Yapışık ikizim olmaya niyetli KV

O gelmeden sen ona git. Erken davran, bugün de ben sana geldim de.
Başka bir gün bornozla kapıyı aç, anne banyo yapacaktım, bitince ben sana gelirim de.
Temizliği kayınvalidenin yanında yap.
Bir başka gün hazır bekle, kapı çalınca paltonu giyip tam çıkıyordum dersin, bir iş uydurursun. Annem şunu istedi veya şu faturanın son günü gibi...
Kursa, spora gitmek, işe girmek, güne başlamak söylenmiş zaten, bence de iyi olur. Tüm hayatın ev ve kayınvaliden olmasın, dışarıda uğraşların ve çevren olsun.

Yapmaz ki canım bi tabagı mutfaga goturmez ben iş yapsamda dk başı napıyon bitmedi mi diye sorar beni iyice krize sokar. O yuzden butun işlerimi o gelmeden bitirmeye çalışırım her zaman

Yanlış yapiyorsun işte..
Öğlene kadar uyu sonra o gelince uykulu gözlerle ac kapiyi sonra agiz ucuyla sorus sonra o yokmus gibi islere giris gelsin sorsun 10 kere ne yaptin diye umursama devam et..
Sen islerini bitirdikce o seni boş boş oturuyo sanıyor

kira ödememek icin hep ondan sonra aglayip zirliyorlar

Evimde oturmak yalnız kalmak gönlümce temizlik yemek yapmak istiyorum. Evden kaçmak istemiyorum ki ama olmuyor kadın bir rahat brakmıyor. Evi terketmeyi ciddi ciddi düşünür oldum artık
İşim var deyin evde durmayın gidin alışveriş falan yapın bi komşunuza gidin. Sık sık kendinize ev dışında meşgale bulun. 1 gelir 2 gelir bulamaz sizi. Bu gelinde evde durmuyor der zamanla seyreltir

insan kendi annesiyle herhün oturmaz senden yüz buluyor ki heralde yüzünü eksitmiyprmusun . kötü olmaktan korkma k köy bir piskolojiye sahip olmayasın

Offf Allahim yardimcin olsun bu tip. kayinvalideler neden rahat birakmazlar ki birak millet evinde rahat etsin. Bende alt ust oturiyorum ama kendileri sadece hafta sonu geliyorlar alt katta evlerine hafta ici baska yerdeler. Bu sene sonu temelli kalmaya gelecekler. Ben bile tedirgin olmaktayim simdiden dusununce surekli bir arafa olmak igrenc. Insallah dogumdan sonra ise girerim

Bu arada canim sen soyleyemiyorsan esine soyle o soylesin. Anne cok cikma yanina bu aralar biraz yalniz kalmaya ihtiyaci var rahat birakin desin

Oğlan annesi sanki kanuni annesi misali oğlu evlendiğinde gelinini küçümser...
Bazen inceden inceye laf sokar, bazen sanki oğlu ucuza gitmiş gibi hüzünlenir...
Geline "kızım" demez ama "anneciğim anneciğim" diye peşinden koşmasını bekler...
Gelin de kendini sürekli sınavda hissettiği için ağzıyla kuş tutmaya çalışıp yaranmaya çalışır.
Neredeyse ilk iki yılı iki şey ile doldurur;
Başarılı eş olduğunu kanıtlama ve borç ödemek.
Sevgili GELİN HANIM;
Kendinle barışık ol,
Kendini kanıtlamaya çalışmaktan vazgeç.
Ne ailen ne de eşinin ailesi sana madalya takmayacak.
Saygısız olma,
Surat asma,
Tepkisel olma,
Eşine bağımlı olma,
Ailesini de rakip olarak görme.
Ama kendini de değersizleştirme ,
Kimsenin de değersizleştirmesine izin verme.
Seni seven böyle sevsin,
Kabul eden de böyle kabul etsin.
Kimse kafasındaki gelin kıyafetini sana giydiremez,
Kimse senden habersiz seni kafasına göre şekillendiremez.
Eşinin ailesinin hatalarının acısını eşinden çıkarma,
Eşini onların avukatı yapma,
Onlarla geçinemiyorsan,geçinebilecek kadar samimi ol.
Eşini,senin ve ailesi arasında bırakma,
Eşin üzerinden değil,birebir iletişimle çöz.
Eşini ailesiyle paylaşmayı kabullen.
Kendi ailenle eşinin ailesini kıyaslama.
Sevgili DAMAT BEY;
Her durumda aileni savunma,
"Öyle demek istemedi" deyip hatalı kişileri temize çıkarma.
Hata yapan olduğunda objektif ol ama aracı olma,
Artık senin yeni bir ailen var,sınırları zorlama.
Kimseyi memnun etmek için evlenmedin,
Ailenin onayına göre evliliğini ölçme.
Eşinin ailesi ile olan yakınlık ile kendi ailenle olan mesafeyi kıyaslama. Eşit olmak zorunda değil.
Sevgili KAYINVALİDE ;
Oğlunu doğurman,ona sahip olma hakkını doğurmaz.
Çocuğunu yetiştirirken,geleceğini onun üzerine kurmak yerine kocanla bir "yarın"hayali kur.
Sen Brad Pitt doğurduğunu düşünüyorsan,gelinin de kendisini Angelina Jolie sanmasını hesaba kat.
Onlar artık bağımsız bir aile,kabul et.
Gelini küçümsediğin sürece ondan samimiyet değil,en fazla prosedür ilişkisi yaşarsın.
Oğlunun hayatında vazgeçilmez olmak için gelinini kötülemene gerek yok.
Terk edilme kaygını,gelini yetersiz göstermekle,oğluna çok düşkünlükle gideremezsin.
Oğlunu ya kök ailen(aslında ben) ya da eşin arasında bırakmakla sorunu çözemezsin.
Gelininle olan sorunu onunla yüzleşerek çözmelisin.
Kendini,gelin annesiyle kıyaslama. Kızının evinde arı gibi hizmet edip,oğlunun evinde hizmet bekleyen olmamalısın.
SERHAT YABANCI
İlişki-Evlilik Danışmanı

Ahh cnm ahhh bu kv deler neden hep böyleler biktirmasalar olmaz dibine kadar haklısın cnm evde yok numarası yapsan yada onun geldiği saatde dışarı mı çıksan markette komşuya yada çalışın durumunuz müsaitse

Arkadaşım sen neden o gelince işi gücü bırakıp oturuyorsun ki ? Öyle sohbet et ye iç otur herhalde peşini birakmaz.Sen normal canın ne yapmak istiyorsa onu yap,yemek,temizlik,banyo vs. Olması gerekende budur.
Daha yeni evli sayılırsın ,aman ayıp olmasın,aman yanlis anlamasın diye dizinin dibinde oturma,oda idrak etsin durumu.Yoksa hep böyle devam eder haberin olsun.Yarin öbür gün çocuk falan olunca daha beter olur söyleyeyim.
Haa herşeyi yaptın hala aynı mı,valla ister kussun ister kavga çıkarsın açık açık söyleyeceksin."Anne izin verirsen ben bugün yalnız kalmak istiyorum" diyeceksin.Normalde bunda kırılacak gucenecek bir şey yok,senin hakkın bu.Onun yaptığı düşüncesizlik.

Aslında en güzeli başka yere taşınmak.Boyle ömür geçmez.

Temizlik yap ,dışarı çıkacaktım de ,banyo yap ....kısacası onla oturmanın dışında bir hayatın olduğunu görsün... başım ağrıyor uyuyordum De .her gün olurmu ya insan rahatsız olur

Sanırım hem onun da gönlü olsun,kirilmasin,hem ben yalnız kalabileyim rahat rahat takilayim dusuncesindesin.O işler öyle olmuyor maalesef.Ya resti çekeceksin aranız biraz limoni olacak ama rahat edeceksin,ya da kuzu kuzu oturacaksin dibinde.

bence en güzeli her konu hakkında karşımızdakine açıkça geri bildirim vermek, illa ki kırarak yapmak zorunda değiliz , güzel bir diller sizin dediğiniz gibi söylenebilir katılıyorum

Kitap okuyun.Sana tv açayim mi anne müge anliyi desti izdivaci izlersin ben de halsizim odamda uzanip kitap okuyacagim da diyebilirsiniz.Sonuçta misafir degil aileden biri hergün hergun ikram olmaz.

Ay bi gün açma kapıyı duştaydım de yatıyorum de. Bi kac kere yap bunu farklı Aralık'larla
Veya kızım sana söylüyorum gelinim sen anla insanın özeli olur çat kapı komşuları hiç sevmem de
Veya eşin söyleşin
Veya sen anne arada görüşelim bak suan aramız iyi ama çok muhabbet tez ayrılık gibisinden bunlardan hangisi uyarsa artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…