• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapılan Hareket Eşime mi, Bana mı?

Valla ben seni gayet haklı buldum açıkçası. Yani biriyle 8-9 aydır beraber olman, her aile organizasyonuna otomatik davet edileceği anlamına gelmez ki. Üstelik sen 4 kez tanışmak istemişsin, çocuk yüzüne bile bakmamış... Sen kimseyi küçümsememişsin, sadece ortamda samimiyet kurulamamış ve bu sebeple özel bir kutlamaya onu çağırmamışsın. Bu çok normal bence. Kardeşin alınmış olabilir ama bunun bu kadar büyütülmesi tuhaf.
Ayrıca ailenden kimsenin eşini aramaması da bence daha ciddi bi sorun. Burada sana değil, biraz onlara da bakmak lazım.
Bence senin eşine sahip çıkman, ortamı idare etmeye çalışman çok olgunca olmuş. O çocukla ilgili tavır da tamamen onların ilişki dinamiği, sana düşmez zaten. İçin rahat olsun bence.

Son düzenleme:
Babanın çağırması bana göre ters. Gel kızımızla evlen der gibi olmuş. Tam tersi olması lazım. Böyle zoraki iş yapınca da bir yerden patlak veriyor işte.
Aynen öyle, Biordanbiburdan Biordanbiburdan da yazmış annesi bir an önce evlenmesini istiyormuş, hazır bir sevgilisi var hemen oğlanı bağlayalım kızla evlendirelim diye düşünüyorlar demek ki, o yüzden de baba tanışmaya çağırmış bey oğlumuz şu an hazır olmadığını söylemiş :işsiz:
Ben çocuğumu evlendirmek için can atmadığımdan sevgilisinin peşinden koşmadım şahsen, farklı bakış açısına sahip insanlara benim yaptığım gibi yüzük yoksa eve gelip gitme de yok davranışı da ters gelebilir ama ben yeri geldiğinde ailelerin bir ağırlığının olması gerektiğini düşünüyorum, mesafeli ilişkiler yaşamayı savunan biri olarak mizacıma en uygun davranışı sergiliyorum aslında.

Aynen öyle, Biordanbiburdan Biordanbiburdan da yazmış annesi bir an önce evlenmesini istiyormuş, hazır bir sevgilisi var hemen oğlanı bağlayalım kızla evlendirelim diye düşünüyorlar demek ki, o yüzden de baba tanışmaya çağırmış bey oğlumuz şu an hazır olmadığını söylemiş :işsiz:
Ben çocuğumu evlendirmek için can atmadığımdan sevgilisinin peşinden koşmadım şahsen, farklı bakış açısına sahip insanlara benim yaptığım gibi yüzük yoksa eve gelip gitme de yok davranışı da ters gelebilir ama ben yeri geldiğinde ailelerin bir ağırlığının olması gerektiğini düşünüyorum, mesafeli ilişkiler yaşamayı savunan biri olarak mizacıma en uygun davranışı sergiliyorum aslında.
Bizim bir tanıdık da sanki kızı başkasını bulamaz gibi resmen eliyle çağırdı, allem kallem etti evlendirdi. Sonuç hiç de iyi olmadı. Damadın totosu kalktı haliyle. Kendini bir halt sandığı için evliliğe de yansıdı tabi.

Aşırı tepki verdiğimiz bir durum yok, ortada evet bi tepki var ama aşırı değil..
Kimse kimseye bayılmıyor zaten ama idare etmek diye bi kavram da var ya hani..
Biz her buluşmada kardeşimin mutluluğu için idare edebiliyorsak, o da birşeyleri idare edip onu kendi kardeşinden ayırt etmeyen hatta daha hassas davranan eniştesinin doğum gününe gelmeliydi 🤷🏻‍♀️
Ama aynı şekilde siz de idare edebilirdiniz. Olur ya evlenirse hep yüz yüze bakacağınız bir insan. Sizin de enişte adayını. Siz de kardeş için idare edebilirsiniz.
Neticede herkes eniştesine yengesine bayılmıyor idare ediyor.
Karşılıklı hatalar yapılmış ortalık gerilmiş

Valla ben seni gayet haklı buldum açıkçası. Yani biriyle 8-9 aydır beraber olman, her aile organizasyonuna otomatik davet edileceği anlamına gelmez ki. Üstelik sen 4 kez tanışmak istemişsin, çocuk yüzüne bile bakmamış... Sen kimseyi küçümsememişsin, sadece ortamda samimiyet kurulamamış ve bu sebeple özel bir kutlamaya onu çağırmamışsın. Bu çok normal bence. Kardeşin alınmış olabilir ama bunun bu kadar büyütülmesi tuhaf.
Ayrıca ailenden kimsenin eşini aramaması da bence daha ciddi bi sorun. Burada sana değil, biraz onlara da bakmak lazım.
Bence senin eşine sahip çıkman, ortamı idare etmeye çalışman çok olgunca olmuş. O çocukla ilgili tavır da tamamen onların ilişki dinamiği, sana düşmez zaten. İçin rahat olsun bence.
Alınmasına bende anlam verirdim, eğer olayı büyütmeseydi.. Empati yaptığımda zorda kalacağını düşündüğüm için de çok çok anlayışlı olmaya çalıştım.
Hatta şöyle bi durum da var. Eşim benim bu duruma çok üzüldüğümü fark edip kardeşimi bizzat kendisi aradı ‘aile yakınlarımız olacak doğum günümde abicim seninde aramızda olmanı isteriz çok mutlu oluruz’ dedi. Kardeşim ‘erkek arkadaşım gelmediği için gelmeyeceğim daha sonra kutlarım doğum gününü’ dedi. Eşim de ‘arkadaşın gelmiyo diye benim yanımda olmayacaksan sonra da kutlamanı istemiyorum, boşver, mecbur hissetme kendini’ dedi..
Ama sanki eşim kardeşime ‘gelmeni istemiyorum doğum günüme, kutlama’ demiş gibi gitmiş mesela.

Bizim bir tanıdık da sanki kızı başkasını bulamaz gibi resmen eliyle çağırdı, allem kallem etti evlendirdi. Sonuç hiç de iyi olmadı. Damadın totosu kalktı haliyle. Kendini bir halt sandığı için evliliğe de yansıdı tabi.
E zaten olacağı o. Çabalaması gereken aile değil ki?

Alınmasına bende anlam verirdim, eğer olayı büyütmeseydi.. Empati yaptığımda zorda kalacağını düşündüğüm için de çok çok anlayışlı olmaya çalıştım.
Hatta şöyle bi durum da var. Eşim benim bu duruma çok üzüldüğümü fark edip kardeşimi bizzat kendisi aradı ‘aile yakınlarımız olacak doğum günümde abicim seninde aramızda olmanı isteriz çok mutlu oluruz’ dedi. Kardeşim ‘erkek arkadaşım gelmediği için gelmeyeceğim daha sonra kutlarım doğum gününü’ dedi. Eşim de ‘arkadaşın gelmiyo diye benim yanımda olmayacaksan sonra da kutlamanı istemiyorum, boşver, mecbur hissetme kendini’ dedi..
Ama sanki eşim kardeşime ‘gelmeni istemiyorum doğum günüme, kutlama’ demiş gibi gitmiş mesela.
sen durumu büyütmemek için ne kadar çaba göstermişsin, ama belli ki içinde yine de kırılmışlık kalmış. bu da çok normal.
özellikle doğum gibi özel bir günde “yanımda olmanı istiyorum ama şu kişi olmayacaksa gelme” gibi cümleler gerçekten insanı ikilemde bırakır.
eşinin yaklaşımı biraz empati eksikliği gibi olmuş ama kardeşinin seni ayrıca arayıp davet etmesi çok kıymetli. bu demek ki seni önemsiyorlar, senin hislerini fark etmişler.
belki o günler geçti ama içindeki duyguyu yok sayma, haklısın. önemli olan bundan sonrasında iletişimi kırmadan, kendini de ezdirmeden ilerlemek.
sen elinden geleni yapmışsın, bu bile seni çok güçlü gösteriyor.

Erkek arkadaşın aileyle tanıştırıldığı, organizasyonlara dahil edildiği bir aile yapısında nişan, nikah olup olmaması önemsiz bence.
Siz çocuktan hoşlansaydınız davet edecektiniz ve kimse bunu garip karşılamayacaktı belli ki. E o zaman kardeşiniz bozulmakta haklı şu durumda.

Ailenizin tepkisi çok fazla. Eşinize ayıp etmişler.
Siz kardeşinizin sevgilisine elin oğlu diyorsunuz, aileniz de size "al işte seninki de elin oğlu, sen idare etmezsen biz de aynı muameleyi yaparız" demiş.
Eşinize pek bayılmıyorlarsa, sizin için idare ettikleri biriyse aynı şeyi sizden de beklemeleri çok normal ama bu kadar büyük büyük tepkiler çok saçma.
Çocuktan hoşlansaydım yine davet etmeyebilirdim.
Çok samimi olduğumuz arkadaşlarımızı bile davet etmedim, çünkü organizasyon sıradan bi organizasyon değildi, kimin nasıl davranacağını, nasıl rahat olacağımızı ve eğleneceğimizi göz önünde bulundurdum.
Kalabalık olsun diye yapılan bi plan olsaydı her hoşlandığım kişiyi çağırırdım.

sen durumu büyütmemek için ne kadar çaba göstermişsin, ama belli ki içinde yine de kırılmışlık kalmış. bu da çok normal.
özellikle doğum gibi özel bir günde “yanımda olmanı istiyorum ama şu kişi olmayacaksa gelme” gibi cümleler gerçekten insanı ikilemde bırakır.
eşinin yaklaşımı biraz empati eksikliği gibi olmuş ama kardeşinin seni ayrıca arayıp davet etmesi çok kıymetli. bu demek ki seni önemsiyorlar, senin hislerini fark etmişler.
belki o günler geçti ama içindeki duyguyu yok sayma, haklısın. önemli olan bundan sonrasında iletişimi kırmadan, kendini de ezdirmeden ilerlemek.
sen elinden geleni yapmışsın, bu bile seni çok güçlü gösteriyo
Teşekkür ederim 🥹💕

Eşiniz şimdi gelmiyorsan hiç gelme demiş farkında mısınız?

Kız sevgilime tavır yapmanızdan hoşlanmadım gelmem diyor. Siz illa tek gel yoksa gelme diyorsunuz.
Kim burada işi uzatıyor sizce? Eşinizin sözü gayet kaba.

Eşiniz şimdi gelmiyorsan hiç gelme demiş farkında mısınız?

Kız sevgilime tavır yapmanızdan hoşlanmadım gelmem diyor. Siz illa tek gel yoksa gelme diyorsunuz.
Kim burada işi uzatıyor sizce? Eşinizin sözü gayet kaba.
Olaya biraz farklı mı bakıyorsunuz, yoksa anlamıyor musunuz bilemedim..

Valla böyle dediğini bilseydiniz keşke, tanışmak için gitmezdiniz, ben böyle nedenlerle daha sevgiliyken zırt pırt aile içine sokulmasına karşıyım, bayram seyran doğum günü gibi zamanlarda da çağırmam, tavır yapan olursa tavrımı koyarım.
Malesef bunu çok sonra öğrendim. Belki de çocuk bizimle de tanışmak görüşmek istemedi ama kardeşim bir an önce aile içine sokmaya çalıştığı için böyle bir yol denedi..

e ‘arkadaşın gelmiyo diye benim yanımda olmayacaksan sonra da kutlamanı istemiyorum, boşver, mecbur hissetme kendini’ dedi..

Eşinizin kardeşinize söylediği söze bakın. Dümdüz sitem var. Sevgilinle gelme diyorsunuz kız o zaman gelmem diyor. O zaman hiç gelme diye aşırı gergin bir sitem alıyor.
Ama sizin eşiniz minnoş bir enişteyle kardeşinizinki soğuk öyle mi?
Açıkçası böyle sözler söyleyip sitem edeceğine benimle çok konuşmayan bir enişteyi tercih ederim ben.
Tavrınız bana itici geldi karı koca.
Kardeşim için bayılmasam da idare ederim ben sevgilisini.
Ablamın eski kocasından zerre hoşlanmazdık mesela ama idare ettik. Köpeğin hatrı yoksa sahibinin var derler. Kardeş hayrına doğumgününde bir köşede oturmasına razı da olabilirdiniz.
Kabalık bence

Eşinizin söylediği de hoş değil bu arada. Ya ben ya o demediği kalmış bir.
Ha bence hala davet etmediğiniz için suçlu değilsiniz, o ayrı.

Eşinizin söylediği de hoş değil bu arada. Ya ben ya o demediği kalmış bir.
Ha bence hala davet etmediğiniz için suçlu değilsiniz, o ayrı.
Kutlamanı istemiyorum demiş sonra da ay kutlamaya gelmedi diye yine küsüyorlar. E kocan apaçık kutlamanı istemiyorum demiş.

e ‘arkadaşın gelmiyo diye benim yanımda olmayacaksan sonra da kutlamanı istemiyorum, boşver, mecbur hissetme kendini’ dedi..

Eşinizin kardeşinize söylediği söze bakın. Dümdüz sitem var. Sevgilinle gelme diyorsunuz kız o zaman gelmem diyor. O zaman hiç gelme diye aşırı gergin bir sitem alıyor.
Ama sizin eşiniz minnoş bir enişteyle kardeşinizinki soğuk öyle mi?
Açıkçası böyle sözler söyleyip sitem edeceğine benimle çok konuşmayan bir enişteyi tercih ederim ben.
Tavrınız bana itici geldi karı koca.
Kardeşim için bayılmasam da idare ederim ben sevgilisini.
Ablamın eski kocasından zerre hoşlanmazdık mesela ama idare ettik. Köpeğin hatrı yoksa sahibinin var derler. Kardeş hayrına doğumgününde bir köşede oturmasına razı da olabilirdiniz.
Kabalık bence
Tamam o halde, siz sevmediğiniz insanlara tahammül etmeye, idare etmeye, olmadığınız gibi davranmaya devam edebilirsiniz. Bu benim hazmedebileceğim bi durum değil.

Tamam o halde, siz sevmediğiniz insanlara tahammül etmeye, idare etmeye, olmadığınız gibi davranmaya devam edebilirsiniz. Bu benim hazmedebileceğim bi durum değil.
Kardeşiniz de eşinizin eminim pek çok yanından hoşlanmıyordur. İdare etmiştir. Bana mesela buraya yazdığınız cümle de itici geldi, kardeş idare etmiş ama.
En yakınlarımda gerçekten sevdiğim insanlar için onların sevdiklerini idare ederim, evet.
Kardeşin eşini idare etmek kardeşe olan sevginin saygının göstergesidir.

Konu sahibi kardeşiniz ve aileniz bu telefon konuşmasından sonra mı mesafe aldılar ? Eğer öyleyse bence eşiniz kendisini yanlış ifade ettiği için karşı taraf kırılmış.Neden annenizin ve babanızın tepkisini çektiğini daha iyi anladım mesela. ''Sonra da kutlamanı istemiyorum'' sert geliyor kulağa çünkü.

Kardeşiniz de eşinizin eminim pek çok yanından hoşlanmıyordur. İdare etmiştir. Bana mesela buraya yazdığınız cümle de itici geldi, kardeş idare etmiş ama.
En yakınlarımda gerçekten sevdiğim insanlar için onların sevdiklerini idare ederim, evet.
Kardeşin eşini idare etmek kardeşe olan sevginin saygının göstergesidir.
Khomyuk şöyle bir şey de var, çocuk zaten aile ortamına girmeye meraklı değil. Çocuğa babası gelsin tanışalım demiş, çocuk da hayır şimdi olmaz demiş. Kısacası ailelerle görüşme olmaksızın, normal bir sevgililik dönemi geçirmek istiyor zannımca. 4 kere görüşme olmuş konu sahibi ve eşiyle, hepsinde de çocuk soğuk durmuş. İstemediğini bariz belli etmiş.
Şimdi doğum gününe gelse de muhtemelen bir köşeye çekilip surat asacaktı. Kardeşi bir şekilde zorluyor sanırım gelsin diye de böyle de olmaz.

Back
X