• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapabilir miyiz?

Biz varız aynı siz gibiydik. Eğitimli biriyse ve anlayış çok önemli . Her türlü anlasirsiniz . Tek tavsiyem karakterinizi iyi anlatın onun karakterinı de iyi anlayın . En sinir olduğum şey kıyafetine karisilmasiydi ve kesinlikle karışmadı eşim . Hatta şimdi oturup yanlışları eksikleri medenice tartisabiliyoruz . Birlikte oruç tutuyoruz . Birlikte kuran okuyoruz Türkçesinı. Anlayabilmek için ama kimse kimseyi zorlmiyor birbirini . Namaz kilmiyoruz ama evelndigimizde eşim kılıyordu . Yanlış anlaşılmasın kesinlikle baskı ya da başka bişey yoktu kendi kılmamaya başladı . Ben de kuran okumazdim ama onla birlikte okumaya başladım . Dine karsi hiç olumsuz olmadım ama çok yakın da olmadım . İnancım var bana yetecek kadar . Abartmadan yaşıyoruz güzel güzel.

Ayni blokta bir baska firmada calisan bir beyefendi ile gorusuyorum. Pek bir ilgili. Cogu konuda bana destek olmaya calisiyor. Egitimi iyi. Artik evlenmek istedigini soyluyor. 39 yasinda.

Adam akilli ki bir erkekte en cok aradigim sey budur. Cakal biri degil. Olgun da.

Kafamda bir soru isareti var ama bastan soyleyeyim kimse polemik yaratip konumu mahvetmesin lutfen. Fikirlerinize ihtiyacim var.

Bu adam namazli niyazli biri. Ben ise bu konulara yakin degilim. Bunun farkinda. Bu farklilik sorun yaratir mi?

Evlenmeyi istiyorum artik ama yapabilir miyiz sizce? Daha once karsilastigim, hayat tarzima uygun erkeklerin yarattigi husrani dusununce neden olmasin diyorum ama siz ne dusunuyorsunuz? Cevrenizde var mi benzer ornekler?

ben böyle ilişkilerde zorlanılacağını duşunuyorum kişiden değil ailesinden kaynaklı

Biz varız aynı siz gibiydik. Eğitimli biriyse ve anlayış çok önemli . Her türlü anlasirsiniz . Tek tavsiyem karakterinizi iyi anlatın onun karakterinı de iyi anlayın . En sinir olduğum şey kıyafetine karisilmasiydi ve kesinlikle karışmadı eşim . Hatta şimdi oturup yanlışları eksikleri medenice tartisabiliyoruz . Birlikte oruç tutuyoruz . Birlikte kuran okuyoruz Türkçesinı. Anlayabilmek için ama kimse kimseyi zorlmiyor birbirini . Namaz kilmiyoruz ama evelndigimizde eşim kılıyordu . Yanlış anlaşılmasın kesinlikle baskı ya da başka bişey yoktu kendi kılmamaya başladı . Ben de kuran okumazdim ama onla birlikte okumaya başladım . Dine karsi hiç olumsuz olmadım ama çok yakın da olmadım . İnancım var bana yetecek kadar . Abartmadan yaşıyoruz güzel güzel.

Cok dogru, her seyi net bir sekilde ifade etmek gerekiyor ki anlasilsin her sey ve ona gore yol alinsin.

Cok dogru, her seyi net bir sekilde ifade etmek gerekiyor ki anlasilsin her sey ve ona gore yol alinsin.
Emin ol bi insan kendini en başından belli ediyor sadece ipuçlarını takip et :super: ve lütfen ilişkinizde hesap vermeyin . Haber verin . Bu güne kadar kimse kimsenin bekçisi diildi bundan sonra da bekçiyle evlenmeyin 😜 saygı ve güvenli bi evlilik yapın hayat kısa üzülmek için gelmedik dünyaya . Kimse icin kendi yaşamınızda ödün vermeyin . İki kişi birleştiğinde tabiki bazı kısıtlamalar oluyor . Bunlara da dikkat edilmesi şart tabi

Bu namaz kılıp kılmamaktan çok genel görüşlerinizle ilgili, bir insan harama helale dikkat eder mesela ama namaz kılmıyordur. Namaz kılan herkes de dinini 4x4 lük yaşıyordur diye bir kural yok, açık görüşlü bir insan mı kapalı görüşlü mü bu önemli, mesela benim eşim de namaz kılar ama bunun dışında rahat bir insandır, enstrüman, dans kurslarına gitmiştir, müziğe ilgisi vardır vs, bir çok konuda açık görüşlü ve modern bir insandır (bunun dinen doğruluğundan bahsetmiyorum) ama ben de onun gibi, alkol kullanmam, faiz yemem filan mesela, kendisinden tek farkım namaz kılmamam. Siz de bu tarz konulara dikkat ediyorsanız ve karşınızdaki insan da modern bir insansa, sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama yok ben faize karşı değilim, alkol tüketirim diyorsanız, ya da karşınızdaki insan ufak şeylerde bile onu yapmayalım günahtır kafasındaysa, sizi istemediğiniz halde tesettüre zorlayacaksa vs sıkıntı olur. Bu ayrımı yapabilmeniz lazım.

Emin ol bi insan kendini en başından belli ediyor sadece ipuçlarını takip et :super: ve lütfen ilişkinizde hesap vermeyin . Haber verin . Bu güne kadar kimse kimsenin bekçisi diildi bundan sonra da bekçiyle evlenmeyin 😜 saygı ve güvenli bi evlilik yapın hayat kısa üzülmek için gelmedik dünyaya . Kimse icin kendi yaşamınızda ödün vermeyin . İki kişi birleştiğinde tabiki bazı kısıtlamalar oluyor . Bunlara da dikkat edilmesi şart tabi

Kaygilarim da ondan ya, hayatimi esim de olsa bir baska insanin tercihlerine gore sekillendirmek istemiyorum. Saygi cok onemli.

Ona harfiyen katiliyorum. Insan aslinda bir sekilde belli ediyor kendini ama gormek isteyene tabii...

Bu namaz kılıp kılmamaktan çok genel görüşlerinizle ilgili, bir insan harama helale dikkat eder mesela ama namaz kılmıyordur. Namaz kılan herkes de dinini 4x4 lük yaşıyordur diye bir kural yok, açık görüşlü bir insan mı kapalı görüşlü mü bu önemli, mesela benim eşim de namaz kılar ama bunun dışında rahat bir insandır, enstrüman, dans kurslarına gitmiştir, müziğe ilgisi vardır vs, bir çok konuda açık görüşlü ve modern bir insandır (bunun dinen doğruluğundan bahsetmiyorum) ama ben de onun gibi, alkol kullanmam, faiz yemem filan mesela, kendisinden tek farkım namaz kılmamam. Siz de bu tarz konulara dikkat ediyorsanız ve karşınızdaki insan da modern bir insansa, sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama yok ben faize karşı değilim, alkol tüketirim diyorsanız, ya da karşınızdaki insan ufak şeylerde bile onu yapmayalım günahtır kafasındaysa, sizi istemediğiniz halde tesettüre zorlayacaksa vs sıkıntı olur. Bu ayrımı yapabilmeniz lazım.

Tanidikca cozecegim umarim.

Kaygilarim da ondan ya, hayatimi esim de olsa bir baska insanin tercihlerine gore sekillendirmek istemiyorum. Saygi cok onemli.

Ona harfiyen katiliyorum. Insan aslinda bir sekilde belli ediyor kendini ama gormek isteyene tabii...
Göreceğine inanıyorum çünkü aşık değilsin gibi geldi bana zaten aşk da ne biliyim..... neyse konuşmiyim ben bu konuyu :KK48: iki insan birbirini sever saygı duyarsa gerisi boş . Hala cok seviyorum eşimi onun da ben sevdiğini düşünüyorum . Kaç yıldır o bensiz ben onsuz bi eğlence yapmak istemiyoruz çünkü anlayış var kızma küsme yok. Birbirimizi kasmıyor kisitlamiyoruz . O da Mantıklı bi insandır umarım . Birlikte bişeyler yapın şu korona bitince . Onla zaman geçirince anlarsin yapıp yapamayacağını . Eşim içkiyi hiç sevmez barda çalışmış ve beğenmemiş tadını ben de çok merak ederdim şarabin tadını. Bi gün aldı geldi bak tadına merak ediyordun diye bir yudum bile diil bi damla baktim tadına ve kesinlikle birirdim kafamda . Bence olay çok abartmamakta.

Şimdi namazında niyazında olmak var, olmak var. Bunlar size fazla uzak gelmiyorsa bi problem olacağını sanmam. Veya sizde ona benzersiniz zamanla bakış açınız felan değişir fena mı olur :KK51:

Bunu açıkça onunla konuşmanız gerekiyor.

Dinine düşkün olup , dine düşkün olmayanla evlendikten sonra baskılar ve ayrılıklar baslayabiliyor Eğer açıkça konusulmazsa.

Oysa baskı yapmayacağı bir evlilik kurabilir .

Hayat görüşü diye bir şey var, bu neden önemli, çünkü beraber aktivite yapıp beraber yaşayacaksınız ve din konusuna girmek istemiyorum ama din dediğin günlük yaşamı düzenler, bireyin ne yapıp ne yapamayacağı hakkında kesin ve net emirler verir, yani bana ve günlük yaşantıma karışma diyemezsiniz, çünkü bu ona emirdir, bilemeyiz belki de seküler eğilimli Anadolu müslümanı tarzıysa fazla sorun yaşamazsınız, bu arada namaz niyaza bakmıyor bu karakter işleri bunu öğrenmiş olmanız gerek zaten.

Onun hayat tarzı kadar sizinki de önemli.
Her ne kadar kendi halinde olsa da sonuçta ortak bir hayat kuracaksınız, nereye kadar uzlaşacak, birbirinize ayak uyduracaksınız, ailesi nerede duracak bunlar önemli.

Mesela benim bir arkadaşımın eşi de namazında niyazındadır, alkol almaz. Biz onlara gittiğimizde karısıyla içeriz, o bize içki anlamında eşlik etmez.
Hep beraber düğüne gideriz, bizim masada rakılar votkalar olur, o meyve suyu içip arada akşam namazını kılar gelir.
Arkadaşımla kız kıza çıkar bar konserlerine gider içer dans ederiz, o evde kalmayı tercih ederi.
Eşiyle veya bizimle bu anlamda bir sorunu olmadı.
Ama arkadaşıma da müdahale etmeye çalışsa arkadaşımla sorun yaşarlardı.

Birbirine denk olmak evlilikte sorunları azaltmak için gerekli bence. Ben içki sigara kullanmam. Eşim de oyle. Ailelerimiz de benzer..
Siz de biraz gözlemleyin konuşun duruma göre karar verirsiniz

Back
X