Yaptığı işten utanıyorlar.

Konu sahibi kuzenimin basina geleni anlatayim
Dayisinin kizini seviyormus bir zamanlar
Kuzenim uni mezunu sevdigi abla ise dikis nakis kurs hocasi yengem istemedi diye kavusamadilar ve kuzenim 40 yas ustu hala evlenmedi tek kurus ta yedirmedi ailesine ustune 3 tane uni okuyup universitede mudur oldu en son okudugu bolumde elektrik elektronik
Kiz ise evlendi hatta dugunune gitmistik kucucuktum ama asla unutmam
Mukemmel bir ceyiz ve ev hazirlamis kendilerine
Hala kurs hocaligi yapiyor

Önünde iki sık var
Ya evleneceksin
Ya bekleyeceksin
Ask her zaman gelmez onune

Ben onlisans mezunuyum
Esim ortaokul
Kultur seviyesi oturup kalkmasi hic oyle göstermiyor ama
Bir başka kuzenimin esi okumus ama okumasaymis daha iyiymis dedirtiyor

Öncelikle ilişkilerde benzer ekonomik ve kültür seviyesindeki insanların beraber olması gerektiği düşüncesine %100 katılıyorum fakat bu konuda anlam veremediğim noktalar şu
Bildiğim kuryelerin geneli 3-3.5 k civarı alan kimseler yani yeni yapmıyorsa bu işi kurye asgari ücret almaz. Öğretmen maaşı ne kadar bilmiyorum ama hadi 4.5 olsun eeee arada ne kadar fark var ki yine ezbere ekonomik olarak denk değilsiniz yorumları yapılmış?
Çocuk üni. Mezunu, konu sahibide öğretmen arada eğitim olarak nasıl bir fark gördünüz acaba sevgili kk hanımları? En basitinden
Çocuk otursa 1 sene kpss çalışsa memur olabilme ihtimali varken nasıl ortadaki ekonomik ve eğitim farkından bahsediyorsunuz çıldırmamak elde değil cidden...
Mezun olur olmaz 3 bin lirayla amele gibi çalıştırılan avukat arkadaşlarımdan biri olsaydı bu konu içerisinde o zaman ekonomik farktan bahsedilmezdi ama dimi hayat ve türkiye şartları der geçerdik ama aynı ücreti almasına ve üniversite diploması olmasına rağmen şuan kuryelik yapan biri olunca ekonomik ve eğitim denkliğinden bahsediyoruz akıl alır gibi değil.

Kpss gibi tek ayağımla çözebileceğim bir sınavla bu ülkede memur olup sonra küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşan insanları hiç anlamıyorum vallahi...
Konu sahibi karşındaki insan çalışkan, huyu, suyu iyi bir adamsa aileni falan boşver. Şuan kuryelik yapıyor olması ebediyen kurye kalacağı anlamına gelmez. Babam ilkokul mezunu ve babam 9 yaşındayken 7 kardeşi varken dedem hapse girdi. 9 yaşından beri çalışıyor 10-15 tane farklı iş yaptı seyyar satıcılıktan, kamyonculuğa, çıraklıktan, mermerciliğe, en son istanbulda taksiciydi baktık olmuyor taksiyi satıp Memlekete döndük ufacık bir şehre g.doğuda ve son 10 sene içinde ticaretle uğraşıyoruz. Şuan aylık gelirimiz min.60-70 bin ve bu kazancı ilk okul mezunu ama Çalışan didinen ekmeğini taştan çıkaran bir adam yaptı. Kısaca herşeyden önemlisi kişinin çalışkan olup olmadığı çalışkan adam bugün kuryelik yapar, yarın kurye şirketi kurar.
Bakma sen bizim kk hatunlarına çoğu kabul etmiyor gibi görünsede hepsi bu hayatın kalıplarına boyun eğmiş çoğu zaman inkar etselerde hayatın piyonu olmuş insanlar.
Karşındaki insanın kişiliği, huyu, suyu sıkıntılıysa mesleğinden bağımsız yol ver gitsin şayet herşey iyi hoşsa sırf sözde eğitim ve ekonomik fark dediğiniz şey yüzünden vazgeçme..

Öğretmen erkek olsaydı kızın ailesi ayıla bayıla verirdi kızı... O bence şimdilik kurye diyelim çalışma saatleri ,zor şartlarda işini tamamlamak kolaymı ? İlerde başka iş bulur farklı meslekler deneyebilir,güvenlik sertifikası alsa mesela en basitinden daha iyi bir iş ortamı bulur...hayatta herşey bizim için.. ben para için sevgilimi bıraksam ömür boyu aklımdan çıkaramam heralde...

Ben lisans mezunuyum devam edecektim aslında dereceyle bitirmiştim ama annem artık yeter kızım dedi gecem gündüzüm ders olmuştu..
Eşimle tanıştım kendisi lise 1 terk ,rızkı veren rabbim aylık geliri eşimin çoğu memurdan daha yüksek..kendini geliştirmeye çalışan toplumda saygın bir insan...çalışma hayatımda oldu ama eşim ev işlerine pek yardım edemedi elinden gelmiyordu gerçekten çok komik şeyler gördüm..Bir kızım var 12 yaşında kardeşi olsun istedik tedavi üstüne tedavi çok yıprandım.. son denemelerimi yaparken şimdi ikizlerimizi bekliyoruz...

Evlenilecek adamda karakterlimi, dürüstmü, çalışkan mı, sorumluluk sahibi mi bunlara bakın bence..Ve en önemlisi sizi seviyor mu? İnanın evlendikten sonra diğer şeyler önemsiz kalıyor..Çalışkan ve akıllı bir gençse ekmeğini taştan çıkarır..Hayat bu varlığa güvenme düşersin darlığa demiş atalar boşuna dememiş..Sizde onu seviyorsanız ve onu ailenize ezdirmeyeceğinize inanıyorsanız evlenin.Yok etki altında kalacaksanız aşkınıza sahip çıkamayıp onu ezdirecek ve sizde başına kakabilicekseniz hiç bu yola girmeyin..Ben ne zengin ne yakışıklılarla evlenip mutsuzluktan ölenleri gördüm..

yani, mesleğe göre insan gruplandırmak.
ailen evet seni düşünüyor normal olarak ona sözümüz yok.
helaliyle ekmek kazanan birinede Bon olsom otonordom demeye hakkı yok ablanın.
o kuryelikle ev geçindiren çoluk çocuk okutan insanlar var.
kaf dağından azıcık iniversin.

Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Ablanıza verdiğiniz cevabı takdir ettim ve çok beğendim.

ben erkek olsam böyle bir aileye asla girip kendimi üzmezdim. adam tembel, beleşçi olsa her laf söylenirdi ama düzgünce işe giden adama laf söyleniyor. kendi denginizde birini bulun çok ayıp terbiyesizlik resmen. atanan her insan müthiş insan algısı artık midemi bulandırıyor. iş yap desen yapamayan memurlar el üstünde tutulurken yemeğini taştan çıkaran adamlar mı utandırıyormuş

Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?

bir insanı yaptığı işten dolayı hor görmek kesinlikle çok çirkin.. kimse aynı şartlarda doğup büyümüyor. birisini yermeden önce kendi geldiği koşullara bakmalı insan ve karşısındaki aynı koşullara sahip değilse asla söz sahibi olmamalı diye düşünüyorum.
bu bağlamda erkek arkadaşınızı hor görenleri kesinlikle kınıyorum.
fakat erkek arkadaşınızla eğitim, kültür, gelir seviyeleri eşitliği gerçekten önemli. bugün aşk ile belki de ufak da olsa hayat karşısındaki çabalamasına acıma ve destek olma duygusu ile bazı şeyleri göremiyor olabilirsin ama ilerleyen yıllarda bu durum iki taraf için de inan sorun olacak..
bu şekilde yapılan evliliklerin çok büyük bir oranının sonu hüsranla bitmiştir maalesef. sizin bu konuda istisna olma durumunuz ufak bir şans sadece.
ha dersen ki şansımı deneyeceğim sen bilirsin buna hiç kimse karışamaz. ama bunları da bilerek evliliğe yürümeni ve bir kaç kez daha net bir şekilde düşünmeni öneririm.

Kisiligi,karakteri, size olan davranışı tabiki cok cok cok önemli ama bu üçüyle iş bitmiyor maalesef. Konu evlilikse gerçekçi konuşmak gerek. Maddiyat çok önemli. Ailenizin veya ablanızın davranışı her ne kadar uslup olarak kötü olsa da sizi düşündükleri icin soyluyorlar.

Ailen hakli denk degilsiniz maddi ve egitim yonunden cok farklisiniz malesef. Bu simdi gozunuze batmiyor ama evlenince girdiginiz cevre yasadiginiz hayat bunlar hep sorun olacak. Kadin cocuk doguruyor ona bakmak istiyor bu durumda esiniz sizi gecindirebilecekmi? Malesef sanmiyorum. Herseyi goz onunde bulundurmalisiniz ve evlilikte denklik cok önemli

Evlilik içinde hem sevgili, hem ev arkadaşı, hem yoldaş.... Bir sürü şey oluyorsunuz. Kendinize sorun sizden daha düşük standartlarda yaşayan biriyle ev arkadaşı olur musunuz, tatile gider misiniz? Çünkü onun standartları sizin yaşam kalitenizi düşürecek. Daha iyi bir gelecek planı varsa ve mantıklı ise sonrasında evlilik düşünülebilir.

Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi

Ablan halt yemiş. Kusura bakma ama ablan kötü biri.

Pardon ama kurye olunca ne oluyormuş? İnsanların kendilerini kaf dağında görmeleri kadar iğrenç bir durum yok.
Yazıklar olsun insanları çalıştıkları işle yargılayacak kadar düşmüşler.
Kimseye muhtaç olmamak için çalışıyor daha ne olabilir?
Baban ne yapıyor? Fabrikatör falan mı? Ablan enişten kurumsal firmalarda yönetici falan sanırım?

kurye oldugu ıcın tabıkı utanılmaz ama davul bıle dengı dengıne derım hep
evlılık sadece sevgıyle yurumuyor hayat zor evlılıkte zor hersey zorken barı bırbırınıze denk olunda ıletısım kultur farkları ve erkegın kompleks yapması sorunlarını yasamayın degıl mı ama

Hiç bir mesleği küçümsemiyorum, alın teri dökülen her meslek kutsaldır. Ama bir şekilde denklik olması gerektiğini de düşünüyorum.

Ben eğitim, kültür, yaşanmışlık, aile denkliği yakalayamadığım biriyle evlilik düşünmezdim. Küçümsediğim için değil, anlaşamayacağım için. Kendini geliştirme olayına da çok inanmıyorum ben. Arkadaş ilişkilerimde bile eğitimi daha düşük olan sohbetim muhabbetim farklı, daha eğitimli olanlara farklı. Eğitim her zaman kültürü beraberinde getirmiyor tabi ki ama çoğu insan üniversite yıllarını iyi değerlendirirse bir sıçrama yaşıyor bir çok alanda bence. Okudukları değişiyor, inandıkları değişiyor, bakış açısı değişiyor. Bu süreci yaşamamış biriyle ben yapamazdım.

Para mesele değil. Bir şekilde kazanılır. Az para kazanan üniversite mezunları da var karun kadar zengin ilkokul mezunları da. Önemli olan diğer şeyler bence.

Kpss gibi tek ayağımla çözebileceğim bir sınavla bu ülkede memur olup sonra küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşan insanları hiç anlamıyorum vallahi...
Böyle diyerek siz binlerce insanı küçümsüyorsunuz. Bu sınavı kazanamadığı icin yıllarca mesleğine atanamayan hatta canına kıyanlar var. Ayıp bu söylediğiniz. Belki bu niyetle söylemediniz ama yanlış anlaşılmaya çok müsait.

şimdi adam Türkiye de değil de ABD de kurye olsaydı istifa et git yanına bak ekmeğini taştan çıkarıyor yorumları havada uçardı

Avukat arkadaşım ABD de kurye olarak 6 yıl kadar yaşadı

hayat sizin ama kimsenin burnuna yer yok

eğer sokmayın burnunuzu diyebilecekseniz yolunuza devam

burada lise mezunu hatta daha az eğitimli adamlar ile öğretmen evliliği örneklerimi bol bol yazdım

hayat sizin, buna sahip çıkacak olan da sizsiniz

bu arada geçen gün iki kişi toplam 20-25 bin TL gelir sahibi olmaktan söz edilen konu vardı hatta eşi 30 bin kazanırsa kadın da çalışmayabilir vs deniyordu

yani sizin aldığınız 5000 TL de kimine göre çokkk az

başkalarına göre değil kendinize göre şekillenin

Back
X