- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Kavram kargaşası yaşanıyor konuda.Iyi de sizinki daha bebekmis. Olay zaten burada cocuk degil onu cayira salmis gibi davranan anneler. Kabul edelim cogu anne misafirlikte sohbeti buldu mu goz ucuyla bile bakmiyolar cocuklarina. Misal bize son gelen misafir cocugu mutfak saldalyesine sanat eseri cizmis, deri oldugu icin cikmiyor da mecbur kaplaticaz. Ev sahibi dese cocuguma laf soyledi olacak ee bi'zahmet sorumlusu olarak sen soyle.
benim cocuklarimda cok yaramaz cocuklar degiller.heryeri karistiran doken batiran degiller en azindan.ama ben hic rahat bir anne degilimdir.surekli mudahale ederim.birde ev sahibi evhamli biriyse o evde oturmak eziyettir insana.1 bucuk yas cocugundan bahsetmiyorum.o bebektir ve arkasinda dolasmak gerekir zaten.kendine zarar vermesin diye.ama 4 5 6 7 bu yas guruplarda cocuklar oyun cocugudur.onlari bir eve sokup hepsinin oturmasini bekleyemeyiz.arkasindada kosamayiz surekli.rahatsiz oluyorsak cagirmayacagiz bu kadar basit.ayrica ben cok rahatsiz bir anneyim bu konuda.ama bu benim hatam aslinda.o cocuk ve cocuklara surekli mudahale eden anneler cevreyi memnun etmek icin malesef cocuklarini uzen anneler oluyorlar bu konuda.en iyisi kimse cocuklarini evde birakacagi caga kadar misafirlige gitmesin.gitgide kaybediyoruz cunkü tahammüllerimizi.kucuk cocugu olanlar bir kac yil sonra bu konuyu acin bakin.eminim cok sey degisecek hayatinizda..Siz boyle bana tepki veriyosunuz ama bi hayal edin sizin evinize misafir geliyo cocukları herseye dokunuyo(bi kac seyi kırmışlıkları var) temizlik konusundan hic bahsetmiyorum eline verir herseyi içerde gezerler.anneleri de tek kelime etmesin yada en kotu yapma çocugum deyip sussun boyle bi misafirden hangimiz mutlu oluruz ki.kimi anne var cocugu yaramazdır ama o anne elinden geleni yapar ona sozum yok.ayrıca evet benimde cocugum var ilerde oda yaramaz olabilir ben elimden geldigi kadar insanlara rahatsızlık vermemesi için ugrasırım
Ben cocuga karsı degilim tabıkı cocuklar yaramazlık yapar.bana gelen misafirler eltilerim ve onlar kendi evlerinde cocuklarına nefes aldırmıyorlar benim eve gelince kırıp dokseler bile asla kalkmazlar yerlerinden.iptal edin diyosnuz ben kızım için onemli olan birgunu onlar için niye iptal edeyim zaten cagırma zorunlulugum olmasaydı onları cagırıp bu stresi yaşamazdım.herkesin cocugu yaramaz olabilir ama cocugu salıp ne yapıyosa yapsın demek ne kadar mantıklı sizce
Siz boyle bana tepki veriyosunuz ama bi hayal edin sizin evinize misafir geliyo cocukları herseye dokunuyo(bi kac seyi kırmışlıkları var) temizlik konusundan hic bahsetmiyorum eline verir herseyi içerde gezerler.anneleri de tek kelime etmesin yada en kotu yapma çocugum deyip sussun boyle bi misafirden hangimiz mutlu oluruz ki.kimi anne var cocugu yaramazdır ama o anne elinden geleni yapar ona sozum yok.ayrıca evet benimde cocugum var ilerde oda yaramaz olabilir ben elimden geldigi kadar insanlara rahatsızlık vermemesi için ugrasırım
Gelecek çocuklar kaç yaşında
Geçen 6-7 yaşında 6 tane oğlan çocuğu ile bir evde oturduk
Hiçbir yer kirlenmedi
Bir şey yiyecek olan masaya geldi vs vs
Kirlenirse de temizlersiniz olur biter bu gerginlikle keşke hiç girişmeseydiniz etkinliğe
+++++Diş buğdayı yapmayın o halde, insanlar çocuklarını nereye bırakıp gelsinler? Incık cıncık eşyaları, dokunulmasını istemediğiniz şeyleri onlar gelmeden toplayın bir odaya alın (mesela yatak odası), kapısını da kilitleyin böylece içeri girmeleri mümkün olmaz. Bir şey dökülüp saçılması da her misafirlikte olabilecek şeyler, temizlersiniz. Sürekli olan bir etkinlik değil diş buğdayı.
Ha ikinci bir ihtimal de diş buğdayı yapmamak. O zaman sizin çocuğunuz da eğer hareketli, yaramaz bir çocuk olursa sizin de insanların evlerine misafirliğe gitmemeniz gerekir. Malum o insanlar da "Yaramaz çocukları olan misafire hayır" diyebilirler, değil mi? :) Gönül ister herkes çocuğunun peşinde ilgilensin, yapılmaması gerekenleri öğretsin ama maalesef her anne böyle değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?