• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapılan Hareket Eşime mi, Bana mı?

Hepiniz ailecek aşırı tepkiler veriyorsunuz.
Sizin kardeşinize gelmesin demesi kırıcı. Aşırı bir tepki. Neticede kavga gürültü yok sadece sessiz bizle konuşmadı diye tepki göstermeniz çirkin. Kız sevgilisine durumu anlatmak zorunda kalacağı için üzülmüştür. İdare etmeniz lazım. Herkes eniştesine bayılmıyor kardeşi için idare ediyor.
Aileniz de aşırı tepki vermiş. Size arayıp kızsa da damada yansıtmadan kutlaması gerekirdi.
Özetle iki tarafta aşırı geldi bana. Hepiniz de hatalar var.
Aşırı tepki verdiğimiz bir durum yok, ortada evet bi tepki var ama aşırı değil..
Kimse kimseye bayılmıyor zaten ama idare etmek diye bi kavram da var ya hani..
Biz her buluşmada kardeşimin mutluluğu için idare edebiliyorsak, o da birşeyleri idare edip onu kendi kardeşinden ayırt etmeyen hatta daha hassas davranan eniştesinin doğum gününe gelmeliydi 🤷🏻‍♀️

Kısa kısa özet şeklinde konuyu anlatmaya çalışacağım…
Kardeşim sosyal medya yoluyla bi çocukla tanıştı, 8-9 aydır beraberler.
Eşim ve ben çocukla tanışmak için tam 4 kere kardeşimin de isteği üzerine buluşma ayarladık, buluştuğumuzda çocuk hiçbir şekilde diyalog kurmadı, göz teması kurmadı, açılan konulara eşlik edip iki kelime söylemedi..
Kardeşim bu durumun ‘ablam ve eniştem olduğunuz için çekiniyor sizden’ olarak yorumladı.
Fakat ben öyle düşünmüyorum. Yani sevmemiş olabilir, yıldızı barışmamış olabilir vs vs…Saygı duyarım, ilişkisine karışmam.

Olaya gelirsek;
Eşimin doğum gününde, asıl doğum günü tarihinden bir hafta öncesi sevdiklerimizle beraber küçük bir kutlama yapmayı planladım. Bu planlamaya kardeşimi de davet ettim ve bu davete de yalnız gelmesini, erkek arkadaşıyla samimiyet kuramadığımız için de onu davet etmediğimi kibar bir dille söyledim. Kardeşim önce tamam dedi, bir sonraki gün erkek arkadaşını davet etmediğimiz için gelmek istemediğini söyledi.
Ben yine saygı duyup ‘doğum gününde kutlarsın o zaman’ dedim.

Olayı anneme nasıl anlattı bilmiyorum. Annem beni arayıp kıyametleri kopardı.
‘O çocuğu neden çağırmıyosun, size ne yaptı, kardeşin tek gelemez, sen şöylesin böylesin’ gibi şeyler söyleyip daha sonra konu dışına çıktı ve artık benim evliliğime ve eşime hakarete kadar getirdi konuyu.

Olayın üzerinden 1 haftadan fazla süre geçti. Eşimin doğum gününde ne babam, ne annem, ne de kardeşim eşimi doğum günü için aramadılar. Daha öncesinde de aramamışlardı..

Şimdi size asıl sormak istediğim şu, kardeşimin hiçbir şekilde adı koyulmayan ilişkisinde, samimiyet göstermeyen ve bizimle muhatap olmayan erkek arkadaşını doğum gününe çağırmamam mı büyük sorun?
Yoksa ailemin, elin oğlu yüzünden eşime ve bana aldığı tavır mı sorun?
Ben anlamadım kardeşinizin asosyal k*çı kırık 8 aylık sevgilisi için ne bu tantana? Duyan da diyecek ki 40 yıllık eşini davet etmediniz.
Nasıl aileleriniz var ya, allah sabır versin. Haksız değilsiniz, hiç kafanıza takmayın

Buluşmalarda dışarı düzgün konuşmayan kardeş sevgilisiyle 4 kez aynı şeyi tekrar etmeye ne gerek var zaten en başta? Bir kere tanışırsın frekans tutarsa devamı gelir tutmazsa da hadi ikinci olsun devamına hiç gerek yokmuş. Doğum günü olayına gelince ısrarla dört defa görüşüp Doğum gününe gelmesin diyer belirtmek bence de biraz tuhaf olmuş. Evet kendisinden hoşlanmayabilirsiniz ama empati yapınca kardeşiniz açısından rahatsız edici. Annenizin yaptığı ise yanlış, o ve babanız olaya dahil olmamalıydı.
4 kez kardeşimin ısrarı ve isteği üzerine buluşma yapıldı. Biz her buluşmaya ‘bu sefer farklı olur belki’ düşüncesiyle gittik..

mecbur değilsiniz ki sevmek zorundada değilsiniz kocası değil nişanlısı değil sadece erkek arkadaşı, bir süre sizde kendinizi çekiverin kendi kabuğunuza. Tepkinizi kırğınlığınızı anlasınlar
Olay üzerinden 20 gün geçti neredeyse, hala aramadım, ailem tarafından da bi adım gelmedi. Durum stabil :)

Ben anlamadım kardeşinizin asosyal k*çı kırık 8 aylık sevgilisi için ne bu tantana? Duyan da diyecek ki 40 yıllık eşini davet etmediniz.
Nasıl aileleriniz var ya, allah sabır versin. Haksız değilsiniz, hiç kafanıza takmayın
Yo 40 yıl da değil, en azından bi aile tanışması olsaydı yine davet etmeyi düşünürdüm kardeşim için.
Ama gelin görün ki, babam çocukla tanışmak için haber göndermiş kardeşimle, çocuk şuan tanışmak istemiyorum zamanı değil demiş 🤷🏻‍♀️ o kadar samimiyetsiz ve asosyal..

Kendi özel gununuzde herkesi davet etme zorunlulugunuz mu varmış, konu anlaşıp anlasmamakta değil, canım istemedi davet etmedim bitti... Bunun üzerine kavga edilecek tavır alinacak bı durum göremedim ben, aileniz de sıkıntı. Çok takmayın kafaya, ne yaparlarsa yapsınlar, aileler bazen böyle "şey" olabiliyor
Üzgüm ama bizimkiler BAZEN şey olmuyor, hep şeyler.. Aileme bu zamana kadar hiç ters gelmedim, ama vakit ters gelme vaktidir sanırım..

Yo 40 yıl da değil, en azından bi aile tanışması olsaydı yine davet etmeyi düşünürdüm kardeşim için.
Ama gelin görün ki, babam çocukla tanışmak için haber göndermiş kardeşimle, çocuk şuan tanışmak istemiyorum zamanı değil demiş 🤷🏻‍♀️ o kadar samimiyetsiz ve asosyal..
Valla böyle dediğini bilseydiniz keşke, tanışmak için gitmezdiniz, ben böyle nedenlerle daha sevgiliyken zırt pırt aile içine sokulmasına karşıyım, bayram seyran doğum günü gibi zamanlarda da çağırmam, tavır yapan olursa tavrımı koyarım.

Kardeşiniz evli olsaydı ayıp eden sizsiniz derdim. Ortada söz yok nişan yok nikah yok bu ne erkek merakıdır. Ailede yamama derdinde heralde kızlarını bu kadar ortalığı koparmak normal değil.
Sizin eşiniz aile bireyi o herif kim ki dış kapının mandalı.
Zaten kardeşim evli olsaydı, çağırırdım. Hatta herhangi bi tanışma bile olsaydı aile içinde yine çağırırdım. Çünkü bi vasıfla gelirdi davete..
Ama şuan ailemle tanışmak bile istemeyen çocuğu neden özel günüme dahil edeyim, ki onca olumsuzluk da cabası ?

Adam belli ki aile içine girmek istemiyor. Hatta ciddi düşünmüyor direkt. Ama aileniz sanki kızlarının nikahlı kocasıymış gibi tavır almışlar, ilginç. Aileye resmi olarak girmemiş biri için gereksiz tepkiler.
Nikahım yoksa ben de doğum gününe, düğüne falan katılmam mesela. Fotoğraflarda falan çıkacaksın, olur ya bir gün ayrılırsan falan nahoş bir durum olur.

Kardeşine sevgilin gelmesin demek kırıcı gelmiyor bana. Sonuçta doğum günü, bir nişan düğün gibi bir event bile değil. Yani kız ben eniştemin doğum gününe gidiyorum dese sevgilisi e ben niye davet edilmedim demez. Ben şu an resmi olarak yüzük takılmasının bir öncesi aşamasındayım. Sevgilimin değil eniştesi ablasının doğum gününü kutlasalar ve beni ekstra çağırmasalar (sevgilim bana sen gelme ablam istemiyor demeyecek tabi 😄) bir şey düşünmem ki bu çocuk daha sevgili herhangi bir adımı yok bir şeyi yok. Konu sahibini bir tek sessiz kalan kişi için kız kardeşine direkt olarak sevgilin gelmesin bence biz samimiyet kuramadık demesinde yanlış buldum.
Yo aslında samimiyet bulamadık diyip konuya o kadar sert bi giriş yapmadım. Konuda da söylediğim gibi samimiyet kuramadığımızı kibar bir dille ifade etmeye çalıştım. Açık açık söylemedim.
Özel günümüzde rahat olmak istediğimizi, sadece yakınlarımızın olacağını ve yalnız gelmesini rica ettim. Hatta daha sonrasında yine denk gelebiliriz ve durumu telafi edebiliriz dedim. Kestirip atmak, dışlamak gibi bi durum yok 😊

Siz gayet doğru olanı yapmışsınız bundan sonrada ona göre davranırsınız yeni mal eniştecikleriyle oyun oynasınlar bu nasil bir buldumcukluktur ya 🤣
Olayları tam detaylı anlatamıyorum ama dediğiniz gibi buldumculuk durumu var 😊 kardeşimin geçmiş ilişkisinde yaşadığı yanlış şeyler sebebiyle, annem bir an önce evlenmesinden yana..

Adam belli ki aile içine girmek istemiyor. Hatta ciddi düşünmüyor direkt. Ama aileniz sanki kızlarının nikahlı kocasıymış gibi tavır almışlar, ilginç. Aileye resmi olarak girmemiş biri için gereksiz tepkiler.
Baba sevgiliye tanışmak için haber gönderiyor kısmı bana ters mesela, sonra bunların totosu kalkıyor prenses sendromuna girmiş erkekler türüyor.

Ben ne haber göndereceğim o benimle tanışmak için çabalasın ter döksün, ki kızımla eşi sevgiliyken henüz evlenme gibi bir planları yokken geride kaldık biz ailece, çocuğu araştırdık ne yer ne içer, ailesi kimler, nerede otururlar, ne iş yaparlar her şeyi öğrendik ama evlenmek istiyoruz deyip de ailesi de devreye girene kadar adım atmadık, nişan yüzükleri takılana kadar evime sokmadım çünkü benim doğrum bu’ydu, şimdi oğlum oldu o başka😂

Olayları tam detaylı anlatamıyorum ama dediğiniz gibi buldumculuk durumu var 😊 kardeşimin geçmiş ilişkisinde yaşadığı yanlış şeyler sebebiyle, annem bir an önce evlenmesinden yana..
Anneniz yanlış düşünüyor, hemen evlenerek geçmişindeki hataların tekrarını mı yaşasın kardeşiniz?
Özür dilerim ama aileniz tuhaf.

Nikahım yoksa ben de doğum gününe, düğüne falan katılmam mesela. Fotoğraflarda falan çıkacaksın, olur ya bir gün ayrılırsan falan nahoş bir durum olur.
Tabiki.. Hem o, hem de aileden diğer yakınlarımız da vardı organizasyonda.
Neden ortada birşey yokken, mecburiyetten gelip o ortama girmesini istiyim, hem de samimiyet göremediğim halde ?

Baba sevgiliye tanışmak için haber gönderiyor kısmı bana ters mesela, sonra bunların totosu kalkıyor prenses sendromuna girmiş erkekler türüyor.

Ben ne haber göndereceğim o benimle tanışmak için çabalasın ter döksün, ki kızımla eşi sevgiliyken henüz evlenme gibi bir planları yokken geride kaldık biz ailece, çocuğu araştırdık ne yer ne içer, ailesi kimler, nerede otururlar, ne iş yaparlar her şeyi öğrendik ama evlenmek istiyoruz deyip de ailesi de devreye girene kadar adım atmadık, nişan yüzükleri takılana kadar evime sokmadım çünkü benim doğrum bu’ydu, şimdi oğlum oldu o başka😂
Babanın çağırması bana göre ters. Gel kızımızla evlen der gibi olmuş. Tam tersi olması lazım. Böyle zoraki iş yapınca da bir yerden patlak veriyor işte.

Bir de yine söylüyorum, masum sevimli bi çekingenlik değil belli ki gösterilen tavır, açıkça soğuk ve itici bi duruş diye yorumladım, bunu da kimse çekmek zorunda değil. Mutlu olmak için organizasyon düzenleyip tadımızı kaçıracak birini neden davet edeyim?
Duygularıma tercüman olduğunuz için teşekkürler 💕😊

Tabiki.. Hem o, hem de aileden diğer yakınlarımız da vardı organizasyonda.
Neden ortada birşey yokken, mecburiyetten gelip o ortama girmesini istiyim, hem de samimiyet göremediğim halde ?
Bana kalırsa adam istemediğini bariz belli ediyor. Zorla ne diye dahil edeceksiniz ki? Haklınız bence de.

Back
X