• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarali kus :(

hexe buradaki gibi kusarastırmaları dernegi vb kurumlar olması gerekiyor orada.
vahsi yasamı desteklemi dernekleri biraz daha evrimsel bakıyorlar bilgin olsun...
Evrimsel bakiyor derken, birakalim doga gerekeni yapsin mi?
Bilmiyorum arastirmam lazim sanirim biraz daha:KK43:

Evrimsel bakiyor derken, birakalim doga gerekeni yapsin mi?
Bilmiyorum arastirmam lazim sanirim biraz daha:KK43:
hicbirini kötülemek amaclı yazmıyorum,
hatta ben de benzer dusunuyorum...

fakat senin hassasiyetin farklı yonde... o yuzden belirteyim dedim.
fakat belediyelerden, resmi kurumlardan cok daha olumlu baktıkları ve diger özel kuruluslara nazaran kar amacı gutmeyen kuruluslar oldugu da bir gercek.

genelde tedavisi yapılıyor, milli park vb yerlerde dogaya bırakılıyorlar...
eger tedavi sonrasında tam iyilesemezse bile baska bir hayvana besin kaynagı oluyor,
sonucta bunlar ucarken saglıklı olanlarıyla bile avlanan kuslar veya farklı canlılar var.

hicbirini kötülemek amaclı yazmıyorum,
hatta ben de benzer dusunuyorum...

fakat senin hassasiyetin farklı yonde... o yuzden belirteyim dedim.
fakat belediyelerden, resmi kurumlardan cok daha olumlu baktıkları ve diger özel kuruluslara nazaran kar amacı gutmeyen kuruluslar oldugu da bir gercek.

genelde tedavisi yapılıyor, milli park vb yerlerde dogaya bırakılıyorlar...
eger tedavi sonrasında tam iyilesemezse bile baska bir hayvana besin kaynagı oluyor,
sonucta bunlar ucarken saglıklı olanlarıyla bile avlanan kuslar veya farklı canlılar var.
Farkindayim ama ne yazik ki bu konularda olmasi gereken bu diyemiyorum... Bahsettigim kurumla ilgili arastirma yaptim, hic uyutma vs. yazmiyor bizim burdaki icin degil ama baska bir eyaletteki subesi icin (isimleri ve isleri ayni, sanirim aynilar) harika yorumlar var... Burda kalici olsam ne yapar ne eder bakarim, ama ben dondugumde bana muhtac hale gelmis bir hayvan birakmak istemiyorum...Sanirim bir iki gune oraya teslim edecegim, bir arkadasin dedigi gibi sanirim yuvadan dustu ve bel, ayak, kanat ne varsa incitti ya da kirdi, beni asacak galiba bu durum...

Tatlim onu balkona cikarma icerde kaldin. Isigi, acik havayi farketince ucmak ister,yaralanir iyice. Icerde tut onu. Bizim atmaca kumru yakalamak icin buyuk bir hizla pencereye carpmisti.cift cam kirilacakti nerdeyse.hayvan kendine gelemedi 1 gun.annem yedirmek icin kucaginda sikica tutup agzini aciyodu babamda yemek koyuyodu bogaza dogru.hayvan cirpiniyor kanadini tutmayinca.yemekten sonrada sandalyenin altindaki cubuga birakiyoduk duruyodu.arada bi donuyor ama ucmuyordu. Gunler sonra ucmak istedi. Hasta kuslar tavuk gibi onune konani yiyemez. Ac kalir.sen yedir.ben serceyi beslerken somunu islatip kurdana takiyodum.agzini acip bogazina koyuyodum.beni annesi saniyodu tuylenince. Bence evladim yerine koydum.yedire yedire catlattim hayvani.

Bana cok yavru gibi gelmeyince ben mama su koyarim yer icer diyordum, o zaman ben onu besleyeyim bugun...Insana alisip dogaya geri donunce gucsuz olur diye korkuyorum, elimize bile almiyoruz aman aman...
Dun hep evin icindeydi, gunduz olunca balkona cikardim gene, hava orta karar, ne sicak ne soguk, hem hava alir hem de kus sesi falan ortamdan kopmaz dedim...
Atel nasil yapabiliriz ki kaolina? Internetten mi baksam?
Hic sorma nasil canim gidiyor, bir iyilesesse...
İnternette var ateller...
Bu tahta karıştırma çubuklarıyla falan yapılabilir. Bak fotoğrafına yaparaın eminim. Biraz rahatsız olacak ama kırığın tek tedavisi...

Tatlim onu balkona cikarma icerde kaldin. Isigi, acik havayi farketince ucmak ister,yaralanir iyice. Icerde tut onu. Bizim atmaca kumru yakalamak icin buyuk bir hizla pencereye carpmisti.cift cam kirilacakti nerdeyse.hayvan kendine gelemedi 1 gun.annem yedirmek icin kucaginda sikica tutup agzini aciyodu babamda yemek koyuyodu bogaza dogru.hayvan cirpiniyor kanadini tutmayinca.yemekten sonrada sandalyenin altindaki cubuga birakiyoduk duruyodu.arada bi donuyor ama ucmuyordu. Gunler sonra ucmak istedi. Hasta kuslar tavuk gibi onune konani yiyemez. Ac kalir.sen yedir.ben serceyi beslerken somunu islatip kurdana takiyodum.agzini acip bogazina koyuyodum.beni annesi saniyodu tuylenince. Bence evladim yerine koydum.yedire yedire catlattim hayvani.
Evet bugun balkona cikinca cok hareketlendi hayvancagiz, benim evimde tum odalar acik, tek banyo kapali, orayada gun icinde dus falan nemden korkuyorum, simdi havalansin biraz, alayim iceri gene haklisin... Sanirim bahsettigim kuruma verecegim, cok kararsizim, ya yanlis sararsam kanadini bacagini diyorum, iyi seyler okudum ama hala emin olamadim, karar verecegim, en gec yarina kadar...
İnternette var ateller...
Bu tahta karıştırma çubuklarıyla falan yapılabilir. Bak fotoğrafına yaparaın eminim. Biraz rahatsız olacak ama kırığın tek tedavisi...
Kaolina, kirik bacaklara baktim internetten, ama hep geriye dogrular bizimki de aksine one dogru, yanlis yaparim diye de tirsiyorum, hic yapan iyilestiren biliyor musun acaba? Ya illegal su an vahsi kusu evde tutmam sastim kaldim ne yapsam diye, yarina kadar en gec en iyisine karar vermem lazim...

Evet bugun balkona cikinca cok hareketlendi hayvancagiz, benim evimde tum odalar acik, tek banyo kapali, orayada gun icinde dus falan nemden korkuyorum, simdi havalansin biraz, alayim iceri gene haklisin... Sanirim bahsettigim kuruma verecegim, cok kararsizim, ya yanlis sararsam kanadini bacagini diyorum, iyi seyler okudum ama hala emin olamadim, karar verecegim, en gec yarina kadar...
Kaolina, kirik bacaklara baktim internetten, ama hep geriye dogrular bizimki de aksine one dogru, yanlis yaparim diye de tirsiyorum, hic yapan iyilestiren biliyor musun acaba? Ya illegal su an vahsi kusu evde tutmam sastim kaldim ne yapsam diye, yarina kadar en gec en iyisine karar vermem lazim...
Yapıp iyileştireni gördüm evet. Yine de tecrübe lazım tabi... Ama hani insan mecbur kalınca da yapıveriyor bir şeyler.
Peki ayaklarının tam gövdesine birleştiği yere bakar mısın? İkisini de tutarak elinle hissedebilirsin. Baldır denen kısma...Birinin gövdeden ayrılmış ya da kaymış gibi durması lazım.

Yapıp iyileştireni gördüm evet. Yine de tecrübe lazım tabi... Ama hani insan mecbur kalınca da yapıveriyor bir şeyler.
Peki ayaklarının tam gövdesine birleştiği yere bakar mısın? İkisini de tutarak elinle hissedebilirsin. Baldır denen kısma...Birinin gövdeden ayrılmış ya da kaymış gibi durması lazım.
Kaolina tekrar iceri tasidim simdi cok gerildi, surekli ucmaya calisiyor... Sakinlestigi gibi bakacagim dedigin kisma... Fakat sunu farkettim, bu kusun kanadinda bence bir sey yok, sorunu ayagi ve onu dengelemek icin ters kanadi acik tutmak zorunda kaliyor... Demin baktim, bir ayak gayet normal, bir ayak tamamen onde upuzun, sanki uc kismi degilde vucuduyla birlestigi yerde bir sorun varmis gibi, ordan dogru uzatiyor, ucu savrulmuyor yani bacaginin, tumden vucutla birlestigi yerden itibaren dik tutuyor...Kanadi dun hep acikti ya dinlenince iyi geldi bilmiyorum bugun ikisi de ayni duruyor, kapali ve yerli yerinde... Bugun balkona cikinca ucmaya calisti, bacagindan agirligindan mi nedir, ekseninde dondu durdu... Eger o birlestigi yerse gene de altere almak ise yarar mi acaba? Bu arada yardimlarin icin cok sagol...

Hanimlar merhaba. Bugun okuldan donerken yarali bir kus buldum, orta buyuklukte bir kus. Tek kanadi ve ayaklari sanirim zarar gormus. Gozle gorulen bir yara durumu yok ama kanat acik, ayaklar kontrolsuz birer tarafta duruyor ne yazik ki, ve ucamiyor. Oldugu yerde cirpinip duruyordu, ne yapsam bilemedim. Yurtdisindayim ve burdaki veterinerler en azindan simdiye kadarki deneyimim itibariyle ticarethane gibiler, goturemedim de onlara, yasalar biraz acimasiz burda, emin olamadim ne yaparlar diye. Aldim eve geldim. Bir kutuya koydum ve vahsi yasamdaki hayvanlarla ilgili bir kurum var, direkt onlari aradim, bir iki gun goz kulak olun, olmadi bize getirin vs. dedi, kanadi kirik sanirim, goz kulak olun bir sure bakalim diye konustu. Aman aman ay kiyamam modu yoktu yani. Hayvan elimde kaldi, iyilesecegini bilsem sorun degil bakarim ama ya ciddi bir seyse diyorum, simdi kutuda oyle melul melul duruyor yavrum. Benim bu arada 3 kedim var, once onlar farketmeden balkonda tuttum, gece serin olunca da banyoya aldim, kapisi kapali, hayvanim otmuyor diye hicbiri farketmedi. Cok dikkatliyim, kesinlikle bir sey olmaz ama aklim cikiyor.
Daha once basina benzer durum gelen var mi, ya da bana yardimci olabilecek bir veteriner? Sastim kaldim, bir el ativerin :KK61:
Size yardımcı olacak bilgiye sahip değilim ama belirtmek istedim duyarlılığınız çok hoşuma gitti keşke herkes sizin gibi olsa.. :)

Size yardımcı olacak bilgiye sahip değilim ama belirtmek istedim duyarlılığınız çok hoşuma gitti keşke herkes sizin gibi olsa.. :)
Cok tesekkur ederim, tek istedigim iyi olmasi, elimden geleni yapacagim, bakalim:)

Kaolina tekrar iceri tasidim simdi cok gerildi, surekli ucmaya calisiyor... Sakinlestigi gibi bakacagim dedigin kisma... Fakat sunu farkettim, bu kusun kanadinda bence bir sey yok, sorunu ayagi ve onu dengelemek icin ters kanadi acik tutmak zorunda kaliyor... Demin baktim, bir ayak gayet normal, bir ayak tamamen onde upuzun, sanki uc kismi degilde vucuduyla birlestigi yerde bir sorun varmis gibi, ordan dogru uzatiyor, ucu savrulmuyor yani bacaginin, tumden vucutla birlestigi yerden itibaren dik tutuyor...Kanadi dun hep acikti ya dinlenince iyi geldi bilmiyorum bugun ikisi de ayni duruyor, kapali ve yerli yerinde... Bugun balkona cikinca ucmaya calisti, bacagindan agirligindan mi nedir, ekseninde dondu durdu... Eger o birlestigi yerse gene de altere almak ise yarar mi acaba? Bu arada yardimlarin icin cok sagol...
Rica ederim ne demek, pek bir faydam olmadı ama...
O kısımda sorun varsa tecrübeli ellere bırakmak lazım. Şu şekilde tedavi ediliyor çünkü:(
O zaman sen şu an durumu stabil tutmaya çalış, tedavi sonraki aşama...Ve en kısa sürede tecrübeli ellere bırak bence. Onlar ne yaparı düşünme...

Eklentiler

• leg_pin.webp
    leg_pin.webp
    14 KB · Görüntüleme: 79
Rica ederim ne demek, pek bir faydam olmadı ama...
O kısımda sorun varsa tecrübeli ellere bırakmak lazım. Şu şekilde tedavi ediliyor çünkü:KK43:
O zaman sen şu an durumu stabil tutmaya çalış, tedavi sonraki aşama...Ve en kısa sürede tecrübeli ellere bırak bence. Onlar ne yaparı düşünme...
Haklisin, sanirim ciddi bir operasyon gerekiyor... En fazla bugun de bakacagim bakalim iyilesme olursa bakarim, hala ayniysa gec kalmak istemem...

Arkadaslar hepinize yardimlariniz icin tesekkur ederim...
Internette epey arastirma yaptim. Asil problemi ne kanadi ne bacagi, kusun sorunu ayak ile vucudun birlestigi yerde...Ayaklarinin uzerinde duramiyor, refleksleri cok zayif... Kanat olsa sargi ile saracaktim, kirik olsa ona da bakiniyordum ama bunun beni asacagini farkettim... Ustelik yavru da degil, su icirmeye calistim, sadece isirmak icin agzini aciyor, aksi halde hep kapali... Bahsettigim kurumla gorustum, hic farketmez hangi tur oldugu ne oldugu, gonullu bir kurulusuz dediler... Ben de emin ellere teslim ettim... Tedavisi neyse gorecek, umuyorum ben bilmesem de iyilesip dogaya salinir... Bir sure sokakta kuslara bakabilecegimi bile zannetmiyorum, tek icime sinen ben de daha faydali olacaklari... Umarim dogru olani yapmisimdir... Tekrar tesekkurler hepinize, haber vermek istedim. Konu kapanabilir.

Back
X