Kimseyi kırmak istemem ama bazı üyelerin okuduklarını anlamakta zorlandıklarını düşünmeye başladım

Sorunun farkında ve çözüm yolu arayan insanlara daha ılımlı yaklaşmalıyız diye düşünüyorum.
Ben de kıskanç bir insanım. Rahatsız olup psikolog desteği aldım bu konuda. Neyse ki seanslar daha ucuzken gitmişim hahah. İsterseniz online seans ücretlerine bakabilirsiniz onlar daha ucuz olabilir.
Asıl sorunun ne olduğunu bulmanız gerek. Kıskançlık bir sonuç peki bunun sebebi ne? Sorunun cevabı genelde sizinle ilgili oluyor. Benim sorunum iş-ev arasında sıkışan hayatımdı mesela. İşkolik olduğumu öğrendim daha az çalışmaya başladım hobiler edindim spora başladım vs. (Ben çalışırken sevgilim akşam barlara gitmeye başladı ve bu beni rahatsız ediyordu - onunda kendi hayatı var ve köpek gibi çalışmayı ben seçtim farkındalığı)
Sonrasında içten içe kendimi sevilmeye değer bulmadığımı bunun da annemden kaynaklandığını fark ettim. Ancak günümüzde bile anne-kız sorunlarını profesyonel şekilde çözebilen fazla psikolog olduğunu düşünmüyorum. Psikolog da olsa sonuçta türk insanı ve işin sonu “ama o senin annen…” olayına çıkıyor bir şekilde. Terapi sonrasında bu sorun için güzel bir kitaba denk gelip onu okudum bana iyi geldi. (Susan Forward - Sevgisiz Anneler - Yetişkin Kızlar için İyileştirici Bir Rehber)
Psikolog eğer maddi açıdan imkansızsa biraz kendi içinize dönüp sorunu düşünün. Ama işin sonu kendine değer verip özgüvenli olmaya çıkıyor yani kesin çözüm bu.
Benim gibi ölüm kıskançlığına sahip biri bile iyileştiyse herkes için umut vardır. Sevgilimle duygusal açıdan sanki daha da yaklaştık birbirimize. O da şu an kadınlarla çalışıyor ama ben onlarla tanışmayı talep etmedim ya da çalıştığı yere gitmedim. Gitmek için işimden izin alıp yol gitmem gerekiyordu açıkçası kendime yakıştıramadım kontrole gider gibi gitmeyi. Bir süre sonra onlar benimle tanışmak istemiş birlikte etkinlik organize etmişler ona katıdım. Hepsi çok tatlı insanlardı ama tanışınca böyle içimden bir yük kalkmadı. Çünkü içimde yük yoktu. O içte oluşan yükü ve ağırlık hissiniz siz de iyi bilirsiniz konu sahibi
Sizin için en uygun çözümü bilmiyorum ama çözmek için bir kere yola çıktınız. Bu da demektir ki bu sorun çözülecekk