Yapmaya korktukların zor değil, sen korktuğun için zorlaştırıyorsun

hakkında hayırlısı olsun canım,bende sabredip sabredip bi anda karar verenlerdenim,süreç zor olsada hayat insana herşeyi alıştırabiliyor..

daim olsun kararının verdiği mutluluk sevgili hemncinsim. ben böyle kadınları gördükçe çok gururlanıyorum cinsiyetimle. sevmek de bize çok yakışıyor gidilmesi gerektiği yerde çekip gitmek de..

tatlımmm teşekkür ederim. çok güzel söylemişsin çevrenin bize yakıştırdığı hayatı değil, bizim kendimize yakıştırdığımız hayatı yaşamalıyız.

hakkında hayırlısı olsun canım,bende sabredip sabredip bi anda karar verenlerdenim,süreç zor olsada hayat insana herşeyi alıştırabiliyor..

canım bizlerde sabır taşı değiliz ki bir yerde patlıyor insan. eminim kurtarılacak bir evlilik olsaydı kurtarırdın. sen iste yeter ki hayat çok güzel yapılacak o kadar güzel şeyler var ki. evlenmeden önce kurduğun ve eşin tarafından yıkılanlardan arta kalanı da sen kendi ellerinle yık ki geriye üzülecek hiçbir şey kalmasın. sonra yepyeni hayallerle başla yeni hayatına sonra bir bakacaksın ki ohhh hayat güzelmiş onsuzda iyiki yenilmedim demeye başlamışsın. Allah yardımcın olsun sana güç versin.

teşekkür ederim canım bende seni tebrik ederim. hem güçlü olduğun için hem de yeni yuvan için. Allah sizi nazarlardan saklasın. umarım tüm kadınlar haklı oldukları kadarda güçlü olurlar. sevgiler

teşekkür ederim canım. Allah sizin gibi düşünen bayanları eksik etmesin. Gücüme güç katıyor böyle bayanların var olduğunu bilmek. olumsuz yorumlar mı? mücadelemde hiç haksız bir durum görmüyorum. görenlerin ise dönüp hayatlarını ve kafa yapılarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. biz kadınlar köle değiliz. ama illaki vursun, dövsün, aldatsın yinede ayrılamam kölesi olurum diyenlere sözüm yok. sevgiler

Evlilik kadına sunulmuş tek alternatif ne yazık ki toplumumuzda. "Yuvayı dişi kuş yapar." "Kol kırılır yen içinde kalır." " Dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek dolanmaz." " Erkeğin elinin kiri." uzaaaar gider. hiç evlenmedim. 2 nişanlılık geçirdim, ilkini şiddet ikincisini ihanet sonucu bitirdim. Erkeklere de acıyorum, üzülüyorum.. Ne yazık ki çocukluklarından itibaren benzer kalıp zihniyetle yetiştiriliyorlar "koçum, aslanım, sen kız çocuğusun kapa bacaklarını, oğlum sen aç pipini göster.." Oldum olası bu ikiyüzlü tutumu kabul edemedim. Gene annelerin yani kadınların bu konuda çok hatası var ne yazık ki.. Biz kadınız, her şeyden önce bireyiz, kimsenin malı namusu falanı filanı değiliz ! bu dünyayada evlenmek için gelmedik. Ha aşık oluruz bu çok insani bi duygu ve yuva kurarız sevdiğimiz erkekle. ama bu onun kölesi olduğumuz anlamına gelmez. gelmemeli. Biz kadınlar her yönden erkeklerden çok daha güçlüyüz aslında ve erkek çağlar boyu bu açığı kapatmak adına türlü oyunlar oynadi kadın üzerinde. ana-erkil düzenlerde geldik bugünlere. Ben neden böyle çıkışa çıkışa yazıyorum çünkü çok sinirliyim. en son bi erkek arkadaşım vardı 5 aydır beraberdik. kendisiyle ideolojik olarak benzer görüşlerdeyiz (öyle sanıyordum). biz onunla el ele 8 mart kadınlar günü yürüyüşüne katıldık ve avaz avaz slogan attık beraber " inadına isyan inadına isyan inadına özgürlük." diye. görünüşte kadın hakları savunucusu bu beyimiz beni aldattı. sonra çok yalvardı ve son bi şans istedi.. ben ikilemdeyken de 2. ihanetiyle karşilaştim. eyvallah diyip çekip geldim. bitirdim. her şekilde irtibatı kestim. 1 hafta geçti aradan ve ben hayatıma kaldığım yerden devam etme kararı aldım. çektim arkadaşımın yanına gittim. ve bugün ondan aldığım mesajlarla hala midem sinirden ağrıyor. "ben erkeğim yapabilirim, sen kadınsın yapamazsın..." daha neler neler. Yani zihniyet ne yazık ki çoğunda aynı. Yeter artık. cidden yeter. biz kadınlar bizi erkekler üzsün ağlatsın diye gelmedik dünyaya. tek gayemiz susup sineye çekmek olmasın lütfen. gücümüzün farkında olalım. kendimizi ezdirmeyelim. çifte standarta ve ikiyüzlü zihniyete her zaman karşı çıkalım. yetiştireceğimiz evlatları bu bilinçle yetiştirelim. oğlumuza tanrının ona verdiği cinsel organıyla dünyanın efendisi olamayacağini öğretelim, kızımıza kimsenin malı namusu olmayacağini öğretelim. kadın isterse dünyayı değiştirir.. ama bu sindirilmişlik yok mu işte....

ağzına sağlık cnm ne güzel yazmışsın. iyi ki ayrılmışsın tatlım seni tebrik ediyorum dersini vermişsin herbirinin. tüm kadınlar senin gibi olsa tabuları yıkarız diye düşünüyorum. ama ne yazık ki "niye boşanıyorsun ki mücadele etseydin ya diyen kadınların sayısı az değil" yani şunu demek istiyorlar "ben aldatıldım, şiddet gördüm, aşağılandım ama affettim kocamı, sen şimdi boşanarak benim yapamadıklarımı yapıyorsun ve ben bunalıma giriyorum, ben nasıl çekiyorsam sende çekmelisin, sorun sende bence, sen evlilikten sıkılmışsın" vs...

artık erkeklere suç bulmuyorum. önce kendine çekidüzen vermesi gereken bence kadınlar çünkü ne kadar güçlü olduklarının farkında bile değiller.

Helal olsun. Bu kadar güçlü olabilmenizi takdir ediyorum. Burada ne güçsüz kadınlar gördüm.
O adam önünüze engel koyduğu halde kararınızdan dönmüyor ve korkmuyorsunuz. Siz mutluysanız hiçbir sorun yok.

teşekkür ederim canım. çok çok mutluyum meleğim. 1 ay şu evden çıkmasam yine mutluyum. çünkü artık tüm eşyalar benim, her akşam eve gelip eşyalar çizilmiş mi, bozulmuş mu, elektrik süpürgesini nasıl altını niye çizdirdin böyle diyen bir adam yok. hepsini ona bıraktım gitti. ikinci el eşyalarım gözüme o kadar güzel geliyor ki evlendiğimde alınan ve hiçbir zaman bana ait olmayan eşyaları düşündükçe elimdeki ikinci ellerin kıymetini daha iyi anlıyorum. en önemlisi her şeye ben karar veririm, ben istemezsem benden boşanamassın diyen bir erkeğin otoritesini reddedip, aslında ben istersem her şey olur diyerek kendi otoritemi kurmaktı.

tebrık ederım masallahh umarım ayrılanlar ve ayrılık asamasında olan herkes senın kadar güçlü olur...cok sevındım böle olmana... kadının içindekı gercek gücüortaya cıkarmıssın canım

Cok dogru tespit etmissin , kendileri yapamadıkları icin yapan kadınlara karşı içten ice düşman oluyorlar .. Evlilik icin tabi uğraşmalı ama bazen malesef bazı sınırlar aşılıyorsa güçlü olmalı ve arkana bakmamalı diye düşünüyorum ..
İsyerinde bi arkadas vardı , kocası kendinden yasca küçüktü, herseyini kabulleniyordu elinde tutsun diye , en sonunda yüzü gözü mor gelmeye başladı , zavallı ailesi kızı almaya çalışıyordu gitmiyordu , hepimiz bütün arkadaslar söyledik yok dinlemedi , yazık degil mı bu evlilik mı simdi , ask sevgi degil bu zayıflık baska bisey degil ...bu evliligin neyini kurtaracaksin ...

benim eşime, çocuğumun babasına laf söylemek size düşmez...Evet biz onunla sarsıntılar yaşadık ama sabrettik, bazılarının yapamadığını ve aramızdaki birçok sorunuda halletik şükürler olsun.. Zaten hayatta hiçbirşey emek vermeden zorluk çekmeden düzelmiyor malesfe ben buna inandım ve kolayı seçmedim kalıp mücadele vermeyi seçtimmm...Cesaretimde yerinde hamdolsun düzenlii geliri olan bir bayanım, ama evliliği mecburiyet için değil eşimi sevdiğim için yürütüyorum....Sizin gibide milletin ayıbını arayıp durmuyorum.. Şu hale bak krndini haklı çıkarmak için gitmiş bütün konularımı aynen kopyalamış buraya, bu kadarda bir insan küçük düşürülmeye çalışılmaz...Eşinizide kim bilir nasıl yıldrıdınız geçmişi deşip durma ahlakınızla. Siz bu zihniyetle devam edin.. feminist zihniyetiyle size mutlulukla bakalım 60 yaşına geldiğinizde kim olacak yanınızda dayanacak bir dal bile bulamayacaksınız..

Son düzenleme:

içine sindiremediğin şeyler var besbelli, her bir cümlenden haset ve kötü niyet fışkırıyor. Allah yardımcın olsun... ne diyeyim...

çocuğun yokken yolun başında boşanmakla en iyisini yapmışsın yazdıklarından güçlü özgüvenli bir kadın olduğun belli umarım bundan sonra çok mutlu olursun canım

gelincik arkadasim; benim cumlelerimi de yanlis anlayip anlamamak senin insiyatifine kalmis, nitekim buyuk bir yanilgi icindesin arkadasim..
Buyuk mucadeleler verdim ve evliligimi kurtardim, senin gibi kolayi secmedim, demissin konu sahibi arkadasa ama buna ben de katilmamakla birlikte, mucadeleni sadece tek tarafli verip yiprandigini taa buralardan hissettim yazdiklarinla. Yanlis anlama guzel hos, yikmamissin yuvani sapasaglam kalip surdurmeyi basarmissin umarim daim de olur. Ama umarim gunun birinde, keske ben de bu konu sahibi arkadasim gibi bir tavir almis olsaydim zamaninda demek zorunda kalmassin umarim arkadasim.

Cunku ben bu hikaye de gercekten ayaklari yere saglam basan, kendisine saygisi olan bir bayanin, belki de kiminin yapmaya cesaret edemedigi sonsuz bir ozguven gordum..

içine sindiremediğin şeyler var besbelli, her bir cümlenden haset ve kötü niyet fışkırıyor. Allah yardımcın olsun... ne diyeyim...

hamile bir kadına bu kadar pervasızca konuşan birinden kötü niyet fışkırır ancak.. Ne diyeyim KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE AİTTİR...Arkadaşa biraz uyarı yapmaktı niyetim, demekki kimsenin ders almaya bile mecali yok.. Öyleyse varın bildiğiniz gibi yaşayın,düşünün...

Tek taraflı bir mücadelem olmadı, böyle olsaydı kendimi köleleşmiş hissederdim. Karşımdakinde bir değişim ilerleme göremeseydim yıpranırdım ztn, ama ondada bir gayret seziyorum, kendini düzeltme çabası görüyorum, nitekim birçok şeyide düzelttik hamdolsun

Ben sadece tespitte bulundum, kötü söz falan etmedim; ha ettiysem de eyvallah benim olsun. Yok hamileyim , yok kötü konuştun vs. sıralayarak olayı dramatize etmene gerek yok. Bu arada kime neyin dersini veriyorsun onu da anlamadım. Allah selamet versin, ıslah etsin. Daha da yorum yapmıyorum sana.

sizin gibi birinin yorum yapmaması yapmasından daha hayırlıdır, ıslah edilecek birini arıyorsanız aynaya bakmanız yeterlidir

Engebeli bir yolculuğu ferah bir şekilde tamamlamışsınız ve mutlusunuz, önemli olan da bu değil mi zaten :) Allah mutluluğunuzu daim etsin. Güçlü bir duruşa sahipsiniz, umarım bundan sonrasında da aynı duruşu sergilersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…