Yapmaya korktukların zor değil, sen korktuğun için zorlaştırıyorsun

gizant

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
94
10
28
Ankara
kızlar yaklaşık 15 gün sonra bende boşanıyorum. 2 yıl evli kaldık, ilk haftadan bu evlilik ve bu adam çok zor dedim çocuk istemedim. eşime hep sınavları bahane ettim. konularımı belki hatırlayan olur. son konuyu açtığım gün evi terkettim. 3 gün içinde aileminde desteğiyle kendime ev tuttum ve taşındım. aynı süre içinde dava açtım, eşim son konuşmada çirkeflik yaparım benden boşanamazsın dedi ve yaptıda. mahkeme dilekçesinde beni ailemden ve çevremden uzaklaştırmak için çeşitli iftiralar attı.

çünkü ailemin bana destek olması onun işine gelmiyordu. ama başaramadı ailem hep yanımda şükür, hatta hepsi iyiki ayrıldın artık geceleri huzurlu uyuyoruz diyorlar. evi terketmemden bu yana 1 yıl olacak ve bu süre zarfında hattımı değiştirdim ve eşimin bana ulaşmasını engelledim. yani ben o evden çıktığımdan bu yana hiç görüşmedik. ama o bana ulaşmak için çok çabaladı, başaramadı, buna izin vermedim.

- halasına annemi arattı barıştırmaya çalıştılar annem net konuştu
- msnme mail attı benden cevap alamadı
- facesine "gizant lütfen beni ara yazdı" cevap vermedim
- faceme diğer mesajlar kısmından " seni almaya geliyorum", "mesajlarımı ya görmüyorsun ya da okumadan siliyorsun, ben ankaradayım gece 12ye kadar bana ulaş, eğer görüşmek istemezsen ara fazla vaktini almam" şeklinde mesajlar attı yine cevap alamadı
- youtubeye düğün videolarımızı, nişan sonrası eğlencemizin videosu, düğün slaytımızı yüklemiş, altınada "ben karımı çok sevdim, o benim varlığım, onunla olmaktan hiç pişman olmadım, yine olsa yine onu severdim, o küçük elleriyle bana yemek yapmasını özledim, ben sonsuza kadar onu sevicem ve onu bekleyeceğim" vs vs..... videoları youtubede o yükledikten 1 ay sonra tesadüfen gördüm.
- eşimin avukatı, benim avukatıma "müvekkilim çok üzülüyo, barışma ihtimali yok mu" şeklinde defalarca sordu. avukatım hayır kesinlikle yok dedi.

kızlar bana gelince bu forumdaki güçlü kızlarımızdan çok destek aldım. pek fazla konu açamasamda hep takip ettim burdaki konuları. ayrılacağıma hiç pişman olmadım. eğer ki ayrılmaya kalkışmasaydım eminim psikolojim alt üst olmuş ve hergün buraya kriz geçiriyorum şeklinde konular açacaktım. şu an evimde çooook mutluyum, burda ki her şey bana ait.

ders çalışıyorum, evlendiğim süre zarfında görüşemediğim arkadaşlarımla yeniden görüşmeye başladım, yeni yeni arkadaşlar edindim, 400 tl nafaka bağlandı, kiramı bununla karşılıyorum, kısa süreli işler yapıyorum(uzmanlık sınavlarına hazırlandığım için tam zamanlı işlerde çalışamıyorum), zaten bakımlı bir bayandım ama artık daha da bakımlıyım. ve en önemlisi bunu başardığım ve ona bu dersi verdiğim için çoooook mutluyum kızlar. o kadar güçlü hissediyorum ki kendimi. ne evimin adresini biliyor, ne telefonumu, ne de bana ulaşabiliyor, resmen gittim ve sır oldum onun için.

vee son olarakta "Yalnız uyumanın bekarlığın en büyük avantajlarından biri olduğunu söyleyebilirim. O kadar iyi uyuyorum ki, artık her gece yanıma birinin tüneyeceği fikrine bile katlanamıyorum"

ya sevdiğin halde ayrilmak zorunda kalsaydın ne yapardın?
keşke sevmeseydim keşke bana ayrilik karari alirken çirkeflik yapsaydı
keşke nefret etseydim keşke

ya sevdiğin halde ayrilmak zorunda kalsaydın ne yapardın?
keşke sevmeseydim keşke bana ayrilik karari alirken çirkeflik yapsaydı
keşke nefret etseydim keşke

meleğim bizde üniversitede tanıştık 4 yıl flört ettikten sonra evlendik. ama evlendikten sonra anladım ki beş para etmez bir adammış. ben şöyle yaptım meleğim, dedim ki ya bir ömür boyu alttan alarak bu sorunlu insanı çekeceksin ya da içinde ki aşk kırıntılarını söküp atıp kendine bambaşka bir hayat kuracaksın. çevrene öyle bir meydan okuyacaksın ki, sen yürüyeceksin onlar sadece bakacak.

ben ikinciyi seçtim ve planlarım tıkır tıkır işledi. bu hayatta kendi hakimiyetimi kurdum. unutma canım biz bu dünyaya tek geldik, tek öleceğiz ve tekte gayet iyi yaşarız. biz kadınlarda dünyayı arkamıza alacak güç var bu kesin. hatta istediğimiz zaman aldığımız kararlardaki ciddiyet olay yeri inceleme ekiplerinde yok. allah sana güç versin inş.

Her bir cümlenizden ne kadar güçlü bir kadın olduğunuz anlaşılıyor. Enerjinizi bir hiç için harcamak yerine hayatın daha anlamlı yönlerine sarf etmeyi seçmişsiniz. Tebrik ediyorum sizi.

4 yılda tanınamamış bir adam..
Aile büyükleri evlilik kararı almış gençlere derler hani acele etmeyin, tanıyın biraz.
Tanınmıyormuş. 4 günlük flörtte tanınamıyorsa 4 yıllık flörtte de tanınmıyormuş bir adam.
O zaman flörtleri uzatmanın bir anlamı yokmuş. Ailelerin tezini de çürütmüş olduk böylece

Her bir cümlenizden ne kadar güçlü bir kadın olduğunuz anlaşılıyor. Enerjinizi bir hiç için harcamak yerine hayatın daha anlamlı yönlerine sarf etmeyi seçmişsiniz. Tebrik ediyorum sizi.

teşekkür ederim canım. hayallerim yıkıldığında bende bir süre bocaladım, gerçeklere inanmak istemedim, başarısız bir evlilik yapmış olma düşüncesi beni alt üst ediyordu ve inanmak istemedim. ama gerçek olan bu değildi. 2 yıl verdiğim mücadelenin bir hiç olduğunu anladım ve hayallerimi yıkan bu adama pençelerimi çıkardım. sanırım hayatta en kötü şey insanın hayallerinin yıkılmasıymış.

çözüm neydi? yıkılan hayallerin yerine yenilerini kurmak. hemen harekete geçtim, ben güçlendikçe karşımdaki daha da yıkılıyordu. çevremdekiler nasıl bu kadar kolay atlattığıma anlam veremediler. bunun sırrı sadece o bu hayatta yokmuş gibi davranmak ve yeni hayaller, yeni başlangıçlar, yeni umutlardı...

evet tatlım sanırım şairin burda biraz kafası karışmış :)) aslında biz bir şeyleri seziyoruz ama evlenince düzelir, değişir diye görmek istemiyoruz. çoğu zaman çevremizdekilerde uyarıyor ama inanmıyoruz onlara.bize göre ilişkimiz dünyanın en güzel ilişkisi, dünyanın en iyi anlaşan çifti biziz, bu adamla kesinlikle evlenmeliyiz, başkasıyla evlenme fikrini düşünmek bile istemiyoruz çünkü seviyoruz bu adamı. ama o sevdiğimiz adam evlenince 10 katı değişip bize ayrılmaktan başka çare bırakmıyo.

sonuç olarak kuzum tanısanda, tanımasanda bu yola giriyosun farkeden çok fazla bir şey olmuyo, bu erkeğin evlenince egosunu eşiyle ne kadar tatmin ettiğiyle ilgili bir durum. yani bir kumar. şahsen ben kaybedeceğimi anladığım anda resti çektim ve en az zararla atlatan yani kazanan ben oldum.

önceki mesajlarnızı bilmiyorum ama merak ettim zorla mı evlendiniz sevmeden yoksa sevdinizde sonradan mı foyası çıktı mutluysanız şimdi sorun yok Allah karşınıza iyilerini çıkartsın

önceki mesajlarnızı bilmiyorum ama merak ettim zorla mı evlendiniz sevmeden yoksa sevdinizde sonradan mı foyası çıktı mutluysanız şimdi sorun yok Allah karşınıza iyilerini çıkartsın

canım üniversitede tanıştık. 4 yıl flört ettikten sonra evlendik. 2 yıl mücadele ettim psikoloğa falan gittim ama düzelmek istemedi. eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. sorunlu bir insandı ve beni çekmeye mecbursun falan diyodu. yani ayrılabileceğimi ve bu kadar kararlı olabileceğimi hiç kestirememiş elinden gelen tüm eziyeti yapmaya çalıştı. ama sanırım benim ne kadar güçlü olduğumu evlenince unuttu paşam, terkettim ve dönüp arkama bile bakmadım. şimdi perişan halde ama affetmeyi asla düşünmüyorum insanlar bence hadlerini aştıklarında bir bedel ödemeli.

Önceki konularını okudum, adam sütten çıkma ak kaşık değil.. Ama sendede olayları abartıp hemen sinir krizleri geçiren, her olayda ayrılmayı düşünen bir yapı var...Ve sonunda ayrılmışsında iyi hayırlı uğurlu olsun ama evlilik dinimizcede teşvik edilen bir kurumdur. Aile yapısı olmasaydı ne siz doğabilridniz ne de başkası. O destek aldığınız ailenizde olmazdı, boşuna burda milleti bekarlığa teşvik etmeyin. Unutmayın insanoğlu malesef kusurlu bir varlıktır, onu hemen bu defolu kusurlu diye çöpe atmak yerine keşke onarmayı tercih etseydiniz.keşke bu kadar yıkıcı olmasaydın belki zamanla adamın negatiflikleri pozitife dönerdi, her ikinizde olgunlaşırdınız.

Huzurunuz, mutluluğunuz net bir şekilde ortada. Doğru karar vermişlik bu oluyor demekki. Allah hakkınızda hayırlısını versin ve gönlünüze göre olsun, başarılar dilerim..

Evlenmeden önce hayaller kurardım eşimle birlikte tatile, sinemaya , gezilere gitme hayalleri...Ama evlendim eşim benden tamamen zıt çıktı.. Ev gezmelerini sever, sinemaya gitmekten hoşlanmaz, en büyük sevdiği şey evde huzur içinde yemeğini yeyip çayını içmektir.. Hayatım çok monotonlaştı, alışverişe bile gidemiyorum, ilçede oturuyorum ve burda gönlüme göre bir şey yok İl merkezinede arasıra gidiyoruz oradada bir sürü halledilmesi gerekn iş oluyor alışverişe fırsat kalmıyor, kalsada eşimin acele ettirmesinden birşey beğenemiyorum, ben bekarken bütün gün gezip öyle beğenir alırdım, canım istediğinde gezer, tozardım, babam birşey demezdi. Ztn merkezdede oturuyorduk, şimdi iş gereği ilçeye geldim her türlü kişisel bakımdam mahrum kaldım (, Hayatım evle iş arasında geçiyor, bir yere gitsem bile eşimle gidiyorum hep, özgür günlerimi o kadar özlüyorum ki istediğimi alabilmeyi kimsenin kusur bulmamasını, hep senin istediğin şeyin tersini isteyen birinin olmamasını..
tek yaptığım yemek yapmak, ev işleri, işe gelmek sosyal hayat sıfırlandı iyice ( Sadece paylaşmak istedim kendimi çok üzgün hissediyorum ' Eşimde bana benzeseydi biraz ne olurdu

Burdan başka derdimi paylaşabileceğim kimsem yok..Kendimi hala çok üzgün hissediyorum, lütfen yorumlarınızda yapıcı olun...

Eşim.. Aslında iyi, içkisi kumarı sigarası olmayan, birikim yapabilmek adına birçok şeyden feragat eden birisi. Beni sever haftasonları çekirdek ailemizle mangal yakarız, bazende bana kahvaltılar hazırlar.. Ama sinirlendiğinde kendini kaybediyor ne yapacağı belli de değil..

Dün akşam işten geldim, dondurma almıştım sen hamilesin yapar içerikli şeyleri yeyip durma diye bana biraz söylendi. Tek yediğim yapay şey bu ztn, çünkü çok seviyorum. Beslenmeme acayip karışıyor..
Neyse akşam yemek hazırladım, onu çağırdım bana dombili dedi şakayla biraz kızdım ama geçiştirdim, 10 dk geçti bu defada benide mi subo güreşlerine hazırlayacaksın diye yine gıcık bir şaka yaptı..Neyse ben artık patladım, senin yarın yiyorum hamileyim diye kilo aldım, kilo için çocuğumu istemeyeyim diye sinirlendim bağırdım.. Sonra bu kendin bana her şakayı yaparsın ben yapınca kızarsın demeye başladı ki ben ona on kere sordum kırılıyorsan yapmam diye, kırılmadığını söylemişti. Ama ben defalarca kiloma takılma dedim ona ki ztn bu konu morelimi çok bozuyor.. Neyse ben saydım o saydı.. Sus artık deyip ağzımı bütün gücüyle kapattı boğuluyordum nerdeyse, ellerini tırmaladım bıraksın diye, bıraktığındada tekme attım bacağına, sonra bütün gücüyle tokat attı, oan neye uğradığımı şaşırdım, çünkü bir şiddet uygulamadığı klamıştı.. bir yandan ağlayarak bir yandan giyinerek evi ter etmeye hazırlandım, kapıya durdu gitmeme izin vermedi en sonunda çekildi kapıdan.. Ben otogara gitmek için çıkmıştım ki,, arkamdan arabayla geldi görmezden geldim, biraz daha takip etti,, sonra arabadan inip yüzü perişan bir şekilde özür diledi benden biraz konuşalım sakinleş seni ben bırakacağım ototgara dedi. Sonra bir yere oturduk konuştuk yine beni suçlayıcı konuşmaya başladı,, hiç gönül almayı bilmez ki ztn..Bnede bırak beni otogara dedim, tmm deyip yine beni eve götürdü... Artık itirazda etmedim eve çıktık konuşmadık hiç gitti sigara alıp içmeye başladı önceden bıraktığı halde,, sonra gece konuştuk biraz,, ben onu bırakıp gideceğim diye çok korkmuş ben seni asla boşamam ama sen beni boşarsın dedi.. Bende benim can güvenliğim yok çok kontrolsuz sinirleniyorsun dedim.. Ya bir insan bir melek bir şeytan olur mu anlamıyorum ki..

konularını aynen kopyaladım gelincik8787 eğer amacım burda birilerini bekarlığa teşvik etmek olsaydı ilk teşvik edeceğim kişi sen olurdun emin ol buna. evlenmeden önce kurduğun tüm hayalleri yıkmış bencil bir adamla evlenmişsin bu bir. eşin senden tamamen zıt, sosyal hayatın sıfır. bunları ben yazmadım kendin söylemişsin.

hamileyken sana tokat atan vicdansız bir eşin var!!!! ki dinimizde vicdan çok önemlidir. ayrıca evlenmek farzsa boşanmakta sünnettir din derslerini de senden öğrenecek değilim, çünkü herkesin inancı kendine. bence sen çok zayıf bir karaktersin konuma yazdıkların ve açtığın konuları düşünerek bunu çıkardım. şiddet görüyorsun ama ayrılmaya cesaretin yok. peki kırılan gururunu nasıl tamir edeceksin dayakta yesem, mutsuzda olsam ayrılmak günahtır, bekarlık kötü, pis, kaka. ya bunlara katlanmayıp ayrılan kadınlar? işte onlar senin baş düşmanın, çünkü sen başaramadıysan kimse başaramasın, diğer kadınlarda senin yaptığın gibi sinip otursun, beklesinler ki şiddet eğilimli kocaları ilk önce tokat, sonra tekme, sonra aldatma, sonra öldüresiye dövme eylemlerini gerçekleştirsin. kadın en sonunda boşanmaya kalksın ama yıllarca yaşadıklarının acısını çeksin, tamiri neredeyse imkansız yaralar açılsın içinde.

Lütfen arkadaşım Allah akıl fikir vermiş bizlere şurda ayrılmak üzere olan ve hayata yeniden başlamak için birilerinden güç almaya ihtiyacı olan o kadar çok kadın var ki işte bende onlara gerçek hikayemle destek olmaya çalışıyorum. sen eşine destek olmaya devam et hatta kendi kendine tokat atta paşanın elleri yorulmasın...

KK bu kadar dirayetli kadın görmemiştir... helal olsun.

Helal olsun sana cesaretine,yenilmezliğine ve mücadelene,burda anlaşamayıpta maddi manevi güvensizlik gelecek kaygısıyla eşim dediği her neyse artık o adamın derdini çeken o kadar bayan varki..örnek olsun..hayattaki en değerli şey önce kendimiz bir kere geliyoruz bu dünyaya ve en güzelini yaşamak hayaller kurmak mutlu huzurlu olmak hepimizin hakkı birilieri çıkıp ben buna izin vermem diyorsa eğer..sürekli ruhumuzu yiyip bitiriyorsa,virüz gibi,hastalık gibi..günden güne eritiyorsa o yolda devam etmenin hiçbir anlamı kalmıyor ozaman...

tek de gayet iyi yaşarız ama ben kocamla yaşamayı tercih ederim ama tabii sorunlu bi evliliğin varmış ve en iyisini yapmışsın yani ömür boyu çekmektense yol yakınken bitirmek en iyisi

Hakikaten ilginc bir yaklasim olmus.
Ben bu hikaye de sonsuz bir ozguven ve reform gordum.
Unutmayin fedakarlik tek tarafli oldugu zaman insani hastalik derecesinde yipratir, ugras ve emek iki tarafli olmali, baslarken nasil iki kisi cikiyorsak yola devamliligi icin de ozverinin iki tarafli olmasi sart!

Hikayede ki bayani sadece tebrik etmek istiyorum. Sizin durumunuzda olupta cesareti olmayan arkadaslarin yoluna az da olsa isik tutmus oldugundan dolayi...

Son düzenleme:
daim olsun kararının verdiği mutluluk sevgili hemncinsim. ben böyle kadınları gördükçe çok gururlanıyorum cinsiyetimle. sevmek de bize çok yakışıyor gidilmesi gerektiği yerde çekip gitmek de..

teşekkür ederim canım. ben bu konuyu açarken ayrılmak isteyipte ayrılamayan kadınlara destek olmayı amaçladım ama güçlü kadınlara tahammül edemeyen bayanlar çıkıyo arada. eminim şurda mutsuzum, eşim aldattı, eşim bana vurdu gibi konular açsaydım aynı bayanlar bu defada, boşanın lütfen kendinizi ezdirmeyin derlerdi. dediğin gibi hayatta en değerli şey biziz, herkes her şeye mutlaka muhalefet olacak önemli bizim ne istediğimiz. ben istedim ve yaptım bilseydim daha önce yapardım. 2 yıl bile büyük bir kayıpmış diyorum şimdi. huylu huyundan vazgeçmez hayat felsefem oldu.

sende çok güçlü bir bayansın bu belli ve senin gibileri görünce daha da güçleniyorum. sevgiler :)

Benim yaptığımı yapabilen kadınlar gördükçe mutlu oluyorum
Tebrik ederim arkadaşım hayatına sahip çıkmışsın.
Zamanında bende yaptım aynısını. Ve iyi ki yapmışım.
Şuan mükemmel bir adamla evliyim ve çok mutluyum.
Sende çok daha güzel günler göreceksin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…