yapılanın yanlarına kalmasından korkmaktayım

Kusura bakma ama yuva olayına gelene kadar tamamen sizin yanınızdaydım ama yuva olayını okuyunca düşüncelerim değişti.
Kendiniz söylüyorsunuz henüz 6 yaşındaki bir çocuk babanıza kötü laf etmiş siz de kalkmış sanki koca adam söylmiş gibi kızıp terbiyesiz diyorsunuz. Asıl o pırlanta gibi çocukları yuvaya vermeyi düşünenler terbiyesiz.
Bu çocukların annelerini öldü sayın sonuçta o adam babaları nasıl ben istemiyorum diyebiliyorsun. Bak seninde çocuğun olacak senin başına birşey gelse ve kocan olacak adam (baba demiyorum haketmiyor) çocuğunu yuvaya verse iyimi olurdu. hem nasıl bir cesaretle çocuklarını gözden çıkaran bir adamdan çocuk yapabiliyorsun aklım almadı.
Anne-baba-babaanne-hala ve üvey anne elinde büyümeye çalışan henüz 6-7 yaşlarında olan bu çocuklardan nasıl bir terbiye bekleyebiliyorsun anlayamıyorum.
Gerçekten çocuklara üzüldüm. Size değil.
Bazen okuyorum burada. İkinci eşlerin sorunlarını. Bu adam daha önce evlenmiş ve iki çocuğu var nasıl büyük bir sorumluluğun altına girerek evlendiğinizin bilincinde olmanız gerekiyordu. Evlilik öyle el ele kol kola gezmek değildir. Sizin ki iki kat zordur. Bunu bilerek evlenmek gerekiyordu.

hiç kimse yaşattıklarını yaşamadan ölmesin,ki ne yaşattığını iyi anlasın!!!

sen ki evli bir adamın yuvasını yık.2 çocuğa bu acıyı yaşat.
ve utanmadan dert yan!!

sana darp uygulayan o kayınvalide sana zamanında OĞLUMUN PEŞİNİ BIRAK demiş,
anlamamışsın.kayınvalidenin yaptığı yanlış ama o yanlışı sen başlatmışsın!!!

akşam yatağa yatınca vicdanınız ne durumda merak ettim.böyle bir vebali kaldırabiliyormusun?

üstelik eşin olacak adamada sadece yazık diyebiliyorum!!!ve seni bu adamın ne olduğunu bile bile
ondan çocuk yapma cesaretinden ötürü kutluyorum..

umarım hayat size yaşamanız gereken sarsıntıyı bir an önce yaşatır ve ben ne yaptım,ben ne yapıyorum dersiniz.

ve şimdi hayat sana güzel olsun diye o yavruları yuvaya vermek için uğraşıp,
annelerine b*k atıyorsun yazıklar olsun...

benim basıma birsey gelirse ben de benm ailemde benim arkamda durur cok sukur.

ha birde yapılanın yanlarına kalmasından korkuyormuşsunuz yaa

bende sizin yaptığınızın sizin yanınıza kalmasından korktum.

siz ne sacmalıyrsn ben kimsenin yuvasını yıkmadım yıkmamda yuvası yıkılandan önce kendi mi ve kendi ailemi düşünürüm sadece bikaç yorumu okuyarak bu kadar agır yargılamak hiç hos degil neyse yinede fikirleriniz için teşekkür ederim.

benim basıma birsey gelirse ben de benm ailemde benim arkamda durur cok sukur.

Bu daha kötü ya, siz ailesi bile arkasında durmayan bir kadının çocuklarının yuvaya verilip verilmemesini düşünüyorsunuz. Vicdanı olan yolda gördüğü kimsesiz çocuğa bile acıyor da ekmek parası veriyor. Siz eşinizin çocuklarını, karnınızdaki canın kardeşlerini kimsesizler yuvasına vermekten bahsediyorsunuz.

bizim burda büyüklerin bir lafı vardır''ALLAH ÇOCUKLARI ANASIZ BIRAKMASIN,ANA ÇOCUKLARI TOPLAR,BABA DAĞITIRMIŞ'''
NE KADAR DOĞRU BİR LAF.
ALLAH SİZE VİCDAN ,MERHAMET VERSİN.
UMARIM ANNE OLDUĞUNUZDA O ÇOCUKLARI VE AİLEDE NEDEN İSTENMEDİĞİNİZİ ANLARSINIZ.
VE BENCE BİRGÜN, İKİ ÇOCUĞUNA RAĞMEN ESKİ KARISINI SİZİN İÇİN BIRAKAN ADAMIN SİZİ VE ÇOCUĞUNUZU DA BAŞKA BİR KADIN İÇİN BIRAKABİLECEĞİNİ DE ANLAYACAKSINIZ.......................

karısının kirası ve cocuklar bizde kaldıgı halde cocuk nafakası eşe veriliyor her ay düzenli olarak..

hayır arazi degilm iş saaatim doldugu için cıkmak durumunda kaldım.

burada olduğuna göre ,yazılanlar yanlış anlaşılmışsa, doğru olanı siz izah edin..
eşinizle tanıştığınızda eşiniz evlimiydi?eşinden ayrımıydı neydi?

Yazık ağız dolusu kendinizi bile savunamıyorsunuz ,size mutluluk haram olsun iki dünyada ,Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi ..

medusase eşinle tanışma evreni ve hangi şartlar altında evlendiğini açıklamalısın...

bilhassa 4 senelik tanışma faslında eşinin evliliğinin nasıl olduğunu buna sebep oldun mu olmadın mı bu önemli yoksa daha nice yorumlar gelir.

Son düzenleme:
bu kadar söylenenden sonra hayır yanlış anladınız işin aslı öyle değil bile diyemedin...

karısının kirası ve cocuklar bizde kaldıgı halde cocuk nafakası eşe veriliyor her ay düzenli olarak..

Yapmayın Allah aşkına, çocuk nafakası denilen para ile bir kadının çalışmadan iki çocuğuna bakabilmesi mümkün mü bu devirde? Kim kimi kandırıyor? Kadın çalışmak zorunda ise gündüz çocuklarına kim bakacaktı? Bu durumların olacağı tahmin etmeliydiniz evlenirken. İnsanlar iki maaşla bile çocuğuna bakamıyor, siz eski eşin çalışmadan çocuklarına nafakayla bakmasını mı bekliyorsunuz? Peki neden? Baba yeni eşiyle gününü gün etsin diye. Bir de başka bir yorumda yazmışsınız, hamileyim, eşim de çok mutlu diye. Eşinizin yarın öbür gün doğumunu heyecanla beklediği karnınızdaki çocuk için de "yuvaya veririm zorda kalırsam" diye düşünmeyeceğinden nasıl emin olabiliyorsunuz, hayret.

teşekkürler allah versin anlarsınız.

her bir cocuk için 150 iki cocuk 300 ve ev kirası 350

Aaa evet, 650 lira ile bu devirde çalışmadan iki çocuğa bakılır, üzerine bir de yazlık tutulur değil mi? Eğitim nafakası da ödenmiyor anladığım kadarıyla. Yani anneleri çocukları kreşe vermek istese kreş parasını o 650 liradan ödemek zorunda. Ancak bugün en kötü kreşin bile aylığı 500 lira, kaldı mı çocuklardan biri yine sokakta?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…