YAPILAN ZAM ARTIŞINI BEĞENMEDİM

keşke herkes daha fazla ücretle çalışsa fakat lise mezunuyum diyorsunuz, asgari ücretten 875 tl fazla alıyorsunuz
ülkenin haline baktığınızda 2 yıl ve ya 4 yıl üniversite okuyup maalesef ki asgari ücretle çalıştırılan insanlar var
tekrar söylüyorum keşke herkes daha fazla ücretle çalışsa, canı gönülden isterdim. fakat tablo ortada.
konuşsanız da değişeceğini zannetmiyorum ben

Merhabalar
Ben bir firmada ön muhasebeye bakmaktayım lise mezunuyum muhasebe geçmişim yok. Yetiştirilmek üzere işe alındım 1 buçuk senedir çalışıyorum. İşe öğreten muhasebeci hanım emekli olacağı için beni işe aldılar. Maaşım şuan %50 zam ile 9375₺ oldu. Ben bu maaş zammını beğenmedim ve hak ettiğim rakamın bunun üstünde olduğunu düşünüyorum. Bunu müdürümle nasıl konuşabilirim. Bu tarz para konularını konuşmak benim için hep zor olmuştur. Yardımcı olursanız sevinirim.
Benim açımdan 1.5 yıllık lise mezunu ve başkaca geçmiş tecrübesi olmayan biri için normal. Sizin sektörde ücretler nerelerde bunu araştırın derim

Maasiniz gayet normal zaten lise mezunusuz daha bir bucuk senedir bu isi yapiyorsunuz.
Ben de böyle düşünüyorum ön muhasebe + lise mezunusunuz kendinize ek kalifikasyonlar eklemeniz gerekirdi yoksa çok fazla ön muhasebe elemanı var atla deve de değil yaptığınız iş, asgarinin üstü olması bile piyasaya göre iyi, piyasayı bildiğim kadarıyla

Niteliklerinize ve piyasanın durumuna bakınca bana az gelmedi açıkçası.
Oradan çiksaniz lise mezunu olarak aynı pozisyonda iş bulamayabilirsiniz bile.Hadi buldunuz diyelim, aldığınız 875 TL.farktan da olursunuz.

Teşekkürler cevaplarınız için tek tek cevap veremiyorum, arkadaşlar üniversite okuyorum bir yandan vasıfsız değilim daha önce iş geçmişim oldu muhasebe geçmişim yoktu.
27 yaşındayım okulumda 4 dersim kaldı bana burda okul şartı koşmadılar zaten çok kurumsal bir firma değil ufak bir bünyesi var. Çalışan kadın arkadaş emekli olacak 6 ay 1 seneye sen işi öğren maaşını da ona göre arttırırız dedikleri için ben maaş zammını beğenmedim. Evet öğretmenler düşük maaşlar alıyor keşke herkes güzel maaşlar alsa ama yok çok bile yok 875₺ vasıfsız biri için iyi gibi söylemler bence hiç hoş değil. Buraya yapıcı yorumlar duymaya geldim ne yapabileceğimi sordum siz çok bile dışarısı daha kötü demeye gelmişsiniz.

Teşekkürler cevaplarınız için tek tek cevap veremiyorum, arkadaşlar üniversite okuyorum bir yandan vasıfsız değilim daha önce iş geçmişim oldu muhasebe geçmişim yoktu.
27 yaşındayım okulumda 4 dersim kaldı bana burda okul şartı koşmadılar zaten çok kurumsal bir firma değil ufak bir bünyesi var. Çalışan kadın arkadaş emekli olacak 6 ay 1 seneye sen işi öğren maaşını da ona göre arttırırız dedikleri için ben maaş zammını beğenmedim. Evet öğretmenler düşük maaşlar alıyor keşke herkes güzel maaşlar alsa ama yok çok bile yok 875₺ vasıfsız biri için iyi gibi söylemler bence hiç hoş değil. Buraya yapıcı yorumlar duymaya geldim ne yapabileceğimi sordum siz çok bile dışarısı daha kötü demeye gelmişsiniz.
Muhasebe özel sektörde maaşı çok yüksek bir alan değil kaldı ki seninki ön muhasebe. Bunun okulunu okumuş insanlar bile gerçek muhasebe yapmalarına rağmen aman aman maaşlar almıyor. İnsanlar bu yüzden üç sene falan staj yapıp denetmen, yeminli mali müşavir falan olmaya çalışıyor. Bu alanda çok bişey bekleme bence. Ben iktisat mezunuyum, istesem çok rahat muhasebeci olurdum zaten derslerini de gördüm ama sırf bu sebepten hiç bulaşmadım.

Muhasebe alani boyle ve siz on muhasebe yapiyorsunuz beklentinizi yuksek tutmayin. Ne gibi yapici yorum yapabiliriz ki biz boyle dusunuyorsak patronunuzun farkli dusunmesi mumkun mu? Bununla idare etmelisiniz ya da baska bir ise yonelmelisiniz yukselebileceginiz bir alana. Ayrica kurumsal degil ufak bir firma diyorsunuz beklentileriniz gercekten fazla biraz gercekci olun.

Yapıcı yorumdan kastınız ne ki,kimse hakaret etmemiş gerçekleri söylemiş. Türkiye şartlarında durum bu,hayal aleminde yaşamaya gerek yok.

Sizi çalıştıran kadın hala orada,ne zaman o emekli oldu gitti siz de bütün sorumluluğu aldınız ve işinizi hakkıyla yaptiniz, o zaman yüksek zam isteme hakkınız olur.Şimdi İnsanlar tek iş için neden iki kişiye birden yüksek rakam ödesin ?

Bahsettiğiniz konum için normal ama maaşınız. Emekli olacak kişinin yerine geçtiğinizde de (ki geçebilir misiniz bilmiyorum,o kişinin muhtemelen inza yetkisi vs vardır,bu durumda yeni birini alılar yerine ve siz eleman olarak devam edersiniz) alabileceğiniz maaş şu anki koşullara göre +2000 lira daha.

2005 ten beri çalışıyorum, üniversiteyi açıktan okudum işletme fakültesini bitirdim, 2016 da mali müşavirlik sınavlarına girdim kazandım 3 yıl staj yaptım, sonra bitirme sınavına girdim kazandım, ruhsatımı aldım, bu süreçte ömrümden ömür gitti diyebilirim. Sürekli ders çalıştım,kimseyle görüşemedim sınav zamanlarımda, staj yaptığım yer de büroydu orda işleri öğrenmeye her merak ettiği sormaya çalıştım,çok zor çok sıkı bir patronum vardı ve çok düşük ücrete çalışıyordum, bordroları biz yaptığımız için firmalarda çalışan ön muhasebecilerin bizden çok aldığını görüyorduk. Ruhsatımı da aldıktan sonra artık şirkete geçip rahat bir işimin olmasını istedim. 6 ay çalıştıktan sonra yeni zammı konuştuk geçen hafta 16.000 istediğimi söyledim çok geldi patrona 14.000 maksimum çok zorlasan 15.000 düşünüyordum dedi. Yani lise mezunu ve az tecrübeli bir insana göre fazla fevri davranmayın. Biraz daha genel muhasebeye yönelin beyanname yapmayı öğrenin,şu an güncel e fatura e arşiv süreçlerine hakim olun. Tek düzen hesap planını öğrenin. Bir yandan da üniversiteyi bitirmeye bakın. Ön muhasebeyle çok bir beklentiye girmeyin. Şu ekonomik şartlara göre az mı evet az. Kimse maaşını beğenmiyor. Ama yapacak bir şey yok herkes aynı durumda.

Ben mali müşavirim. Ön muhasebe için aldığınız ücret çok normal. Ön muhasebe için çok bir vasıf ve üniversiteye gerek yok. Birazcık akıllı olan insan yapar zaten. Kendinizi geliştirmeye bakın.

Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için sektörü ve piyasayı da bilmediğim için buraya yazma gereği duydum. Ben yine ufak bir iyileştirme talebinde bulunucam yapıp yapmamak onlara kalmış artık. 1 sene daha bakarım değişen birşey olmazsa farklı alanlara başvuracağım mecburen 7bin₺ kira ödüyoruz. İşe girdiğimde kira+faturalar ödeyip cebime para kalıyordu şuan kira+doğalgaz faturası anca ödüyorum birşey kalmıyor.

Sadece ön muhasebeyle kalmıyor işte yaptığım iş borç alacakları takip ediyorum. Yeri geliyor satınalma fiyat araştırması yapıyorum. Bankaları takip ediyorum. Resmi kısımlar hariç çoğu şeyi yaptırıyor zaten muhasebecim. Maaş bordro beyanname ba bs bilmiyorum şuan ufak bir gösterdi sadece.

Valla 2 hafta evvel yeni bir işe başladım eski iş yeri kapandı ekonomik krizde 5 yıl tecrübeli ihale ve teklif hazırlama departmanında çalışıyordum . elektrik elektronik bölümüü mezunuyum. yeni işe 13k +yol yemek olarak başladım iş tanımım ihalelere teklif vermek mevcut işlerin hakedişini hazırlamak ve aynı zamanda satın almaya da ben bakıyorum. yeni başladığım yerde bir muhasebe elemanı mevcut ve kız asgari ücret alıyormuş maaş günü resmen bana düşman oldu .

Sadece ön muhasebeyle kalmıyor işte yaptığım iş borç alacakları takip ediyorum. Yeri geliyor satınalma fiyat araştırması yapıyorum. Bankaları takip ediyorum. Resmi kısımlar hariç çoğu şeyi yaptırıyor zaten muhasebecim. Maaş bordro beyanname ba bs bilmiyorum şuan ufak bir gösterdi sadece.

Maalesef ozellikle kucuk isyerlerinde is tanimlari birbirine gecmis durumda. On muhasebe personeline kargo, telefon, satin alma isi yukluyorlar, kucuk firmalar boyle. Bordro ve beyanname kismi en onemli kisim zaten, maasi belirleyen asıl bolum orasi. Is ilanlarina bakarsaniz "beyanname hazirlama sureclerine destek olacak ya da beyanname hazirlayacak" personel arandigini görürsünüz. Eksik kaldiginiz yerleri ogrenmeye calisin derim

deneyiminiz yok eğitiminiz yok. bence çok bile

dikkat edinde işten çıkarılmayın sonra asgari ücrete mecbur kalırsınız

Maalesef ozellikle kucuk isyerlerinde is tanimlari birbirine gecmis durumda. On muhasebe personeline kargo, telefon, satin alma isi yukluyorlar, kucuk firmalar boyle. Bordro ve beyanname kismi en onemli kisim zaten, maasi belirleyen asıl bolum orasi. Is ilanlarina bakarsaniz "beyanname hazirlama sureclerine destek olacak ya da beyanname hazirlayacak" personel arandigini görürsünüz. Eksik kaldiginiz yerleri ogrenmeye calisin derim
Teşekkürler ne iş verseler yapıyorum zaten bana verilen vaatten dolayı konuşmak istiyorum ben aslında ama kimse niyetimi anlamadı. Ben çok vasıflı kalifiye eleman olduğumu iddia etmedim. Elimden geleni yapıyorum kendimi geliştirmeye açığım sağolun.

Back
X