YAPILAN ZAM ARTIŞINI BEĞENMEDİM

thempress

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2021
236
228
33
Merhabalar

Ben bir firmada ön muhasebeye bakmaktayım lise mezunuyum muhasebe geçmişim yok. Yetiştirilmek üzere işe alındım 1 buçuk senedir çalışıyorum. İşe öğreten muhasebeci hanım emekli olacağı için beni işe aldılar. Maaşım şuan %50 zam ile 9375₺ oldu. Ben bu maaş zammını beğenmedim ve hak ettiğim rakamın bunun üstünde olduğunu düşünüyorum. Bunu müdürümle nasıl konuşabilirim. Bu tarz para konularını konuşmak benim için hep zor olmuştur. Yardımcı olursanız sevinirim.

Deprem oldu..duyar kasmiyorum orda akrabam da yok ama bu nasil akla geliyor ki deprem oldu insanlar enkazda
Haklısınız deprem oldu ve hepimiz kahrolduk, ancak elimizden bir şey gelmiyor şu an için. Olağan hayatımıza devam etmek mecburiyetindeyiz. İnsanlar enkazdayken siz de burada konu okuyorsunuz değil mi? Ne farkınız kaldı kınadığınız şeyden?

Merhabalar

Ben bir firmada ön muhasebeye bakmaktayım lise mezunuyum muhasebe geçmişim yok. Yetiştirilmek üzere işe alındım 1 buçuk senedir çalışıyorum. İşe öğreten muhasebeci hanım emekli olacağı için beni işe aldılar. Maaşım şuan %50 zam ile 9375₺ oldu. Ben bu maaş zammını beğenmedim ve hak ettiğim rakamın bunun üstünde olduğunu düşünüyorum. Bunu müdürümle nasıl konuşabilirim. Bu tarz para konularını konuşmak benim için hep zor olmuştur. Yardımcı olursanız sevinirim.
Açıkça konuşun çekineceğiniz bir durum yok, 1.5 yıllık elemana asgari ücretin sadece 875 TL fazlasını vermek adil değil. İşi öğremişsinizdir bu süre zarfında.

Açıkça konuşun çekineceğiniz bir durum yok, 1.5 yıllık elemana asgari ücretin sadece 875 TL fazlasını vermek adil değil. İşi öğremişsinizdir bu süre zarfında.
Açık açık konuşun kırmadan halkımızın bu olmadığını bu miktara gecinemediginizi söyleyin .konuşmaktan başka çareniz yok .bir yandan da iş bakın bence

Haklısınız deprem oldu ve hepimiz kahrolduk, ancak elimizden bir şey gelmiyor şu an için. Olağan hayatımıza devam etmek mecburiyetindeyiz. İnsanlar enkazdayken siz de burada konu okuyorsunuz değil mi? Ne farkınız kaldı kınadığınız şeyden?
Burda cok iyi paylasimlar var bu konuda ne yapabilecegimiz yaziyor aklimiza gelmeyenler ihtiyaci olanlar paylasiliyor..onlarida okuyabiliyoruz..hayat devam ediyor evet ama benim icin o kadar hizli degil yazarkende soyledim duyar kasayim derdinde degilim ben cok etkilendim bu baslik beni cok sasirtti size normal gelmis olabilir ama devamini gucum yok saygi duyuyorum🙏🏻 iyi gunler

Burda cok iyi paylasimlar var bu konuda ne yapabilecegimiz yaziyor aklimiza gelmeyenler ihtiyaci olanlar paylasiliyor..onlarida okuyabiliyoruz..hayat devam ediyor evet ama benim icin o kadar hizli degil yazarkende soyledim duyar kasayim derdinde degilim ben cok etkilendim bu baslik beni cok sasirtti size normal gelmis olabilir ama devamini gucum yok saygi duyuyorum🙏🏻 iyi gunler
yaptiginiz sey tam olarak duyar kasmak

Yapacağınız sey sakin sakin aman ha cikan kadinin maasi buydu ben neden yakim tutar vs alamıyorum gibi bir cumle kurmayin patronlar vs sevmez .en mantiklisi biraz borcum var duzeltme yapamazmiyiz demek yada borca giricem sunu alicam toparlanma icim su kadar ihtiyacim vardi .zaten adam verecegim bu demis isine gelirse modu lakin borcla olayi baglayabilirsiniz .vermek istese zaten verirdi yuksek maasi .biraz aglayacaksiniz tabir caizse malesef .karsilastirma piyasa boyle vs derseniz adam sizi sinirle çıkarabilir yada kadin kimse yetkili .yaparsa yapar yapmazsa bisey yok fevri cikismayin biraz daha duzeltme yapamaz miyiz diyin

Deprem oldu..duyar kasmiyorum orda akrabam da yok ama bu nasil akla geliyor ki deprem oldu insanlar enkazda
Bu nasıl akla geliyor dediğiniz şey maaş yani geçim sıkıntısı hanımefendi. Konu sahibi tatil önerisi istese veya kayınvalide konusu açsa burada başka şeyler konuşuyor olurduk.

ne yapsın şu an bu insan? tırnağım kırıldı ne yapmalıyım diye konu açmamış ki. geçim sıkıntısı çektiği için bir konu açmış. akla bal gibi de gelir, neden gelmesin?

Üniversite mezunu, sizinle aynı pozisyonda üstüne aynı sürede çalışan insanlardan aldığınız maaş ortalama aynıdır. (+1000 TL oynar)
Ki zaten Asgari ücretten 875 TL daha fazla ki aldığınızı yazmışsınız.

Maaşınız kalifiyesiz, lise mezunu, yetiştirilmek üzere alınmış bir elaman için iyi.

(Genel olarak Türkiye şartlarına göre asgari ücret kötü)

2 üniversite mezunu 1 senelik işçi olan insan iş bulamadığından çalıştığı yerde sizden daha düşük asgari ücret alıyor.

Bu ülkenin üniversite mezunu avukatlarına asgari ücretin yarısına iş vermek isteyen insanlarını gördük.

Maaş yükseltimi ve aynı yerde çalışmak istiyorsanız muhasebe alanında üniversite diplomanızı alın üstüne zam isteyin.

Kolay gelsin

Açık açık konuşmadan önce başka firmalarda sizin denginiz insanlar ne kadar alıyor bu önemli,sorup soruşturun. Ben şahsen maaşınızı normal buldum. Lise mezunu,deneyimi de 1,5 yıl olan bir eleman bu kadar alır ancak.

konuşsanız da bir şey değişeceğini düşünmüyorum geçen gün 38 yaşında 15 yıllık deneyimli bir ablanın ( finans sektörü) 12 bin tl zamla beraber aldığını öğrendim. şok oldum. eski iş yerimde de 7 yıllık deneyimli editörler yeni zamla 12-13 arası alıyor. yani üniversite mezunlu +5 yıl deneyimli insanlara o parayı anca veriyorlar

Back
X