Merhaba, yine kürkçü dükkanına dönen bir vive. Çünkü çaresiz hissetmeye başladım. Şöyle izah edeyim; hayatımın tümünde kilo problemi yaşadım yoyo veya Sibel Can diyeti dediğimiz diyetlerle kilo aldım verdim. Ama uzun doğmuşum, çocukluk fotolarımda zayıfım, kilo sorunum 20’lerimin ortasında başarısız bir evlilik ve yeme düzemimin bozulmasıyla arttı. Aldım- verdim- aldım- verdim.
Geçen sene ense yanmaları, tansiyon yükselmeleri ile dahiliyeye gittim. Sonuç : 2. tip diyabet, açlık şekeri 100 fakat insülin direnci yüksek (6 küsürdü sanırım)
Korkumdan dört ayda (diyabet ilacının da yardımıyla) 15 kilo verdim, üçlü rakamlardan ikili hanelere indim. Ama heralde diyeti çok sıkı yapıp, sütlü kahve dahi içmediğim, sürekli elma yediğim için sıkıldım. Geçen kış 7 kilosunu geri aldım. Ve değerlerim Nisan’da çok iyiyken Ekim’de çok kötü çıktı. İnsülin direncim 3’e düşmüştü yine 6’ya çıkmış. İşin kötüsü THS’ım hayatımın hiçbir döneminde 2’leri aşmamışken 3’ü geçmiş! Yani hipotroidi kapıda.
Kör topal yapabiliyorum diyeti ve moralim inanılmaz bozuk. Yaşım 40 evliyim eşim hiçbir zaman kilomu dert etmedi ama ben sağlığımdan endişe ediyorum. İnsülin direncinde canımızın karbonhidrat istediğini okumuştum ki sanırım doğru ben de sürekli poğaça, açma yemek istiyorum.
Diyetisyenleri sevmiyorum, kötü tecrübelerim oldu bu nedenle o bir seçenek değil. Ama neden geçen sene verdiğim gibi veremiyorum kilolarımı?????
Bu arada çok yoğun çalışıyoruz karı koca, pratik şeyler tercihim oluyor, yemek yapmayı da seven biri değilim. Ayrıca enerjim de çok düşük malesef.
Pcos, diyabet, insülin direnci olup bu sarmaldan çıkabilen kadınlar ne olur el atın bana
Şimdiden teşekkür ederim.