- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
Asgari ucret alan biri niye her sey tam olsun diye kasar ki? Yuzugu takmissiniz zaten nisan da yapmayi verin. Para bol olur ok, aclik sinirinda yasayip hicbir seyden geri kalmayayimi anlamiyorunSorunum tamamen açlık sınırını yerle bir ederek fakirliğe doğru emin adımlarla gidiyor olmam
İşin ciddi kısmına gelirsek ben şuan sözlüyüm bazen forumda nişanlım diye bahsederim ama sözlü lafı pek bi gıcık geliyor bana o yüzden yoksa yalancııı yalancıııı diye başlamayın hemen kızlar
Yaza doğru sözlümle nişan yapmak istiyorumAnne tarafım çok kalabalık olmadığı için nişanı evde yapmak istedim ve karşı çıkan olmadı ama ev kurulurkende beyaz eşya yatak odası falan kız tarafına aitmiş.
Sizden isteğim şu; bi düğünde ve nişanda ortalama ne kadar masraf ettiniz??
Ben şuan asgari ücretle çalışıyorum sizce yaza kadar bunların altından kalkabilir miyim daha çeyizimde tam değil
Ailemi soracak olursanız babamla annem ayrı. Anneciğimin geliri anca eve yetiyor.
Teşekkr ederim :)olduğu kadar olur ilerde eşinle de yaparsın. sonuçta nişanlın biliyor durumu bunu sorun edecekse zaten olmasın. mutluluklar
Canım çamaşır bulaşık Ocak sen al
Buzdolabı tv nişanlın
Yemek takımı kütahya porselene bak 300e felan çok hoş takımlar
Çatal bıçakta bernardo da 6 kişilik ince bi takım var 120-150 lira arası 2 takım 300
Beyaz eşyayıda mediamarkt teknosa gibi yerler yıl sonunda Kasım/Aralık yarıya varan indirimler yapıyo[
Teşekkurler :)
biz kabataslak 50bin diye fiyat çıkardık sevgilimle.o şuanda çalışıyor birikim yapmaya başladı bile bende işe girince remiyete dökeceğiz bu durumu
yani demem o ki alacağın şeylere göre fiyatları belirle ve topla bu kadar
Yatak odasi, beyaz esya, nevresimi yatak ortusu gibi, tenceresi tabagi iviri ziviri rahat bi 10.000 gider bence
Allah yardimcin olsun zor isler..Mutlu ve huzrlu bir yuvan olur insaallah..
Kiz bence uyanik ol beyaz esyanin birini al bari ya da sende o zaman haaliya perdeye falan karisma..sen herseye heee dersen oooo...
Hhahahh çok guldum bende zaten bulaşık makinası bide çamaşır makinasını aldım yavaş yavaş biriksin diye buzdolabına karışmam atık .d.d. Halıyı perdeyide alıveririm yatak oadısa bi set aldım mı benden iyisi yok bu arada nişanlım bıraksam hepsini alır hiç bi beklentisi yok ama ben yinede niye elim ayağım tutuyoken başkalarına minnet edeyim ki diyerek debeleniyorum işte :)))
bak ne diyecem benim kaynana kina gecesi elbisemi almisti ve demistiki aslinda kiz tarafi alir ama ben aldim parasini vercektim vertirtmedi..megerse onlarda zaten erkek tarafi alirmis diger gelinllere de almis
uyanik olcen bacim gerci ben yapamamistim cunku uyaranim olmadiydi sonradan ogrendimhep..ailecek safmisiz be ya..
Yatak odasi, beyaz esya, nevresimi yatak ortusu gibi, tenceresi tabagi iviri ziviri rahat bi 10.000 gider bence
Allah yardimcin olsun zor isler..Mutlu ve huzrlu bir yuvan olur insaallah..
Kiz bence uyanik ol beyaz esyanin birini al bari ya da sende o zaman haaliya perdeye falan karisma..sen herseye heee dersen oooo...
Hhahahh çok guldum bende zaten bulaşık makinası bide çamaşır makinasını aldım yavaş yavaş biriksin diye buzdolabına karışmam atık .d.d. Halıyı perdeyide alıveririm yatak oadısa bi set aldım mı benden iyisi yok bu arada nişanlım bıraksam hepsini alır hiç bi beklentisi yok ama ben yinede niye elim ayağım tutuyoken başkalarına minnet edeyim ki diyerek debeleniyorum işte :)))
bak ne diyecem benim kaynana kina gecesi elbisemi almisti ve demistiki aslinda kiz tarafi alir ama ben aldim parasini vercektim vertirtmedi..megerse onlarda zaten erkek tarafi alirmis diger gelinllere de almis
uyanik olcen bacim gerci ben yapamamistim cunku uyaranim olmadiydi sonradan ogrendimhep..ailecek safmisiz be ya..
Bak canım, nişanı evde yapman iyi olur.
Madem maddi durumunuz orta halli, kendini de karşı tarafı da zorlama.
Evlilik masraflarınızı kv ve kp yapacaksa, daha sonrası bozdurup değer kaybedecek takılar yerine, değerini koruyacak şeyler almalarını rica edebilirsin.
Yemekli ya da bol masraflı bir nişan yerine, güzel bir pasta, ikramlıklar ile hoş bir kutlama yaparsınız.
Nişanda sadece güzel ve günlük kullanıma uygun hoş bir set alın, aileler takmasın, bu sayede sende o dönem takı masrafını düşünmezsin.
Kız tarafı kınagecesinde, erkek tarafı düğünde takar takısını.
Nişanda giyeceğin kıyafeti normalde de kullanacağın tarzda, ayakkabılarını ise, düğünde de giyebileceğin şekilde al.
Sana tavsiyem, günlük yemek takımı olarak, artık her yerde satılan 55,70 tl arası 24 parça takımlardan alman. Ben öyle kullanıyorum. Kütahya porselenin ve inanılmaz kaliteli.
Yine günlük çatal-bıçak takımını 1milyoncu dediğimiz yerlerden alabilirsin.
Bir çelik, bir seramik tencere seti işini görecektir ilk etapta.
Seramik tava seti de yeterli olur.
Nevresim takımı 3 tane yeter, daha fazla sakın alma. 1 çift kişilik battaniye, 4 yastık, 1 büyük çift kişilik yorgan, 1 çift kişilik uyku seti yeterli.
Halıları sakın gidip pierre cardin ya da benzeri pahalı markalardan alma. Saray, merinos gibi markaların orta kalite halıları da oldukça iyi.
Benim sana tavsiyem, gümüşlük, konsol gibi parçalar içeren ağır salon takımlarından alma. Güzel bir köşe takımı yada oturma grubu, masa ve sandalyeler, şık bir tv ünitesi yeterli. Ayrı bir oturma odasına hiç gerek yok.
Beyaz eşyada ise, bulaşık makinasında 2 programlı olanlar yeterli bence. 550 tl civarı oluyorlar. Ben vestelinkini kullanıyorum. Çok memnunum. Çamaşır ve buzdolabı ise kullanışlı ve özellikli olmalı. Bütçeyi oraya kaydırırsın.
Aklıma gelenler bunlar. Yine yazarım unuttuğum bir şey varsa. Mutluluklar. :)
teşekkür ederim canım inşallah herşey gönlüne göre olurO elli bine duğunu tek başıma yaparım ben .d ben biraz onceki temizinden on bin lira kısmına takıldım iyi geldi o bana hayırlısı olsun artık hakkımızda :) sanada mutluluklar dilerim canım inşallah gonlune gore olur :)
teşekkür ederim canım inşallah herşey gönlüne göre olurama bak neden 50bin diye açıklayayım bana hak vereceksin
tabiki bizim netten bakıp kabataslak araştırmamıza dayanıyor bunlar ve arkadaşlarımız evlendi yakın zamanda onlardan duyduk birazda...
yatak odası...4000
oturma odası(köşe istiyorum özellikle) ve tv ünitesi...3000
yemek odası takımı....3000(misafir odası falan düşünmüyorum.gelen oturma odasında otursun)
beyaz eşyalar....10.000(bulaşık makinesi,çamaşır makinesi,fırın,ocak,davlumbaz,buzdolabı)
mutfak eşyaları...10.000(kap kaçak, tabak, çatal kaşık bıçak, bardak,mutfak masası sandalyesi , mutfak için elektrikli eşyalar,süpürge,saç kurutma makinesi,ütü,...vs vs vs)
düğün salonu,pastası,fotoğrafçısı,gelinlik,damatlık,kuaför,söz,nişan,yüzük,takı,kına,bohça,....20.000(tabi bunun içine elbiselerde dahil nişan söz ve kına için)
ev için diğer tüm gıldırgıcıklar ve balayı...5000
aaa hatta 55bin oldu bazı şeyleri atlamışız demekki
aileler destek çıkarsa durum farklı olur tabi de bizde durum bu...benim ailem destek olur ama sevgilimin ailesinin durumu yok oda istemiyor zaten oyüzden düğün işi baya zorlayacak biziAy kalbime iniyo ambulans çağarın hahahh
Tamam ben yarın sozu atıyorum sen sağ ben selamet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?