- Konu Sahibi everytime_night
-
Namaz kılmayan türbanlılar derken sınıflandırma yapıyorsun. Namaz herkese farzdır türbanlı türbansız, yani türbanlı namaz kılmıyor diye sizden dahamı çok günah işliyor. Yok öyle bişey günahın diyeti aynı. Hem örtünme yok diyen arkadaşlara da çok üzülüyorum. Bütün islam alimleri aynı ağızdan yanlış yorumlamışlar demi örtünmeyi. Hadi onu geçelim biraz islam tarihini araştırırsanız Peygamber efendimizin (sav) ailesinin nasıl giyindikleri konusunda bilgi sahibi olursunuz. Sünnet Kuranın uygulamasıdır insanlara anlatılmasıdır. Bilip bilmedenbazı şeyleri inkar etmemeye dikkat edelim. İnsan her türlü günahı işleyebilir Allah(cc.) da affetder ama şirke düşünce Allah korusun dinden çıkar insan.
arkadaşlar merhaba ben ramazan ayında kapandım kendimi hazır hissediyordum yani öyle sandım yanlış yaptım diyorum çünkü hem kendimi hemde başkalarını kandırmış oldum ama hiç ayak uyduramıyorum psikolojim alt üst oldu bu kadar sorun olcağını sanmamıştım önceden çalışırken makyaj malzemeleri satıyordum bir firmada ve haliyle hep makyajlı gezerdim rüyalarıma bile giriyor kendimi hep açık görüyorum saçlarım fönlü falan kendimi şuan 40 yaşında bi kadın gibi görüyorum giyimimle ne biliyim içime asla sinmiyor kapalılarda makyaj yapıyor bende yapıyorum ama dozunda yapmak istiyorum fakat eşim beğenmiyorum ikide bir laf sokuyor ama kapalıyken full makyaj yapamamki çok arada kaldım eşimde destek olmuyor mesela pantolon alıyorum eşim çok bol alma diyor yakışmıyor falan diyor ama kapalı bi insanda daracık şeyler giyemezki eşimde ne isteğini bilmiyor hem kapalı ama açıkmşı gibi giyinmemi istiyor resmen psikolojim bozuldu bazen hakaret ediyor yok kötüyüm çok çok günaha girdim napcam bilmiyorum açılırsam milletin dilinden kurtulamam hele eşimin tarafından eşimin ailesi kapalı insnlar onlara göre çocuklu kadın kot topuklu giyemez çok kötü boşluktayım ne yapacağım ben eşimle bile bu konuyu konuşamıyorum ama çok sıkıldım ruhum daralıyor artık[/QUOTE
Bak ben sana kendi hayatımdan bir örnek vereyim. Ben 20 li yaşlarda Allahı hiç aklıma getirmezdim hatta bir işim düştüğü zaman dua ederdim. Zaman geçtikçe içimde tarifsiz bir korku ve istek başladı tabi buna yaşadığım acılarda etken olmuştu. Acılarım, üzüntülerim büyüdükçe ben Allaha daha yakınlaşmaya başladım hergece saatlerce dua ediyordum hatta kimseyle konuşamadığım için bildiğin Allahla konuşuyordum çünkü beni duyuyor ve yanımda olduğuna çok inanıyordum. Gel zaman git zaman içimdeki duygular daha da yoğunlaştı ve kendimi sorgulamaya başladım. Neden? neden Allah benim dualarımı kabul etsin ki ben onun hangi emrine uyuyordum...! Bu soruyla birlikte yavaş yavaş namaza başladım şimdi daha iyi dua ediyordum hani namaz kılıyorum ya Allahta duamı kesin kabul eder diyorum. Ama hala acılarım sürüyor kabul olan bir duam yok, Yıllar geçiyor ben aynı yerdeyim ama isyan etmiyorum tabi. Sonra yine kendimi sorguluyorum bu acıların sebebi ne? Aynaya bir bakıyorum ki gerçekle yüzleşiyorum. Onca dua ederken aslında bunu çözecek olan ben olduğumu görüyorum. Bu sefer bu hatamdan dönmek için dua etmeye başlıyorum. Fazla uzatmayım gel zaman git zaman ben kendi yolumu bulduğumda huzura kavuşuyorum. Bu seferde imanımın artması için dua ederken buluyorum kendimi sonra kapanmak için. Evet finali söylüyorum 2 sene içinde kendi işimi kurdum, kötü olan bana zarar veren bütün çevremden sıyrıldım, hayatımın insanıyla tanıştım, evlendim, ramazanda çok ettiğim dua kabul oldu kapandım, ve sanki ben hep kapalıymışım gibi hissettim kendimi. Eşimde bende namazlarımızı elimizden geldiği kadar kılıyoruz çok şükür, iyi giden işimiz var, mutlu huzurlu yuvamız var bunu birde çocukla süsleyecektik ama malesef kalp atışlarımız durduğu için miniğim gelemeden kaybettik. Yine isyan etmiyorum çünkü o vermiyorsa daha hayırlısını verecektir. Sözüm ona kimseye takılma içinden ne geliyorsa onu yap buda senin sınavın. Bol dua et ama hazır değilsen açıl demek ki vakti ve zamanı gelmemiş.
şöyle demek lazım, biraz önce birinin dediği gibi, evet çokeşlilik var ama yapılmıyor...
sen mantık çerçevesinde o zaman türbanda varmış ama artık yapılmayabilir dediğin zaman ne olursun maazallah şirk koşarsın dinden çıkarsın
niye çünkü bazısının işine gelmez.
onun için evet var diyeceksin ama yapmayacaksın mantık bu.
yahu tesettürün modası olmuş, allasen tüesettürün felsefesine uygun giyinmeye çalışan insan bile hangi çantayla hangi ayakkabıyı kombin yaparsam daha güzel olurumun peşine düşmüş hala tesettür diyorlar ya asıl komık olan bu...
burka versen giymez çirkin bulur ama renk renk eşarpla allı gullu pardesülerle haram bakıştan korunur
yersen.
e sonra islam tarihinden konuya girmek garip oluyor.
peygamber efendimizin eşlerininde bugün ne giysem hangi eşarbımla hangi kotumu kombinlesem gibi dertleri var mıydı acaba?
ha pardon çağın gerekliliği böyleydi değil mi?
Canım onların zamanında böyle kombin yapacak ne durumları nede bunları bulacakları bir yer varmış. Şimdi çok eşliliğin o dönemde neden olduğu belli erkeklerin hepsi savaşta şehit düşüyor ve kadınlar koruma amaçlı alınıyor ve şimdiki zamana göre erkek kendine güveniyorsa yetim bir kadını 2. eş olarak alsın o zaman eşide onay veriyorsa bu beni ilgilendirmez ki. Tesettüre gelincede ister kırmızı taksın ister siyah buda kimseyi ilgilendirmez o Allahın emrindeki gibi örtünüyor kime ne. Boş konuşmamak lazım biraz araştırmacı olsak aslında gerçeği daha genç yaşlarda öğrenirdik. Ben bile 30 yaşında gerçeği gördüm ve geçmiş günlerimin ne kadar boş olduğuna hala yanarım. Benim sülalemde anneler hariç tek kapalı benim ve Allahıma binlerce kez şükrediyorum ki onun yoluna en azından adım attım. Burda açık arkadaşları asla kınamıyorum çünkü imanın ve paranın kkimde olduğu belli olmaz. bundan 5 ay öncesine kadar bende açıktım çünkü. Güzel giyinmek gerek buda bir sünnettir unutma ama tabi güzel olacak diyede abartmamak lazım
Öncelikle hayırlı olsun Allah bu konuda içindeki soru işaretlerini gidersin tez zamanda..
Yaşadığın duygu karmaşasını anlıyorum.
Kapalı ya da açık beğenilmeyi herkes ister..
Hele de eşi tarafından çok hoş olmuşsun
bu sana çok yakışmış cümlelerini duymak her kadının ihtiyacıdır..
Ben eşin destek olsa bu karmaşayı yaşayacağını sanmıyorum.
Ama amacın eşinin ailesi beğensin olmasın..
Tesettürün takva boyutları vardır canım..
Ben kendimi böyle iyi hissediyorum demek önemlidir..
Tabiki çok dikkat çekici makyaj, ya da kısacık badi altına
daracık kot giyip başını örtmek hoş durmuyor..
Tesettüre upuzak,yakışıksız bir kapalılık oluyor bu..
Ama dar pantolon topuklu ayakkbını giyip,diz altı tunik ya da pardesü giyebilirsin..
Makyajda da kırmızı ruj sürme, ama hafif parlatıcı,göz kalemi sana
iyi hissettiriyorsa sür.. Kendini zamanla daha güzel bulacağına,
daha iyi hissedeceğine inanıyorum..
Etek pantolonlar kısa ceketler hem tesettüre uygun benim için
hem de çok şık duruyor mesela..
Ama kimi için etek pantolonda uymaz tesettüre.
Kimi abartır tunik de olmaz bileğe kadar inmeli pardesü der..
Bunlar göreceli oluyor herkesin tutumu farklı..
Bana göre bacakları ortada bırakan etek, ya da tüm vücudu
ortaya döken kıyafetler, kopkoyu makyaj dışında
insan kendini iyi hissettiği gbii giyinerek de tesettürünü yaşar..
Onun bunun lafına takılma..
Tesettürünü çok uclarda yaşaman gerekmiyor dediğim gibi.
Çünkü herkesin tutumu değişiyor..
Ama tesettür bakımsız,şık olmayan kadın olmak zorunda değildir
ben bu anlayışa çok kızıyorum.
Burda tesettürlü gelinlerin süsüne,gelinliğindeki gösterişe laf eden
bayanlar bile görmüştüm ve çok kızdım açıkçası..
Tesettürlü bayanların da hakkı değil midir şık ve hoş olmak?
Tabiki yukarıda açıkladım sırıtacak durumları ama bazıları tesettürü
aaa sıfır makyaj,sıfır süs,sıfır gösteriş olmak zorunda gibi konuşunca
sinirleniyorum ben..
kadınların haram bakışlardan korunması gerekiyorsa erkeklerin neden bu kötü bakışlardan korunması gerekmiyor ya da çok eşlilik neden sadece erkeklere tanınan bir hak bunları hiç düşündünüz mü? kadının kişiliği yok sayılıyor!
Eki Görüntüle 579780
dinimizi layıkıyla yaşamayacaksak, o bir parça bezi tepemize kondurmanın anlamı yok..
cahiliye döneminde fazlaymış da 4e inmiş. sizinkine ölümü gösterip sıtmaya razı etmek denir. :)
İstediğin kadar gösterişsiz ol bazen bazı adamlar yine kötü gözle bakıyor..hayır değildir evinde istediği kadar şık ve hoş olabilir ama dışarı çıkınca tesettürün asıl amacı olan o gösterişsiz halleriyle dışarı çıkmak zorundadırlar.
tesettürün felsefesi dikkat çekmemek ve haram bakıştan korunmaksa şık ve hoş olarak bunu beceremezsiniz.
mantık hatası var çelişki var burada..
İstediğin kadar gösterişsiz ol bazen bazı adamlar yine kötü gözle bakıyor..
Haram bakıştan korunmanın tek yolu sıfır bakım,al üstüne çarşaf,
ya da bosbol ne varsa değildir ki..
Tesettürün tek bir kalıbı olmak zorunda değildir..
Kadın kendini tesettürlü mutlu hissediyor ama etek giyemiyor mesela
mecbur mu? Onun yerine pantolon üstüne uzun tunik tercih ediyor..
Yine vücut hatları kapalı ama daha rahat,mutlu,huzurlu..
Bundan kime ne?
Tesettürü tercih eden bayanlar için kuralları başkaları koyamaz..
Açıklar için de aynen böyle..
Ben herkesinsırıtmadığı müddetçekendisini iyi hissettiği gibi giyinmesini savunuyorum.
Herkesin doğruları farklıdır tabi..
aynen öyle ya tam yap ya da kendine göre açıklama yapmaya çalışma lastik gibi oraya buraya çekip kendini kandırma
ama o zaman öyleydi bu zaman böyle diyemezsin din için
bilhassa Kuran-ı Kerim zamanın ötesinde bir kitapsa o zaman bu zaman diyemezsin
çok eşliliğe ama o zaman diye başlarsan tesettürüde buna dahil edebiliriz, ama sen hayır benım dediğim dahil edilir, tesettür edilemez dersen, sen bu dini kendine göre kullanıyorsun demektir
sen dine uyacağına dini kendine uydurmaya çalışıyorsun demektir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?