Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

O dunya kendi etrafinda donuyor bilinciyle okula gelen cocuklar ise parmak kaldirdigi halde ogretmen onu degil arkadasini kaldirirsa ogretmene kusup dersi dinlemiyor niye beni kaldirmadi diye. O parmak kaldirdiysa ogretmen onu kaldirmak zorunda zannediyor cocuk cunku. Nasil olurda ogretmen baskasini kaldirir. Benim boyle ogrencilerim var. Sizde raslamissinizdir. Cokta basarili degiller ne yazikki.

Ailesi tarafindan asiri simartilip da derslerinde basarili cocuk gormedim ben. Genellikle evde bir disiplinle belirli kurallarla buyutulen cocuklar da basarili oluyorlar ve daha oz guvenli oluyorlar.

çocuk eğitmi ve yaşa göre gelişim düzeyleri hakkindaki yetkinliğiniz ve egitimnz nedir ki böyle ahkam kesmişsinz acaba.

Arkadas sinif ogretmeni egitim fakultesi mezunu. Bende ogretmenim egitim fakultesi mezunuyum ve goruslerine aynen katiliyorum.

Çocuk değilde anne problemi var burda bence. Çocuk evi yaksa umrunda olmayan anneler var ki onlara bende feci halde uyuz oluyorum . Bi defasında komşularım geldi onlar gidince çamaşır makinemin kapağının kırıldığını farkettim. Çamaşır makinesinin kapağı ya şaka gibi. Bu raddeye gelene kadar çocuğuna bakmayan anne mümkünse evime de gelmesin . Çocuk bu elbette yaramazlık yapacak ama anne buna bi reddeden sonra dur demeli

Arkadas sinif ogretmeni egitim fakultesi mezunu. Bende ogretmenim egitim fakultesi mezunuyum ve goruslerine aynen katiliyorum.
Ben de öğretmenim eğitim fakültesi mezunuyum.Yurt içi ve yurt dişinda eğitim nasil yapilir.Bir çok değsik kaynak okudum ve inceledim.Asla katilmiyorum.Bu öğretmen değil memur kafasi sus çocuğum otur sakın kalkma,sadece dinle ezberle ve yaz oohh ne güzel ben de maaş alayim.Eğitim nerde pardon?

çocuk eğitmi ve yaşa göre gelişim düzeyleri hakkindaki yetkinliğiniz ve egitimnz nedir ki böyle ahkam kesmişsinz acaba.

Çocuk ruh sağlığı üzerine gerekli eğitimi mesleğimden ötürü almıştım bayan.

Sizin eğitiminiz nedir onu öğrenebilir miyiz?

Şimariklik ve merak ayni şey değildir.Sevgili hocalarm lütfen ayirin.Merakli çocuk her şeyi eller ha ayrica bu konu 1.5 yaşindaki çocuktan geldi. Eğtim fakültesinde bilişsel yaklaşimi okumuşsunuzdur heralde meşhur piaget bu yaş çocuğunda olmasi gerekn o dur.Elleme dmek ket vurmaktir

Çocuk ruh sağlığı üzerine gerekli eğitimi mesleğimden ötürü almıştım bayan.

Sizin eğitiminiz nedir onu öğrenebilir miyiz?
Ben de yazmiştim bayan bakarsanz görürsünüz. Öğrencilere de böyle hitap ediyorsaNIZ. Allah yardimcilari olsun.Klasik tahammulsüz yurdum öğretmeni.

Uff siz benim öğretmenliğim hakkında ne biliyorsunuz da konuşuyorsunuz?
Gelip dinlediniz mi gördünüz mü?
Hangi Avrupa ülkesi çocukları salın, başkalarının özeline istedikleri gibi dalsınlar diyor?

Çok bilen hanımefendi.
Ben çocuklarıma şunu öğretiyorum.
Özgürlük çok güzel bir şeydir ancak hepimizin özgürlüğü bir başkasını rahatsız ettiği yerde biter.

Size de tavsiye ederim.

Özgürlük diye canavar yetiştiren herkese selam olsun.

Konuyu saptırmayın. Kimse ezberden veya çocuğu bir yere mıh gibi oturtulması gerektiğinden falan bahsetmedi burada. Arkadaşlar çocukları " eğitmekten", sınırlarını öğretmekten bahsediyor. Ve haklılar. Hangi kitapta bunların aksini okuduysanız o kaynağı gösterin, aydınlanalım.

Yalnız bir Adem Güneş örneği gelirse buraya kusarım, onu da söyleyeyim. :)

Elleme diye çocuğun üstüne atlamak değil kastedilen. O çocuk ileride topluma karışacak, nasıl anasınıflarında bile çocuklar kafalarına estiği an ayakta gezemiyor, tuvalete gidemiyorlarsa bunun da öğretilmesi gerekiyor. "Bu başkasının/x teyzenin eşyası buna dokunursak zarar verebiliriz, çünkü kırılabilecek bir eşya/ x teyze üzülebilir" demekte bir yanlış olduğunu düşünmüyorum. Çocuğun her yaptığına "Aman dokunma, aman elleme" demek yanlış olabilir ama misafirlik ortamında, sınıf ortamında vs. sınırlarını bilmelidir.

Madem öyle yapmayın... oğlumun doğum gününde cok kalabalıktı cocuklar vs bütün odalarda gezdiler yemek yediler gidince temizledim oldu bitti...koltuklarimizi yeni degsitirmistik ilk gelen misafirlikte cocuga annesi kakaolu süt verdi, biz salonda cocukra oturma odasindaydi koltuga dökmüş butun sütü sildim geçti... çocuk topu atınca sehpadaki çay haliya döküldü acik renkli ama o çocuğun o hali beni daha cok üzdü utandı ağladı bende üzülme olur böyle kazalar dedim sildim geçti... bu kadar takılacaksaniz yapmayın kimseyi zincirle oturtamazsiniz

Bakın ben çocuklardan çok hoşlanmam. Evime çocuklu misafir davet etmişliğim sayılıdır. Kırmaları dökmeleri kirletmeleri değil mesele ben direkt çocuğa karşıyım, rahatsız oluyorum.
Ne yapıyorum, davet etmiyorum çocuklu insanları mecbur kalmadıkça. Bazen dışarda ağırlıyorum. Çok çok mecbur kalırsam ancak davet ediyorum. Çünkü benim evim çocuğa uygun bir ev değil. Ne çocuk rahat ediyor ne ebeveynleri ne de biz.
Sizin de yapacağınız şey evinize davet etmemek, bu kadar basit. Çocuksuz insanları davet edip buğdayınızı pişirebilirsiniz, dışarda ağırlayabilirsiniz. Ama hem çağırıp hem şikayet etmek mantıklı değil.

Merak ediyor diye bir çocuk bir başkasının poposunu dokunabilir mesela izinsiz evet.
Merak etti keşfetmeyi amaçlıyor diye izinsiz ateşe, başkasının mahremine, tehlikeli bir canlının yaşadığı bir deliğe ellesin, dalsın.

Siz çok yanlış anlamışsınız bence olayı.

Merak normal bir duygu, keşfetmek isteyen bir çocuk özgürdür ama o özgürlük bir yerde biter. Onu da az önce belirttim.
Ama anlama konusundaki sıkıntınızı farkettigim icin fazla uzatmayacağım.

Konuşma tarzi bu olan bir insanin o dediklerinizi çocuklara nasil öğrettiğini onlarca örnekle gördüm. Çocuklarda merak duygusunu harekete geçirmekle salmak arasindaki farki farketmeniz dileğiyle.Çok hayal kuran ve merak eden nesiller yetiştirmenizi dilerim.

Ama ben sizden hiç bir şey dilemem.
Sadece anlama kapasitenizi geliştirmenizi dileyebilirim :)

Ayy inanamiyorum. Bir öğretmendeki mantigin çalişmasina bak. Ah ülkemin zavali çocuklari neyse neyse anlaşilan o ki ben bişeyler anlamişim ama siz hiç anlayamamişsnz yavrucaklara allah yardim etsin.Burasi hamam a dönmeden bitmeli.

Ahh ah bi arkadaşım var o gelince çocukları yatak odasında tüm odalarda çekmecelerde geziniyordu bebeğim var bi de misafir agirlarken onlara engel olamıyordum ama çok imkanım olmasına ve kadının ısrarla davet edip, davet beklemesine rağmen onla gorusmedim .. mecburi bi kere daha geldi toplamda iki kez o kadar. Yani bizimde bebek görmeye geldiler engel olamadim odaları kitledim bende napim başka yolu yok.

Arkadaşlar kendinizi boşa yormayın.
Dünyanın kendi bebeleri etrafında döndüğünü sanan insanlara aksini anlatamazsınız.
Çünkü onun bebesi bi tane.
Piremses ve pirems.
Istedigi yerde istedigi her seyi de yapar.
Bir başkasının piremsesi ya da piremsi onu üzerse hele bir gün! Hele bir gün öyle bir şey olsun..
Annecikleri gerekeni yapar!

Hayal edin demişsiniz.
Hayal ettim.
Rahatsız olmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…