Ben de dedim bu konuyu ne zaman açmışım,meğer hortlamışBu ara yapılandıracak çok olur.devlet uyhum bir oranla tekrar yapılandırmayı düşünüyormuş.
Borcu olanlara duyrulur :)
Borcunu bitti mi canım.eşimin de var borcu ve hala ödemedi.bu dönemde yapılandırma düşünüyor.dişe dokunur bi faiz indirimi oluyor mu?Ben de dedim bu konuyu ne zaman açmışım,meğer hortlamışBiz yapılandırmıştık o dönem,borçtan baya düşmüştü
Üzerinden çok zaman geçti canım,miktarı hatırlayamıyorum ama baya indirim olmuştu. Toplu ödeyip kapattık.Borcunu bitti mi canım.eşimin de var borcu ve hala ödemedi.bu dönemde yapılandırma düşünüyor.dişe dokunur bi faiz indirimi oluyor mu?
Toplu ödemelerde zaten ciddi bir indirim oluyor.Üzerinden çok zaman geçti canım,miktarı hatırlayamıyorum ama baya indirim olmuştu. Toplu ödeyip kapattık.
Canım bizim faiz oldukça yüksekmiş,baya işimize yaradı yani. Bak bu konumda biraz daha detay yazmışım.Borcunu bitti mi canım.eşimin de var borcu ve hala ödemedi.bu dönemde yapılandırma düşünüyor.dişe dokunur bi faiz indirimi oluyor mu?
Benim nildiğim kadarıyla borcunu ilk taksidinin son ödeme tarihi geçti ve ödemediysen yapılandırabilirsin.kaç yılı mezunusun acaba?öğrenim kredisinin yapılandırılması nasıl oluyor ? şu an her ay 270 tl ödemem gerekiyor ama ödeyemedim ve birikti, yaklaşık 2 bin tl duruyor ve faiz işliyor doğal olarak. Bunun için yapılandırma söz konusu olmaz sanırım?
2013 mezunuyum. Peki ne yapmam gerekiyor?Benim nildiğim kadarıyla borcunu ilk taksidinin son ödeme tarihi geçti ve ödemediysen yapılandırabilirsin.kaç yılı mezunusun acaba?
O zaman yapılandırma kapsamına girersin bence.2013 mezunuyum. Peki ne yapmam gerekiyor?
Merhaba. Ben 2012 mezunuyum. Kredi ve katki borcumun odemesini yapmam icin herhangi bi yazi vs gonderilmedi bana bu güne dek. Ben de dün internetten sorgulattim. Toplamda 1000 tl civarinda bir faiz gelmiş. Bu yapilandirma dediginiz, ekimde yapilandirilacakmis dediginiz ekimde faizler mi silinecek. Bu durumda ben ne yapmaliyim acabaO zaman yapılandırma kapsamına girersin bence.
Yanlış yönlendirmek istemem ama ödemek istersen maliyeye ya da bağlı olduğun vergi dairesine gidip ödeme yapabilirsin.ya da o 2000 liranın faizini vermeyeyim dersen de ekimi falan bekle.zaten yapılandırma yapacaklarını açıkladılar ya yapılandırmayla istersen taksitle istersen tek seferde ödeyebilirsin.
O zaman yapılandırma kapsamına girersin bence.
Yanlış yönlendirmek istemem ama ödemek istersen maliyeye ya da bağlı olduğun vergi dairesine gidip ödeme yapabilirsin.ya da o 2000 liranın faizini vermeyeyim dersen de ekimi falan bekle.zaten yapılandırma yapacaklarını açıkladılar ya yapılandırmayla istersen taksitle istersen tek seferde ödeyebilirsin.
Merhaba. Ben 2012 mezunuyum. Kredi ve katki borcumun odemesini yapmam icin herhangi bi yazi vs gonderilmedi bana bu güne dek. Ben de dün internetten sorgulattim. Toplamda 1000 tl civarinda bir faiz gelmiş. Bu yapilandirma dediginiz, ekimde yapilandirilacakmis dediginiz ekimde faizler mi silinecek. Bu durumda ben ne yapmaliyim acaba
Canım Ali Tezel e sorar gibi yazmışsın :) gayet açık ve net olmuş ama.öncelikle üniversitedeyken adresin farklı olduğu için belki ödeme emri oraya gitmiştir.belki de hiç gitmemiştir.çünkü yazılı olarak bir bilgiledirme istiyorum seçeneği varmış bu krediyi alırken ilk imzaladığımız kağıtta.o işaretli olmayanlara tebligat göndermiyorlarmış.Merhaba. Ben 2012 mezunuyum. Kredi ve katki borcumun odemesini yapmam icin herhangi bi yazi vs gonderilmedi bana bu güne dek. Ben de dün internetten sorgulattim. Toplamda 1000 tl civarinda bir faiz gelmiş. Bu yapilandirma dediginiz, ekimde yapilandirilacakmis dediginiz ekimde faizler mi silinecek. Bu durumda ben ne yapmaliyim acaba
Yani yapılandırma olacak diye açıklama yapıldı ya yürürlüğe girmesi ekimi bulur diye düşündüm ama OHAL den ötürü erken de olabilir.şimdiiii bir kaç sorum daha olacaktoplamda 9 bin küsür borç var. Bu zamana kadar 2500 tl'sinin ödenmesi gerekiyordu ama sadece 500 tlsi ödendi. Yapılandırmaya girecek olan kısmı 2 bin tl mi yoksa borcun tamamı mı? Bi de
Ekim'i bekle demenin sebebi ne
Ödenmesi gereken toplam borç yağılandırılır.yani 9 bin kusur un tamamı.şimdiiii bir kaç sorum daha olacaktoplamda 9 bin küsür borç var. Bu zamana kadar 2500 tl'sinin ödenmesi gerekiyordu ama sadece 500 tlsi ödendi. Yapılandırmaya girecek olan kısmı 2 bin tl mi yoksa borcun tamamı mı? Bi de
Ekim'i bekle demenin sebebi ne
Tesekkurler gayet aciklayici yazmissiniz :) yani bu yapilandirma dedigimiz sey. Faiz indirimi olacak ve borcumuz taksitlendirilecek. Taksit sayisi ne kadar az olursa o kadar az faiz ödeyeceğiz. Yapilandirmayi da netten takip edecegiz ne zaman olacağını. Dogru mu anladim acaba :)Canım Ali Tezel e sorar gibi yazmışsın :) gayet açık ve net olmuş ama.öncelikle üniversitedeyken adresin farklı olduğu için belki ödeme emri oraya gitmiştir.belki de hiç gitmemiştir.çünkü yazılı olarak bir bilgiledirme istiyorum seçeneği varmış bu krediyi alırken ilk imzaladığımız kağıtta.o işaretli olmayanlara tebligat göndermiyorlarmış.
Mezun olduktan tam 2 yıl sonra başlar genelde ödeme.yani mesela 2012 de mezun olmuş biri 2014 de ilk borcu görünce ödemeye başlarsa hiç bir sorun olmaz ama ödemezse ilk taksitten itibaren faiz işlemeye başlar.
Öncelikle ana borçtan hiç bir azalmaya olmuyor.yani mesela 10000 aldıysan onu ödersin zaten.2 yıl ödeme yapmadıysan 3000 faiz geldiyse faizlere % kaç indirim olursa o silinir sadece.
Yapılacaklara gelirsek ekim olur diye ben tahmin ediyorum ama belki daha önce de yapılır.yapılandırma haberlerini duyunca istersen GİB.gov.tr den istersen de en yakın vergi dairesinden yapılandırabilirsin.
Taksitler 2 ayda 1 ödeniyor.
Kaç taksitte istersen ödeyebilirsin ama 12 taksitte ödersen 24 ayda ödemeye göre daha az faiz ödersin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?