Yapabilir miyim ki?

Olur hem de super olur!! Okumanin yasi mi varmis, muhasebede calisiyormussunuz zaten; acikogretim isletme bitirip SMMM diplomasi da aldiniz mi, mis gibi diplomali muhasebeci olursunuz:)
Tabi ki yaparsınız,hem yasiniz cok kucuk zaten yasiniza takılmayın.

Her defasında yazıyorum belki birileri icin örnek olur diye,30 yasindayim universite okuyorum ve halimden cok memnunum ...
Ben buradaki yorumlardan farklı bir şey söyleyeceğim. Yaparsınız elbette, ama sıkılacağınız zamanlar olacak. Öğrenmek (çoğu zaman acılı) bir süreçtir, canınızın istemediği anlar gelecek. Hele bir de ara verip öğrenme işine geri dönmek... Gözünüzü bu korkutuyor sanırım. Ama sizin için bir çözümüm var. Kendimde denedim, öğrencilerimde deniyorum:

Okulun bittiği, dil eğitiminizin bittiği son dakikayı düşünün. Somut bir hedefiniz olsun, mesela ilk hatasız İngilizce e-postanızı anadili İngilizce olan birine atmak ve onunla iletişebilmek gibi... O dakikada alacağınız hazzı hayal edin. İşte bu size gereken azmi verecek. Olur da soluğunuzun kesildiği noktalar olursa -ki dediğim gibi öğrenmek bir süreç ve bu çok normal- paniğe kapılmayın, mutlu sonu hayal edip tadını çıkarın.

Kararınızdan ötürü sizi tebrik ederim. Haydi rast gele :)
Ben buradaki yorumlardan farklı bir şey söyleyeceğim. Yaparsınız elbette, ama sıkılacağınız zamanlar olacak. Öğrenmek (çoğu zaman acılı) bir süreçtir, canınızın istemediği anlar gelecek. Hele bir de ara verip öğrenme işine geri dönmek... Gözünüzü bu korkutuyor sanırım. Ama sizin için bir çözümüm var. Kendimde denedim, öğrencilerimde deniyorum:

Okulun bittiği, dil eğitiminizin bittiği son dakikayı düşünün. Somut bir hedefiniz olsun, mesela ilk hatasız İngilizce e-postanızı anadili İngilizce olan birine atmak ve onunla iletişebilmek gibi... O dakikada alacağınız hazzı hayal edin. İşte bu size gereken azmi verecek. Olur da soluğunuzun kesildiği noktalar olursa -ki dediğim gibi öğrenmek bir süreç ve bu çok normal- paniğe kapılmayın, mutlu sonu hayal edip tadını çıkarın.

Kararınızdan ötürü sizi tebrik ederim. Haydi rast gele :)
Neden olmasın ki, yaşın gayet müsait okumaya ki zaten temelin varmış. Hiç düşünme bence...
Ben üniversite 3. Sınıfın 2. Yarısında evlendim öbür hafta finallerim vardı ayrıca bankacılık 4 yıllık Marmara'da okuyordum çift anadal ile 2 . Diplomatımda aldım ikisinde örgün olduğundan dönemde 16 ile 18 ders arası alıyorduk. Günde. 3 kez sınava giriyordum sınav Zamanı bazense 2 çakışanları sınav haftasından sonra ki hafta.eşim çalışmamdan çoğu Zaman rahatsız olurdu bazen çalışmazdım sabah erkenden okula gider kütüphanede sayfalarca kitapları okurdum sınava öle girerdim bazen üzüldüğümü görüp eşim yardım ederdi (sayılıdır:)4. Sınıfta hamileydim haziran ayında son sınavıma girip doğuma gittim.evli oluşta çocuğu 3 aylık arkadaş sınava girdiğinde hoca baktı çocuğu ağlayınca tek elinde kalem tek elinde çocuk sınavı bitirip verdi benle çift anadal yapan arkadaşım. Velhasıl kelam anlattıklarınız çok normal ve bu istekle kesinlikle başarırsınız ileride çoçuğunuza da örnek olmak için çok şgüzel düşünmüşsünüz tebrik ederim.
İkra ilk emir oku
Hepiniz çok iyi çok güzel şeyler yazmışsınız teşekkür ederim :) ve doğru söylüyorsunuz yeniden öğrenme işi gözümü korkutuyordu biraz. Yapanlar yapabilenler başaranlar varsa bende de umut vardır umarım :)

Back