Yardım! Az artan bhcg değeri?

bayaneda

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
139
2
16
İzmir
Kızlar canım çok sıkkın ne olur yardım edin. Bhcg değerim çok yavaş artıyor. 2 gün önce 67.5 çıktı bugün ise 95. İkisini de farklı laboratuvarda yaptırdım. Ayrıca 8 gündür lekelenmem var dün ise kan gördüm buna rağmen az da olsa değerim artmış. Doktor sağlıksız gebelik bu dedi 2 kat artması gereklidir dedi ben ağlamaya başlayınca daha olumlu konuşmaya başladı ama. Bayramda kanaman olursa ara beni gelirim ben dedi. Pazartesi testi tekrarlayıp ultrasonla bakacak. Bugün itibari ile tam 4 haftalık bebeğim hesaplamalarıma göre. Çok korkuyorum çok mutsuzum düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyor. Bu arada progestan da verdi ona başladım. Hala kahverengi lekelenmem var kırmızı olmadığı için şükrediyorum yine de. Böyle durum yaşayıp sağlıklı bir gebelik geçiren var mı ne olur yardım edin kızlar (

Cnm bende aynisini yasqdim ve malesef kimyasal gebelik olarak jaldi cok umutlanma derim demek gebelik saglikli degilki vucut atmaya calis bu yinden dusun ben sonradinfa bi kere adet oldum ve gebe kaldim sorunsuz bi gebelik gecirdim simdi oglum 9.5 aylik
Sakin benin gibinkendini kahretme cnn

Üzülmemek elde değil ki gel de bana anlat

Cok az artan gebelik dis gebelik gibidir.. ama senin degerin cok dusuk oldugu icin kimyasal gebelik de olabilir...

ama insallah hicbiri degildir.

canım çok geçmiş olsun ben de ilk defa düşük yaptım iki haftalıktı.sağlıksız gebelik deyip de niye tutunması için ilaç vermiş anlamış değilim. benim doktorum kesinlikle ilaç yok sağlıksız olan bebeği zorla tutmanın bir anlamı yok dedi ve düşürdüm .çok üzüldüm ama hamolsun ki bunu ilerleyen zamanlarda yaşamadığım daha zor olabilirdi.canım bence başka bir doktora daha görün.çok zor biliyorum ama herşey biz insanlar için İnşallah hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı bebeklerimizi kucağımıza alacağız.

Cok az artan gebelik dis gebelik gibidir.. ama senin degerin cok dusuk oldugu icin kimyasal gebelik de olabilir...

ama insallah hicbiri degildir.

nasipten ötesi yok kısmet artık

Ah cnm bende kahrett kendimi kendime yeniden gebe kalinca geldim
Nasil kolay gebe kalabildunmi cnm

Evet canım kolay hamile kaldım konmayı bıraktıktan 3 ay sna ovulasyon teşkile hamile kaldım. En zandan hale kalabiliyorum yani di mi. Belki de yükselir değer aden kim bilir.

Belki yükselir çok erken daha ilaç kullan Pazartesi bakalım dedi işte. Sanırım Pazartesi netleşin durum. Yükselmiyorsa zaten akendilinden düşer ya da müdahale ederler sanırm

Canim benim insallah hersey yolunda gider ve bebisin sana simsiki tutunur insallahh canim cok gecmis olsun belkide gec dollenme olmustur ne bileyim umut iste baska bir dr a daha gorun derim ben hersey iyi olacak insallah

Dr un keseyi görmeden nasıl verir progeston. Allah korusun ya dış gebelikse ve bu kesenin başka bir yere sımsıkı tutunmasını sağlarsa bende yaşadım biliyorum, lekelenmem vardı. drum kesinlikle vermedi ilaç, keseyi görmeden vermem, hayatını riske sokamam dedi. İnşallah seninki sadece yerleşme kanamasıdır canım.. ama progestonu su an için içmenin hiçbir faydası olmaz ama tabi yine de bu senin kararın..

Hiç yorum yapmadı ki canım dış gebeliktir belki diye hatta lekelenmemi dikkate bile almadısadece hcgye göre konuştu. Senin söylediğin de mantıklı hiçbir fikrim yok tecrübesizim bir de ufak bi yerdeyim şimdilik evimden çok uzaktayım yani gidince iyi birdoktora gideceğim içmesem mi acaba söylediğin de gayet mantıklı çünkü

seni bu şekilde yönlendirmek istemezdm ama başıma geldiği için korktum açıkçası ağrın sızın var mı peki ?

seni bu şekilde yönlendirmek istemezdm ama başıma geldiği için korktum açıkçası ağrın sızın var mı peki ?

Olur mu canım sonuçta tecrübe etmişsin. Bugün çok iyiyim ağrım yok lekelenmem de yok kesildi sadece göğüs ağrım bel ağrım var. Arada kasıklarım sızlıyor ama 5 dk sonra geçiyor. Ruhen kendimi rahatlatmaya çalışıyorum sanırım işe de yarıyor daha rahatım her şey olacağına varır kısmet işte..

Canım ben ilk test yaptrıdığımda değer,m 18di ve adetime daha 4 gün vardı. Doktor ümitsiz konuştu. Ne gebesin derim ne değilsin dedi. İki gün sonra tekrar yaptır dedi. Sonraki değerim 30 küsürdü. Devletteki doktor artmış olması yeterli benim için dedi. İki kat işini kim çıkarıyor dedi. Özeldeki doktorum telefonda artışı beğenemdim, düşebilir dedi. İki gün sonra bir test daha...Bu arada psikolojim yerlerde tabi. Sürekli deli gibi netten araştırma yapıp pc nin başında sabahlıyordum. 3. testte de iki kat artışım olmadı, 4. ve 5. testte de. Devletteki doktor hep olumlu konuştu, özeldeki olumsuz. Çıkmayacak candan ümit kesilmez deyip progestan verdi ikisi de. Kullandım tabi. O ilacı ağızdan kullanmak yan etki yapıyor. Ben uzun süre ağızdan sonra doktor uyarısıyla vajinadan kullandım. Meğer etkili olan alttan kullanmakmış. Tepem attı bir hafta test yapmadım bekledim. Sonuç değerlerim 2000 leri geçmiş altı günde. En so bakıldığında 180 küsürdü. Altı günde 2000 leri gördüm. Bir hafta sonra da kese göründü. Sana tavsiyem olumsuz düşünme, progestanı mutlaka kullan. Bana doktorun demesi eğer bebek sağlıksızsa progestan tuttunmayı asla sağlayamaz. Doktoruna güven. Ya da güvenebileceğin bir doktor bul. Ben sonuçta yaklaşık 4 ay progestanı kullandım. Sürekli kahverengi lekelenmem vardı. Daha doğrusu lekelenme 8. haftadan sonra başladı. 12. haftamda sular seller gibi kanamam oldu. Kesin düştü denilen bebek maşallah turp gibiydi ve kanın nereden geldiği hiç anlaşılamadı. iŞTE gördüğün gibi 35. haftamdayım canım. Bu arada çok dua ettim ben. Bebeğime sürekli "La tahzen innallahi meana" dedim. "Üzülme, Allah bizimledir."

İnşallah sen de hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini canım. Eğer Allah korusun, düşerse de çok üzülme. Düşüğün ardı bebek derler. Ama dediğim gibi içini ferah tutmaya çalış ve 3 testten gerisini yaptırma, bir hafta sabret bekle. Çok zor yaşadım biliyorum. Ama inan her iki günde bir elini kolunu deldirip endişeyle beklemek insanı çooook yıpratıyor.

Not: Bu arada değerin yüzde 66 artması yeterliymiş. Bunu da doktorlar söyledi. İki kat işi yuvarlak hesapmış.

Son düzenleme:

Allah razı olsun senden, içimdeki bütün kötü düşünceleri alıp götürdün adeta. Nasıl ferahladım anlatamam. Ne uyku kaldı ne psikoloji bende. Dediğin gibi pc başında sabahlıyorum. Pazartesi 3. testim olacak canım sonra ben de beklemeyi düşünüyorum 1 hafta zaten. Allah'ın dediği olur düşeceği varsa zaten düşer yataktan da kalkmasam bacakları havaya da diksem durduramam. Şükür lekelenmem kesildi o progesteron işini de sorayım 3 gündür kullanıyorum sarhoşluk dışında yan etki yapmadı :) hayırlı doğumlar canım sana öpüyorum :)

Ani kasık ağrısı ve gördüğüm kan pıhtıları ile acile gittim. Hemen test yapıldı ve 3 gün önce hcg değerim 95 iken bugün 375 çıktı gözlerime inanamadım. Doktor çok güzel kan da lekelenme de normal dedi yani hiç dikkate almadı o söylediklerimi desem yerinde olur. Ultrasonla da baktı sanki kese oluşumu var gibi ama tabi erken 1 hafta sonra gel dedi. Umudu kaybetmemek gerekliymiş. İnş daha da artarak devam eder de haftaya keseyi görürüm :) daha çok minik son adet tarihine göre 4 hafta 3 günlük bebeğim. Bu arada bu sefer devlet hastanesine gittim :) son durumları bildireyim dedim. Pazartesi özel doktorla randevum var değerime bakılır hem şu doktora da hiç güvenmiyorum artık karamsarlığa itti beni.

Maşallah değerin çok güzel artmış caım. Bol bol dinlen. Kendini yorma ilacını da ihmal etme. Allahın izniyle tutunacak kuzun :) Değerler zaman geçtikçe artıyor demiştim sana. İnşalla bir dahaki gidişinde keseni sağlıcakla görür kalp atışlarını da duyarsın. Kan pıhtısı tehlikeli tabi ama kasık ağrısı normal canım. Doktoruna danış ve ilacı alttan kullan derim. Bizi haberdar et. Damdan düşenin halinden damdan düşmüş anlar. Etraftakilere ne desen boş gelir canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…