Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Çocuklarinizi neden etiketliyorsunuz 1.5 yaşindaki çocuk herşeyi ellemezse sorunludur zaten hemen bir pedogog a gitmeniz gerkir. Birakin şu koca kari laflarini onlar herşeyi elleyecek bakacak isiracak ve öğrenecek annler lutfen biraz çocuklanz için kendinizi gelişitirn.

Aynısını akrabalara yakın ablam yaşıyor. Ablam çocukların peşinde. Akrabaları salar çayıra misali. Arkalrindn bir ton is yapar. Kullanılmayan oda kapısına kilit. Sus eşyalarını yok etmek. Yiyeceklerin düzenli bir yerde yenmesi için bir alan. Ve gerekirse çocukları siz tembihleyin yiyecekler dokulmesin oturun sofra falan serin ne bileyim. Ama böyle kalabalık ortamlarda bunlar olacak. Tedbirinizi alıp öyle yaşamaya alismaktan başka çareniz yok gibi görünüyor. Çocuk çocuğu görünce iyice kudurur. Bu ortamlar böyle malesef

çocukların dolap kapaklarını açmasını engelleyen yapıştırmalı malzemeler var. onlardan alıp kırılacak dökülecek ne varsa dolaplara koyardım ben olsam.

yatak odamı ve kullanılmayacak odaları da kitlerdim o gün.

eğer çok değerli pahalı halı vs gibi şeyler varsa kaldırırdım.

koltuklar deriyse vs, üstlerine örtü vs örterdim,

salonun bir kısmında boşluk açardım ve oraya yerlere minderler, üzerine de oyuncaklar atardım (tv'ye yakın olması onları oyalar kanımca) oralarda oynarlarsa evin diğer yerlerine bulaşmazlar kanımca.

geri kalan pislenmeleri de çok kafaya takmazdım temizlenir geçer, dert etmeye değmez

olmaz canim aaa o kadar para veriliyo onlara hatta bazilari sirf bu partiler için yenisini aliyo herkeeslerin görmesi ve çatlamasi lazim. Ben evine gidince yeni aldgi yatak odasi takimini ozellikle götürüp gösteren biliyorum. Sonradan görmelik naparsin.

Konu sahibini bilemiyorum elbette ama bir çok kişi tam aksini yapıyor; misafir gelecek diye en güzel eşyalarını çıkartıyor, süslü kadehlerde servis yapıyor, kurdele modasını zaten biliyorsunuz. Hani bir yetişkin olarak o eve gitmeye tırsıyorum ben açıkçası, öyle bir evde uslu çocuklar olsalar ne olur ki. Ben de ufak düzenlemelerle büyük sorunlar yaşanmayacağı görüşündeyim.

ya ben gidilen yerde cocugun salınıermesıne kızıyorum. bazı ınsanlar var cocuk kırıyo dokuyo ağzının ucuyla vah tüh. valla çocuğum cok yaramaz değil genel de cocuklu ınsanlarla görüsüyorum gııtığmde bnm cocugum bisey dokuyosa 5 dk supurgesını tutuerırım oyuncakları sactıysa toplarım. bana gelen arkdslrımda oyledır. ha oyle olmayanlarda var genelde ıdare ederım. ama bazı cocuklar var kı ınsan cıleden cıkıyo o yuzden onlarla parkta gorusmek lazım ama gelen mısafırın cocugunada ters gözle bakıp hayt huyt denılmez cunkı cocugun dagıttgı eı toplamak hepi topu yarım saaatımı alır gerek yok gerılım yapmaya

Ne kadar gereksiz işlerle ugrasiyosunuz. Hem kendinizi hem misafiri geriyosunuz.
Şahsen ne kendimi üzecek işlerle uğraşirım Nede evime gelen misafirimi üzerim.
Sizin gibi kişilerin evinede gitmem. Çocuğumu istemeyenin evinde ne işim var der tavrimi koyarim.
Sizde bence o etkinliği iptal edin. Çünkü ne farz ne sünnet cikarmissiniz bi adet sonra yok öyle yok böyle...

Çocuk dediğin yaramaz olur.

Şaka şaka :)

Bence iyi yetiştirilmis bir çocuk kafasına göre misafir olduğu evi gezip istediği her şeye ellemez.

Bir arkadaşımın 1 buçuk yaşında çocuğu vardı. Ben rahat bırak sorun değil desem de Hayır nomu sorun. Her şeyi anlıyor aslında, gittiği yerde ona ait olmayan şeylere sahibinden izin almadan dokunamayacagini öğrenmeli derdi.
Ağlasa bile yetişkinle konuşur gibi çocuğa " Nomu'dan izin al önce" derdi.
Minicik bebe benim elimden tutar öyle giderdi ulaşmak istediği ne varsa oraya.
"Ama buna dokunamayiz sana göre değil" dediğimde de hiç uzatmiyordu cidden.

Ama çocuğuna bu eğitimi her aile veremiyor ne yazık ki bu yüzden endisenizi de anlıyorum ben.

Girilmesini istemediginiz odaları kilitleyerek çocuklara özel bir oyun alanı oluşturarak davetinizi en az sorunla atlatmaniz mümkün olabilir.

ahahah gerçekten mi? çok acayipmiş. valla ben olsam böyle yapardım ondan yazdım.

yatak odası takımıyla hava atmak baya komikmiş o kısım beni aştı.

valla öyle bi çevrem olmadığından sadece internetten gördüm o modayı. aynen fazla gösteriş sevmem ben de kasıntı gelir. böyle köklü ailelerden gelip antika tabaklar gümüş çatal bıçaklar olmadıkça da öyle ağır yemek takımlarını parayla almak tuhaf geliyor bana. hangi kralın soyundan geliyorsun derdim ben olsam içimden sanırım.

Sakın sakin kendi cocugunuza da dur yapma etme kirletme bilmem ne diyip yetistirmeyin ezik silik bir tip olur. Çok yaramaz çocuk tabi ki de çok da iyi birsey değil ama çocuk dediğin yaramaz olur zaten. Benim çocuğum niye yaramaz değil diyen soluğu otistik mi acaba diye doktorlarda alıyor.

Bence tamamen gereksiz bir etkinlik ama illa yapılacak diyorsanız o gün kullanmayacaginiZ yerleri kilitleyin. Kırılacak şeyleri ortadan kaldırın çocuk odasına oyuncak koyun çocukların hepsine orda oynamalarını söyleyin. Bundan daha fazla bişey de yapamazsiniz illa ki kirlenecek misafir geldikten sonra çocuk olmasa bile heryer batıyor zaten.

Ah içim acidi resmen gelecekte sesini bile cikaramayan sınıfın en sessiz tipi olacak.
1.5 yaşındaki çocuğun empati duymasini saglamaya çalışmak hele ki daha aidiyet ve somut soyut kavramları bilmeyen bir bebeğe dışarıdan sahte benlik dayatmak ne kadar kötü birsey. Bazı anneler iyi yaptıklarını zannedip en büyük kötülüğü yapıyorlar. Kesin henüz hazır olamamasina rağmen tuvalet eğitimi de dayatiyordur diye düşündüm.

ahahah gerçekten mi? çok acayipmiş. valla ben olsam böyle yapardım ondan yazdım.

yatak odası takımıyla hava atmak baya komikmiş o kısım beni aştı.
Ya işte ben de aynen şok, bi duraksadim zira biri geleceğnde ben yatak odamin kapisini kapatirim.Mahrem ya ne münasebet millet bakacak ama görgüsüzlük neylersin ve malesef salgın gibi o ondan görüyo o ondan herkes ayni tip gayri samimi saçma davetlerde. Birbirine eşyasini ,altinini ,özel dikim elbisesini gösterme derdinde.İyyy anlatrken bile tahammul edemedim.

bence o çevreyi değiştirmelisiniz :)

ben arkadaşlarımla başarılarını kutluyorum mesela hava atma şeklinde de olmuyor bunlar. evle, takımla, yok arabayla hava atmak çok basit geliyor artık çünkü isterse herkes kendini sıkar alır atla deve değil. esas zor olan başarı bence. ki başarıyla da hava atılmaz, topluca kutlanır çünkü sevinilir.

hava atmalık bir arkadaş grubu olmamalı insanın annemin çevresinden biliyorum yarışmakla ömürleri geçti şimdi kendileri bitti çocuklarını yarıştırıyorlar dillerinde :) komik.

Benim bebegim 1 yasinda. Bizim evde tehlikeli olmadigi surece her cekmeceyi aciyor istedigi kutuyu acip icine bakiyor bu benim hosuma bile gidiyor ama misafirlikte -ki kirk yilda bir gideriz- bende pesinden kosuyorum birsey devirir hem kendine hem ev sahibin esyasina zarar verir diye.

Bende ben ozgur cocuk yetistirecegim diye cocuklara hic bir sekilde kural ogretmeyen anneleri anlamiyorum. Evet cocuk dokunacak kesfedecek ama kurallarini sinirlarinida ogrenecek.

Hayır asıl kötülük çocuğa dünya onun etrafında dönüyor duygusu aşılamaktir hanımefendi. Çünkü topluma karistiginda o çocuk herkesin göz bebeği olmayacak.
Herhangi bir x kişisi olduğu acı gerçeği ile bodoslama karşılaşacak :)
Minicik bebe dediginiz bir birey doğduğu andan itibaren.
Hiç de sessiz tipler olmuyorlar.
Insan haklarına saygılı birer birey oluyorlar. Haa bir de canavar olarak görülmüyorlar ki bu çok güzel bir şey. .

1.5 yasindaki kizim cok hareketli sabit dursa bile vucudu eli ayagi ayni anda biseylerle ugrasiyor esyalari da merak ediyor dokunmak oynamak istiyor.misafirlige gittigimde de oyle.seyrek gidiyorum zaten hep pesindeyim.bi komsuya gitmistik sus esyalarina dokunmak istiyor sen buna niye alistirdin olmaz boyle eline vuru vuruver korksun hee olur canim dedim icimden.birdaha da gitmedim aylar oldu.

bence o çevreyi değiştirmelisiniz :)
ayy yok Allahtan benim arkadaş cevrem değil malesef eş tarafndan akrabalar ve davete icabet geregi gttğm yerler. Benm arkadaş çevrem de bunlari bilen bile yok Allahtan. Ben de malesef bu vesileyle öğrendm.Ama hissettğm suniliği anlatmaya kelimeler kifayetsiz. Kiyafetler bile nerdeyse ayni

çocuk eğitmi ve yaşa göre gelişim düzeyleri hakkindaki yetkinliğiniz ve egitimnz nedir ki böyle ahkam kesmişsinz acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…