Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Eviniz kalabalık misafir için müsaitse kolay aslında, sonuçta bunlar canavar değil çocuk, onlara bir oda hazırlasanız veya büyük bir salonunuz varsa ve herkes orada olacaksa tüm ikramlıkları salona taşıyıp diğer odaların kapılarını kilitseniz sadece kullanılan odalar kirlenir. Ki o odalar da illa ki kirlenir, çocuklar yatamaz olmasa bile yere bir şey dökülür, örtüler kayar falan yani.

Benim oğlum yaramaz değil ama ona sürekli dur sus otur diyeceğim yerlere gitmemeyi tercih ediyorum, gittiysem de erken kaçtım hep, arkamdan geniş anne demişlerdir belki bilemem de çocuk dediğin put gibi oturmaz yani

Kavram kargaşası yaşanıyor konuda.
Yaramaz çocuk ayrı, eşyalara zarar veren çocuk ayrı ki bu yaramazlık kategorisi değildir bir de çocuğuna sahip çıkmayan ebeveyn ayrı.
Konuda sadece yaramaz çocuklar orayı burayı kurcalayacaklar diye şikayet ediliyor, aileleri de rahat davranılıyorsa çağırmayacak, bu kadar basit.
Aynı şekilde siz de geniş davranan bir aileyi, evinize çağırmayacaksınız.
Ha çocuktur, kaşla göz arası gene yapar yapacağını orası ayrı.
Ama benim gözlemim, bu konuda takık olan insanların evinde hep bu tür durumlar yaşanıyor.
Görümcemin 2-5 yaşlarında çocukları var.
Bize geldiklerinde ev talan olur ama ben hiç rahatsızlık duymam.
Hatta onlara oyun odası ve oyuncaklar sağlarım, çocuklar rahat etsin diye.
Kirli sepetime kadar dökerler, umrumda olmaz.
Ben ne kadar kasarsam, hasar o kadar büyük olur, sakınılan göze çöp batar hesabı.
Yine başa dönüyoruz, rahatsızlık duyan davet etmeyecek...

Siz boyle bana tepki veriyosunuz ama bi hayal edin sizin evinize misafir geliyo cocukları herseye dokunuyo(bi kac seyi kırmışlıkları var) temizlik konusundan hic bahsetmiyorum eline verir herseyi içerde gezerler.anneleri de tek kelime etmesin yada en kotu yapma çocugum deyip sussun boyle bi misafirden hangimiz mutlu oluruz ki.kimi anne var cocugu yaramazdır ama o anne elinden geleni yapar ona sozum yok.ayrıca evet benimde cocugum var ilerde oda yaramaz olabilir ben elimden geldigi kadar insanlara rahatsızlık vermemesi için ugrasırım

Son yazdığınıza ithafen söylüyorum. O zaman davet etmeyin. Ben de sevmem sorunlu anne ve çocuklar. Buna çözümüm davet etmemek olur. Hem davet edip hem burada ağlamanız saçma yani. Sanki biz çağırmışız bunları evinize gibi " ama siz biliyor musunuz ki" diye yazmışsınız. :) Madem biliyorsunuz huylarını, uzak tutun evinizden. 2+2=4

Bu dokunulan her şey ne

Çocuklar kaç yaşında

Benim evimde aynı çocuklar hiç ortalığı karıştırmazken alt katta karıştırıyor

Neden mi

Benim evde her şey serbest o nedenle her yeri karıştırma gibi bir şey yok en fazla bir kere bakıp bırakıyorlar ama aşağıda odalar kilitli Oray'a girmek buraya oturmak vs yasak ve açık bulurlarsa anında karıştırıyorlar vs vs

Anneleri tabii sorumluluk almalı ama sizin titizliğinize ile onlarınki aynı olmayabilir

Benim için aynaya el sürmeleri yahut buhar yapmaları sıkıntı değil ama bu bir başkası için çok pis çıldırtıcı olabilir

Misafirlikte nasıl davranılacağı konusunda çocuklarına terbiye vermeyen annelere ben de sinir oluyorum. Evdeki eşyaların maddi değeri var sonuçta ve kimse kırılsın diye almıyor. Geçenlerde bir arkadaşa ev görmeye gittik, misafir çocukları LCD televizyonu çizdiler ve anneleri özür dilemek bir yana oralı bile olmadılar. Aynı grupla başka yere gittik ve bu kez de ev sahibinin çocuğunun odasını talan etmişler, anne de resim çekip koymuş ve altına da 'gittiğimiz her yeri talan ederiz' yazmış. Ben böyle insanların evine de gitmiyorum, evime de çağırmıyorum açıkçası. Böyle çocuklarına sahip çıkmayan bir çevrem olsaydı diş buğdayı falan da yapmazdım, bana göre zaten gereksiz bir şey ama siz çok istiyorsanız bir mekan kiralayabilirsiniz.

benim cocuklarimda cok yaramaz cocuklar degiller.heryeri karistiran doken batiran degiller en azindan.ama ben hic rahat bir anne degilimdir.surekli mudahale ederim.birde ev sahibi evhamli biriyse o evde oturmak eziyettir insana.1 bucuk yas cocugundan bahsetmiyorum.o bebektir ve arkasinda dolasmak gerekir zaten.kendine zarar vermesin diye.ama 4 5 6 7 bu yas guruplarda cocuklar oyun cocugudur.onlari bir eve sokup hepsinin oturmasini bekleyemeyiz.arkasindada kosamayiz surekli.rahatsiz oluyorsak cagirmayacagiz bu kadar basit.ayrica ben cok rahatsiz bir anneyim bu konuda.ama bu benim hatam aslinda.o cocuk ve cocuklara surekli mudahale eden anneler cevreyi memnun etmek icin malesef cocuklarini uzen anneler oluyorlar bu konuda.en iyisi kimse cocuklarini evde birakacagi caga kadar misafirlige gitmesin.gitgide kaybediyoruz cunkü tahammüllerimizi.kucuk cocugu olanlar bir kac yil sonra bu konuyu acin bakin.eminim cok sey degisecek hayatinizda..

1. önerilerimi yazdım 2. sayfada biyerlerde,
2. Kızınız için önemli değil, kızınız hiçbirşey anlamayacak. İlerde annem bana diş buğdayı yapmış ya da yapmamış demeyecek, Bu sizin ve çevrenizin bir isteği, Yapmak kötü bişey değil, imkanım zamanım olursa ben de yaparım. Yapmanızı eleştirmiyorum ama mutsuz olacaksanız sonucunda, ay evim kirlendi, bir sürü iş çıktı, yoruldum diyecekseniz, yapmayın.
3. Genel anlamda evet annelerin sahip çıkması lazım ama annelerin en büyük problemi sosyalleşememeleri, bayramda seyranda, düğünde bi gram rahat edemiyorlar. Ama olması gereken, böyle etkinliklerde birinin çocuklarla ilgilenmeyi üzerine alması. biz de en büyük çocuk kaç yaşındaysa ona sorumluluk verilir. Hadi bu oda sizin burda oyunlar oynayın diye, çocukların yaşına sayısına eldeki oyuncaklara göre oyunlar üretilip oynanır. Ya da anneler gelirken çocuğunun en çok oyalandığı ne varsa yanında oyuncak , hikaye kitabı , boyama kitabı, bebek, araba neyse yanında getirecek dizinin dibine oturtup oynatacak ya da çıkışta parka gitme sözü verecek ya da gelmeden parka götürecek.

Iki seceneginiz var ya organizasyonu iptal edin.
Ya ertesi gune bir yardimci tutun butun evi temizlesin.

Ben 2. Secenegi tercih ediyorum cunku zaten normalde de evime misafir gelip gittiginde ev kirlense de kirlenmese de bir temizlik yapılıyor.
Malım cok kiymetli olmadigi icin de kirilmis dökülmüş umursamiyorum.
Ek olarak evimde bardak kiran, perde yakan, haliya kahve doken hep yetiskinler oluyor, boyle seylere kiymet versem evime sokmazdim kimseyi.

Cocuklari cekemiyorum, yaramazlari hic cekemiyorum. Evime bir suru coluk cocugun doluşacagi bir etkilinte düzenlemem. Mecburmuşsunuz gibi yazmişsınız. İstemiyorsanız almayın, yapmayın.

İyi de henüz daveti vermiş bile değilsin
Belki o insanlar da rahatsızlık vermemek için ugrasacaklar..
Sen suan yasanmamis bişey üzerinden kesin söyle olacak, böyle olacak die hüküm veriyorsun.
Bende dış buğdayi yaptım
Doğum günlerini hiç saymıyorum
Beyaz koltuğuma kahve bile döküldü
Ama bu benim o an yaşadığım keyfi gölgeleMedi.
Benim çocuğumun özel anlarında yanında olmak için gelen insanlar onlar.
Ben davet ettim.
Bu kadar kasacaksaniz
Bu işlere girmeyin.
Mutlu olmak için yapılan birşeye stres yükledikten sonra ne anladım ben o işten.

Yahu bu nasil bişeydir.Sirf Ayşe, Fatma yaptı diye yok diş buğdayi,yok kirki,yok babyshower i sirf millet görsün nasil hamaratm.Elbisemden şu butikten ayy nasil parti yapti diye söyletmek için böyle gereksz işler yapip sonra da çocuklardan şikayet etmek herkes çocuğunu birakip gelsin deyin o zaman.Tabiki o ev kirleneceek ayrica elleyen çocuk yaramaz değil meraklidir merak da hayati öğrenmeleri için gereklidir.

İlla dağılacak kirlenecek, sizde cocuklusunuz. Şu an çocuğunuz sizi dinliyor olabilir. büyüdükçe naisl olacaklarintam kestirilemez değil mi Ama. Bende çok karsiyim annelerin rahat rahat oturup çocukların evi rahatça talan etmesine ama anne gerekli müdahaleyi yapmış tembihlemisse. Ona rağmen laf dinlemeyen çocuksa ne yapsın kadın evinden çıkmasın mi.
Ben gittiğim her yerde kızımın eşyalara yada çocuklara zarar vermesine çok kızdım diken üstünde otururum. Ama ev sahibi bu tarz biriyse zTen ona girip çıkmak istemem. Ne yapalım çocuk laf dinleyen dahi olsa dönebiliyor kirabiliyor. evdekinden başka bir çocukla karşılaşıyorum bazen. Sırf bu yüzden çok titiz insanların evine gitmiyorum. Bazdn kendimiz bile dokebiliyoruz. Öylesine gitmektense otururum evimde daha iyi. Kafa rahat olur

Buyuk ihtimal o cocuklarin hepsi annesi tarafindan egitilmis cocuklardirda o yuzden sorun olmamistir.

Kirlenmeyi gectim benim dugunumde birbirine yastik atarken annemin avizesini tuzla buz etti akraba cocuklari ayrica annemin duvarda asili olan tablosunu yere dusurup cercevesini catlattilar.

Tabi birsey diyemedik akraba suc zaten zerre kadar cocuklarin degil hem cocugunu egitmeyip hemdi gittikleri yerde zerre kadar ilgilenmeyen annelerde.

Benim bebegimde hareketlendi her yeri karistirmak istiyor. Benim evimde karistirsin tamam ama misafirlikte pesinden dolaniyorum. Her anne bir olmuyor iste.

Yani kirletmeleri sorun olmaz temizlenirde siz bir sey kirip dokmemelerine dua edin.

Diş buğdayı yapmayın o halde, insanlar çocuklarını nereye bırakıp gelsinler? Incık cıncık eşyaları, dokunulmasını istemediğiniz şeyleri onlar gelmeden toplayın bir odaya alın (mesela yatak odası), kapısını da kilitleyin böylece içeri girmeleri mümkün olmaz. Bir şey dökülüp saçılması da her misafirlikte olabilecek şeyler, temizlersiniz. Sürekli olan bir etkinlik değil diş buğdayı.

Ha ikinci bir ihtimal de diş buğdayı yapmamak. O zaman sizin çocuğunuz da eğer hareketli, yaramaz bir çocuk olursa sizin de insanların evlerine misafirliğe gitmemeniz gerekir. Malum o insanlar da "Yaramaz çocukları olan misafire hayır" diyebilirler, değil mi? :) Gönül ister herkes çocuğunun peşinde ilgilensin, yapılmaması gerekenleri öğretsin ama maalesef her anne böyle değil.

Yapmayın diş bugdayı. Kimse size niye yapmadınız demez. Diyenlere amaan ben sevmem öyle şey dersin.
Haa illa yapacaksan bi odayı çocuklar için hazırla. Oyuncaklar falan filan kardesin falan varsa 13 14 yaslarında kuzen falan orada cocukları oynatsın. Hem anneler rahat eder hem siz

+++++

Kendinize o günü zehir edecekseniz bir anlamı yok bence yapmanızın.
Ya o anın tadını çıkarın ne olursa olsun, ya da yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…