yar bana bir eylence medet

Yatak odası yatak baza beyaz eşyalar yemek takımı çatal bıçak tencereler mutfak eşyası halı perde küçük elektronikler nevresim yorgan vs vs

Eniyi ihtimalle 10 bin tutar

Asgari ucret alan biri niye her sey tam olsun diye kasar ki? Yuzugu takmissiniz zaten nisan da yapmayi verin. Para bol olur ok, aclik sinirinda yasayip hicbir seyden geri kalmayayimi anlamiyorun

Canım çamaşır bulaşık Ocak sen al
Buzdolabı tv nişanlın
Yemek takımı kütahya porselene bak 300e felan çok hoş takımlar
Çatal bıçakta bernardo da 6 kişilik ince bi takım var 120-150 lira arası 2 takım 300
Beyaz eşyayıda mediamarkt teknosa gibi yerler yıl sonunda Kasım/Aralık yarıya varan indirimler yapıyo

Eğer adetlere göre hareket edilecekse, yatak odası ya da misafir salonunu alan kız tarafına beyaz eşya düşmez. Mutfak eşyalarını alır ve dilerse bulaşık mak.alır. Bulaşık mak. erkek tarafı için en son geliyor beyaz eşyada çunku.

Alacağınız odanın perdesini,halısını v.s alırsınız birde.

Mutluluklar diliyorum :)

Biz almanyada kaliyoruz turkiye sartlarini bilmiyorum ...

Biz Nisan , Dügün, Ev Esyasi , toplam 30 bin Euro odedik..

Esim ve ben ustlendik tabii masraflari ..

olduğu kadar olur ilerde eşinle de yaparsın. sonuçta nişanlın biliyor durumu bunu sorun edecekse zaten olmasın. mutluluklar

İşin espirisi kısmı o ama herneyse :) hem niye yeni evlenicek birisi herşeyi tam olsun istemesin hadi açlık sınırında oldum diyelim bunu bukadar sert bi dille dile getirmek sence hoş mu genel olarak deneyimi olan insanlardan hesaba katmadığım bi durum var mı oğrenmek istedim suç mu bu ?

Birde telefo dan girdiğim için cevaplar karıştı sanırsam kusura bakmayın.

biz kabataslak 50bin diye fiyat çıkardık sevgilimle.o şuanda çalışıyor birikim yapmaya başladı bile bende işe girince remiyete dökeceğiz bu durumu

yani demem o ki alacağın şeylere göre fiyatları belirle ve topla bu kadar

O elli bine duğunu tek başıma yaparım ben .d ben biraz onceki temizinden on bin lira kısmına takıldım iyi geldi o bana hayırlısı olsun artık hakkımızda :) sanada mutluluklar dilerim canım inşallah gonlune gore olur :)

Bak canım, nişanı evde yapman iyi olur.
Madem maddi durumunuz orta halli, kendini de karşı tarafı da zorlama.
Evlilik masraflarınızı kv ve kp yapacaksa, daha sonrası bozdurup değer kaybedecek takılar yerine, değerini koruyacak şeyler almalarını rica edebilirsin.
Yemekli ya da bol masraflı bir nişan yerine, güzel bir pasta, ikramlıklar ile hoş bir kutlama yaparsınız.
Nişanda sadece güzel ve günlük kullanıma uygun hoş bir set alın, aileler takmasın, bu sayede sende o dönem takı masrafını düşünmezsin.
Kız tarafı kınagecesinde, erkek tarafı düğünde takar takısını.
Nişanda giyeceğin kıyafeti normalde de kullanacağın tarzda, ayakkabılarını ise, düğünde de giyebileceğin şekilde al.

Sana tavsiyem, günlük yemek takımı olarak, artık her yerde satılan 55,70 tl arası 24 parça takımlardan alman. Ben öyle kullanıyorum. Kütahya porselenin ve inanılmaz kaliteli.
Yine günlük çatal-bıçak takımını 1milyoncu dediğimiz yerlerden alabilirsin.

Bir çelik, bir seramik tencere seti işini görecektir ilk etapta.
Seramik tava seti de yeterli olur.

Nevresim takımı 3 tane yeter, daha fazla sakın alma. 1 çift kişilik battaniye, 4 yastık, 1 büyük çift kişilik yorgan, 1 çift kişilik uyku seti yeterli.
Halıları sakın gidip pierre cardin ya da benzeri pahalı markalardan alma. Saray, merinos gibi markaların orta kalite halıları da oldukça iyi.

Benim sana tavsiyem, gümüşlük, konsol gibi parçalar içeren ağır salon takımlarından alma. Güzel bir köşe takımı yada oturma grubu, masa ve sandalyeler, şık bir tv ünitesi yeterli. Ayrı bir oturma odasına hiç gerek yok.

Beyaz eşyada ise, bulaşık makinasında 2 programlı olanlar yeterli bence. 550 tl civarı oluyorlar. Ben vestelinkini kullanıyorum. Çok memnunum. Çamaşır ve buzdolabı ise kullanışlı ve özellikli olmalı. Bütçeyi oraya kaydırırsın.

Aklıma gelenler bunlar. Yine yazarım unuttuğum bir şey varsa. Mutluluklar. :)

Çok detaylı ve çok aydınlatıcı benim için ne kadar teşekkur etsem az değer verip yazdığın için çok saol hepsini kazıdım aklıma :))

Bu arada yanlış anlaşılmasın k.validem kendi kızı evlenirken yatak odası ve beyaz eşyayı aldı o ara kendi kızına yaparken bizde boyleydi bole yaptık diye anlattı yoksa bana senin alman gereknler bunlar gibisinden soylemedi :)

teşekkür ederim canım inşallah herşey gönlüne göre olur ama bak neden 50bin diye açıklayayım bana hak vereceksin
tabiki bizim netten bakıp kabataslak araştırmamıza dayanıyor bunlar ve arkadaşlarımız evlendi yakın zamanda onlardan duyduk birazda...

yatak odası...4000
oturma odası(köşe istiyorum özellikle) ve tv ünitesi...3000
yemek odası takımı....3000(misafir odası falan düşünmüyorum.gelen oturma odasında otursun )
beyaz eşyalar....10.000(bulaşık makinesi,çamaşır makinesi,fırın,ocak,davlumbaz,buzdolabı)
mutfak eşyaları...10.000(kap kaçak, tabak, çatal kaşık bıçak, bardak,mutfak masası sandalyesi , mutfak için elektrikli eşyalar,süpürge,saç kurutma makinesi,ütü,...vs vs vs)
düğün salonu,pastası,fotoğrafçısı,gelinlik,damatlık,kuaför,söz,nişan,yüzük,takı,kına,bohça,....20.000(tabi bunun içine elbiselerde dahil nişan söz ve kına için)
ev için diğer tüm gıldırgıcıklar ve balayı...5000

aaa hatta 55bin oldu bazı şeyleri atlamışız demekki

Ay kalbime iniyo ambulans çağarın hahahh
Tamam ben yarın sozu atıyorum sen sağ ben selamet

Ay kalbime iniyo ambulans çağarın hahahh
Tamam ben yarın sozu atıyorum sen sağ ben selamet
aileler destek çıkarsa durum farklı olur tabi de bizde durum bu...benim ailem destek olur ama sevgilimin ailesinin durumu yok oda istemiyor zaten oyüzden düğün işi baya zorlayacak bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…