Amaaaan, zaten o hamur fırına giriyor, yağda kızarıyor. Mikrop mu kalır?
Böyle şeyler bana normal geliyor. Ablam mesela hamur yoğururken market poşetini ellesin, tekrar ellerini yıkar. Bana da o Ilgınc geliyor.
Sonuçta dışardan simit yiyen, ekmek alan insanlariz . Fırına girmeden yoğurulan hamudan iğrenen insan nasıl ekmek alabilir ki? Benim eski ev arkadaşım öğrenciyken komsumuz fırında çalışmaya başlamıştı. Kiz ekmekten soğudu o dönem (sonra yeniden yemeye başladı) . Mesela sabah kamyonet kapının önüne bırakıyor, bu kız gelene kadar toz,toprak,kedi, köpek. İçeri alıyorlar bu kız elleriyle tek tek diziyor ekmekleri. Biri alacağı zaman elleriyle dokuna dokuna veriyor . Sonra müşteri alıp evde ısıra ısıra yiyor :) hadi bazı fırınlar kendi yapıyor ama çoğu fırına,bakkala,markete dışardan geliyor ekmekler. Hele bakkal ekmekleri,minciklayan minciklayana.
Aynı şekilde simit , lokanta ekmekleri... Dışarıda yediğimiz yalandan yikanmis salatalar...
Ya her şeye takılıp dışarıdan yemeyi kesinlikle bırakmak lazım , ya da çok kasmamak lazım.
Ben çok kasmayan kesimdeyim. Çoğu insan da dışarıya bunu söylemez ama aynı benim gibidir. Ben her zaman tanık oluyorum o kaşığın tencereye tekrar girdiğine. Hatta misafirliğe gittiğim evde 'baksana tuzu nasil' diye ağzıma verilen kaşığın tekrar tencere girdiğini bile görmüştüm

*Çok sık yemek yapmam, aile evinde yasadigim için misafir ağırlamam. sadece aileme ve sevgilime yemek yaparım , onlar da bilir yani beni