yapılanın yanlarına kalmasından korkmaktayım

eşinizin çocukları huzurunuzu bozacak diye (böyle bir ihtimale karşı çocukları yuvaya verince)evinizde huzurlu bir şekilde yaşayabileceksiniz. ne diyelim Allah mesut etsin.

aslında haklısın annenin durumunu tam olarak bilmek lazım onu suçlamak için aslında.benim de tanıdığım bir kadın vardı haklı sebeplerden dolayı evini terk etmişti.çocuğunu da babasının yanında bırakmıştı.çocuğunu almıycakmısın yanına diyordum dursun bakalım çocuk başlarına kalsın da benim değerimi anlasınlar diyordu.ama çocuk orda rezil oluyordu.çocuğunun psikolojisi de önemli diyordum bilerek almıyordu.ne bileyim o aklıma geldi.bu kadın da benim şartlarım yerine gelene kadar almıycam diye inat edip de çocuklarına sıkıntı çektiriyorsa dedim.bilemeyiz tabi.ama babanın durumu belli.ikinci eşi savunmuyorum tabiki.düşünceleri çok yanlış bi kere çocuklu bir adamla evleniyorsan bunu da hesap edeceksin.ama eşi çocuklarını isteseydi o da bu yüzü bulmazdı.

konu sahiibi arazi valla kadın dayanamadı.

çocuklar hakkında bu düşünceyle giderse zaten allah daha dayanamayacagı neler çıkartır karşısına bu nekii
gerçekler acıdır kaçmakla kurtulamaz gün gelecek buraya
ben aldatılıyorum çocugum için acı çekiyorum diyecek
etme bulma dünyası dicez bizde

çocukların annesi olan ilk eşe, gerekli kira ,geçim giderleri nafaka olarak verilmiş olsa,
kadın da deli değil herhalde, 2 çocuğunu bırakıp çalışsın..

çocukların annesi olan ilk eşe, gerekli kira ,geçim giderleri nafaka olarak verilmiş olsa,
kadın da deli değil herhalde, 2 çocuğunu bırakıp çalışsın..

Katılmamak elde değil. Hangi anne, yaşı küçük iki evladını üvey anne eline, veya onun lafına bakıp öz çocuklarını yuvaya bırakmayı düşünebilecek kadar vicdansız bir adamın eline bırakmak ister ki. Demek ki kendine yeni bir hayat kurabilmek için bir süreliğine tek başına mücadele etmesi gerekecek. Orada babaanne falan da var, şimdilik kendi sağlayabileceğinden daha iyi bir ortamda büyürler diye düşünmüş olabilir. Yuva meselesini muhtemelen bilmiyordur, duysa aklını kaçırır herhalde.

Çok üzüldüm çocuklara, içim acıdı.

ben yuva olayını tam anlayamadım... yuvaya vermek derken normal gündüz bakımevi tarzı yuva mı yoksa çocuk esirgeme kurumu yuvası mı? eğer gündüz bakımeviyse verilmeleri normal anne çalışıyor baba çalışıyor babanne istemiyor üvey anne de hamile. gündüzleri yuvaya gitmeleri mantıklı. ama çocuk esirgeme kurumundan bahsediliyorsa çok çok korkunç bir şey anne baba sağ babanne sağ ama çocuklar yuvada! olacak iş mi bu yükün altına nasıl girilir anlamak mümkün değil. bir de eşiniz boşanalı 1 yıl olmuş siz 4 yıldır tanıyormuşsunuz adam evliyken birlikte miydiniz yoksa şahsen mi tanışıyordunuz da sonradan aşka dönüştü? ve neden kimseye cevap vermiyorsunuz

Hayatımda ilk kez sanal dünyada karşılaştığım bir olay bu kadar etkiledi beni. Dün gece hiç uyuyamadım. Hep 3 aylık oğlumu düşündüm. Allaha onu kötülerle sınamaması için yalvardım. Küçücük çocuklara taşıyamayacağı yükler yüklememesi için. Ve evlenirken eşimle oturup "sahip olduğumuz ve olacağız tüm maddi kazançların benim üzerime olması" şeklinde konuşmamızın ne kadar doğru olduğunu anladım. Çünkü şu anda eşim dünyanın en iyi insanı bile olsa yarın öbür gün olası bir kötü tecrübede oğlum yuvaya verilme tehdidi altında kalmayacak. Asla. Allah kimsenin yavrusunu "üvey anne" eline düşürmesin. Tabi sözüm üveyliğini hatırlatmayan annelere değil.

Şikayetçi olmuşsunuz yeterli zaten ama bide kendi içinizde halletmeniz gerekiyor bazı şeyleri.Şöyle ki;o evden taşınıp mümkün olduğu kadar uzağa gitmek ve eşinizinde durumun vahimliğini farkedip annesi ve kardeşiyle sizi bir araya getirmemesi gerek.Eşiniz arada kalacak belki ama mutluluğunuz için bu fedakarlığı yapmalı bence.

İlk mesaja bakarak cevap yazmıyorum.
Ama başlığa bakarak cevabımı yazmak istiyorum.
Korkmayın sakın,yapılan hiçbirşey yapanın yanına kalmıyormuş öyle değil mi konu sahibi.
Korkmayın,insan ne ekerse onu biçer.

YUVA!!!!
YUVA DEDİ Mİ TÜYLERİM ÜRPERİR!!
BEKARKEN SENELER ÖNCE ANKARADA ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA ÇALIŞMAK İÇİN İŞ BAŞVURUSU YAPMAYA GİTTİM..ÇOCUKLARI BİR GÖRÜN..HEPSİ SEVGİYE MUHTAÇ...O BAKICILARA TEMİZLİKÇİLERE HEPSİ DE "ANNE" DİYOR...ANNE....
NE KADAR SICAKLIKLA İÇTENLİKLE SÖYLÜYORLAR ...BANA OTURMAMI BEKLEMEMİ SÖYLEDİLER YARIM SAAT İNCELEDİM ETRAFI ;ÇOCUKLARI...HEPSİ DE KÜÇÜCÜK 5-7 YAŞLARINDA...MUHTAÇLAR ;BAKIMA ;ŞEFKATE ;TERBİYEYE;GÜLÜMSEMEYE ;KUCAĞA...
SONRA Bİ KADIN GELDİ ONLARLA BANYO WC YÖNÜNE GİTTİ SONRA SIRAYLA ELLERİNE BAKTI BİTANESİNİN TIRNAKLARI MI KESİLMEMEİŞ ELLERİ Mİ YIKANMMAIŞ DİYE "SEN NEDEN BÖYLE YAPTIN "DİYE BİR TOKAT PATLATTI SURATINA...ÇOCUK NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI YANAĞINI TUTARKEN ...AĞLADI AMA SESSİZCE...ŞOK OLDUM ..O ANDA KADININ SAÇINA YAPIŞMAK İSTEDİM !...HEMÖ AĞLADI O ÇOCUK HEM DE KENDİNE VURAN PİSLİĞE ANNE DİYEREK DERT ANLATMAYA ÇALIŞIYORDU....
İŞTE YUVALARIN HALİNDEN BİR NEBZE ÖRNEK!!!!

Bunları anlattım ki bil yuvaların durumunu Allah vermesin sana bişi olsa doğumda ve çocuğun ortada kalsa öyle bir ortama gönderilmesini istermiydin?bunu iyi düşün daha ilk bebeğin inşallah yarın hareketlenince karnında daha da düşünecek kollamak korumak isteyeceksin çocuğunu..
ve malesef bi konuda kızdım sana!
sen ki bu adamın 2 çocuğu olduğunu biliyordun boşanma davası sonucunda velayetin babada kaldığını da öğrendin ki boşanmadan evlenemezdin;YANİ BİLE BİLE EVLENDİN BU DURUMU.!!ve şimdi hamileyim ben bu çocukları istemiyorum diyemezsin..Allah tan kork kendi çocuğundan çıkmasın inşallah bu durum..onlar küçük...kimbilir babaanneleri nelerle doldurdu..yani bilerek sana veya babana bişi sölememişlerdir..ya kaldı ki benim öz kızım bile bilmeden neler neler diyor bana bazen o da 6 yaşında...bazen hamileliğimin verdiği psikolojiyle ağlıyorum bana neden böyle dedi kızım diye..ama sonra mantıklı düşününce o daha çok küçük nebilsin ki konuştuklarının ne anlama geldiğini kavrayamıyor bile diyorum.....
LÜTFEN SEN DE ÖYLE DÜŞÜN..YAPACĞIN EN MANTIKLI ŞEY 2 ODALI Bİ EV TUTMAK..BİRİNDE SİZ BİRİNDE ÇOCUKLAR YATAR.AMA ŞU KAYINVALİDEN UZAK Bİ YERDE TUTUN..ÇOCUKLARI GÖSTERMEYİN....annelerine gelince kimse kınamasın çocukların annesini mutlaka almak ister ama alammaıştır eminim yoksa kimse çocuklarından ayrı durmak istemez.sen Allah rızası için güzel şeyler öğretmeye kalk onlara..eminim dal bile eğilirken onlar da eğiliecek sana zmanla.eşinle uzun uzadıya güzelce konuş destek iste ondan hamileyken hele de çocuk bakımı bilmezken hiç kolay olmadığını söyle 2 çocuğa bakmanın yardım etmesini söyle..sevgiyle aşılacak şeyler bunlar...gece işemesi mi var çocukların gece bezi alın bağlayın...kusura bakma tekrar ama sen bu çocukları bilerek evlendin...yani eşin senden saklasaydı haklısın dicektim !çocuklara pratik yemekler hazırlayabilirsin..onlara arada bi çikolata ufak hediyeler;tokala kalem vs verebilirsin bak nasıl sevgi oluşacak aranızda....işin zor olabilir zor görünebilir ama bile bile evlendiğin girdiğin bu yolda bunları başarmalısın ve bunun mükafatını da Allah mutlaka verecektir...
eşine de gelince yazık diyorum yazık.....ne olursa olsun çocukları için yuva lafını bile etmemeli!!!Allah vermesin hele biri kızçocuğu..ya ona bişi yaparlarsa!!malum yuvalardan bu tarz pis haberler çok duyuluyor...kızı oğlu başka tanımadığı insanlarla aynı çatıda olcak akibetlerini başlarına ne zaman ne gelceğini bilmicek ve kendisi rahatça başını yastığa koycak!!!!!!!!!PES!!!
ben inanın komşuya bırakmaya yanaşamıyorum kızımı hani çok mecburda kalmadıkça..zira bir arkadaşımdan "arkadaşımın 11 yaşındaki oğlu kızımı elle taciz etmiş 6 yaşındaki kızım içine kapanık oldu" sözlerini duyduktan sonra daha da dikkatli olmaya çalışıyorum..
uzun oldu ama söylemem gereken şeylerdi.lütfen kendi bebeğinizi o çocukların yerine koyun öyle düşünün derim.bu arada şimdiden hayırlı doğumlar dilerim..

Son düzenleme:

Ben nedense sizden hiç pozitif elektrik alamadım.İnsan değil kocasının çocuğu hiç tanımadığı, altını ıslatmış bir çocuk görse temiz çamaşır giydirir ona.Kim bilir neler dediniz neler yaptınız da burada sadece görümcem kaynanam kapıma kavgaya geldi diyorsunuz.Allah asıl fettan kadınlardan korusun hepimizi.

Bir de unutmayın ki ne ekerseniz onu biçersiniz.2 çocuğunu düşünmeden boşanmış biri 2. evliliğini çok daha rahat bitirebilir.Ver elini 3. eş...Bir gün sizin bebeğiniz de üvey anne eline düşebilir.Bunu unutmayın.Dünya hali.Ölüm var kalım var.Bilmem anlatabildim mi.

evet ben de düüşünür oluyorum ..ya diyorum Allah korusun doğumda bana bişi olsa iki çocuğuma ne olacak diyorum..eşime bazen soruyorum bunu bilemiyorum diyor...bilemiyorum..baba çalışmak zorunda mutlaka para gerek..ya annneanne ya babaanne bakıcak..ama ileride bi erkek mutlaka evlenmek isteyince gelecek hanım nasıl davranacak yavrularıma..Allah ım onları vicdan sahibi Allah tan korkan öz evladından ayırmayan birinin eline düşürsün derim bana bişi olursa..ne kadar iyi davranırsa davransın bilirim ki çocuk annesinin kokusunu arar..içine atar ...içlenir...o nedenle Allah hiç kimsenin evladını kendisinden hiç bir çocuğu da anne babasından ayırmasın dilerim mubarek cuma gününde...
aklıma geldi lisede bi arkadşım vardı uzun süre sonra aslında annesinin üvey olduğunu öğrendim çok şaşırdım hep annem çeyizime şunu yapıyor işliyor geceleri faln derdi..şaşırdım sordum çekinerek;üvey annen mi gerçekten?
anladı arkadaşım sorumun içeriğini;"evet üvey ama inan öz annem olsa bu kadar olur...beni çok sever beni 4-5 yaşından beri o büyüttü..bana dualar öğretti benimle ilgilendi terbiye verdi bugüne getirdi..çeyizimi yapmaya o kadar özenli ki...üztelik beni kendi çocuğundan ayırmadı kardeşim doğunca hiç bana ters davranmadı...üstelik hep beni annemin mezarına götürdü dualar okuduk birlikte..o benim öz annem gibidir ;annemdir "dedi..çok duygulanmıştım 13-14 sene geçmiş üzerinden ..hala aklımdadır....

Benim eline düştüğüm "üvey anne" fettanların başıydı. Beni neyden kınadıysa, küçümsediyse, ufacık şeylerden suçladıysa, aynısı hatta ve hatta çok çok daha fazlasıııı aşırı şekilde kendi kızında var ve şimdi kendi kızıda,yani kardeşim de üvey ana elinde :) Bu konuya tabi ki üzülürüm, yaşadıklarımı asla başka kimse yaşamasın. Ama bazen eskiden yanan canını hatırlayınca, düşmez kalkmaz bir ALLAH diyorsun.

İlk yazdığım o mesajı geri çekiyorum O elin kolun sinirden daima titresin emi !!

Birde karşı tarafa kızıyorduk eşini tanıyalı 4 sene oluyor ama eski eşinden boşanalı 1 sene !!

Hem yuvayı dağıt yık ! Sonrada bana böyle ettiler yok şöyle ettiler de ...Sonuna kadar haklılar..

Gözüne perde mi inmişti ? O bebeler sen eşinle konuştuğun zamanda vardı biliyordun onların babası olduğunu ve bırakamayacağını ..

Yuhhhh artık !! Nasıl bir vicdan var ki çocuk altına pisliyor ve sen degişmekten kendini alı koyuyorsun..Bu nasıl bir vicdan. ?

Dua ette eşin seni boşayıp üstüne evlenip birde senin bebeni yuva köşelerine atmasın..

Birde utanmadan oturmuş vicdandan bahsediyor...Yesinler.

Son düzenleme:

acaba neden rezillik çıkardı.k.valide..?
2 çocuklu oğlunun yuvasını yıkmaya çalıştığın, eşinden boşatmaya çalıştığın ,buna muvaffak olduğun için mi?

burada kaç kişinin k.validesi sevgililik döneminde veya nişanlılık döneminde bunları yapmıştır..
yapana değil, yaptırana bakmalı.

ayrıca 6 veya 7 yaşındaki bir çocuğun altına kaçırması eğer fizolojik bir sorunu yoksa tamamen psikolojiktir

kimbilir o çocuklara ne oluyor...

bir insan korktuğu zaman genelde altına işer eğer çişini tutup biriktirmediyse...

ve sen o çocuğu altı pis bir durumda bırakabiliyorsun hamilesin ya kendi bebeciğine birşey olmasın vallahi yazık utan ya...

dün geceden beri düşünüyorum...insanlar nasıl bencil ve acımasız olmuşlar...

6 yaşındaki çocuk kendisine sümüklü böcek diyince bunu ciddiye alacak kadar yetişkin bir kadın çocuk yapıyor kendi çocuğuna da küsersin sen

Son düzenleme:
Ben o yıl karmaşasını kaçırmışım.Helal olsun arkadaşım sana :13:

kusura bakma ama ben evlenmeden önce cocuklar konusunda eşim ve annesiyle konustm cocuklara annesi kendi bakacagını söyledi snırım kacırdgn noktalar var neyse sorun degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…