yaptığım yanlışın içinde boğuluyorum:(

Sırıtmadığı müddetçeden kastım sizin dedikleriniz zaten
tesettürde dekolte olsun,göğüsler taşsın tüm kıvrımlar belli olsun
o öyle mutlu çünkü mü dedim ben :)
Abartılmadığı müddetçe yakışan giyilir..
Ama tesettür sıfır bakımsızlık değildir..
Eşarbını özenerek bağladı diye aaa şuna bak hoş,güzel olmaya çalışıyor
nerde kaldı onun tesettürü diyenler var yahu..
Kimse kusura bakmasın..
Olay başkalarına güzel görünmek değil,olay kişinin kendisini iyi hissetmesi
elbette giyimine özenecek kendi için ama herşeyden önce..
Bu tesettürlü,açık herkesin hakkıdır.
Ben bunu savunuyorum..

Ama sunuda diyim kapanip acilirsan daha kötü olur durum.. tavsiye etmiyorum yani dinincini inancini kuvvetlendir kocan ada birsey diyemiyorum o nasil öyle bir aileden gelmis anlamis degilim. Örtünmek kapanmak ilgi cekmemek icindir ztn göze batmamak icindir.. Esin nasil dar giyin makyaj yap diyor merhametsiz cok üzücü bir durum..

Ben sahsen esimden cok sogurdum öyle kapanmaktan degil ! Sanki seytan onu buna sürüklüyor seni rahatsiz ediyormus gibi cünkü cok güzel bir yoldasin bacim bunu unutma imtihan dasin hayatinin en önemli noktasin dan birindesin dayanmaya direnmeye calis acildiktan sonra cevren disinda ALLAH katinda bile sorunlar cikabilir..

Dilerim insALLAH acilmaz dinimize göre bir hayat sürdürürsün kocanida akillandirirsin, cünkü bu yaptigi cok büyük bir günah rabbim islah etsin !

konu sahibini istemediği hayatı dayatanlar var zaten her konuyu bir dine çekme modası başladı kimden ne çıkar sağlıyorlar bununla bilmem ama ben arkadaşın istediği gibi giyinmesinden yanayım.nasıl mutluysa öyle buna allah da memnun kalacaktır emin olun.

Allahın emirleri kuranda var memnun etmek isityosak emirlere uygun yaşamamız gerekli..
herkes fikrini yazıyo ama Allahın memnun olacağı şeyleri kişisel fikirlere indirgemek yanlış...

Arkadaşlar kapalılık size göre doğru olmayabilir ama benim ve benim gibilerin inancına göre doğru burda ne siz bizi nede biz sizi yargılayabiliriz. Olayı bu noktaya kadar çekmenin bir manası yok. Konu sahibi pişmanım demiş bizde ona yorum yapıyoruz ama her konuda olduğu gibi iş tartışma noktasına geliyor. O yüzden herkes kendine baksın ben kapalı olmamdan dolayı inanılmaz mutlu ve huzurluyum ve bundan gurur duyuyorum Allah herkesin kalp gözünü açsın inşallah

canım ben de kapandım 1 yıl kapalı kaldım üniversitede çok sorun yaşadım ailem desteklemedi vs açtım. çok pişmanım keşke açmasaydım. bir kere açtıktan sonra kimse beni ciddiye almadı, kimse kendi isteğimle kapandığıma inanmadı.şimdi ikiciye cesaet edemiyorum. bence asla açılma ve tesettürlü bir bayana yakışır gibi giyin. kendini kötü hissetme eşin de alışsın evde yalnızken dekolte kıyafetlerle gez. sana bayılsın. dışarı çıkarken kapatırsın. sonra da ona dersin ki: bak ben bütün güzelliklerimi sana saklıyorum. sakın açılma. açmanın sonu yok. açtıkça açası geliyor insanın. eşine bu mahrem durumun onda bir güzellik oluşturması gerektiğini söyle. her yerinin eşine özel olduğunu, ondan başkasının göremeyeceğini söyle. evde yeterince çekici davranırsan, bu durumun kendine has olduğunu anlayınca alışacaktır.

unutma: mühim olan eşinin ne düşündüğü değil, mühim olan senin ne düşündüğün de değil, mühim olan Allahın cc ne istediği... Allah cc yardımcın olsun. şeytana uyma.

5-6 yıl önce kapandım.ailem karışmadı.niye demediler, sorgulamadılar.fakat akrabalarım, çok bilmiş teyzelerim, dayılarım,yengelerim sürekli laf soktu örtme, açıl dediler.inanın, başımdan örtüyü çekip alacak gibi davrandılar çok üzüldüm ağladım.yani üzerine vazife olmayan herkes karıştı.evlenmek için gelen bir talibim bana başımı açmamı bile teklif etti.ayrıca memurum,çevremde işimde çeşitli sıkıntılar yaşadım ama hep dik durdum hiç birini takmadım çünkü ben istedim, ben yaptım ve hayatımda hiç bu kadar huzurlu olmamıştım.şimdi herkes kabullendi,gayet rahatım.bunların hepsi faso fiso ben kendimle yaşadım ne yaşadımsa.bu sebeple diyorum ki arkadaşım çevreyi takma,kalbine sor, kendinle konuş,önce seninki ne diyor ona bak.açıl ya da kapan bunu ancak içindeki söyler.hakkında hayırlısı olsun.

Ahzab suresi 59. ayet,Nur suresi 31. ayet,Nur suresi 60. ayetleri okumanızı öneririm..
Başörtüsü takanlar,başlarında yalnızca bir bez parçası değil,ayet taşımaktadırlar,var mı ötesi..
Yok siyasiymiş tarzı polemiklere zaten girmek istemem..
Ve de dini konularda bana göre böyledir,sana göre şöyledir gibi ifadeler sakıncalıdır,önümüzde Kuranı kerim gibi mucize bir kitabımız var şükürler olsunki,açalım,okuyalım,bilgi sahibi olalım..Anlayamadığımız yerlerde Peygamberimizin hadisi şerifleri mevcut,daha da anlayamaz isek çok değerli alimlerin tefsirleri var,lütfen bunlara duyarsız kalmayalım..

emir deyip durmayın ne emri, emirler bellidir namaz oruç zekat... haybeye birilerinin siyasi malzemelerine alet oluyorsunuz emir dedikçe.namaz kılmayan türbanlılar türedi sizler yüzünden.

Kur-an'ı Kerim'in Nur suresini okursanız anlarsınız. Lütfen dikkat çekmek için kendinizi anlamadığınız konuların içine atmayın. Ayrıca türbanlılar çoğalmış size ne? lütfen siz kendi giyiminizle ilgilenin. arkadaşa yardımcı olacaksanız olun, olmayacaksanız konuyu saptırmayın. farkındaysanız size dinimizde tesettür var mı diye sormuyor. belli ki onun dininde tesettür var. sizinkinde yoksa bu sizi ilgilendirir...

evet islamda 2. 3. eş alma var ama savaşların yoğun olduğu zamanlarda erkek kıtlığından dolayı kadınları koruma amaçlı var. saptırıyorsunuz.

Rabbim Seni Bunlarla İmtihan ediyor Sakın Gücüne Gitmesin Namazını kıll duanı et rabbim seni en kısa sürede feraha ulaştırıcaktır. Unutmaki şuan imtihandasın

Yorumlarınızdan anladım ki başkalarının dediği gibi değilmiş hayat...yani bu ülkede zorla açılanların sayısı zorla kapatılanlardanda fazlaymış !....zorla kapatılmak nasıl iyi birşey değilse zorla açtırmaksa ondan bin kat daha kötü bşy neticede insanların inançları söz konusu herkesin saygı duyması lazım hem kapanmanın kime ne gibi bir zararı olabilirki????? hem bir erkeğin eşini açmaya çalışmasınıda anlamış değilim çok enteresan.....konu sahibi arkadaşa bunları yazmak istedim....kendi isteğinle kapanmamışsın başkalarının gözüne girmek için kapanmışsın yani bilinçsizce yapmışsın ve seni sıktı tabikide :))) sen eskiye dönmeden önce dinimizde kapanmanın önemi ve yerini araştır eminimki açılmak istemiceksin ve kimin ne dediğinide umarsamıcaksın içindeki huzur yetecek sana ve zamanla öğrendiklerini eşine öğretirsen oda destek olucaktır sana..insanlar bilmedikleri şeylerden hoşlanmazlar...önce bilmek lazım....ama bu cesaretin için senide ayrıca kutluyorum zor olanı seçmişsin tebrikler umarım devamınıda getirirsin....

Sen eğer böyle düşünüyorsan açıl canım sen zaten hiç yol alamamışsın. Allah'ın emrini değilde insanların görüşlerini düşünüyorsun. Diyecek hiçbirşey bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…