yaptığım yanlışın içinde boğuluyorum:(

şu sıralarda kapanma baskısı yapmak moda oldu bu yolla birilerine yaranacaklar sanırım.konu sahibi arkadaşım sen söylenenlere bakma dinimizde örtünme gibi şeyler yoktur tavsiye niteliğindedir isteyenler beyza bilgin hocanın ki kendisi ilk kadın vaizdir kitaplarını okuyabilir.

sonra senin hatan ailesi kapalı biriyle evlenmen hemde tamamen giyim tarzları farklıymış. ne işin var onunla. senin dengin olduğun gibi kabul edecek biriyle neden evlenmezsinki sonra böyle kandırmalara gelme yok şeytan deniyor filan basbayağa sana uygun değil bu giyim tarzı demek ki. sakin ol hayat senin. istediğin an açılabilirsin. bu gücün var.

buradan evlenecek genç kızlara tavsiyem kendilerine denk kişilerle evlenmeleri. sonra böyle baskılarla uğraşır üzülürsünüz.

arkadaşım zaten eşimin annesi babası yok ölmüş ama ona anne babalık yapan teyzeleri abileri var düğünde bile herşeye karıştılar ve ben bişey dediğimde eşim bana kızdı onlarda ailem sayılır diye o yüzden onlara çok önem verir ayrıca eşimle tanıştığımda oda böyle konulara çok uzaktı birlikte çok eğlenceli şeyler yapardık balayında bile gezdik tozduk barlara falan diskolara gittik bana hep saçlarını şuna boya böyle kestir bak yakışır diyen insan değişti bi an demek istedğim çocuk olunca kapanmaktan bahseder oldu çocuk olunca annenin daha özenli olması gerektiğini söyledi zaten ben evlenince bekarkenki gibi giyinmedimki hiç daha dikkatli oldum ama eşim hep ailesinden etkilendi tamam kapanmak dine bağlı olmak haşa kötü değil ama ben hazır değilmişim bunu anladım açıkkende abdest alan kuran okuyan bi insandım ben bi arkadaş öyle bişeyler yazmışki sanki açık kadınlar hiç dua kuran bilmez ne açıklar var ve ne kapalılar var onlarıda gördük

Bu tür konular yoruma açıktır ve tartışılması gereken yer burası değildir. Uzayıp gider bu konu. Konu sahibi arkadaşım sen gönlünden geçtiği gidi hareket et.

arkadaşım zaten eşimin annesi babası yok ölmüş ama ona anne babalık yapan teyzeleri abileri var düğünde bile herşeye karıştılar ve ben bişey dediğimde eşim bana kızdı onlarda ailem sayılır diye o yüzden onlara çok önem verir ayrıca eşimle tanıştığımda oda böyle konulara çok uzaktı birlikte çok eğlenceli şeyler yapardık balayında bile gezdik tozduk barlara falan diskolara gittik bana hep saçlarını şuna boya böyle kestir bak yakışır diyen insan değişti bi an demek istedğim çocuk olunca kapanmaktan bahseder oldu çocuk olunca annenin daha özenli olması gerektiğini söyledi zaten ben evlenince bekarkenki gibi giyinmedimki hiç daha dikkatli oldum ama eşim hep ailesinden etkilendi tamam kapanmak dine bağlı olmak haşa kötü değil ama ben hazır değilmişim bunu anladım açıkkende abdest alan kuran okuyan bi insandım ben bi arkadaş öyle bişeyler yazmışki sanki açık kadınlar hiç dua kuran bilmez ne açıklar var ve ne kapalılar var onlarıda gördük

arkadaşım belli ki ailesi doldurmuş onu yoksa bir anda değişim normal değil dediğim gibi ailesi sana denk olanla evlenmen gerekirdi çünkü bekarken çevresinden etkilenmeyebilir ama evlenince bak doldurmuşlar onu o da sana baskı uygulamış. psikolojik anlamda seni kötü hissettirmiş..sana tavsiyem kır kalıplarını istediğin gibi bekarken nasıl oluyorsa o şekilde giyin bir işe gir çalışmıyorsan bir birey olduğunu anla. sen bir kadınsın güzelliğinin farkına var dini inancını yaşarsın yine bunlar engel değil.

Nasıl iyi hissedecekseniz,öyle yaşamalısınız..

Son düzenleme:
Kendini nasıl iyi hissediyorsan o şekilde giyin...
Senin hayatın, kimse müdahale edememeli...

Şu an ya sınanıyorsun, ya da cidden hazır değilmişsin, mutlu değilsin...
En önemlisi de huzurlu değilsin...

Allah ile senin arandadır bunların hesabı, 3. kişileri sokma aranıza...

Hmm demek ki eşinizi fena doldurmuşlar.. Çocuk oldu diye sen başka bir kadın mı oluyorsun..Sen sen olmuyor musun,ne mantıksız değil mi.. :ssz:

Ama seni olduğun gibi kabul etmeli ve bu şeklide senin yanında olmalı... Baskıyla olmaz ki ya.. Yine böyle bir karar alırsan seni bağlar.. :ssz:

arkadaşım belli ki ailesi doldurmuş onu yoksa bir anda değişim normal değil dediğim gibi ailesi sana denk olanla evlenmen gerekirdi çünkü bekarken çevresinden etkilenmeyebilir ama evlenince bak doldurmuşlar onu o da sana baskı uygulamış. psikolojik anlamda seni kötü hissettirmiş..sana tavsiyem kır kalıplarını istediğin gibi bekarken nasıl oluyorsa o şekilde giyin bir işe gir çalışmıyorsan bir birey olduğunu anla. sen bir kadınsın güzelliğinin farkına var dini inancını yaşarsın yine bunlar engel değil.

eşimin davranışı yüzünden kendime özgüvenim kalmadı önceden kendimi savunur kavga ederdim ama artık kendimi kötü yararsız en kötüsüde çirkin hissediyorum

paylaşın hemen cevaplayalım. senin okuduğun kitabı bir sen okumadın herhalde. dinin büyük oranı yorumdur ama bu yorumlar tek doğru olarak kabul edilemez.buyur paylaş.bakalım hangimizin yorumu doğru.

zaten bunlara inanıp aldatıldım diye ağlayan kadınları anlamıyorum zaten senin inancına göre kocan isterse 2., 3. eş alabiliyor. neden üzülüyorsun aldatıldım diye?

Canım ayet dedikleri "Başınıza aldığınız örtü yakanızı (göğsünüzü) kapatsın" diyor.. Yani bağrını açma diyor.. Bunu nasıl saçının tek teli görünmeyecek şekilde kafanı sıkı sıkı sar gibi alıyorlar çok merak ediyorum.. :37: :37:

ceza alıcaz valla,fazla uzatmayalım... :ssz:

eşimin davranışı yüzünden kendime özgüvenim kalmadı önceden kendimi savunur kavga ederdim ama artık kendimi kötü yararsız en kötüsüde çirkin hissediyorum

hemen alışverişe çık en güzel kıyafetlerini takılarını al tak takıştır geç aynanın karşısına güzelliğini gör..çık sokağa. gez dolaş arkandan bakanlar hafiften seslenmek isteyenler olacak hiiç pas verme sonra eşin kıskanacak kaybetme korkusu olacaktır.çocuk konusunda sen bir anneysen kadınlığını kaybetmedin ki. bak şu kitabı al iyi gelecek sana.

Seksi Anneler
Seksi Anneler - Cathy Winks - %30 indirimli : Kitap | idefix.com

Sen gerçekten Allah rızası için kapanmış olsaydın hiç kimse, hiç bir söz seni fikrinden caydıramazdı.
Ama sen sırf çevre baskısından dolayı kapanmışsın..
Bu da şimdi patlak veriyor..

paylaşın hemen cevaplayalım. senin okuduğun kitabı bir sen okumadın herhalde. dinin büyük oranı yorumdur ama bu yorumlar tek doğru olarak kabul edilemez.buyur paylaş.bakalım hangimizin yorumu doğru.

zaten bunlara inanıp aldatıldım diye ağlayan kadınları anlamıyorum zaten senin inancına göre kocan isterse 2., 3. eş alabiliyor. neden üzülüyorsun aldatıldım diye?

Nasıl bir dar bakış açısı :26: 2. 3. eş ilk eşin rızası olmadan alınmaz bile kaldı ki nikah yapılır aldatma değildir.Ayrıca bu zamanımızın usülü bile değildir ki yaşam şartları değişti.. Dinin tamamı Kur'an dır. Orada ne yazarsa o baz alınır. Alan alır almayan da almaz elbette herkesin kendine..

Nasıl bir dar bakış açısı :26: 2. 3. eş ilk eşin rızası olmadan alınmaz bile kaldı ki nikah yapılır aldatma değildir.Ayrıca bu zamanımızın usülü bile değildir ki yaşam şartları değişti.. Dinin tamamı Kur'an dır. Orada ne yazarsa o baz alınır. Alan alır almayan da almaz elbette herkesin kendine..

çokeşliliği savunduğunuzun farkında mısınız?

yaşam şartları işe gelen taraftan değişiyor

o zaman artık baş örtmeyede gerek yok...zaman değişti sonuçta...

orada yazan baz alınırsa 2. 3. eş olayıda hala olabilir ki oluyordurda bence..

çok eşliliğe gelince yaşam şartı değişti de, elalemin yorumuna göre süregelen baş örtüsü ise çağın gereği mi...

konuyla alakasız ama mantıken sizin yorumunuz bunu düşündürüyor.

bende tesettürlüyüm

başörtülüyüm deyip;
-diz boyu yada dizin bıraz asagısında etek giyenlere,
-makyaj yapanlara,
-dar giyinenlere,
-hatta esarbını bile daracık baglayıp topuz yapanlara fena halde gıcıgım!

ben lise bittikten hemen sonra kapandım..
annem, babam, komsular, komsualrın cocukları, arkadas sandıklarım vs vs o kadar cok kişi bana eski halime dönmem için baskı yaptı ki...
kapandım diye, babam seni gebertırım gömerim bu bahceye dedi.
hani ana baba baskısıyla kapanan kızlar olur ya, evden cıkarken kapalı, sokaga cıkınca mini etekli makyajlı falan
ben onların tam tersıydim. evden cıkarken açık, bi üst sokakta basımı kapatır, etegımi ve pardesumu giyer oyle işe giderdim.
eve gırerken yıne acar oyle gıredım eve.

bir de, rüyalarımda kendımı acık goruorum demıssınız bende 2-3 sene hep oyle gordum 1-2 sefer haric..

şimdi siz bir düşünün, kendi isteginizle Allah rızası için mi kapandınız yoksa baskalarından etkilenerek mi?

1) eşinizin ailesine yaranmak için kapandıysanız onalra hıc bır sekılde yaranamazsınız unutun...
2) Allah-u Teala'nın emrimi önemli kocanızın ki mi?
3) namazını kılıp, orucunu tutan, umreye ve hacca giden acık insanlar cok fazla cevremde... kapalı olup namaz kılmayan oruclarını aksatan da cok ornek var etrafımda...
siz hangi kategorıdesınız? hangisi daha mantıklı?
4) tesetturlu hanımlar için cok şık kıyafetler ve aksesuarlar var.. dikkat cekmeyı sevmem fazla ama kötü giyinmem, güzel gıyınırım. aynaya bakınca ıyı hıssederim. sizde güzel giyinebilirsiniz. elbette herkes kayra, armıne vs magazalardan gıyınemeyebilir ama internet uzerınde ındırımlı urunler cok fazla, sezon sonuda cok ınıdırıme gırıyor magazalar. güzel gıyınmenızı ısteyen kocanızda kesenın agzını acıversın bı zahmet...

ve tekrar soruyorum Allahın emri olan tesettur ve namaz mı yoksa eşiniz istekleri mi? gerisi size kalmıs.

yaşam şartları işe gelen taraftan değişiyor

o zaman artık baş örtmeyede gerek yok...zaman değişti sonuçta...

orada yazan baz alınırsa 2. 3. eş olayıda hala olabilir ki oluyordurda bence..

çok eşliliğe gelince yaşam şartı değişti de, elalemin yorumuna göre süregelen baş örtüsü ise çağın gereği mi...

konuyla alakasız ama mantıken sizin yorumunuz bunu düşündürüyor.

zaman degıstı evet ama asıl olan zamanın sartları degıstı. 2. ve 3. hatta belki 4. eş olayı hala sürüyor dogu taraflarında..
savas olunca eşi ölen, kocasız kalan çok sayıda kadının magdur olmaması için alınmış bir önelemdir birden fazla kadınla nikahlanmak.
peygamber efendimizin karı-koca ilişkisi yasamadıgı cok sayıda hanımı varmıs diye dinlemiştim.
burda maksat kadını kullanmak, kadını erkek egosunu tatmin için yaratılmıs bı varlık olaralk görmekten ziyade bı koruma söz konusu.

2. eşde hanımın rızası ile, 1. hanım sakat ise yani ev işlerini göremiyor yada kocasına karsı kadınlık vazıfelerını yerıne getıremıyor ise, cocuğu olmuyor ise alınabilir imiş.
bu zamanda buna rıza gösterecek kadın tanımıyorum etrafımda. illaki vardır ama benım etrafımda yok. bende müsade etmem.

ama konudaki asıl olay başörtüsü. basortusu daha dogrusu tesettur! gereksiz değildir bence. kadının kendısini haram bakıslardan koruması içindir. (tesetturun kurallarına uygun gıyınırse tabi)
basına bı esarp takıp daracık seyler gıyerse sırıtıyor haliyle...

Son düzenleme:
giyinmeyle bakışlardan korunulmaz. erkeği düzgün yetiştirerek korunur yoksa çuval giysen erkek niyeti pisse fayda etmez kaldı ki dediğiniz gibi olsa ortadoğu ahlaksızlık cinsel saldırılar kol gezmezdi oysa isviçre'de kayıtlarda 3 ensest vakası varken müslüman ülkelerde sayısı bilinmiyor olayların. şu anda türbanlı fetişi başladı erkeklerde daha geçen gün yemek yerken arkamdaki erkekler türbanlı kızların seksi vücutlarından(??) bahsediyorlardı. nasıl bir korumaysa artık bu?

kadının korunmasına gelirsek avrupada hiç savaş olmadı değilmi onlar korumak için sosyal devleti kullanıyorlar kadını erkeğin güdümüne verme yolunu değil. kadın bir bireydir biz köle değiliz.

zaman degıstı evet ama asıl olan zamanın sartları degıstı. 2. ve 3. hatta belki 4. eş olayı hala sürüyor dogu taraflarında..
savas olunca eşi ölen, kocasız kalan çok sayıda kadının magdur olmaması için alınmış bir önelemdir birden fazla kadınla nikahlanmak.
peygamber efendimizin karı-koca ilişkisi yasamadıgı cok sayıda hanımı varmıs diye dinlemiştim.
burda maksat kadını kullanmak, kadını erkek egosunu tatmin için yaratılmıs bı varlık olaralk görmekten ziyade bı koruma söz konusu.

2. eşde hanımın rızası ile, 1. hanım sakat ise yani ev işlerini göremiyor yada kocasına karsı kadınlık vazıfelerını yerıne getıremıyor ise, cocuğu olmuyor ise alınabilir imiş.
bu zamanda buna rıza gösterecek kadın tanımıyorum etrafımda. illaki vardır ama benım etrafımda yok. bende müsade etmem.

ama konudaki asıl olay başörtüsü. basortusu daha dogrusu tesettur! gereksiz değildir bence. kadının kendısini haram bakıslardan koruması içindir. (tesetturun kurallarına uygun gıyınırse tabi)
basına bı esarp takıp daracık seyler gıyerse sırıtıyor haliyle...

bu kadınlar tesettürün alasını yaptıkları halde harama bakan hayvan yıne bakıyor nihayetinde

sonuç nedir? sonuç erkeği hayvanlıktan kurtarmaktır, kadını koruyarak bunu yapamazsınız erkeği eğiterek bunu yapabilirsiniz bir eşarp sizi tecavüzden veya haram bakıştan kurtarmaz hayvan her daim hayvandır.

$burka.webp

emir deyip durmayın ne emri, emirler bellidir namaz oruç zekat... haybeye birilerinin siyasi malzemelerine alet oluyorsunuz emir dedikçe.namaz kılmayan türbanlılar türedi sizler yüzünden.
Namaz kılmayan türbanlılar derken sınıflandırma yapıyorsun. Namaz herkese farzdır türbanlı türbansız, yani türbanlı namaz kılmıyor diye sizden dahamı çok günah işliyor. Yok öyle bişey günahın diyeti aynı. Hem örtünme yok diyen arkadaşlara da çok üzülüyorum. Bütün islam alimleri aynı ağızdan yanlış yorumlamışlar demi örtünmeyi. Hadi onu geçelim biraz islam tarihini araştırırsanız Peygamber efendimizin (sav) ailesinin nasıl giyindikleri konusunda bilgi sahibi olursunuz. Sünnet Kuranın uygulamasıdır insanlara anlatılmasıdır. Bilip bilmedenbazı şeyleri inkar etmemeye dikkat edelim. İnsan her türlü günahı işleyebilir Allah(cc.) da affetder ama şirke düşünce Allah korusun dinden çıkar insan.

Back
X