aileler destek çıkarsa durum farklı olur tabi de bizde durum bu...benim ailem destek olur ama sevgilimin ailesinin durumu yok oda istemiyor zaten oyüzden düğün işi baya zorlayacak bizi
burada bir çeyiz forumu var orayada bir bak istersenBenimde nişanlımın durumu iyi ama ben kendi vazifemi yerine getirmek istiyorum bulaşık makinesi çamaşır makinesi yatak otusu çatal bıçak takımı yorgan yastık tamam bende .d.d bi tek yatak odasıyla hatrlayamadığım bi iki şey kalıyo zaten neyi atlamış olabilirm diye açtım konuyı duğun gunu hatırlıcam sonra çok ayıp hahahah :)
teşekkür ederim canım inşallah herşey gönlüne göre olurama bak neden 50bin diye açıklayayım bana hak vereceksin
tabiki bizim netten bakıp kabataslak araştırmamıza dayanıyor bunlar ve arkadaşlarımız evlendi yakın zamanda onlardan duyduk birazda...
yatak odası...4000
oturma odası(köşe istiyorum özellikle) ve tv ünitesi...3000
yemek odası takımı....3000(misafir odası falan düşünmüyorum.gelen oturma odasında otursun)
beyaz eşyalar....10.000(bulaşık makinesi,çamaşır makinesi,fırın,ocak,davlumbaz,buzdolabı)
mutfak eşyaları...10.000(kap kaçak, tabak, çatal kaşık bıçak, bardak,mutfak masası sandalyesi , mutfak için elektrikli eşyalar,süpürge,saç kurutma makinesi,ütü,...vs vs vs)
düğün salonu,pastası,fotoğrafçısı,gelinlik,damatlık,kuaför,söz,nişan,yüzük,takı,kına,bohça,....20.000(tabi bunun içine elbiselerde dahil nişan söz ve kına için)
ev için diğer tüm gıldırgıcıklar ve balayı...5000
aaa hatta 55bin oldu bazı şeyleri atlamışız demekki
post: 37518610 .!.:[/QUOTEkızel.den girmişin ama ben kusura baktim
Bak kayinvaliden hakkikaten uyanikmis hee taktik guzelmis..Allah huzurunuzu bozmasin..
Ben seni anliyorum, bende elimden geleni yapmistim..
Yalniz bak bulasik makinesine dikkat et ben kisa programli almadigima pisman oldum..benimki 3 programli..birde firin alacaksan mini firina gerek yok ben mini firin yerine migrodalga aldim..ondan hic pisman degilim..geri kalan beyaz esya erkek tarafina aittir..
kiz ya yatak odasi ya da oturma odasini alir..halisi ve perdesi dahikta susu, tenceresi bardagi, catali kasigi, halisi perdesi artik aklina ne gelirse kiza aittir..firin ve buzdolabi haric..
diger odalarin buyuk esyalari , halisi, perdesi erkege aittir..sus esyalari zigon sehpa falan kiza aittir..
banyoda camasir makinesi haric diger hersey kiza aittir.salonun agir hafif farketmez hepsi sana ait, kristal alacaksan onlarda sana ait..
yatak odasinin icini doldurmakta kiza ait..yastik, yorgan falan iste..kayinvalide isterse koyabilir..
Yani anlayacagin buyuk esya disinda kucuk esyalar da bayagi bir tutuyor..tabii urunun fiyatina gore degisir..herseyin ucuzu da var pahalisi da..anlayacagin sana kalmis ne kadar harcama yapacagin..
Benimde nişanlımın durumu iyi ama ben kendi vazifemi yerine getirmek istiyorum bulaşık makinesi çamaşır makinesi yatak otusu çatal bıçak takımı yorgan yastık tamam bende .d.d bi tek yatak odasıyla hatrlayamadığım bi iki şey kalıyo zaten neyi atlamış olabilirm diye açtım konuyı duğun gunu hatırlıcam sonra çok ayıp hahahah :)
Evet imalatçı en iyisi bende yatak odasında en çok makyaj masasını istiyorum onu imalatçıda yaptırmayı dusunuodum ama hepsini birden işin içinden çıkarmak en iyisi hattabbu yakınlardaa araştrmaya başlasam çok iyi olurCanım yatak odasını imalatçılardan al yarı fiyatından bile az oluyo
Ben modoko da beğendim yatak odasını deli miyim düdükleniyim imalatçıya yaptırdım aynını
Modokoda 5000di imalatçı 1500 aldı
Hemde dolabın içini istediğim gibi böldürdüm
daha annem yeni buzdolabı aldı eve birde en uygununu aldı yani 1800 e...beyaz eşya konusunda ucuza kaçmayı düşünmüyorum alacağım şeyi ömürlük kullanmak istiyorum 3yıl sonra motoru bozuldu deyip yenisini almakta var...Bütçeyi saçma dağıtmışsınız
Koltuk ve tv ünitesi 3000
Beyaz eşya 10000 ?
Çamaşır bulaşık 2500 olsa
Buzdolabıda 1500 etti 4000
6000e ankastre mi alacaksın ?
Bosch simenste ankastre set 1000 liradan başlıyo
Bidaha hesaplayın bütçe düşecektir :)
daha annem yeni buzdolabı aldı eve birde en uygununu aldı yani 1800 e...beyaz eşya konusunda ucuza kaçmayı düşünmüyorum alacağım şeyi ömürlük kullanmak istiyorum 3yıl sonra motoru bozuldu deyip yenisini almakta var...
he eğer beyaz eşyada para artarsa zaten kesin gene mutfak masraflarına gider o para...koltuk ve tv ünitesi niye şaşırttı anlamadım biz netten bakıp fiyat biçtik zaten.
Evet imalatçı en iyisi bende yatak odasında en çok makyaj masasını istiyorum onu imalatçıda yaptırmayı dusunuodum ama hepsini birden işin içinden çıkarmak en iyisi hattabbu yakınlardaa araştrmaya başlasam çok iyi olur
Canım 2000 olsun ben ucuz al demiyorum ki
Ankastre set simens bosch 1000-1500den başlıyo yani beyaz eşya bütçeniz fazla
Koltuk tv ünitesine 3000 az geldi zaten düzgün bi köşe koltuk 2500-3000den başlıyo
Çok detaylı ve çok aydınlatıcı benim için ne kadar teşekkur etsem az değer verip yazdığın için çok saol hepsini kazıdım aklıma :))
ankastreyi zaten set olarak değilde ayrı ayrı alacam zaten.çünkü sette ürünün biri iyiyse ötekinde bir tuhaflık oluyor...çevremde setinden tam anlamıyla memnun olan kimse yok.kimisi fırınını değiştirdi kimisi davlumbazını.fiyatı aşaya çekmek için set yapmışlar ama kaliteyide çekmişler aşaya...
canım ona 3000 dedim diye 3000olacak diye birşey yokki ben zaten kabataslak dedim.nette bi köşe beğenmiştim tv ünitesi yanında % de bilmem kaç indirimliydi ordan aklımda kalmış o fiyat.tv ünitesine tv yi katmadım yalnız!
birde imalatçı diyorsunuz tamam aynı şeyi bende düşündüm ama sevgilimin eniştesi imalatçı ve adam açık açık "ahşabın var 40 çeşidi hangi mobilyaya hangi ahşap daha iyi gider kim bilecekki ben veririm en ucuz fiyatı ama kafama görede yaparım" demiş ben tırstım açıkçası imalatçılardan...nasıl güveneceksinki...en azından mağazaya gidince karşına onaylı bir liste çıkarıyorlar hangi malzemeden yapıldığına dair.
:) Rica ederim. Ben bu şekilde yaptım, hiç pahalı eşyalara para verme derim. Sakın çifter çifter alma. Sonra evde koyacak yer olmuyor.
Aksesuar gibi ürünleri evini döşerken alırsın. Şimdiden para verme. Kavanoz gibi şeylere para verme. Zaten marketten alınan çoğu ürün cam kavanoz ile satılıyor. Salça, turşu, bezelye vb. Onların kavanozlarını kullanırsın. :)
Eğer çok gelenin gidenin olmayacaksa, misafir yemek takımı ve çatal-kaşık-bıçak takımını şimdiden alma. Gerek yok bence. Hem yer kaplıyor, hemde nerden baksan 1200 tl para gider onlara. Hiç acelesi yok. Borçlarını bitirince alırsınız eşinle.
Kınagecesi için istediğin bir renkte elbise al, ve üzerine kaftan diktir. Bindallı giysen bir daha kullanamazsın belki ama elbise+kaftan yaparsan kaftanı hatıra olarak saklar, elbiseni kullanırsın ileride. :) Yine ayakkabıyı da daha sonra kullanacağın tarzda alırsın.
Bir de bizim ülkemizde biraz kabalık olarak adlandırılabilir ama yurt dışında çok güzel bir gelenek var. Yeni evli çifte hediye alacak kişiler, çiftin ihtiyaçlarına göre hediye alıyor. Çok yakınlarınızla görüşüp böyle bir istekte bulunabilirsiniz. Mesela en yakın arkadaşlarınız. Diyelim biri ütü alır, diğeri kettle, öbürü tost makinesi gibi gibi. :)
Ha bi de düğün yaza olacak demişsin ya. Bence eylül-ekim gibi yap. Salon fiyatları düşüyor. Daha hesaplı olur. :)
Düğünde yatak odasına 7bin ,çamaşır makinasına 2400 lira verdim.onun dışında yatak odası ve mutfak halı,tül-perdesini aldım bunlarda 1500 tutmuştu.Mutfak eşyalarını ne ben söyliyeyim ne sen duy.en fazla onlara para gidiyor hiç görünmese de.inş üstesinden gelirsin.bütcene göre al sıkıntıya girme.önemli olan mutluluğun
Evet duğun salonu için zaten çok şık bi yer olsun gibi bi iddam yok yatak odasınıda imalatçıda yaptırsam guzel bi fiyat olur çunku yedi bin lira gibi fiyatlar goruyorum yatak odası için bence çok pahalı.
Zaten aldığım bulaşık makinesiyle çamaşır makinasının taksitlerşni boluştuk son bi kaç taksidini o odedi :) çok teşekkur ederim bu arada iyi dileğin için :)Nisanlınızla konuşun birlikte alın beyaz eşyaları, isterseniz sadece yatak odasını siz alın. Sonuçta genelde öyle yapıyor yeni evlenecek çiftler.
Bu arada mutluluklar dilerim.
Sağlam bir imalatçı bulursan bana da haber et. Bende yaptırcam cünkü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?