızınız kendi kitabını siz kendi kitabınızı. Sıkılmaması için süreyi daha kısa tutup zamanla süreyi uzatabilirsiniz.
Matematik için youtubeda çok güzel eğitici videolar var onları kullanabilirsiniz. Ama çocuğunuza senden şu olmaz bu olmaz demeyin lütfen. Ne istiyorsunuz küçücük çocuktan anlamıyorum, yarış atı gibi yetiştirmeyin şu çocukları.