Yapabilir miyiz?

Namaz kılıyor olmasi adamin hayata bakişini belirlemez. Namaz kilan herkes ayni ölçülerde yaşamiyor.
Eşim namaz kilar ve diger dini ibadetlerini de yapar ama tanistigimizda ben sigara alkol kullaniyordum.
Alkolu yeni evliyken kullanmaya devam ettim sonra biraktim, sigarayi da 1 sene once biraktim ama baskiyla degil tamamen saglik nedenlerindendi.

Hala yerine göre elbisemi, eteğimi giyerim. Tatile gideriz bikinimi giyerim. Eglenme, gezme, giyinme, makyaj konusunda herhangi bir baskilama ve sorun yaşamadim ama dedigim gibi her namaz kılan aynı ölçülerde olmaz.

Tabi🥰🥰
Bizde taraflar tam tersi ama. Ben elimden geldiğince dinimizin gereklerini yerine getiririm. Eşim oruç tutmaz, namaz kılmaz cumaya bile gitmez. Bunları yapmak isteyipte nefsine yenildiği için değil yapmak istemediği için yapmıyor. Allah inancı vardır ama çok zayıftır. Her anlamda söylüyorum bunu o doğu ben batı değil taaa vahşi batıyım.
Birbirimize karışmayız saygı duyarız. Kendisi tutmaz ama bana sürpriz sahur yemekleri hazırlar bazen.
Benim yaptığım ibadetler beni bağlar onun yapmadıklarıda onu bağlar. Kimse kimsenin sevabınada günahınada ortak değil sonuçta. Haa içimi sorarsan her duamda onuda Allah yoluna davet ediyorum o ayrı :-) nasip bu işler. Bizi birbirimize yazanda Rabbim sonuçta. Vardır bir bildiği.
Ay maş mutluluğunuz daim olsun inşallah

Bu konu kapanır bence ama neyse.

Uçurum varsa olmaz. Yani birbirinizin hayatina saygı gösterirsiniz ama yaşayış farklı ise ortak nokta bulunamazsa hep dindar olmayan tarafın dindar olan tarafa uyması beklenir.

Mesela senin eğlence anlayışın iki tek atıp dans etmektir. Tatil anlayışın bikini giyip güneşlenmektir. Adam bunlara gelemez, sorun yaşarsiniz.

Bir de çocuk olunca nasıl yetişecek, kime göre yetişecek?

Adam baskı kurar mi? Bence kurar. Yani benim gördüğüm genelde dindar olan taraf baskı kuruyor.

Bir de ortada bir aşk göremedim ben, mantık evliliği gibi sanırım.

Umarim kapanmaz. 😊

Cilgin bir hayatim yok, o noktada sorun olacagini dusunmuyorum.

Baski kurmasa bile ufak bir serzenis bile huzursuz eder beni.

Bahsetmedigim icin gormemis olabir misin?

Bu konuyu ben de takipteyim.
Benim ilişki modellerimde sizin adam ben oluyorum. :KK53: açıkçası ben bu mevzuya çok önem veriyorum. Yani karşımdakinin de dini yönden benim gibi olmasını isterim. Bi ara yurtdışında yaşadım bir sürü -annemin tabiriyle- gavurla tanıştım hepsi de çok yakışıklıydı fakat reddetmek zorunda kaldım. Hele bi tane İtalyan vardı öfff :KK14:
Zira gelecek düşünüyorsam dizi romantikliğinden çıkıyorum. Önemli arkadaşlar sosyo-kültürel ve ekonomik yapıların denk olması.
Bence yani... davul bile dengi dengine.

ama bu adam sizin dini konulara yatkınlığınızın olmadığını bilmesine rağmen ilgisini belli ediyorsa ya bunu sorun etmiyordur ya da “amaan evlenince ben onun hakkından gelir, eline tesbihi tutuştururum” diye düşünüyordur ki ikincisi çok tehlikeli. Lütfen ama lütfen kontrollü ilerleyin!

Ikincisini tolere etmeyecegimi belli etmeliyim ona o zaman. Yetistirilme tarzimdan cikarimda bulunmasi lazim aslinda ama...

Bu namaz niyaz hususunun da dereceleri var. Yani kimisi cumaya bayram namazına gidecek kadar namazlı mesela genelde sorun olmaz hayatlarındaki kadının dini hassasiyetleri.

Kimisi kendine kadar namazlı oluyor. Benim dini vecibelerden çok uzak bir kız arkadaşım var mesela, gayet beş vakit namaz kılan biriyle evli ama çocuğun ağzını açıp laf söylediğini hiç duymadım, gayet güzel bir ilişkileri var.

Kimisi de korkulan tür baskıcı. Sen de yap sen de kıl diye zorlayan kesim. Ama genelde açık veriyorlar ilişki esnasında bi deneyebilirsiniz o açıdan. Aile çok önemli bu konuda bağnaz boğucu bi ailede büyüdüyse baskı kurmaya çalışıyorlar genelde.

Bi de bence sizin bu tarz vecibelere bakışınız da çok önemli. Baskıdan uzak bi şekilde size anlatmak da isteyebilir sonuçta siz hayatındaki kişisiniz ve inandığı kurallarda bu vecibelere yerine getirmemenin bi cezası da var. Benim eski sevgilim bana anlatırdı mesela zorlamak babında değil ama anlatmak şeklinde. Ben zaten dine ilgisi olan biri olarak bu durumdan hoşnuttum ama siz bundan bile hoşlanmayabilirsiniz. Denemek lazım diyorum ben 🤘🏻

Kestirip atmayi dusunmuyorum zaten, diger ozellikleri hosuma gidiyor cunku.

Ayy sizin adınıza çok sevindim.:rolleyes::KK28:
Umudunuzu kesmiştiniz sizi konulardan hatırlıyorum.
Çok iyi olmuş.
Hayırlı olsun bence bir şans verin.
Eğer sizi dini konularda zorlamıyorsa neden olmasın?
Size saygılı ise hiç sorun olmaz. Siz onun değerlerine saygı duyarsınız o da sizin değerlerinize saygı duyar.

Ne kadar oldu görüşmeye başlayalı?

Kestirip atmayi dusunmuyorum zaten, diger ozellikleri hosuma gidiyor cunku.
Ben olumlu olacağını düşünüyorum. Belli bi yaşa gelmiş bi adam neticede o da biliyodur ne istediğini sizi de analiz etmişti. Yirmili yaşlarda ilişki heyecanıyla bazı şeyler görmeden geliniyor ama otuzlu yaşlardan sonra öyle değil. Umarım güzel sonuçlanır hikayeniz.

Tabi🥰🥰
Bizde taraflar tam tersi ama. Ben elimden geldiğince dinimizin gereklerini yerine getiririm. Eşim oruç tutmaz, namaz kılmaz cumaya bile gitmez. Bunları yapmak isteyipte nefsine yenildiği için değil yapmak istemediği için yapmıyor. Allah inancı vardır ama çok zayıftır. Her anlamda söylüyorum bunu o doğu ben batı değil taaa vahşi batıyım.
Birbirimize karışmayız saygı duyarız. Kendisi tutmaz ama bana sürpriz sahur yemekleri hazırlar bazen.
Benim yaptığım ibadetler beni bağlar onun yapmadıklarıda onu bağlar. Kimse kimsenin sevabınada günahınada ortak değil sonuçta. Haa içimi sorarsan her duamda onuda Allah yoluna davet ediyorum o ayrı :-) nasip bu işler. Bizi birbirimize yazanda Rabbim sonuçta. Vardır bir bildiği.

"Herkesin yaptigi ibadetler kendisini baglar" cumlesini o da kurdu. Olur da bu dusunceden saparsa felaket olur.

Cok sekersiniz bu arada. Mutlulugunuz daim olsun. :KK71::KK68:

Benim ailem dini konulara uzaktır ben daha yakınım alkol tüketmiyorum sigara kullanmıyorum ve öyle birini istedim eşimde ne alkol ne sigara var namazında niyazında, ama bana asla baskı yapmaz hiçbir konuda. Ben hep derim Allahım Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın diye umarım karşınızdaki kişi de öyledir. Baştan konuşun herşeyi, ama daha farklı yaşıyorsanız Hayatı illaki sıkıntılar yaşarsınız.

Haklisiniz, bu konulari olabildigince erken ve net konusmak gerekiyor. Umarim...

"Herkesin yaptigi ibadetler kendisini baglar" cumlesini o da kurdu. Olur da bu dusunceden saparsa felaket olur.

Cok sekersiniz bu arada. Mutlulugunuz daim olsun. :KK71::KK68:
Amin teşekkür ederim. Bu arada bizde inanç konusu hiç tartışma sebebi olmadı bugüne kadar bizim uzmanlık alanımız daha farklı kavga konusunda :KK70::KK70::KK70::KK70:

Namaz kılıyor olmasi adamin hayata bakişini belirlemez. Namaz kilan herkes ayni ölçülerde yaşamiyor.
Eşim namaz kilar ve diger dini ibadetlerini de yapar ama tanistigimizda ben sigara alkol kullaniyordum.
Alkolu yeni evliyken kullanmaya devam ettim sonra biraktim, sigarayi da 1 sene once biraktim ama baskiyla degil tamamen saglik nedenlerindendi.

Hala yerine göre elbisemi, eteğimi giyerim. Tatile gideriz bikinimi giyerim. Eglenme, gezme, giyinme, makyaj konusunda herhangi bir baskilama ve sorun yaşamadim ama dedigim gibi her namaz kılan aynı ölçülerde olmaz.

Haklisiniz aslinda ama bana gore farkli dugundan insan kaygi duyuyor ilk etapta.

Yaşı olmuş 40 bence bu saatten sonra mutlu bir evlilik istiyordur çok umursamıyorum. O tarz baskı vb. Durumlar genellikle daha genç erkeklerde olabiliyor aile vs. Etkisiylede ama yaş ilerleyince aman anam ne der babam ne der etkisi azalır erkekte o yüzden çok sorun olmayabilir.

Ayy sizin adınıza çok sevindim.:rolleyes::KK28:
Umudunuzu kesmiştiniz sizi konulardan hatırlıyorum.
Çok iyi olmuş.
Hayırlı olsun bence bir şans verin.
Eğer sizi dini konularda zorlamıyorsa neden olmasın?
Size saygılı ise hiç sorun olmaz. Siz onun değerlerine saygı duyarsınız o da sizin değerlerinize saygı duyar.

Ne kadar oldu görüşmeye başlayalı?

Tesekkur ederim, cok naziksiniz. 😊

Evet, hic beklentim yoktu ve iyice diplerdeydim hayatimdaki sorunlardan oturu. Birden hayatima girdi. 1 ay oldu gorusmeye baslayali ama basta umursayamadim hic cunku bu gonul islerinden uzaklasmistim tamamen. Ilgisi, samimiyeti, cesareti hosuma gitti ve neden olmasin ki dedim. 😊

Ben olumlu olacağını düşünüyorum. Belli bi yaşa gelmiş bi adam neticede o da biliyodur ne istediğini sizi de analiz etmişti. Yirmili yaşlarda ilişki heyecanıyla bazı şeyler görmeden geliniyor ama otuzlu yaşlardan sonra öyle değil. Umarım güzel sonuçlanır hikayeniz.

Ben de bu adamin bu saatten sonra maceraya kapilmayacagini, risk almayacagini dusunuyorum.

Cok tesekkur ederim. 😊

Tesekkur ederim, cok naziksiniz. 😊

Evet, hic beklentim yoktu ve iyice diplerdeydim hayatimdaki sorunlardan oturu. Birden hayatima girdi. 1 ay oldu gorusmeye baslayali ama basta umursayamadim hic cunku bu gonul islerinden uzaklasmistim tamamen. Ilgisi, samimiyeti, cesareti hosuma gitti ve neden olmasin ki dedim. 😊
Bence de neden olmasın ki 😍

Yaşı olmuş 40 bence bu saatten sonra mutlu bir evlilik istiyordur çok umursamıyorum. O tarz baskı vb. Durumlar genellikle daha genç erkeklerde olabiliyor aile vs. Etkisiylede ama yaş ilerleyince aman anam ne der babam ne der etkisi azalır erkekte o yüzden çok sorun olmayabilir.

Ben de ayni seyi dusunuyorum.

Back
X