- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Çocuklarinizi neden etiketliyorsunuz 1.5 yaşindaki çocuk herşeyi ellemezse sorunludur zaten hemen bir pedogog a gitmeniz gerkir. Birakin şu koca kari laflarini onlar herşeyi elleyecek bakacak isiracak ve öğrenecek annler lutfen biraz çocuklanz için kendinizi gelişitirn.Hanimlar konu sahibune tepki vermissiniz ama o cocuklara analari sahip ckimasi lazim kimin evi olursa olsun cocugu yaramazsa sahip ckacak benim oglum 1.5 yaşinda yaramaz hersey ilgisini cekiyor misafrlikte surekli arkasindayim bi yere zarar verir diye
Aynısını akrabalara yakın ablam yaşıyor. Ablam çocukların peşinde. Akrabaları salar çayıra misali. Arkalrindn bir ton is yapar. Kullanılmayan oda kapısına kilit. Sus eşyalarını yok etmek. Yiyeceklerin düzenli bir yerde yenmesi için bir alan. Ve gerekirse çocukları siz tembihleyin yiyecekler dokulmesin oturun sofra falan serin ne bileyim. Ama böyle kalabalık ortamlarda bunlar olacak. Tedbirinizi alıp öyle yaşamaya alismaktan başka çareniz yok gibi görünüyor. Çocuk çocuğu görünce iyice kudurur. Bu ortamlar böyle malesefSiz boyle bana tepki veriyosunuz ama bi hayal edin sizin evinize misafir geliyo cocukları herseye dokunuyo(bi kac seyi kırmışlıkları var) temizlik konusundan hic bahsetmiyorum eline verir herseyi içerde gezerler.anneleri de tek kelime etmesin yada en kotu yapma çocugum deyip sussun boyle bi misafirden hangimiz mutlu oluruz ki.kimi anne var cocugu yaramazdır ama o anne elinden geleni yapar ona sozum yok.ayrıca evet benimde cocugum var ilerde oda yaramaz olabilir ben elimden geldigi kadar insanlara rahatsızlık vermemesi için ugrasırım
olmaz canim aaa o kadar para veriliyo onlara hatta bazilari sirf bu partiler için yenisini aliyo herkeeslerin görmesi ve çatlamasi lazim. Ben evine gidince yeni aldgi yatak odasi takimini ozellikle götürüp gösteren biliyorum. Sonradan görmelik naparsin.koltuklar deriyse vs, üstlerine örtü vs örterdim,
salonun bir kısmında boşluk açardım ve oraya yerlere minderler, üzerine de oyuncaklar atardım (tv'ye yakın olması onları oyalar kanımca) oralarda oynarlarsa evin diğer yerlerine bulaşmazlar kanımca.
çocukların dolap kapaklarını açmasını engelleyen yapıştırmalı malzemeler var. onlardan alıp kırılacak dökülecek ne varsa dolaplara koyardım ben olsam.
yatak odamı ve kullanılmayacak odaları da kitlerdim o gün.
eğer çok değerli pahalı halı vs gibi şeyler varsa kaldırırdım.
koltuklar deriyse vs, üstlerine örtü vs örterdim,
salonun bir kısmında boşluk açardım ve oraya yerlere minderler, üzerine de oyuncaklar atardım (tv'ye yakın olması onları oyalar kanımca) oralarda oynarlarsa evin diğer yerlerine bulaşmazlar kanımca.
geri kalan pislenmeleri de çok kafaya takmazdım temizlenir geçer, dert etmeye değmez
olmaz canim aaa o kadar para veriliyo onlara hatta bazilari sirf bu partiler için yenisini aliyo herkeeslerin görmesi ve çatlamasi lazim. Ben evine gidince yeni aldgi yatak odasi takimini ozellikle götürüp gösteren biliyorum. Sonradan görmelik naparsin.
Konu sahibini bilemiyorum elbette ama bir çok kişi tam aksini yapıyor; misafir gelecek diye en güzel eşyalarını çıkartıyor, süslü kadehlerde servis yapıyor, kurdele modasını zaten biliyorsunuz. Hani bir yetişkin olarak o eve gitmeye tırsıyorum ben açıkçası, öyle bir evde uslu çocuklar olsalar ne olur ki. Ben de ufak düzenlemelerle büyük sorunlar yaşanmayacağı görüşündeyim.
Ah içim acidi resmen gelecekte sesini bile cikaramayan sınıfın en sessiz tipi olacak.Çocuk dediğin yaramaz olur.
Şaka şaka :)
Bence iyi yetiştirilmis bir çocuk kafasına göre misafir olduğu evi gezip istediği her şeye ellemez.
Bir arkadaşımın 1 buçuk yaşında çocuğu vardı. Ben rahat bırak sorun değil desem de Hayır nomu sorun. Her şeyi anlıyor aslında, gittiği yerde ona ait olmayan şeylere sahibinden izin almadan dokunamayacagini öğrenmeli derdi.
Ağlasa bile yetişkinle konuşur gibi çocuğa " Nomu'dan izin al önce" derdi.
Minicik bebe benim elimden tutar öyle giderdi ulaşmak istediği ne varsa oraya.
"Ama buna dokunamayiz sana göre değil" dediğimde de hiç uzatmiyordu cidden.
Ama çocuğuna bu eğitimi her aile veremiyor ne yazık ki bu yüzden endisenizi de anlıyorum ben.
Girilmesini istemediginiz odaları kilitleyerek çocuklara özel bir oyun alanı oluşturarak davetinizi en az sorunla atlatmaniz mümkün olabilir.
Ya işte ben de aynen şok, bi duraksadim zira biri geleceğnde ben yatak odamin kapisini kapatirim.Mahrem ya ne münasebet millet bakacak ama görgüsüzlük neylersin ve malesef salgın gibi o ondan görüyo o ondan herkes ayni tip gayri samimi saçma davetlerde. Birbirine eşyasini ,altinini ,özel dikim elbisesini gösterme derdinde.İyyy anlatrken bile tahammul edemedim.ahahah gerçekten mi? çok acayipmiş. valla ben olsam böyle yapardım ondan yazdım.
yatak odası takımıyla hava atmak baya komikmiş o kısım beni aştı.
Ya işte ben de aynen şok, bi duraksadim zira biri geleceğnde ben yatak odamin kapisini kapatirim.Mahrem ya ne münasebet millet bakacak ama görgüsüzlük neylersin ve malesef salgın gibi o ondan görüyo o ondan herkes ayni tip gayri samimi saçma davetlerde. Birbirine eşyasini ,altinini ,özel dikim elbisesini gösterme derdinde.İyyy anlatrken bile tahammul edemedim.
Çocuklarinizi neden etiketliyorsunuz 1.5 yaşindaki çocuk herşeyi ellemezse sorunludur zaten hemen bir pedogog a gitmeniz gerkir. Birakin şu koca kari laflarini onlar herşeyi elleyecek bakacak isiracak ve öğrenecek annler lutfen biraz çocuklanz için kendinizi gelişitirn.
Ah içim acidi resmen gelecekte sesini bile cikaramayan sınıfın en sessiz tipi olacak.
1.5 yaşındaki çocuğun empati duymasini saglamaya çalışmak hele ki daha aidiyet ve somut soyut kavramları bilmeyen bir bebeğe dışarıdan sahte benlik dayatmak kadar ne kadar kötü birsey. Bazı anneler iyi yaptıklarını zannedip en büyük kötülüğü yapıyorlar. Kesin henüz hazır olamamasina rağmen tuvalet eğitimi de dayatiyordur diye düşündüm.
ayy yok Allahtan benim arkadaş cevrem değil malesef eş tarafndan akrabalar ve davete icabet geregi gttğm yerler. Benm arkadaş çevrem de bunlari bilen bile yok Allahtan. Ben de malesef bu vesileyle öğrendm.Ama hissettğm suniliği anlatmaya kelimeler kifayetsiz. Kiyafetler bile nerdeyse aynibence o çevreyi değiştirmelisiniz :)
çocuk eğitmi ve yaşa göre gelişim düzeyleri hakkindaki yetkinliğiniz ve egitimnz nedir ki böyle ahkam kesmişsinz acaba.Hayır asıl kötülük çocuğa dünya onun etrafında dönüyor duygusu aşılamaktir hanımefendi. Çünkü topluma karistiginda o çocuk herkesin göz bebeği olmayacak.
Herhangi bir x kişisi olduğu acı gerçeği ile bodoslama karşılaşacak :)
Minicik bebe dediginiz bir birey doğduğu andan itibaren.
Hiç de sessiz tipler olmuyorlar.
Insan haklarına saygılı birer birey oluyorlar. Haa bir de canavar olarak görülmüyorlar ki bu çok güzel bir şey. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?