Yaralayıcı konuşmak nedendir!!

kedilove

Tebessüm. Tebessüm.. İçten sıcacık Tebessüm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
2.002
891
83
İzmir
Merhabalar. Aslında bir dert evet yazacağım o kadar moralim bozuk ki gözlerim dolpoluuu ağlsam ağlayacağım. Benim benden 1 yaş büyük ablam var küçükken havale geçirmiş epilepsi rahatsızlığı olmuş.Görünürde hiç bir seyi yok bin şükür Rabbime . Sadece biraz çekingen ama işini vs iyi yapar benden güzeldirde.Halam demiş ki teyzeme ablamdan için "sizin bir tanıdığınız var ya x kişisi, temiz efendi ise başgöz edelim" demiş. Teyzem de ablamdan için demiş ki " beni ortaya katmayın hasta kıza ben kimi bulayım layık mı hiç " demiş. Ki halam a biz öyle birr sey de diye talepte bulunmadık düşünmedik bile yersiz bir davraniş olmuş aslında. Anneme anlatmış annem anne yüreğii ya bacısının bunu demesine çok üzülmüş haklı olarak. Ablaam hiç birini bilmiyor evlenmeye de zaten hazır değil. Ama o lafı duydum ya ablama gelip gidip o ela gözündeki masumiyeti temizliiği görünce gözlerim dolu dolu oluyor. Çok üzüldümmmm elbette o da sağlıklı olmak isterdi. Rabbim bunu uygun görmüş yine bin şükür.. Ama bir teyze bu kadar büyük konuşur mu hadi onu geçtim böyle yaralayıcı konuşur mu?. Hiç mi bacım duymaz mı acaba diye düşünmez layık mı nedemek.. Ya inanın öyle çookk üzüldüm ki ablam kanım canım o bilmiyrum bu insanlar neden dilleri yaralıyıcı hiç bilmiyorum... Bir de düşünüyrum öz teyze bunu yaparsa derse benim ablama el ne der .. Cidden çok üzüldüm.. Yazıp rahatlamak istedim belki de...

Allah hayırlısını nasip etsin biz kimiz ki kimin kime layık olup olmadığını bilelim teyzeniz tam bi cahilmiş ablanız duymasın yeter ki gerisi önemli değil.. ablanızın karşısına öyle biri çıkar ki o teyzeniz dilini yutar konuşamaz..

Özürlü engelli de olsa bu şekilde konuşmamalıydı. Ama patavatsızlık gördüm ben yani üzme amaçlı değil de densizliğinden gibi geldi.

Özürlü engelli de olsa bu şekilde konuşmamalıydı. Ama patavatsızlık gördüm ben yani üzme amaçlı değil de densizliğinden gibi geldi.

Ben kendimden ailemden düşünüyorum diyemeyiz kim olursa olsun o tarz.. bir de akraba teyze olunca cok daha acı oluyor böyle durumlar

Herkesin karşısına hayırlı ola çıksın.. Ben de cok kızdım duynca annem dedi kaç gundur nasıl üzüldüm. Ama arayıpta söylemeyede gerek yok değmez dedi.. haklısınız Rabbim büyük çok..

Herkes üstüne düşmeyen vazifelerle meşgul ..
Onlara mı kalmış ablanızı evlendirmek ..
Epilepsi evlenmeye engel mi ?
Ne kadar gereksiz insanlar var dünyada ...

Dedim anneme anne neden gerek görüp halam ona böyle konu açıyor diye.. Çünkü ablam hazır değil tamam iş yapar evi tertemiz yapar ama çok çekingen hep korumalı büyüdüğü için anlayamıyrum ki bu insanları..

Halanızın doğru anladığına emin misiniz peki ?

İnşaallah ikinizde çok mutlu olursunuz. Sizinde belli ki güzel bir kalbiniz var.
Yaralayıcı konuşmak , bunu kasten yapmak tamamen kötü kalpten kaynaklanıyor. Başka açıklaması yok.

Ben anlamadım şunu bana biraz sizde onu eksik görüyorsunuz gibi geldi..
Çekingen oluşu acaba her yerde ayrı gibi hissetmesinden olabilir mi ?

Ayrıca ikidir farkediyorum evi temizler ,iş yapar diyorsunuz bunu neden özellikle belirttiğinizi öğrenebilir miyim ??
Evlenmek için ev işi yapmak önemli galiba ..

Eksik görüyor derken sürekli olarak hasta gibi davranıyorsunuz ,öyle hissediyorsunuz ve hissettiriyorsunuz anlamında dedim ..

Hayır eksik asla ki hep derim o birtane benden çok daha fazla özelliğe sahip hani halamgile göre ev işi yapıyorsa yemek yapıyorsa tamamdır ya ondan diyrum. Çekingen olduğunu belirtiyrum ama onu eksiklik olarak değil.. Hayır hasta olduğunu asla vurgulamadık ona his ettirmedik te annem babam biz tüyüne kıyamıyoruz zaten çok hassas duygusal.. Çevremde epilepsi hastası olan bayanlar var ama onlarrın avantajları fazla korumacı büyütülmemeleri.. Benim ablamı nöbet geçirir korkusyla ailem fazla korumacı büyüttü o yüzden çekingendir. O nedenle çekingen diye vurguluyrum

Teyzemi biraz tanıyorsam evet doğru anlamıştır. Teşekkür ederim inşallah öyle güzel kalbim vardır. Ama çok üzüldüm dualar içimde onun hayatı benimkinden daha güzel olsun diye.. Allah büyük. Sizde inşallah mutlu olun hep..

Çok üzüldüm ne kadar düşüncesiz cahilce davranmış. Büyük konuşmuş.
Teyzenizin evlenme çağında kızı zar mı acaba onla mı yarıştırıyor ablanızı.

Çok üzüldüm ne kadar düşüncesiz cahilce davranmış. Büyük konuşmuş.
Teyzenizin evlenme çağında kızı zar mı acaba onla mı yarıştırıyor ablanızı.

30 yaşında kızı ve ablam yaşında oğlu var .. bende çok üzüldüm teyze bu bu kadar ağır konuşmasına bilmiyrum ben diyemezdim kimseye hiç bir seyım olmasa bıle

30 yaşında kızı ve ablam yaşında oğlu var .. bende çok üzüldüm teyze bu bu kadar ağır konuşmasına bilmiyrum ben diyemezdim kimseye hiç bir seyım olmasa bıle

Kendi kızı evli değil mi?
O yüzden demiştir belki hani kendi kızı dururken kardeşinin kızının evlilikle alakalı konusu geçti diye fesatlanmıştır.

Özürlü değil engelli. Benim de kuzenim var ve özürlü kelimesi hoş olmuyor. Onlarda istemiyor.
Bu bir hastalık. Ayrıca öyle bile olsa o söz söylenir mi? Yarın o ne durumda olacağının garantisini veriyor mu? Hepimiz engelli adayıyız.
Epilepsi olmasında ne var ki? Benimde var arkadaşım nişanlı şu an. Çok ayıp yaptığı ben olsam dayanamaz yüzüne vururdum. Ne demek layık değil ya.

Üzülmeyin siz. Allah hayırlı kısmetler verir inşAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…