yanlıştan nasıl kurtulurum?

çok üzüldüm inşallah eşin düzelir bu konularda..maalesef tartışma sebebi..

inşallah..
işin ilginç tarafı..eşimin ailesi bana diyo ki " bak ümitli ahmet çok para harcar, bi de herkese yardım etmeyi sever onu sen kontrol et" vs vs..
ama ikide bi arayıp yardım istemeler, her sıkıştıklarında ahmeti bulmalar....
yani kendileri sürekli isteyip bi de bana dizginle kocanı demeleri de bi tuhaf....

sizin toyluğunuzdan faydalanıyorlar..ve sen eşine göre daha hassas bir yapıya sahipsin ona eli maşalı biri lazım

neyse tolincim konunu sabote ettim kusura bakma...
ama kesin tavsiye "çalışman!"..
çünkü şuan çalışmasaydım işim çoook zordu...
erkeklerin bi çoğu paranın hatrına karısının sözünü dinliyo..
yoksa malesef hak hukuk bilmiyo büyük bir kısmı...

Ben de bi insan çalışmayı nasıl istemez onu hiç anlamam. Hani "iş hayatı" diye boşuna demiyolar. Çalışmak başlı başına bi hayat, bi dünya çünkü.
Kendine özgü hedefleri, zaferleri ve yenilgileri var, yeni insanlar, çeşitli dostluklar/düşmanlıklar ve rekabet var. Evde ya da dısarıdaki hayatınızda oldugunuzdan farklı bi insan oluyosunuz. Kendi uzmanlık alanınızda bi seyler üretiyosunuz, bi seyler başarıyosunuz. Başaramayınca sinirleniyosunuz hırslanıyosunuz. Resmen ömür içinde ömür yani.
Para kazanmayı geçtim ama çalışmayan bi insan ömrünü nasıl gecirir ben çözemiyorum. Hani gönüllü çalışırsın, kurslara katılır kendini yenilemeye geliştirmeye çalısırsın ama hic calısmamak... Yani bi seyler yapmayıp evde oturmakla hayat geçmez ki. Ya da söyle diyeyim hayat gecer ama sadece gecer gider yani, siz yaşamamış olursunuz.

sizin toyluğunuzdan faydalanıyorlar..ve sen eşine göre daha hassas bir yapıya sahipsin ona eli maşalı biri lazım

eli maşalı olsam çıldırıyo..
bi kere bu konuda kavga çıkardım 3 gün konuşmadık...
adımı "paragöz"e çıkardı bide..
ben de mecburen salağa yatıyorum...

eli maşalı olsam çıldırıyo..
bi kere bu konuda kavga çıkardım 3 gün konuşmadık...
adımı "paragöz"e çıkardı bide..
ben de mecburen salağa yatıyorum...
tolinden özür dileyerek nacizhane fikrimi yazayım canm..bununla ilgili konuda açabilirsin..çevremde böyle hanımlar ev kredisi borcuna falan giriyor tavsiyem ev işine falan girin bir an önce eviniz varsa ikinci bir eve yada araba borcuna girin..inan faydasını göreceksin..hem paranız çarçur olmaz hemde kocan borca girince rahat hareket edemez..pek çok tanıdığımın yaptığı yöntem..

Bende çalışmaktan çok korktum 20 li yaslarda..
Hem kım beni naapsın dedim..
Çalışırsam kocam bana guvenir,belki evde tembellik yapar dedim..
Annem hep çalıştı,bizler hiç ev yemegı yıyemedık,ben cocugumun basında olcam dedim..

Dedim de dedim..

Simdi oldum 32..keske bi baltaya sap olsaydım diyorum..iktisat 3.sınıf terk..onu bıle bıtırmedım..bence bi yerden basla,guvenın yerıne gelsin..

(gerçi sen benim yazımı begenmezsın ya..yınede fıkır verim dedim)

Calisan demir paslanmaz demisler, al sana cözüm, paslanmak istemiyorsan kaldir totonu calis...

gercektenmı?bende bıtek kendımı bu duyguları yasıyomus gıbı hıssedıyorum sankı ogrencılık buyuk nımetmıste ben onu kaybetmısım gıbı:)
tolin, evde oturmak için mi okudun onca yılı ablacım? Biryerlerden başlaman gerekiyor, iş hayatı eminim zordur, maaşı ödemeyen patronlar, çalışma ortamında rekabetler, ayak kaydırmaya çalışmalar, yorgunluk, emek.

Çok zorlandığın zamanlar, hatta isyan edeceğin anlar olacaktır fakat sen bir amaç için okudun, bitirdiğin bölümü sevmeyebilirsin ama hangi bölüm olursa olsun keşke okutsalardı diyen bir sürü hemcinsinden çok daha şanslısın, üniversiteyi kazanmışsın, ailen okuman için desteklemiş, bitirmen için maddi manevi ellerinden geleni yapmış, hepsi sen ayaklarının üstünde dur, bir meslek sahibi ol, çalış ekmeğini kazan diye.

Silkeleneceksin, iş başvuruları yapacaksın ve bir işe başlayacaksın, henüz tecrübesiz olduğun için çok muhteşem işler, süper maaş bekleme, sebat et, tecrübe kazan ve çok daha iyi işlere sahip olmak için mücadeleci ol, asla bir eşin ekmek getirmesini bekleme, ekmeği kazanan ol ablacım.

Hayat zaten mücadele demektir, sen şimdiden böyle tembellik yaparsan ilerde daha sıkı hayat sınavlarında iyice salarsın kendini.
İlerde evlenirsen o zaman düşünürsün çalışma hayatıyla ev işlerinin seni yorup yormayacağını ki o da bir bahane değil, benim kaç yaşına gelmiş tanıdıklarım çoluk çocuk, ev işi, yeniden üniversite, çalışma hayatı, kurs derken aynı anda kaç işi başarıyor.
Sizler daha genceciksiniz, yok öyle tembellik falan

Şimdi çalışmak zor gelir ama ilerde çok pişman olursun.Şartlar daha zorlaşmadan(sistem sürekli değişiyor)İşe girmeye çalış.
O kadar yıl boşu boşuna mı okudun..
Birde seni okutmak için çalışan belkide fedakarlık yapan insanları düşün..
33 yaşındayım bazı nedenlerden dolayı üniversite okuyamadım haliyle bir mesleğim yok o nedenle çok istesem de çalışmıyorum.Keşke çalışsaydım dediğim çok anlar olmuştur..
Bu devirde kadının maddi özgürlüğü olmalı diye düşünüyorum...Evleneceğin insan ne kadar zengin olsada kendi maddiyatın başka
Tembellik yapma kendini topla ve işe girmek için çalışmalara başla lütfen..
Nacizane abla tavsiyesi:)

Yani demek istiyorlar ki:
-Umitli kocanin parasina sahip cik ki biz yiyelim. Baskasi yerse bize kalmaz.
Ne yuzsuz insanlar var ya.

Seni cok iyi anlıyorum ..

Kreş ,terzi, huzur evi, aşçılık ve kasyerlik yaptım farklı sektörler de deneyimim var ha sevmediğim işler de var aralarında ama pişman değilim .. kendi parami kazanmak harcamak kadar güzel birsey yok.

Evlenince işi bıraktım ve cok rahatım Elhamdüllilah. Iş hayatımı aramiyorum ama iyiki çalışmışIm diyorum..

Demem o ki iş hayatına atıl az da olsa deneyimin olsun

louise l hay diye bir bayan var onu oku, işsizlik dönemlerinde bana hep yardım etmiştir.düşünceyle hayatını yönlendirebilirsin.
işe gelince ülkemizde bir sürü küçük işletme var ve eğitimli eleman açığı var, illa herkes holdingte çalışacak değil ya, kobilere başvur

Benim çocuğum yok
Çocuğun uyuduğu vakitleri değerlendirin
Hatta ufaklığa toplartırabilirsin dağıttıklarını
Çalışıyo musun ?
Hayit calismiyorum ama okuyorum hala. Oglum kucuk daha toplamayi degil dagitmayi biliyo sadece. Ufak tuyolar alabilitmiyim? Tertemiz yapiyorum evi iki gun bile surmuyo daginiklik hemen basliyo off

Hayit calismiyorum ama okuyorum hala. Oglum kucuk daha toplamayi degil dagitmayi biliyo sadece. Ufak tuyolar alabilitmiyim? Tertemiz yapiyorum evi iki gun bile surmuyo daginiklik hemen basliyo off

Evi toplu istiyosan kullandığını hemen yerine koyacaksın
Dizi izlerken toz alıyorum ben sonrada kaştı tırnaktı burun bandıydı

Uyku saatleri belliyse o saatlere göre ayarla kendini

Ayy. Benim de yaz tatilini doldurmak için bir iş girişimim oldu. Çok kötü bir tecrübeydi... Mezun olmama yıllar var ama şimdiden içim içimi yiyor nasıl çalışacağım diye. Geçiçi de olmayacak nasıl olacak bilmiyorum. Bence yatalım evlerde, kocişler çalışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…