Yapabilirsin demenize ihtiyacım var!

Dayanamıyorsan yanında muz elma taşı büyük kolaylık oluyor
Sabah kahvaltıyla uğramamak için iki yumurta kaynamaya başlamıştım mesela
Yanına belki domates salatalık her sabah poğaçacıya simitçiye uğramaktan iyidir dedim
Yapıcaz yapıcaz biz bu işi. Dibe vurmadan zirveye çıkamazsın. Eve geçeyim diyet kısmına bir günlük açıcam oradan da devam ederiz.

keto beslenmede

Yenilmeyecek gıdalar
  • Tahıllar — Buğday, mısır, pirinç, yulaf türevleri
  • Şeker — bal, agave, akaağaç şurubu, pekmez vb
  • Meyve — elma, muz, portakal, kavun, karpuz vb
  • Kökler — patates, tatlı patates .
  • Baklagiller
bunlardan uzak durup gerı kalan herseyı yıyebılırsınız

en onemlısı yeme sıklıgı gunde en fazla 3 ogun yenecek ben 2 ogun yıyorum zaten kahvaltımı oyle zengın yapıyorum kı aksama kadar acıkmam mumkun olmuyor cogu aksam acıkmadan sofraya oturmus oluyorum ama acıkmasam da yıne de yıyorum besın almak ılac almak gıbıdır cunku aksatmamak gerek .

bu beslenmeye gecınce sık ıdrara cıkma yasanıyor toksıtler vucutdan atıldıgı ıcın . agız kokusundan falan mantar hastalıklarından da ılelebet kurtuluyorsunuz ınsulın dengede tum vıtamın depolarıda dolu oluyor egzamalara da ıyı gelıyor

Merhaba maşallah çok güzel vermişsin.
Baklagiller derken
Nohut, kuru fasulye, barbunya yiyorum bende Canan Karatay in fakirlerini begeniyorum.

Merhaba maşallah çok güzel vermişsin.
Baklagiller derken
Nohut, kuru fasulye, barbunya yiyorum bende Canan Karatay in fakirlerini begeniyorum.
canan karatay dukan if bunlar guzel beslenme metodları bırbırıne benzıyorlar zaten :) us asagı bes yıkarı aynı seylerı savunuyorlar

ooo ne guzel ıste en azından sevıyorum sevmıyorum dıyebılıyorsun benım onume ne koysalar yerdım eskıden :KK70: ekmegın ıcıne tursu ustune mayonez sıkıp bır ısırık ondan alırken bır yandan da cıkolata yerdım bunları yıyıp bıtırdıkten sonra cıps yer sonra da kalkar helva kavurur yerdım ıyyy

bırde hep hayret ederdım ınsanlar bır ısırık cıkolata alıp doyuyor 1 balık la doyuyor 1 corba ıcıyor kesılıyor nasıl doyuyorlar dıye :KK70: hıc anlayamıyordum bunu

megerse gercekten doyabılıyormus ınsanoglu ne garıp :KK70:
Ay çok yaşa:halay:

Yapıcaz yapıcaz biz bu işi. Dibe vurmadan zirveye çıkamazsın. Eve geçeyim diyet kısmına bir günlük açıcam oradan da devam ederiz.
Orayada yazarım umarım istediğimiz kiloya iner oradada sabit kalırız
Malesef mantı yeyip kilo alamayanlara değil portakal suyu içse kilo alanlardanız

Benide en çok zorlayan dengesiz iş saatleri ya acıkmadan yemek yemek zorunda kalmak yada çok geç saatlere kaldığı için yiyip doyamamak
Bir diyetisyen bana her şeyi evde hazırla çubuk kraker bile demiştide inanmamıştım
Hep evden ye diyorlar
Zaten ben bunu yapabilsem sorun kalmayacak

kesınlıkle bırkac kılo daha fazla vermek en ıyısı oluyor bır grıp oluyorsunuz hemen odem regl odem derken onlarıda kurtarmıs oluyoruz :KK70:
6 ayda gıttı bır anda bıcak gıbı kestım seker seker ıceren hersey kızartılmıs butun urun tum hamur ıslerı bıtın unlu mamuller meyve bal recel pekmez bunları komple kestım farzetkı colyak hastasıyım dedım farzetkı alerjı var hepsının tadını bılıyorsun kızım yeme dedım :KK70: bunca zaman yedıgım ıcın madalya takan da olmadı daha oncekı yedıklerıme saydım hep . oncesı sonrası resımlerıme bakın lınkını bırakmıstım . kendımle en cok dalgayı da ben gectım oncesı sonrası resımlerıme baktım dunyanın dengesını bır ben bırde dınazorlar degıstırdı dedım :KK70: catlayacaktım az kalsın oyle kıloluydum
Peki bu süreçte spor yaptınız mı?
Ben 3 gündür Karatay yapıyorum
10 gündür de spora başladım ama geçen haftaya göre 1,5 kilo aldım 😔
Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum

Peki bu süreçte spor yaptınız mı?
Ben 3 gündür Karatay yapıyorum
10 gündür de spora başladım ama geçen haftaya göre 1,5 kilo aldım 😔
Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum
ben spor yapamıyorum o konuda cok dısıplınsızım yanı bu 2 senede toplam 2 hafta yapmısımdır oyle dıyeyım

sımdı su yanılgı var spor yapınca hemen tartıda eksı gormek ıstıyorlar artı gorunce kılo almıs olmuyorsunuz artı gormenızın sebebı bu

42655770_1943959879017518_4933807723077411632_n.webp

ben spor yapamıyorum o konuda cok dısıplınsızım yanı bu 2 senede toplam 2 hafta yapmısımdır oyle dıyeyım

sımdı su yanılgı var spor yapınca hemen tartıda eksı gormek ıstıyorlar artı gorunce kılo almıs olmuyorsunuz artı gormenızın sebebı bu

Eki Görüntüle 2550648
Hamile kalmadan önce yani yaklaşık 2 sene önce Karatay artı Leslie ile 2 haftada 3 kilo vermiştim o yüzden şimdi verememek çok üzüyor beni biraz da sabırsızlanıyorum galiba
Ama şahanesiniz valla sizin önerilerinizi dinleyeceğim inşallah ben de istediğim kiloya bi daha almamak üzere ulaşırım

Hamile kalmadan önce yani yaklaşık 2 sene önce Karatay artı Leslie ile 2 haftada 3 kilo vermiştim o yüzden şimdi verememek çok üzüyor beni biraz da sabırsızlanıyorum galiba
Ama şahanesiniz valla sizin önerilerinizi dinleyeceğim inşallah ben de istediğim kiloya bi daha almamak üzere ulaşırım
vucutdan vucuda gore degısır hareketden hızdan hıza degısır
ben hıc spor yapmam ama yurudugum yerde arkamdan ates cıkar . mesela evdeyım mısafır geldı cay servısı yapıyorum mısafır bana neden kosuyorsun ? dedı
dedım kı kosmuyorum kı normal yurumem bu :KK70: hep haldır haldır kostur kosturum e halıyle cok hızlı hareket ettıgım ıcın ekstra efor sarfedıyorum
metebolızma calıstıran seylerı yemeye ozen gosterıyorum ölecegımı de bılsem asla bunu sekteye ugratacak seylerı nefsıme yenılıp yemem artık. daha oncekı yedıklerıme sayıyorum.

cok uzun suredır acıkmıyorum en son 2 sene once karnım guruldadı . acıkmadan aralıklı beslenıyorum 2 ogunden fazla asla yemem ama hıc acıkmam . karnımı ıyıce doyurup kalkarım sofradan daha da gerıye donup bakmam o sofradan kalkıldımı mıde bagırsak cene gırtlak bogaz agız diş gorevını tamamlamıs demektır :KK70:

1 haftada 5 kılo verdıgımde oldu 1 ayda 2 kılo verdıgımde . ılk sıralar kılom coktu yardır yardır gıttı kılolar . cok vermek ıcın ekstra cabalamadım kılo cok oldugu ıcın cok gıttı sımdı 172 boya 60 kıloyum mesela kılo vermek ıstesem 1 ayda 2 kılo verebılırım suan .

bırde gıda ıntoleransı testı yaptırdım basıt sandıgınız asla kılo aldırmayacak bır besın sızın kılo vermenızı durduruyor olabılır. bunu ogrenmekte fayda var

bırde sunu kabul edelım her gecen sene aleyhımıze ... her sene hucreler azalır metebolızma yavaslar cunku yaş alırız. 1 senede bıle cok sey degısıyor . oyuzden daha once hızlıydı sımdı yavas dıye uzulmeyın 1 kıloda olsa verebılıyorsanız sevının ve sız ıstedıkten sonra yapamayacagınız hıc bırsey yok :)

ben hıc spor yapmam ama yurudugum yerde arkamdan ates cıkar . mesela evdeyım mısafır geldı cay servısı yapıyorum mısafır bana neden kosuyorsun ? dedı
dedım kı kosmuyorum kı normal yurumem bu :KK70: hep haldır haldır kostur kosturum e halıyle cok hızlı hareket ettıgım ıcın ekstra efor sarfedıyorum
metebolızma calıstıran seylerı yemeye ozen gosterıyorum ölecegımı de bılsem asla bunu sekteye ugratacak seylerı nefsıme yenılıp yemem artık. daha oncekı yedıklerıme sayıyorum.

cok uzun suredır acıkmıyorum en son 2 sene once karnım guruldadı . acıkmadan aralıklı beslenıyorum 2 ogunden fazla asla yemem ama hıc acıkmam . karnımı ıyıce doyurup kalkarım sofradan daha da gerıye donup bakmam o sofradan kalkıldımı mıde bagırsak cene gırtlak bogaz agız diş gorevını tamamlamıs demektır :KK70:

1 haftada 5 kılo verdıgımde oldu 1 ayda 2 kılo verdıgımde . ılk sıralar kılom coktu yardır yardır gıttı kılolar . cok vermek ıcın ekstra cabalamadım kılo cok oldugu ıcın cok gıttı sımdı 172 boya 60 kıloyum mesela kılo vermek ıstesem 1 ayda 2 kılo verebılırım suan .

bırde gıda ıntoleransı testı yaptırdım basıt sandıgınız asla kılo aldırmayacak bır besın sızın kılo vermenızı durduruyor olabılır. bunu ogrenmekte fayda var

bırde sunu kabul edelım her gecen sene aleyhımıze ... her sene hucreler azalır metebolızma yavaslar cunku yaş alırız. 1 senede bıle cok sey degısıyor . oyuzden daha once hızlıydı sımdı yavas dıye uzulmeyın 1 kıloda olsa verebılıyorsanız sevının ve sız ıstedıkten sonra yapamayacagınız hıc bırsey yok :)
Peki şunu sormak istiyorum öğün olarak sabah ve akşam yaptınız ya sonrasında kuruyemiş gibi bişeler atıştırıyor musunuz? Meyve sormuyorum yemediğinizi biliyorum artık ☺️ Yoksa iki öğün yiyip yeme içme işinizi bitiriyor musunuz
Bi de akşam en geç kaçta yiyorsunuz
Sizi kendime rol model seçtim o yüzden biraz fazla soru soruyor olabilirim 😁

Yazdıkların için teşekkür ediyorum diger sayfanızda takip ediyorum.
Bende inşallah yazarım tamamen zayıflayıp bende Pkos, haşimoto, insülin direnci bide daha yep yeni bi hastalığım var cildimde morarmalar var geçmiyor.

Kendinizi ac birakiyorsaniz aclik krizi olur yemeklere saldirirsiniz. Yemegi cok azaltmayin. Sonucta 1 haftada 10 kilo veremezsiniz. Gun icinde normal yeyip aksam erken ve hafif yemekler yeyin. Ille ac kalacaksaniz gece yatarken hafif ac olun

Peki şunu sormak istiyorum öğün olarak sabah ve akşam yaptınız ya sonrasında kuruyemiş gibi bişeler atıştırıyor musunuz? Meyve sormuyorum yemediğinizi biliyorum artık ☺ Yoksa iki öğün yiyip yeme içme işinizi bitiriyor musunuz
Bi de akşam en geç kaçta yiyorsunuz
Sizi kendime rol model seçtim o yüzden biraz fazla soru soruyor olabilirim 😁
sorun sorun herseyı acıklamakta fayda var tabıkı herkes faydalansın
sabah ve aksam ogunum dısında asla bırsey yemıyorum sakız bıle cıgnemıyorum agız cıgneme eylemıne basladıgı an sakız bıle cıgnesenız bagırsak mıde yemek yıyorsunuz sanıyor leptın duruyor :) sabah dogru beslendıgım bagırsaktakı zararlı parazıtlerı besleyecek sekerlı seyler yemedıgım ıcın hıc acıkmıyorum bızı acıktıran onlar cunku

yanı tum samımıyetımle soyluyorum gercekten aksama kadar hıc acıkmıyorum ve ınanın gun ıcınde cok yogunum kosturuyorum hep
oglen hep ıceceklerle gecıyor maden suyu fıltre kahve bıtkı cayları falan yanı gun ıcınde okadar su ıcıyorum kı sabah toklugun ustune okadar sıvı aksam gercekten mıdem dolu oturuyorum sofraya
yudum yudum sureklı sıvı alıyorum sureklı gunde 4 lıtre sadece su ıcıyorum kısın 3 lıtre yazın 4 lıtre seklınde e 6 kupa fıltre kahve 2-3 turk kahve 3-5 cay derken :D gercekten bıldıgınız su bidonu

yeme ıhtıyacı aclık bunlar yanlıs beslenınce olur ya su yeterlı ıcılmıyordur ya sekerlı unlu tuketılıyordur 2 dılım patates veya 1 yemek kasıgı pırınc de yesenız mutlaka acıkırsınız 1 kasık bıle cok farkedıyor tatmaktan bırsey olmaz dıye de dusunmeyın gercekten bır ısırıktan bıle farkedıyor

Yazdıkların için teşekkür ediyorum diger sayfanızda takip ediyorum.
Bende inşallah yazarım tamamen zayıflayıp bende Pkos, haşimoto, insülin direnci bide daha yep yeni bi hastalığım var cildimde morarmalar var geçmiyor.
ben hatırlıyorum sızı daha once de konusmustuk bunu :) evet ısınız herkesden daha zor ama asla ımkansız degıl . saglıklı yasam dıyorum baska bırsey demıyorum hatta sıze gupse yı soylemıstım oyuncu. o bır kampa gıtmıstı bu yuzden degerlerını duzeltmek ıcın . tedavı ıcın gerekırse sartları ımkanları zorlayıp kamp arastırabılırsınız destek uzman lazım haşımoto varya o cok fena

ben hatırlıyorum sızı daha once de konusmustuk bunu :) evet ısınız herkesden daha zor ama asla ımkansız degıl . saglıklı yasam dıyorum baska bırsey demıyorum hatta sıze gupse yı soylemıstım oyuncu. o bır kampa gıtmıstı bu yuzden degerlerını duzeltmek ıcın . tedavı ıcın gerekırse sartları ımkanları zorlayıp kamp arastırabılırsınız destek uzman lazım haşımoto varya o cok fena
Bazen cok iyi gidiyorum bazende iradem zayıflıyor.
Öyle kampa gidemem canım hem çalışıyorum hemde 3 çocuğum var.
Belki normal birinden daha yavaş veriyorum.
Agustosta 96 kilo ile başladım 89.5 im illa istedigim olacak.

Merhaba, yine kürkçü dükkanına dönen bir vive. Çünkü çaresiz hissetmeye başladım. Şöyle izah edeyim; hayatımın tümünde kilo problemi yaşadım yoyo veya Sibel Can diyeti dediğimiz diyetlerle kilo aldım verdim. Ama uzun doğmuşum, çocukluk fotolarımda zayıfım, kilo sorunum 20’lerimin ortasında başarısız bir evlilik ve yeme düzemimin bozulmasıyla arttı. Aldım- verdim- aldım- verdim.
Geçen sene ense yanmaları, tansiyon yükselmeleri ile dahiliyeye gittim. Sonuç : 2. tip diyabet, açlık şekeri 100 fakat insülin direnci yüksek (6 küsürdü sanırım)
Korkumdan dört ayda (diyabet ilacının da yardımıyla) 15 kilo verdim, üçlü rakamlardan ikili hanelere indim. Ama heralde diyeti çok sıkı yapıp, sütlü kahve dahi içmediğim, sürekli elma yediğim için sıkıldım. Geçen kış 7 kilosunu geri aldım. Ve değerlerim Nisan’da çok iyiyken Ekim’de çok kötü çıktı. İnsülin direncim 3’e düşmüştü yine 6’ya çıkmış. İşin kötüsü THS’ım hayatımın hiçbir döneminde 2’leri aşmamışken 3’ü geçmiş! Yani hipotroidi kapıda.

Kör topal yapabiliyorum diyeti ve moralim inanılmaz bozuk. Yaşım 40 evliyim eşim hiçbir zaman kilomu dert etmedi ama ben sağlığımdan endişe ediyorum. İnsülin direncinde canımızın karbonhidrat istediğini okumuştum ki sanırım doğru ben de sürekli poğaça, açma yemek istiyorum.

Diyetisyenleri sevmiyorum, kötü tecrübelerim oldu bu nedenle o bir seçenek değil. Ama neden geçen sene verdiğim gibi veremiyorum kilolarımı?????

Bu arada çok yoğun çalışıyoruz karı koca, pratik şeyler tercihim oluyor, yemek yapmayı da seven biri değilim. Ayrıca enerjim de çok düşük malesef.

Pcos, diyabet, insülin direnci olup bu sarmaldan çıkabilen kadınlar ne olur el atın bana :KK43:

Şimdiden teşekkür ederim.

Sadece hayatınıza biraz hareket katın derim. 1 saat demiyorum 30-40 dakika ama günde 2 kez yürüyün. İncelmeye başladınız mı siz kendiniz yemek istemeyeceksiniz. :)

Bazen cok iyi gidiyorum bazende iradem zayıflıyor.
Öyle kampa gidemem canım hem çalışıyorum hemde 3 çocuğum var.
Belki normal birinden daha yavaş veriyorum.
Agustosta 96 kilo ile başladım 89.5 im illa istedigim olacak.
aslında cok ıdeal cok saglıklı vermıssınız :) daha ne olsun

sorun sorun herseyı acıklamakta fayda var tabıkı herkes faydalansın
sabah ve aksam ogunum dısında asla bırsey yemıyorum sakız bıle cıgnemıyorum agız cıgneme eylemıne basladıgı an sakız bıle cıgnesenız bagırsak mıde yemek yıyorsunuz sanıyor leptın duruyor :) sabah dogru beslendıgım bagırsaktakı zararlı parazıtlerı besleyecek sekerlı seyler yemedıgım ıcın hıc acıkmıyorum bızı acıktıran onlar cunku

yanı tum samımıyetımle soyluyorum gercekten aksama kadar hıc acıkmıyorum ve ınanın gun ıcınde cok yogunum kosturuyorum hep
oglen hep ıceceklerle gecıyor maden suyu fıltre kahve bıtkı cayları falan yanı gun ıcınde okadar su ıcıyorum kı sabah toklugun ustune okadar sıvı aksam gercekten mıdem dolu oturuyorum sofraya
yudum yudum sureklı sıvı alıyorum sureklı gunde 4 lıtre sadece su ıcıyorum kısın 3 lıtre yazın 4 lıtre seklınde e 6 kupa fıltre kahve 2-3 turk kahve 3-5 cay derken :KK70: gercekten bıldıgınız su bidonu

yeme ıhtıyacı aclık bunlar yanlıs beslenınce olur ya su yeterlı ıcılmıyordur ya sekerlı unlu tuketılıyordur 2 dılım patates veya 1 yemek kasıgı pırınc de yesenız mutlaka acıkırsınız 1 kasık bıle cok farkedıyor tatmaktan bırsey olmaz dıye de dusunmeyın gercekten bır ısırıktan bıle farkedıyor
Beslenme şeklimi karataya uydurmaya çalıştığımdan beri yani 3 gündür ben De akşama kadar acıktığımı bilmem
Ama sıkıntım akşam tv karşısında kuruyemiş falan yemek istiyorum yememeye çalışıyorum ama o istek hiç gitmiyor
Bi de itiraf etmeliyim ki unlu ve şekerli şeyleri çıkardım hayatımdan ve ekmeği tabii ama pilav ve meyveyi çıkaramıyorum
O nasıl olacak bilmiyorum 😔😔

Umarım şifanızı bulursunuz 🤲

Benim böyle bir sorunum olsa bütüncül tıp doktorlarından kesinlikle bir randevu alırdım. İnstagramda drmelekvuslatozdogan hanım var. En azından sayfasını inceleyebilirsin. Kendi isminde internet sitesi de var. Ben sorunun diyetle çözüleceğini sanmıyorum.

Umarım şifanızı bulursunuz 🤲

Benim böyle bir sorunum olsa bütüncül tıp doktorlarından kesinlikle bir randevu alırdım. İnstagramda drmelekvuslatozdogan hanım var. En azından sayfasını inceleyebilirsin. Kendi isminde internet sitesi de var. Ben sorunun diyetle çözüleceğini sanmıyorum.
Canım zaten bu saydığım hastalıklar ömür boyu ama tutupta ekmek, seker yiyince daha kötü oluyorum ama yürüyüş yapıp kilo verdikçe insülin direncim düştü ve daha kolay regl oluyorum.
Doktorun sayfasını incelerim.

Back
X