Yanlışmı düşünüyorum?

zeybeydelrey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
422
198
123
Kızlar ben 1,5 yıllık evliyim.5.5 aylıkda bebeğim var.canımı sıkan konuya geleyim.ben çalışıyorum konu tabiki bebeğime kimin bakacağı.
Eşim annesine baktırmak istiyor kv dem köyde oturuyor köy 20 dk uzaklıkta eğer bebeğime bakarsa bizimle yaşayacak bende rahat edemem diye düşünüyorum

Birazda rahatına düşkün biriyim açıkcası. kv dem türkçeyi az bilir kendisi araptır.
Şuana kadar aramızda kötü geçen bişey olmadı ama daha önceler bizde kaldığı oldu 2 ay aralarla 1 er hafta kalıp gidiyodu. osüre zarfında çok sıkıntı yaşamadık ama gezmeyi çok sveen biri hiç evde oturmak istemez ben hamileyken çok kusuyordum izne ayrıldım sırf evde yatıyım diye onda bile beni hergün bi akrabbaya gezmeye götürdü gittim bişey diyemedim bu örneğide gezmeyi sevdiğini anlamnız için verdim.onun dışında bana hiçbi kötülüğü olmamıştır ama ben bebeğime bakamıycanı düşünüyorum nedenmi çünkü doğum yaptığımda bir hafta bizde kaldı bana baktı bebeğimin çorabını giydiremedi ben unuttum çocuk bakmayı dedi sonra yine altını değiştirirken bezi okadar sıkmışkı bebeğin karnı kıpkırmızı olmuş biliyorum kötü niyetli değil ama bebek bakmasını unuttuğu kesin.ayrıca ben yazın doğum yaptım bebekler yeni doğunca çok üşür diye dikkat ediyordum kendisi hep camı açıp bebeği beziyle bırakıp öyle durduruyordu. yani anlıycanız benim verdiğim özeni gösteremiyordu bunun gibi biçok örnek var bende yanlış anlamasın diye b,işey söyleyemiyorum..

Sonrasında ben işe başladım ve bişekilde bebeğimi anneme baktırdım annem arabayla 5 dk mesafede kendi evinde bakıyor ben işten çıkınca oraya gidiyorum akşam yemeğimide yapıyo annem sınavlarıma çalışabiliyıorum bu sayede ve kız kardeşim de var oda baya destek oluyo bebek bakımına yani anlıycanız orda hiç yorulmuyorum.ve anneme istediğim herşeyi söylüyorum arada tartışıyoruz ama barışmak kolayn oluyo kv demle o durumlara düşmek istemiyorum eşimde akşam işten çıkınca gelip alıyor beni ve kendisi hergün yukarı çıkmıyor ben de istemem zaten onu buna mecbur etmem yani onu etkileyen hiçbişey yok.

Şimdi kv dem bazen haftasonu bizde kalıyor bu haftasonu bizdeydi ben eşime dedimki annen pazar günü köyemi dönecek burdamı kalacak isterse kalabilir ama ben bebeğimi anneme götürcem dedim.tartıştı benimle. kendi annesi bikaçgün baksa ne olurmuş okadar çocuk büyütmüş bi bebeğe bakamazmı diyo ama bakamıyo gözümle gördüm hala bu konuyu tartışıyoruız ve biliyorum eğer gelip bakarsa uzun bisüre bizde kalacak çünkü daha öncede bunu ima etmişti bizde kalmak istediğini napıcamı bilmiyorum. sizce aynı tavrımı devammı ettireyim siz olsanız ne yaparsınız?
:18:

bence kesinlıkle haklısın tamam o babanensi olabilir ama ne bilim bende senin gibi düşünüyorum tavrını değiştrme bir yüz buldumu gerisi gelir. ama bide yanlış anlamadıysam kv dende pek bebek bakma meraklısı değil gibi görünüyor

Yanlış düşünüyorsunuz.
Sizin ki anne de onun ki değil mi ? Kocanız iyi büyütülmemiş ozaman öyle mi ?
Kız anneleri mükemmel çocuk bakıyor erkek anneleri beceremiyor.
Eşiniz haklı bence , çocuğu babannesi varken götürmeniz çok büyük ayıp ayrıca.
Çok bencilce davranıyorsunuz kusura bakmayın.
Eşinizin yerinde olsam tavrın alasını ben yapardım .

Son düzenleyen: Moderatör:

iyi güzelde ben kv dem telden arama yapmayıda bilmiyo allah korusun bebeğime bişey olsa beni nasıl arayacak onuda söylermisin bana?
2 aylık bebeği mutfak masasına oturtmaya çalışan, 2 günlük kende emziği reçele batırıp veren biri sence iyi bakabilirmi gerçekten söylermisin bu arada saygı duyuyorum yorum için tşk küçük bi ayrıntı yazmayı unutmuş kv dem bizde kalmadı sonra pazar günü gitti yani o bizdeyken bebeği götürmüş olmadım

Son düzenleme:
bedir evet canım ama köy soğuk olduğu için şehirde kalmak istiyor eşimde ben hamileyken diyordu sen doğum yapar yapmaz annem bize gelir sen işe başlayana kadar bizde kalır hatta başlayıncada kalır demişti bende çok kızmıştım ben çalışmıyoken neden bakıcak benim bvebeğime ben bakamıyomuyum dedim öylelikle kalmadı

Senin annen yakınsa neden kvalide baksın ki. Nerede görülmüş bu saçmalık. Üstelik size yerleşecek ve Türkçe bilmiyor. Dil olayının çocuk üstündeki etkisini düşünebiliyor musun? Bir de sizde kalma olayı. Bir kere başladın mı daha doğrusu bir kere bu batağa girdin mi bir daha temizlenmesi çok zor olur. Ev ev üstünde olmaz.

ozaman annen de birkaç günlğüne size gelsin. hem kayınvalidene arkadaş olur, hemde gözün arkada kalmaz.
kayınvalidene de anne sen şimdi bebeğin huyunu suyunu bilmezsin, hem ben işteyken yalnız kalma annem sana yarenlik etsin dersin....

aynen bende ev ev üstünde olmaz diye düşünyorum bide eşim annesini görünce değğişiyo tavırları filan bi farklı oluyo kendine güven geliyo bunuda kendisi ağzıyla söylemişti ben annemi görünce bi özgüven geliyo diye:2:

kabul etme cnm ya. bu kadar ozensız dıkkatsız bırıyse nasıl olurda bebeğini emanet edersınkı.....hem annen 5 dakıka mesafedeymış tabıkı kendı annen bakacak. kayınvalıdenın okadar uzaklıktan gelıp sızde kalması ne alaka yanı...ben olsam asla kabul etmezdim. ayrıca ne bıleyım nekadar ıyı nıyetlı olursa olsunlar kendı annemden başkasına okadar guvenemıyorum ben

Annesi sadece birkaç gün bakacakmış normalde konuyu açan arkadaşın annesi bakıyor. Eşi d,yor ki birkaç gün baksa ne olur ?
Yani kayınvalide evdeyken tutupda annesine götürmesi ayıp bence.

evet canım ya ondan ziyade tamam çocuğuma baktı diyelim ben hergün işten gelip öğle akşam yemepği yapcam sürekli evi temiz tutmak zorunda kalıcam güleryüz göstermek gerekecek zaten dil problemimiz var bişey desem yanlış anlıcak belkide ben bunlarıda sorun ediyorum. kendiside genç değil temizlik yemek çocuk okadar uğraşacak enerjisi yok

bu bakma olayı geçici bir süre için mi? devamlı mı olacak. uzakta bile çekilmezken aynı evin içinde çok mutsuz olursun.

Birkaç gün anneniz size uğrasın ozaman.
Yani bir kaç gün baksa ne olur demiş eşiniz.
Kocanız sağlıksız mı iyi büyütülmemiş mi *
Neden bazı bayanlar eşlerinin annesine cahil hiç bişey bilmez gibi davranıyor anlamıyorum.
Ama yani kayınvalideniz bikaçgün sizdce kalırken çocuğu annenize götürmek kadına hakaret gibi birşey.

Annesi sadece birkaç gün bakacakmış normalde konuyu açan arkadaşın annesi bakıyor. Eşi d,yor ki birkaç gün baksa ne olur ?
Yani kayınvalide evdeyken tutupda annesine götürmesi ayıp bence.

evet haklısın eğer kv de bizdeyken götürürsem baya saygısızlık olur ama benim korkumda ne biliyomusun ben daha hamileyken bile çalıştığım halde gelip kalıyodu bizde ben işteyken bile görümcemle bizde duruyolardı. şimdi bikez bakarsa nası olsa bebeğe bakıyorum diyip sürekli kalmak isteyebilir .bu arada en önemli şeyi söylemeyi unuttum kp iki evli. oyüzden kaynanam evde durmak istemiyor kp diğer eşide onu göndermeye çalışıyor kadıncağızda kalacak yer arıyo burda görümcem var arada gelip onda kalıyo kafa dinliyo aradada bizde

valla cnm bebek bu can, evini eşyanı işini teslim etmiyosun ki. Kibar bi dille kayınvalidene ben anneme götürüyorum bebeği anne sen zaten misafir geldin bir de bebekle uğraşma yorulma de. Hem kalbini kırmamış olursun hem de misafir olduğunu ima edersin ki uzun süre sizde kalmasın.

evet ama evlilikte zaten aileleri de içine alan bir kurum. anlattığına göre ktü niyetli biri değilmiş.
e sende birkaç gün idare edeceksin. zaten sende kimse evini bal dök yala beklemez. akşamdan yemeklerinizi birlikte yaparsınız.
anne hadi gel sarma saralım. anne ben çorba yapayım sen de pilav yapar mısın akşama.... falan filan .
bir hafta on gün değil mi idare ediver. ham giderken bi allah razı olsun kızım dese sana yeter. boşver kötülükten fayda yok

bi de uzun vadede anneniz baksa bence de daha iyi olur. yoksa illaki gelin- kaynana arasında uzun vadede sorunlar çıkıyor ve bu bazen çözümsüz olabiliyor maalesef

canım kvdeden yana bi problem yok onu ikna ettim kırmadan ama sorun eşimle o hala neden annesine baktırmadığımı sorguluyor annesi kabullendi kendisi hala kabullenemedi.

offf çok fena ya
allah kaynanıza yardım etsin ne diyim ki şimdi :26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…