Yapabilir miyim ki?

Arkadaslar merhaba.

Bu ara içimi bi heves ve pişmanlıklar sardı diyebilirim. Şöyle ki; lise mezunuyum. Ve bu ara kafayı açıktan eğitime ve dil kurslarına taktım. Zamanında herşey önümdeydi okumam için ailem tam destekti ama ben ünv okumak istemedim. Zaten lise bitti iki sene sonra da evlendim.

Şimdi açıktan devam etmek istiyorum. İngilizce kursuna gitmek istiyorum. Lisede yabancıdil okudum. Temelim var diyebilrim. Hatta ingilizcem çok çok iyidi ama tabi senelerce kullanmayınca köreldi gitti. Şuan evliyim iki yaşında kızım var. Babamın yanında çalışıyorum. Muhasebe olarak hem öğreniyorum hem çalışıyorum diyebilrrim. Ama bunun yanında diplomada olsun istiyorum. Dilimde olsun kendimi geliştireyim istiyorum. Sanırım bunda biraz babamında etkisi var diyebilriim. Okumadım evlendim diye içi buruk kaldı biraz sanırım. Birazda onu gururlandırmak ilerde evladıma kendini geliştirmiş bi anne olmak istiyorum. Ama tüm bunlar için geçmi kaldım acaba? Üç beş sene sonra 30uma falan geldiğimde elimde bi diploma, dil vs olsun istiyorum ama çok mu hayalperestim? Düşünceleriniz ve yorumlarınız için şimdiden sağolun :)

Not: bu arada 24 yaşındayım.
istedikten sonra hiçbişeyin yaşı yok ve hatta bence burda bunları yazıp zaman kaybetmeden bu fikrinize koşun derim.. Eğitim bu dünyadaki en önemli şey.. hele ki kendini eğitmek isteyen insan, bunu zorla yapmayan kişi eminim çok başarılı olacaktır. Zamanında istememiş bırakmışsın bence şimdi bu istek ve hevesin varken bir an önce bu işe atıl derim.. Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var.. elinde diploma olmayan birinin bu devirde iş bulması çok zor.. Umarım çok başarılı olursunuz

istedikten sonra hiçbişeyin yaşı yok ve hatta bence burda bunları yazıp zaman kaybetmeden bu fikrinize koşun derim.. Eğitim bu dünyadaki en önemli şey.. hele ki kendini eğitmek isteyen insan, bunu zorla yapmayan kişi eminim çok başarılı olacaktır. Zamanında istememiş bırakmışsın bence şimdi bu istek ve hevesin varken bir an önce bu işe atıl derim.. Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var.. elinde diploma olmayan birinin bu devirde iş bulması çok zor.. Umarım çok başarılı olursunuz
Açık öğretim için sınavı beklemek zorundayım ama dil kursu için kayıt olacağım inşallah, yorumunuz için teşekkür edeirm. :)

Arkadaslar merhaba.

Bu ara içimi bi heves ve pişmanlıklar sardı diyebilirim. Şöyle ki; lise mezunuyum. Ve bu ara kafayı açıktan eğitime ve dil kurslarına taktım. Zamanında herşey önümdeydi okumam için ailem tam destekti ama ben ünv okumak istemedim. Zaten lise bitti iki sene sonra da evlendim.

Şimdi açıktan devam etmek istiyorum. İngilizce kursuna gitmek istiyorum. Lisede yabancıdil okudum. Temelim var diyebilrim. Hatta ingilizcem çok çok iyidi ama tabi senelerce kullanmayınca köreldi gitti. Şuan evliyim iki yaşında kızım var. Babamın yanında çalışıyorum. Muhasebe olarak hem öğreniyorum hem çalışıyorum diyebilrrim. Ama bunun yanında diplomada olsun istiyorum. Dilimde olsun kendimi geliştireyim istiyorum. Sanırım bunda biraz babamında etkisi var diyebilriim. Okumadım evlendim diye içi buruk kaldı biraz sanırım. Birazda onu gururlandırmak ilerde evladıma kendini geliştirmiş bi anne olmak istiyorum. Ama tüm bunlar için geçmi kaldım acaba? Üç beş sene sonra 30uma falan geldiğimde elimde bi diploma, dil vs olsun istiyorum ama çok mu hayalperestim? Düşünceleriniz ve yorumlarınız için şimdiden sağolun :)

Not: bu arada 24 yaşındayım.
28 yaşındayım hala okuyorum yüksek lisans yapıyorum
Abla var 32 yaşında lisede okulu bırakmıştı
Evli 5 yaşında bir çocuğu var
Liseyi açıktan okudu bu sene mezun oldu
Şimdi üni sınavına hazırlanıyor
Bence hiçbirşey için geç değil

28 yaşındayım hala okuyorum yüksek lisans yapıyorum
Abla var 32 yaşında lisede okulu bırakmıştı
Evli 5 yaşında bir çocuğu var
Liseyi açıktan okudu bu sene mezun oldu
Şimdi üni sınavına hazırlanıyor
Bence hiçbirşey için geç değil
Sağolun umarım başarabilirim, başarmak istiyorum.

Aynı yaştayız, ve bence daha çokta genciz. sizinle aynı durumda olup sizin gibi bir karar alarak üniversiteye başlayan sınıf arkadaşım var bitane. bölümümde devam zorunluluğu olmadığı için örgün yazmış sınavlara evde notları alıp çalışarak giriyor 7 dersin 4ünü verdi diye biliyorum. Olmayacak bişey değil. Eşiniz buna engel olmuyorsa ailevi sorunlar yaşamam destekçimdir diyosanız hele yemede yanında yat.

Aynı yaştayız, ve bence daha çokta genciz. sizinle aynı durumda olup sizin gibi bir karar alarak üniversiteye başlayan sınıf arkadaşım var bitane. bölümümde devam zorunluluğu olmadığı için örgün yazmış sınavlara evde notları alıp çalışarak giriyor 7 dersin 4ünü verdi diye biliyorum. Olmayacak bişey değil. Eşiniz buna engel olmuyorsa ailevi sorunlar yaşamam destekçimdir diyosanız hele yemede yanında yat.
Sağolun yorumunuz için, örgün istemiyorum çünkü çalışıyorum daha doğrusu çalışmakta istiyorum :) zaten sınava girsem örgünüde iki yıllık ancak şehirdışı okuyabilirm. İstanbula hiç biryere puanım yetmez sanırım. O yüzden açıköğretim benim için en iyi seçenek gibi duruyor.

okumanın yaşı yok
siz kararlı ve istekli olursaniz bir örgün bir açıktan iki üniversite bile okuyabilirsiniz
çok güzel bir karar

keşke demektense,iyiki yapmışım be demeyi tercih ederim her zaman
okumanın yaşı da yok cinsiyeti dili ırkı da
hayaller neden hayal olarak kalsın ki?
24 yaşındasın bi de,hayır yani yerinde olsam aöf değil normal üni düşünürdüm
yaşında bişey yok
sen istersen yaparsın
yeterki gerçekten iste!

okumanın yaşı yok
siz kararlı ve istekli olursaniz bir örgün bir açıktan iki üniversite bile okuyabilirsiniz
çok güzel bir karar
keşke demektense,iyiki yapmışım be demeyi tercih ederim her zaman
okumanın yaşı da yok cinsiyeti dili ırkı da
hayaller neden hayal olarak kalsın ki?
24 yaşındasın bi de,hayır yani yerinde olsam aöf değil normal üni düşünürdüm
yaşında bişey yok
sen istersen yaparsın
yeterki gerçekten iste!
Haklısınız, biraz geç aklım başıma geldi ama artık kararlıyım herkese desteği ve yorumu için çok teşekkür ederim :) sağolun varolun:)

Olur hem de super olur!! Okumanin yasi mi varmis, muhasebede calisiyormussunuz zaten; acikogretim isletme bitirip SMMM diplomasi da aldiniz mi, mis gibi diplomali muhasebeci olursunuz:)

Tabi ki yaparsınız,hem yasiniz cok kucuk zaten yasiniza takılmayın.

Her defasında yazıyorum belki birileri icin örnek olur diye,30 yasindayim universite okuyorum ve halimden cok memnunum ...

Ben buradaki yorumlardan farklı bir şey söyleyeceğim. Yaparsınız elbette, ama sıkılacağınız zamanlar olacak. Öğrenmek (çoğu zaman acılı) bir süreçtir, canınızın istemediği anlar gelecek. Hele bir de ara verip öğrenme işine geri dönmek... Gözünüzü bu korkutuyor sanırım. Ama sizin için bir çözümüm var. Kendimde denedim, öğrencilerimde deniyorum:

Okulun bittiği, dil eğitiminizin bittiği son dakikayı düşünün. Somut bir hedefiniz olsun, mesela ilk hatasız İngilizce e-postanızı anadili İngilizce olan birine atmak ve onunla iletişebilmek gibi... O dakikada alacağınız hazzı hayal edin. İşte bu size gereken azmi verecek. Olur da soluğunuzun kesildiği noktalar olursa -ki dediğim gibi öğrenmek bir süreç ve bu çok normal- paniğe kapılmayın, mutlu sonu hayal edip tadını çıkarın.

Kararınızdan ötürü sizi tebrik ederim. Haydi rast gele :)

Neden olmasın ki, yaşın gayet müsait okumaya ki zaten temelin varmış. Hiç düşünme bence...

Ben üniversite 3. Sınıfın 2. Yarısında evlendim öbür hafta finallerim vardı ayrıca bankacılık 4 yıllık Marmara'da okuyordum çift anadal ile 2 . Diplomatımda aldım ikisinde örgün olduğundan dönemde 16 ile 18 ders arası alıyorduk. Günde. 3 kez sınava giriyordum sınav Zamanı bazense 2 çakışanları sınav haftasından sonra ki hafta.eşim çalışmamdan çoğu Zaman rahatsız olurdu bazen çalışmazdım sabah erkenden okula gider kütüphanede sayfalarca kitapları okurdum sınava öle girerdim bazen üzüldüğümü görüp eşim yardım ederdi (sayılıdır:)4. Sınıfta hamileydim haziran ayında son sınavıma girip doğuma gittim.evli oluşta çocuğu 3 aylık arkadaş sınava girdiğinde hoca baktı çocuğu ağlayınca tek elinde kalem tek elinde çocuk sınavı bitirip verdi benle çift anadal yapan arkadaşım. Velhasıl kelam anlattıklarınız çok normal ve bu istekle kesinlikle başarırsınız ileride çoçuğunuza da örnek olmak için çok şgüzel düşünmüşsünüz tebrik ederim.

Back
X